Šta je novo?

Windows 8 - vaše mišljenje

Ne staj mi na muku :D
Niste vi još ni došli do tog nivoa,a kada budete..već će problem biti rešen u Blue verziji.

Ja sad instalirao i pitam se sto nisam ranije, necu se vratiti na win 7 osim ako ne bude nekih katastrofalnih bugova, za sada sve sto sam instalirao radi super PS, FileZila, PhpStorm to je ono sto mi treba najvise i to radi. Jos kazu da u Doti 2 skoci malo fps ako je i to tacno onda sam prezadovoljan :)

Ajde odradi registry sa nekom aplikacijom koju si ranije koristio, ako si uopšte koristio.

CCleaner radi sve sto ti treba oko registry, meni jos nista nije zabrljao a i ne bih mnogo "sredjivao" registry, ne pomaze bog zna sta i onako. Ako dobro uninstaliras programe sa recimo Revo Uninstaller-om nece ostati bog zna sta. 7mica i 8mica se vrlo lepo ponasaju prema registry pa nema ni neke preke potrebe za tim.

Onda meni RFA pravi problem.A radio je zaključno sa w7 extra.
U 8ci pravi problem sa Metro aplikacijama, sve su tu..ali kada kliknem na bilo sta, osim na IE i na Store, ne inicira se.

Za prave Metro aplikacije mora da se bude na internetu sa uključenim Windows Update i Account na Hotmail. Live tiles samo internet

Ma jok,nije to..nema veze,mislim da RFA pravi problem, jer tebi CCleaner odradi sve.

Možda je kasno za utiske, pošto su svi već rekli sve dobre i loše stvari za ovo kratko vreme od kako je Win8 među nama, ali moji utisci za par sati korišćenja ovog OS-a su vrlo pozitivni. Instalacija je prošla vrlo brzo i bez problema, dočekao me je nov, ali prepoznatljiv windows interfejs, brzo sam se snašao, učim komande sa tastature koje sad imaju nekog većeg smisla nego u 7, mada mi se čini kao da je akcenat upravljanja sada više na tastaturi nego na mišu, odnosno, kao da je više za neki touch screen nego za klasičan PC sa mišem i tastaturom...
OS je instaliran na Laptopu generacije MS Viste, ali sve šljaka i drajveri za Win7 rade i na Win8 tako da je to još jedan +.
Nisam primetio da zauzima manje resursa nego sedmica i po tom pitanju nemam šta puno kazati.
Za mene, kao prosečnog korisnika interneta, e-maila, tu i tamo da se nešto otkuca, nacrta i sl. ovaj OS zadovoljava te potrebe.

Možda je kasno za utiske, pošto su svi već rekli sve dobre i loše stvari za ovo kratko vreme od kako je Win8 među nama, ali moji utisci za par sati korišćenja ovog OS-a su vrlo pozitivni. Instalacija je prošla vrlo brzo i bez problema, dočekao me je nov, ali prepoznatljiv windows interfejs, brzo sam se snašao, učim komande sa tastature koje sad imaju nekog većeg smisla nego u 7, mada mi se čini kao da je akcenat upravljanja sada više na tastaturi nego na mišu, odnosno, kao da je više za neki touch screen nego za klasičan PC sa mišem i tastaturom...
OS je instaliran na Laptopu generacije MS Viste, ali sve šljaka i drajveri za Win7 rade i na Win8 tako da je to još jedan +.
Nisam primetio da zauzima manje resursa nego sedmica i po tom pitanju nemam šta puno kazati.
Za mene, kao prosečnog korisnika interneta, e-maila, tu i tamo da se nešto otkuca, nacrta i sl. ovaj OS zadovoljava te potrebe.
Komande sa tastature su bile i u Win7 (a i pre) ali izgleda da su sad korisnici primorani da ih vise koriste. :D A neki i sad uvidjaju koliko su neke precice korisne. :p

Pa da, bile su i na sedmici, čak su mi se svidele dosta kad sam ih otkrio i trudio sam se da ih popamtim ali ispostavilo se da mi je brže bilo mišem, ali sada smo primoraniji, zbog Metroa čini mi se, da malo više koristimo tastaturu.

A posle ljudi kazu linux je bzvz, moram da kucam neke komande. :D
Opet, kucanje je nepotrebno ako imas quick launch sa naslaganim ikonicama najcesce koriscenih programa.
Kao sto ljudi hvale brzi boot, koji realno i nije nista bitno, tako i kucanje imena app da bi pokrenuo app nije nikakav napredak. Nekome se dopada, nekome ne.

Linux,za vreme Windows ere, mi je toliko puta spasao MBR,da je suludo bilo šta poreći..ono što windows nije mogao,Linux je odradjivao bez pogorora.
Windows 8, da se razumemo..[koristim ga već 15tak dana] nije nikakav 'next step' ..već samo pokušaj da se OSx prezentira u nešto drugačijem state of art-u..
Ih,..kad smo se igrali sa iTunes, rodjaci.,.nemoj da smo deca..

Ne trebaju komande za w8, sve se mišem odradjuje,laganica.
Ne shvatam odakle tolika buka oko Metro-a, naprotiv, bio je neophodan sve ove godine..

Jedino, što mi se ne svidja, to je totalna, ali ...TOTALNA, integracija svih aplikacija u w8.
Ono što je nekada, pokojni, S.Jobs sanjao..danas se, polako ali sigurno, ostvaruje u verziji Windows 8.
M$ je rešio, nakon oduzimanja nevonisti Apple-u, da ,napokon, zavlada tržištem--------- i to ne kriju.:wave:

Poslednja izmena:
I ja se pitam? :trust:

Priznajem, super je što podseća na Windows 3.1 :D Ali nikako da svarim ovu glupost od obaveštenja u gornjem desnom uglu:"Tapnite da biste uradili ...", a ja kao da sam u nekom tripu.

Poslednja izmena:
Ne trebaju komande za w8, sve se mišem odradjuje,laganica.
Ne shvatam odakle tolika buka oko Metro-a, naprotiv, bio je neophodan sve ove godine..

Jedino, što mi se ne svidja, to je totalna, ali ...TOTALNA, integracija svih aplikacija u w8.
Ono što je nekada, pokojni, S.Jobs sanjao..danas se, polako ali sigurno, ostvaruje u verziji Windows 8.
M$ je rešio, nakon oduzimanja nevonisti Apple-u, da ,napokon, zavlada tržištem--------- i to ne kriju.:wave:
A?! OS X iz godine u godinu povecava market share (na racun Windows-a, naravno), a M$ resio da "zavlada"?! Ok...

Šta bi se desilo sa Apple-om (ne računajući gadget iDžidžaboce),da se nije otvorio sa kompatibilnim PC hardware-om, u korist Bilija,naravno?
Pa nije samo sa Apple-om slučaj.Mogu da ti navedem puno primera sofrware kompanija,koje su se zatvorile prema tržištu, pa više ne postoje.

Pitanje:
Misliš li da u tom Apple 'otvaranju' prema tržištu dobija Apple ili Billi?

Kako Bill moze da ima korist od toga sto Apple koristi PC HW, i od Apple-ovog sve veceg market share-a (pricamo samo o desktop-u)?

Postavljaš mi pitanje koje sam tebi postavio.
Ako ne znaš, daću ti još primera.
Ne govorim o desktop-u , već o antagonizmu ApplevsBili.

Primer:
ProTools sistem, profesionalni audio i MIDI sikvencer, nisi mogao nikada da instaliraš na PC-u.Mogao si od verzije 7, ali si morao da kupiš kompatibilnu zvučnu karticu M-Audio ili nešto iz tadašnjeg Digidesign(sadašnjeg Avid) programa.
Koliko su se stvari promenile, od kada je Apple primio patku?
Pa evo..dakle, danas mozes da instaliraš ProTools i na OSX i na Windows, a uz sve to ti ne treba ni audio kompatibilna zvučna karta, već možeš da skineš besplatno ASIO4ALL drajvere i sve koristiš, recimo na laptopu, ili PCu , sa integrušom.

I ti govoriš oi sve većeom OSX share-u?
:D
Nemam ništa protiv OSX-a, čak naprotiv, ni protiv Windows-a, samo je više nego jasno zašto Windows 8 nije to što mislite da jeste.Možete da kukate, u kolo se morate uhvatiti..ili 3th party,Linux.

Ja tamo vidim 2 pitanja o tome da li dobija Apple ili M$, a sasvim je ocigledno da dobija samo Apple...

Sto se tice audio-a, nemoj neko da te cuje da pominjes profesionalni sw i integrisanu (ma i neku osrednju neintegrisanu) zvucnu ni na istom podforumu, a ne u istoj recenici, znaci nabice te na kolac i spaliti na lomaci. :smash: No, no!

Sto se win-a tice, ako 9-ka/Blue bude polu-proizvod kao 8-ica, a 7-ica ne bude radila posao, ja odoh na OS X ili eventualno neki Linux, i to bez mnogo razmisljanja.

Završena priča.
Izvačiš iz kontexta ono što nije tema priče.:sceptic:

Pokušaću još jednom:
Elem, da li si mogao ranije da koristiš ProTools sa bilo kojom drugom zvučnom, integrisanom..ili nekom od 2000evra,a da nije M-Audio ili Digidesign?
Da li je to moglo na Windows-u?Zašto sada može i na OSX-u i na Windows-u..?
Ajde,nebitno..uzmi digitron,pa pravi kalkulacije i dolazi do zaključka da li OSX i zbog čega ima veći ili manji share i da li je Windows 8 krš, ili Bili nikada nije oduzeo Apple-u nevinost..direktno,ili indirektno:party:

Poslednja izmena:
Aaa, sad ona pitanja nisu bitna, idu nova. E pa sad moze i na Win-u jer su se developer-i opametili (jos kad omoguce za Linux, e onda ce biti skroz pametni). Sto ne bi podrzali sve moguce isplative platforme je bolje pitanje.

Sto se digitrona tice, ako je M$ imao 95% desktop-a a sad ima 85%, dzaba ti kalkulacije kad je izgubio dosta. Uz smanjenje prodaje to ce biti jos primetnije. Nebitno kolika je cena win-a ni koliki je broj racunara* (ako si imao 95miliona kupaca od 100, a sad imas 170 umesto mogucih 190miliona onda nije dobro).

* - broj racunara je > 1.1 milijardu ali je odnos isti

Ko bese rece da ne moramo koristiti Metro ako necemo? Kako to, molim lepo? Osim ako ne modujemo sistem. Ja se ubih od koriscenja Metroa, izlizala se Desktop plocica :p

Salu na stranu, oni su ovaj Windows trebali nazvati Windows to Doors. Tek se sada vidi koliko je genijalan koncept nastao u Xerox labsu pre 30 i kusur godina. Ovo sve novo sto izmisljaju od interfejsa, ukljucujuci i nakaradne interfejse na mobilnim sistemima je jedno veliko djubre u odnosu na good old koncept radnog stola i prozora. A genijalni Microsoft krenuo da suprotno imenu svog sistema doda vrata.

Metro funckionise isto kao i Android/iOS, tj. nema prozora vec gomila vrata u lavirintu pa se vracaj na pocetak svaki put kroz jedna vrata da bi isao dalje kroz druga i tako u krug. Dobro, Android je to malo sredio u ovim modernim verzijama dok iOS i dalje navigaciju vrsi putem "vrata".

To je ono sto sam pokusavao da objasnim ljudima koji mi kazu da isto otkucati pocetak imena app-a i lupiti enter kao i kliknuti na ikonu na desktop. Nije, jer kada kliknem na ikonu otvara se prozor i tih prozora moze biti koliko pozelim i svi su na istom "zidu". Dok kod Metro nakaradnog koncepta se ide od ekrana do ekrana kroz "vrata".

Kako samo tim ljudima koji primaju ogromne plate, nije palo na pamet sta zapravo menjaju i koliko je to manje elegantno resenje od onoga sto postoji i radi posao milionima ljudi toliko godina?

Poslednja izmena:
^^***, po sistemu zasto ne bi komplikovano bilo ako moze.

Ne budite naivni.Kao da je Metro bitan.Bili nas uvodi u novo doba.
Što su primili patku ,ako im se isplatilo da budu zaključani (mislim na Apple).
Bili je kupio Skype, ukida msn, oduzeo nevinost Apple-u, kupiće,direktno ili indirektno i OSX.

Ne budite naivni.Kao da je Metro bitan.Bili nas uvodi u novo doba.
Što su primili patku ,ako im se isplatilo da budu zaključani (mislim na Apple).
Bili je kupio Skype, ukida msn, oduzeo nevinost Apple-u, kupiće,direktno ili indirektno i OSX.

Bojim se samo da nisi ti taj koji ovaj forum uvodi u novo doba :D

Nazad
Vrh Dno