Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ne radi se uopste o tome da neko kupuje Nexus7 ili BILO KOJI drugi gadget za Bench review...

Eh Strider, jel treba da ti se izvinjavamo što nismo uspeli da dobijemo Nexus 7 čim je postao dostupan u Srbiji? Stvarno ne možemo da dozvolimo sebi da uzimamo hardver od forumaša, Benchmark je firma koja ima saradnike sa kojima posluje i hardver mora ići zvaničnim kanalima.

Tačno je da pravimo izuzetke, ali samo sa uređajima koje lično posedujemo. Maksa je išao u Švicu i kupio iPhone 5, pa se ponudio da napiše test o njemu, a da smo čekali da se iPhone 5 pojavi negde zvanično u prodaji kod nas, testa ne bi bilo dugo vremena, ili najverovatnije uopšte. Ne znam šta ti toliko smeta oko datuma kada se test pojavio i na koji si način ti oštećen time. Kako je već rečeno nismo Engadget, nemamo dostupnost uređaja kao oni i imamo drastično manji broj urednika, ali se svejedno trudimo.

Ne da kupi pobogu, nego da mu neko ustupi uređaj na test. Ja da živim u Bg-u bi se bez problema ponudio da pozajmim svoj u tu svrhu, a u ovom temi postoje ljudi koji su imali Nexus 7 mnogo pre mene. Znam da ovo nije Engadget, ali je najbolji Srpski it sajt, pa je zato bzvz da neki levi sajtovi prvi urade review nekog tako popularnog uređaja poput ovog Nexusa.

Ja ovde pričam o principu, zašto su se za Nexus vadili da ne mogu da rade review zato što uvoznik kasni, a 5 dana posle toga bez ikakvih problema rade review uređaja koji uopšte nema uvoznika? Ako tako urade za jedan, neka rade za sve, a ne da ispada "apple je poseban"

Edit: kucam sa tapatalk-a pa nisam video tvoj post Gizmo. Nisam ja rekao to zbog sebe, ja sam naručio Nexus prvog dana kad se pojavio u prednarudžbini i dobio sam ga prvog dana kad je počela isporuka i ja ni na koji način nisam oštećen. Stvar je u tome da ste nas malo razmazili i da smo mi navikli na neke standarde, pa s toga i ove kritike. Bi ste opet na daleko višem nivou od ostalih, npr IT sekcije Blica koji pišu (najblaže rečeno) amateri. Test je odličan, samo što je kasnio malo. A i ne bi bilo zanimljivo da vas svi samo hvale, mora neko i malo da iskritikuje :d

Poslednja izmena:
Pročitaj moju poruku iznad, verovatno si pisao u isto vreme. Daleko od toga da je Apple poseban, ali ga nema kod nas zvanično, a Maksa ga je svejedno kupio za sebe, ne za test, tako da je to potpuno druga stvar, nadam se da kapiraš to.

Kako ti nije jasno da je Benchmark firma koja ima zaposlene? Ako ja uzmem tablet od tebe, umesto od Asus-a koji je naš partner, šta ti to govori?

Poslednja izmena:
Njemu je izgleda krivo sto se uopste pojavio test za iPhone 5... kakvih sve ljudi.

Njemu je izgleda krivo sto se uopste pojavio test za iPhone 5... kakvih sve ljudi.

Odakle si ovo izvukao keve ti? Pa nisam ja neki fanboj ovde koji nema pametnija posla nego da pljuje uređaje određenog proizviđača. Čak štaviše, mislim da je iOS zapostavljen, jer za Android svakog meseca izađe pregled novih zanimljivih aplikacija, pregled unikatnih aplikacija, itd isl, koji su vrhunski, a tako nešto se ne sećam da sam video za iOS ili za WP odavno...

Nego, zaista, kolike su sanse da se instlira windows 8?

Ne znam da li Win 8 RT ima podrsku za Tegru 3 SoC od toga najvise zavisi da li ce moci da se budzi nesto.

Vidite Inside Microsoft's Surface RT Tablet

http://www.anandtech.com/show/6377/inside-microsofts-surface-rt-tablet

Sam MS Surface koristi Tegra 3 SoC, tako da bi prebacivanje (nelegalno naravno, pošto nema licence) Win 8 RT na N7 bilo moguće. Rezolucije ekrana su slične, SoC je isti ...

Idealno neki dual boot :)

Mada ne verujem da iako to naprave, da će nešto biti uskoro.

Pa dobro, ako mi u garantnom roku rikne ovaj 16GB model, makar mogu realno da očekujem 32GB model, verovatno da će i 16GB prestati da proizvode, kad se malo 32GB raširi, kao što planiraju s 8GB modelom da urade.
Mada imam preko 7GB slobodno, tako da mi nije kritično :)

Vidim da E**i reklamira one originalne futrole za 1990, jel neko probao kakve su?
Jel imaju bočno rupicu za onaj drugi noise cancelation mikrofon pošto se na slici ne vidi ili je propust u dizajnu?

Poslednja izmena:
Pa dobro, ako mi u garantnom roku rikne ovaj 16GB model, makar mogu realno da očekujem 32GB model, verovatno da će i 16GB prestati da proizvode, kad se malo 32GB raširi, kao što planiraju s 8GB modelom da urade.
Mada imam preko 7GB slobodno, tako da mi nije kritično :)

Vidim da E**i reklamira one originalne futrole za 1990, jel neko probao kakve su?
Jel imaju bočno rupicu za onaj drugi noise cancelation mikrofon pošto se na slici ne vidi ili je propust u dizajnu?

Ima rupica, odgledao par snimaka na ju-du... pardon tubetu. :D Meni nije stigla danas, iako poručena prošle srede,verovatno je sada neću ni preuzeti jer vidim da je po netu svi redom pljuju, kako za taj novac nije nikakva.

Ima rupica, odgledao par snimaka na ju-du... pardon tubetu. :D Meni nije stigla danas, iako poručena prošle srede,verovatno je sada neću ni preuzeti jer vidim da je po netu svi redom pljuju, kako za taj novac nije nikakva.

Ništa, prošetaću do radnji da je lično vidim (i ispipam). Mada ću najverovatnije uzeti samo neku futrolu za nošenje, ne volim ni folije na ekranu ni futrole na uređajima.

Nabavna cena za Nexus 7 u CG je 321e! Kimtec CG je u pitanju.
Maloprodajna je oko 345e! Sta reci?

Poslednja izmena:
Ljudi stiže li vam naručena roba preko dx.com-a? Da li im se uopšte isplati da šalju ako naručim nešto u maloj vrednosti, ispod 10 $?

Roba stize ali se dosta ceka, sve zavisi. Nekad dodje i brze ali retko.
I naravno da salju koga briga isplati li im se? Da im se ne isplati ne bi radili. :D

Upravo sam uklonio poklopac (zadnju stranu) sa svog uređaja, isto je kao što možete pronaći na netu. Svuda su vidljivi otisci prstiju (slepci štedeli na rukavicama), sa desne strane ušrafljena tri šrafa, na levoj strani po sredini samo jedan a dva nedostaju (verovatno i tu uštedeli da bi bila niža cena). Bolje da nisam ni gledao, katastrofa kako su ga sklopili!!!

Zato se kod nekih javlja luft na levoj strani, ne zato što su šrafovi otpušteni već zato što ih uopšte nema, od 3 samo 1. Uff ala me ovo iznerviraaaa, moraću da nađem negde te male i dovršim ono što oni nisu.

Poslednja izmena:
Samo da potvrdim za dx da sve stiže bez problema, i kada su u pitanju iznosi od 50 centi.

Ceka se od dve nedelje do 20 dana.

Meni ne bio izdignut kada mi be došao ali imam sve šrafove. Barem je to lako namestiti šta kukaš:).

Hehe, da ga ne ureknem, al sa mojim nemam nikakvih hw problema (a ni softverskih za ono što koristim).

Tako da neću da ga otvaram, ko zna šta je unutra :)

Do kraja godine osiromaseni Nexus cena 99 USD

Poslednja izmena:
Hehe, da ga ne ureknem, al sa mojim nemam nikakvih hw problema (a ni softverskih za ono što koristim).

Tako da neću da ga otvaram, ko zna šta je unutra :)

Mom nije ništa falilo, sve bilo OK ali me čačkalo da ga otvorim. Uzeću u nekoj radnji-servisu mobilnih par šrafčića. Za početak sam premestio jedan sa desne strane, tako da sada na obe nedostaje po jedan. Setio sam se onog filma sa Džeki Čenom kada mu ukrali jedan točak sa auta, zajedno sa šrafovima. Uzeo rezervni ali nema čime da ga pritegne i onda mu ludak objasni da sa preostala tri skine po jedan. Hehehehe, dobri stari filmovi...

Evo uradio sam svoje šarene ikonice (da se uklopi sa šarenim wifi zvezdicama), po uzoru na Boss temu za iOS, ikonice i boje izuzev sive 100% oriđinale.

Na slici je Nova Launcher, napravio sam *.apk sa ikonicama, a one koje nedostaju dolaze sa sivim okvirom (možda to promenim, videću...).

2435jyr.png

Poslednja izmena:
Svaka čast, bogami dosta truda!

Za toggle ikonice samo sam ubacio oznake, ali za seriju Phantom HD ikonica trebalo mi je dosta vremena. Ovde je samo deo, uradio sam za sve aplikacije koje koristim. Za MX Player treba da ubacim drugu, a za Office Suite nema šansi da ubodem pravu putanju za ikonicu, a isprobao sam sve kombinacije i sa neta i ono što sam iščitao preko LogCat-a.

CT je u onoj odvratnoj zgradi Hotela Centar u centru grada.

Popularni radijator :D

Ljudi stiže li vam naručena roba preko dx.com-a? Da li im se uopšte isplati da šalju ako naručim nešto u maloj vrednosti, ispod 10 $?

Roba stize ali se dosta ceka, sve zavisi. Nekad dodje i brze ali retko.
I naravno da salju koga briga isplati li im se? Da im se ne isplati ne bi radili. :D

Meni stiglo sve za 9 radnih dana. Nedelju nocu sam porucio i sledece nedelje u cetvrtak mi je stiglo. Ili ukupno 11 dana.

Futrole, kablovi i sitni adapteri su ok ali punjaci i baterije su cista katasrofa. Mojih najgluplje bacenih 15-20$.

Vrh Dno