Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

nexus media importer, ima li kakva alternativna apk ili neki drugi nacin bez kupovine

Samo još molba da mi neko pusti na PM par dobrih linkova za "narodne" aplikacije jer se još uvek oslanjam na TPB ;-)

Ima milion sajtova i foruma, a najlakse je da se ne bi opredeljivao za neki, google --> "naziv aplikacije" apk "eventualno verzija" download, i voilà...

Za sta ti sluzi tablet?
Meni: prvenstveno za posao, mobilan sam po ceo dan, putujem što po zemlji što van nje. Mejlovi (od njih živim i zarađujem pare), prezentacije (od njih živim i zarađujem pare), neki sitni apdejt dokumenata uglavnom cifre u Excelu, CRM za posao (da, i od ovoga živim i zarađujem pare :) ), Intranet za posao, bitno je da ima Cisco AnyConnect (VPN) i Webex (zbog webinara) a po nekada puštam muziku u kolima kada vozim.

Zato sam se i smorio jer nema 3G (nadam se da će napraviti da 3G modem radi preko OTG) i ne radi MHL.

Nemam ništa protiv ali vidim da zamašna većina koristi tablete za razbibrigu i surogat za neke PC opcije, retko ima korisnika na ovom forumu koji su poslovno orijentisani i što rekoste, ne vredi uopšte raspravljati jer većina pobeđuje bila u pravu ili ne sa argumentima. Čisto sam hteo da nabrojim za šta prvenstveno meni tablet služi da imate uvid šta je "nekom drugom" bitno.

Poslednja izmena:
Prilično sam siguran da radi, gled`o ja svojim očima na YT-u, a postoje i tutorijali How-To.
Da, hvala, čitao sam opciju sa PPP Widget, hteo sam da kažem da ću valjda JA da napravim da radi, čekam OTG. A za MHL kada sam pročitao zvanično obaveštenja da bi build takvog JB sa MHL i native storage opcijom koštala oko 50USD više, jasno mi je bilo zašto ima dobru cenu. Nije preterano za biznis, za zabavu je :) Šta je tu je, navikne se čovek i na imanje i na nemanje :)

Poslednja izmena:
ako nije problem neka mi neko baci na pm link za nexus media importer... hvala!
Kupio sam OTG ali nikako da ga osposobim...

Tablet i jeste za to napravljen. Za razbibrigu i ubijanje vremena. E sad što neko mora da radi na njemu šta da radimo takav je posao. Iako dosta radim od kuće ne pada mi na pamet da to bude na tabletu a pogotovo ne na 7" dijagonali. Naravno da ne treba polemisati ali čisto da razgraničimo. Radi možda 5% ljudi ukupno ito sa velikim mučenjem na 7" ekranu.

Jedna kritika za sve koji rade za Bench-test Nexusa ste ste izbacili tek nekoliko nedelja posto se on pojavio u Srbiji i to ste pravdali time što vam niko od zvaničnih uvoznika nije ustupio tablet na test. Kao da niste mogli na drugi način da ga nabavite, kao što ste nabavili iP5 koji uopšte i nema zvaničnog uvoznika pa vam to ni najmanje nije smetalo

Da li je toliko bitno kada se test pojavio?
Gizmo je rekao ovde par puta da nisu bili u mogucnosti da nabave tablet i da nije do njih... cemu drama?

Toliko testova na netu ne znaš gde ćeš pre. Bezveze kritika inače. Kao da je bitan datum.

Jedna kritika za sve koji rade za Bench-test Nexusa ste ste izbacili tek nekoliko nedelja posto se on pojavio u Srbiji i to ste pravdali time što vam niko od zvaničnih uvoznika nije ustupio tablet na test. Kao da niste mogli na drugi način da ga nabavite, kao što ste nabavili iP5 koji uopšte i nema zvaničnog uvoznika pa vam to ni najmanje nije smetalo

Gizmo je davno objasnio takve situacije...nisu htjeli da jure ovog ili onog ko ima odredjeni uredjaj nego hoce, u skladu sa reputacijom i renomeom, da sve ide "zvanicno".

iP5 koji je izuzetak u svemu, pa mora da bude i u ovoj situaciji, kupljen je licno od strane onog ko je pisao tekst pa su pretpostavljam, htjeli da dobiju ekskluzivu na sajtu.

Realno, ja gledam da ne bacam na tablet svakave gluposti, filmove i serije ili streamujem ili držim na 32GB flashu pa ga kačim preko OTG-a, ali mislim da je 16GB realni minimum.

Pogotovu što je pitanje koliko je od 8GB na iPad mini uopšte dostupno korisniku? A da je dranje jeste, 300$ doplate za 8->64GB NANDa koji ih ne košta ni 30$ verovatno.

Ali ovo je sve malo offtopic i prikladnije temi o iPad Mini.

Da vratim temu na N7, jel neko nabavio one originalne Asus futrole i kakav je utisak?

Drugo jel neko primetio na slikama da na toj futroli nema rupice za onaj noise cancelation mikrofon sa strane?

Meni futrola stiže sutra, bar bi trebalo, a kada stigne preneću utiske.

Meni futrola stiže sutra, bar bi trebalo, a kada stigne preneću utiske.

Futrola je ok ali me nervira poklopac. Smeta mi dok koristim tablet i razmišljam se da ga cviknem kad mi dođe folija. Ono što mi se baš ne sviđa je osećaj materijala u ruci. Deluje na prstima kao da je prljav (ne na oko). Čak sam je i prao bodom i sapunom misleći da je prašina ali nije pomoglo.

Poslednja izmena:
ma to je neki "feature" sigurno nije "bug" :) :)

možda neki anti-slip design.

Idi u network settings na kompu, sharing settings i isključi password sharing.

Moras i permisije da namestis...

Ovo sam sve vec ranije ispodesavao, da bi se na kraju ispostavilo da...

@Rolle:
Username ti je account sa kojim se loguješ na računar, a ako ne bude radilo bez passworda, lako možeš postaviti kroz Control Panel -> User Accounts

...sam trebao da upisem samo ime mog korisnickog naloga na kompu, bez passworda( posto ionako ne postoji). Koja glupost.
Hvala na pomoci!

Za svaku aplikaciju koja se plaća piše da nije kompatabilna samo zato jer mi iz Papue Nove Gvineje nemamo mogućnost plaćanja na Google play.

Poslednja izmena:
E ljudi imam problema sa zvukom kad pustam .mkv fajlove u dx player-u. Znam da je ovo vec jednom bilo u ovoj temi, ali stvarno sad ne mogu da trazim. Samo mi recite u cemu je problem?

Poslednja izmena:
Ironija leži u tome da Papua Nova Gvineja ima pristup aplikacijama koje se plaćaju :)

Poslednja izmena:
Kupio i ja N7, hurej! Jedno pitanje. Da li mogu preko otg kabla da ga povezem sa modemom nekog naseg mobilnog operatera? Da li njihovi modemi podrzavaju android?

Kupio i ja N7, hurej! Jedno pitanje. Da li mogu preko otg kabla da ga povezem sa modemom nekog naseg mobilnog operatera? Da li njihovi modemi podrzavaju android?

Možeš, imaš na YT tutorijale tipa "Nexus 7 with 3g usb modem", a i ovde je već više puta pominjano.

E ljudi imam problema sa zvukom kad pustam .mkv fajlove u dx player-u. Znam da je ovo vec jednom bilo u ovoj temi, ali stvarno sad ne mogu da trazim. Samo mi recite u cemu je problem?

Probaj Dice Player.

Toliko testova na netu ne znaš gde ćeš pre. Bezveze kritika inače. Kao da je bitan datum.

Po tebi je znači i ceo Bench bespotreban, zato što se sve vesti i svi testovi na njemu mogu naći negde na netu?

iP5 koji je izuzetak u svemu, pa mora da bude i u ovoj situaciji, kupljen je licno od strane onog ko je pisao tekst pa su pretpostavljam, htjeli da dobiju ekskluzivu na sajtu.

To meni smeta, ako su mogli to da urade za iP zašto nisu mogli i za Nexus? Zašto on mora toliko poseban da bude?

Meni taj test ne smeta toliko, test je test ***, volim da procitam o nekom uredjaju ma kako god bio nabavljen, ono sto mislim da ce se desiti je da ce "pasti knjiga na 2 slova" tj da ce iP5 biti ujedno i poslednji uredjaj na testu koji nije nabavljen onako kako je Gizmo objasnio da Bench zeli da se ponasa po tom pitanju....

Po tebi je znači i ceo Bench bespotreban, zato što se sve vesti i svi testovi na njemu mogu naći negde na netu?

To meni smeta, ako su mogli to da urade za iP zašto nisu mogli i za Nexus? Zašto on mora toliko poseban da bude?

Pa ne mora bas sve istog momenta da se testira, ***, nije ovo Engadet... drugo, sto bi neko kupovao Nexus 7 za sebe licno ako mu ne treba? Samo zato da bi napisao review za Benchmark? Msm, stvarno...

Vrh Dno