Šta je novo?

Windows 8 - vaše mišljenje

Ma samo proverevam, sećam se da kada sam stavljao dual boot sedmice a imao xp, instalirao sam je iz xp-a (sedmicu na drugu particiju) i po default-u mi je kreirao onaj boot logon screen gde biram da li ću xp ili win 7 kada uključim komp pa me interesovalo jer to i sada slučaj :)
Samo jedna reč "EasyBCD 2.2".

Po meni ima vise dobrih nego losih strana. Svidja mi se brzina podizanja sistema, performanse u igrama (veci fps u svakoj igri koju sam probao u odnosu na win7). Ovaj start je eto.. malo osvezenja/nesto novo. Brzo se naviknes na isti i ne smeta ti. One metro aplikacije smaraju na PC-u.. pravljeno je za tablet..

Bio sam uporan nekoliko dana i skoro sam se navikao na Win 8. Međutim, iako radi skoro savršeno, drajver za grafiku na mom vremešnom HP 9400 nisam uspeo da nabudžim, pa se vratih na XP.
A 7-ica me smara mada lepo radi. Al' ne mi se dopada, za razliku od 8-ice koja mi se dopada al' ne radi lepo :)
Što kaže @yooyo, kad izađe neki SP ili dođem do malo mlađeg lapčeta, će da probamo ponovo.

Ja sam ga probao na losijem racunaru, i nije los uglavnom sve mi se svidja sem, malo metro aplikacija koje mi smetaju i mogu da kazem idu na zivce. Sve u svemu vidi se napredak i mogu otvoreno reci da je bolji od 7, bar meni.

Covek je prilagodljiva rasa. Navikne ne na svasta.

Do sada sam jako zadovoljan 8micom, sve ređe bootujem sa 7mice, jedino što me malo *****avaju driveri za prastari štampač, nekad hoće a nekad neće. Metro, no problem, nema Start, pa šta, retko ko ga i upoterbljava.

Ima li neke realne koristi od Windows 8-ice, ili je to samo sminka?

Ja bih nakon dva neuspela pokusaja da se naviknem na osmicu rekao da nema. Samo muke i nervoza i potroseno vreme.

Možeš podesiti osmicu da ti radi kao sedmica - samo desktop mod, uz neku zamenu za start meni.

Meni nikako nije jasno jedno :)
w8 je w7 + metro - start meni...
onda kad izbacite metro (ili ga ne koristite) i ubacite neki budz start meni, kako mozete i dalje da tvrdite da je w8 super ;) kad ustvari koristite sedmicu :D
Evo ja smatram da vredi tacno tih 15$ koliko sam ga platio i tu mi je kao sekundarni OS na masini (ubuntu je primarni).

Ako promenim CPU da li ce traziti da se reaktivira? Isto pitanje ako dodam/izbacim gpu (to cesto radim)?

Meni nikako nije jasno jedno :)
w8 je w7 + metro - start meni...
onda kad izbacite metro (ili ga ne koristite) i ubacite neki budz start meni, kako mozete i dalje da tvrdite da je w8 super ;) kad ustvari koristite sedmicu :D
Evo ja smatram da vredi tacno tih 15$ koliko sam ga platio i tu mi je kao sekundarni OS na masini (ubuntu je primarni).

Ako promenim CPU da li ce traziti da se reaktivira? Isto pitanje ako dodam/izbacim gpu (to cesto radim)?
Ako ne koristis metro po meni ne vredi ni tih 15$. :p Bolje kupiti jos RAMa ili tako nesto.
A platiti upgrade sa Win7 15$ pa ubaciti klasican start meni (ili ne daj boze kupiti neko komercijalno resenje), to mi tek nema smisla. :D

Mene jako smaraju sitne nekompatibilnosti, neki meni vrlo bitni programi i igre jednostavno ne rade sta god da pokusam, sto je najgore, mora biti do neke kombinacije hardvera i softvera jer drugima radi. Na sedmici, naravno, nema takvih problema i sve radi svuda. Ako hocu osmicu osudjen sam na dual boot, a imati dva windowsa na masini je izuzetno glupo. Da li je moguce da mi ne radi skype, fifa 13?

Na los dizajn covek ipak ne moze da se navikne, a windows je zastrasujuce lose dizajniran OS. Microsoft je operisan od bilo kakve logike, o estetici da ne pricam.

Najlakse je nakaciti start dugme, nije u tome poenta. Dokle god je moj procenat provedenog vremena u metro okruzenju 0% smatracu osmicu promasajem.

Što se tiče FIFA 13, meni je proradila tek kada sam je ponovo skinuo sa Origina, običan reinstall nije pomogao i to je bio moj jedini problem sa kompatibilnošću. Skype radi bez problema i metro verzija za win 8 i obična desktop. I neki stariji programi su zahtevali instalaciju (i poneki pokretanje) u win 7 + admin compability modu.

Poslednja izmena:
Meni je skype radio ali je bio nesto ubagovan, pa prilikom paljenja racunara nije hteo da se ukljuci odmah nego sam ja morao rucno da ga palim iako mu je bila ukljucena opcija da se po paljenju racunara i skype pali... onda prilikom rucnog podizanaj skype desevalo mi se vrlo cesto da zabode i da moram da ga gasim u task manager pa ponovo pokusam podignem onda sam jos primetio da mi kamera sa microfonom ne radi dok je ista radila na teamspeak 3 bar sto se tice zvuka.

A sto se tice dizajna i estetike to je vec prica za sebe.

Sto se tice igara tu nisam imao problema, sve sto sam instalirao je radilo ali opet sam se vratio na sedmicu jer nisam video svrhu koriscenja osmice pored sedmice. Metro nisam koristio ni jedne sekunde jer kao sto sam u drugoj temi reko on nije predvidjen za destop masine nego za telefone i tablete.

A izbacivanje strat dugmeta im je bila najgluplja moguca ideja koju su mogli da urade, tako da sa budz programima da vracas start dugme dobijas nista vise nego sedmicu pa tako da je osmica po meni promasen proizvod.

Daleko od toga da je losa ali dok se neke stvari ne poprave daleko ce manje ljudi da je uzima kao primarni windows.

Poslednja izmena:
Predrasude, predrasude, ko ih se ne oslobidi nece nikada napredovati. Komentari poput :˝video sam W8 kod drugara i posle 5 minuta sam zaključio da ništa ne valja, nikada to u moj kompjuter neće ući˝, ¨Wideo 8micu u radnji, to ništa ne valja¨, ˝ Ružan je˝ Kakav BS.
Nešto blaži komentari kao : ˝Ne valja to, nema Start dugme˝, ˝Metro je za telefone˝, ˝ Neću da diram prstima po ekranu˝ su neosnovani.
Start prestaje da bude ugodan i brz jednom kad se ima stotinak instaliranih programa. Morao sam desktop da organizijem nesto slično Metro-u da bih brže mogao da stignem do željenih programa.
Ovaj Skype radi besprekorno kod mene: http://www.skype.com/intl/en-us/get-skype/on-your-computer/windows
Metro ima drugih mana koje nisu povezane sa njegovim izgledom. Jedna je skaliranje veličina pločica ( Tiles), samo 2 veličine nije dovoljno. Po procurelim saznanjima sa neta izgleda da će ˝Blue˝ to da sredi. Stariji programi takođe ostavljaju ikone na metro-u tako da startovanje istih i sa Metroa nije problem. Metro Native Applications se loše ponašaju u Multitaskingu i nespretno je rešeno prebacivanje sa jedne na drugu. U 8mici su počeli da menjaju način rada i pisanja drajvera (počelo sa štampačima) pa će možda biti boljih i ako je lekše napisati ih bice i više.
Za sada kod mene rade neki hardware koji sam se mučio ili nikada uspeo da namestim na 7mici. TV kartica, koja mi je zablesavila kompjuter u 7mici 10 puta dnevno, ovde radi perfektno. 3 starija štampače od kojih je samo jedan radio na 7mici, takođe.
Ja sam za to da se malo sačeka na bar prvi Upgrade pa onda da se pljuje po nečem novom i ne ispitanom.

Brzo sam se navikao na metro koji je zamenio Rainmeter u kompletu i još nekoliko aplikacija koje nisam instalirao,u zamenu za w8 surogate.

Poslednja izmena:
Očigledno je da ste površno testirali w8.
Daleko od toga da idu u pogrešnom smeru,nije Bili nervozan što je kupio Skype i što je Apple-u oduzeo nevinost, već je nervozan što pokušava sada sve to da objedini u w8,a vi stripujete o nekom pogrešnom smeru?

Ako ne koristis metro po meni ne vredi ni tih 15$. :p Bolje kupiti jos RAMa ili tako nesto.
A platiti upgrade sa Win7 15$ pa ubaciti klasican start meni (ili ne daj boze kupiti neko komercijalno resenje), to mi tek nema smisla. :D

Neki od nas su ga aktivirali za dz - legalno naravno. To samo kod Microsofta ima :D

Lepo rečeno.

p.s.

Inače G@W to što si zaobišao M$ u njihovo dopuštenje ne znači da imaš legalan proizvod

Očigledno je da ste površno testirali w8.
Daleko od toga da idu u pogrešnom smeru,nije Bili nervozan što je kupio Skype i što je Apple-u oduzeo nevinost, već je nervozan što pokušava sada sve to da objedini u w8,a vi stripujete o nekom pogrešnom smeru?

Verovatno zbog toga izbacuju ovako brzo Blue verziju. Logicno.

Počevši od Blue verzije izdavaće svake godine novu verziju, tako da nije do toga. A i Blue verzija se više može posmatrati kao SP neko kao novi os.

Svejedno,očigledno im je to jedini način da forsiraju korisnike,a samim tim i unapredjuju interface,primoravajući ih da objedine fb,msn,gmail,yahoo,skype..sve pod jednom nebeskom kapom,sto je i logično,mis'im..da sam ja Bili i ja bih tako radio.W8 je toliko odvratan,da me je naterao više da ne kotistim AdobeReader,totalno sam izbacio iz upotrebe Rainmeter,kao i Foobar..što je suludo,ali počeo sam u SkyDrive da trpam sve ono što ne može na karticu da stane:eyebrows:,plus što ću sve acc. mail-ve da uvezem u w8,tako da nema za*ebancije:cigar:

Poslednja izmena:
@Kritika

SLIC-ovani BIOS 2x, WMC ključ do kraja januara. :p Malo manje kritikuj, važi? Nisi ni ti bez putera na glavi sa onom tvojom temom o Windows XP-u. Skuliraj, jednostavno. :bottle:

Kada se sredi reg baza (koristim godinama RFA-RegistryFirsAid),metro aplikacije više ne mogu da se pokrenu.Ne pomaže,jer i ne radi,backup registry-a iz RFA,pomaže samo sys.restore.

Vrh Dno