Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja nasao kod mene mrtav pixel ili je neka prasina uletela mada ne verujem. Dosta je sitna i vidi se samo na beloj podlozi, inace je crne boje. Dosta je sitno, to valjda ima veze sa velikom rezolucijom na malom ekranu? Da li ima neki softver za Android koji resava to?

To sam zakljucio iz tvojih postova.

Neka ostane na tome da se slazemo da se ne slazemo sto se toga tice.

Ja nasao kod mene mrtav pixel ili je neka prasina uletela mada ne verujem. Dosta je sitna i vidi se samo na beloj podlozi, inace je crne boje. Dosta je sitno, to valjda ima veze sa velikom rezolucijom na malom ekranu? Da li ima neki softver za Android koji resava to?

Probaj ovo: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.htc.chris.blackspotdetect

Inace, evo par zanimljivih stvari:

-ljudi su izvalili kako se kontroler od XBOX 360 povezuje bezicno za Nexus 7. Do sada je mogao samo sa otg kablom wired kontroler da se poveze. Jos nisam rutovao svoj, mozda ovo bude razlog da to napokon uradim, cisto da probam kako ovo radi: http://www.xda-developers.com/android/pair-a-wireless-xbox-360-controller-with-a-nexus-7/

-izasle su neke slike koje potvrdjuju 3g verziju Nexusa 7:http://www.vodeblog.com/2012/10/nexus-7-3g-version-is-real-leaked-images/

U istom tekstu se ponavlja glasina o 99$ Nexusu i glasina o verziji Nexusa sa 64GB storage

Veoma moguce da su glasine o povoljnijem nexus-u istinite pogotovo sto je najbolja taktika da se moguca konkurencija pokopa u startu (*****cki RT surface po ludackoj ceni) a i mini Apple je tu, red je za rat cena :)

Inace ja sam ga odma root-vao i 30% aplikacija mi trazi root kao i igre, vise neznam sta je sve prckalo po sistemu ne bi me cudilo da ga veoma brzo oborim :p
Takodje ocekivano velik broj aplikacija je blago receno sakato i bagovito skoro kao na linux-u, ovo se odnosi na aplikacije koje se redje koriste ali neke su vise nego smesne jos ih skines sa google strore-a jos nisu nizasta

Poslednja izmena:
Ja sam svoju Xperiju rutovao u prvih par dana posle kupovine, zato sto je bila prepuna bloatware-a, ali to sa Nexusom nije slucaj. Cak mi ne smetaju toliko ni AdMob reklame, koje ne zauzimaju onoliko prostora kao na telefonu, pa mi ne treba ni AdFree. Stock rom radi savrseno, pa mi ni Titanium Backup ne treba.

Jedino sto mi treba je Lucky Patcher, i on ce verovatno biti najveci izgovor za root :D

Isto tako bi voleo da probam i tablet mod, cudo ga niko odavde nije probao, meni ono deluje odlicno na slikama.

Ja sam do sad testirao par pc igara:
Dosbox turbo
Realms of arkania veoma igrivo
Lands of lure 1 kao stvoreno za touch screen

Baldur gate 2 - spora emulacija u borbama i malo otezano upravljanje

S obzirom na snagu N7 probajte na njemu SPB Shell 3D, jeste da jede malo rama, ali je NAJ cool fancy multipraltik launcher.. :D
Kad neko spomenu lucky patcher to mi je prva asocijacija.. Imate na netu uputstvo kako da radi a da ne platitie, ako se ne snadjete tu vam je moj PM . . ali prosto je.. I da iskljucivo samo kroz Lucky Patcher nemojte druge metode..

SPB Shell sam koristio jos na symbianu i on je bio jedino resenje da se izbegne onaj ocajan interfejs... Ni sam ne znam kako sam propustio da ne probam android verziju, sad pogledah na youtube-u, vrhunski izgleda, moracu da ga instaliram :smoke:

Google zakazao event 29.oktobra, očekuje se novi Nexus telefon i 4.2 Android... Nadam se da će se smilovati i ubaciti našu zemlju na listu podržanih za kupovinu aplikacija, Google now, navigaciju...

Na onom linku pise da ce 32Gb 3G verzija kostati isto 250$? WTF?

Pa menja 16GB model, pisalo se već o tome. N7 je u prodaji 3 meseca, po 250$ se prodavala 16GB verzija ta ista tri meseca.

Sada izlazi iPad Mini, onaj Kindle HD 7-ca se isto fino prodaje, konkurencija se pojačava i to je normalan korak. Plus MS sa svojim Surfaceom, ali ne verujem da će sa svojom cenom on biti neka konkurencija navedenim modelima. Ionako ih dodatnih 16GB NAND-a košta ne više od 5$ u proizvodnji, tako da imaju odličnu marginu.

To što je N7 tek od prošle nedelje praktino dostupan kod nas, šta da se radi. Verovatno i 32Gb varijanta neće doći kod nas još neko vreme. A i ako dođe, siguran sam da će joj cena ipak biti viša, bar dok prodavci ne isprazne lager 16GB verzije.

Kolko drame oko toga, pa grafiku kad kupite na praktično svakih nekoliko meseci imate istu priču, pa se niko ne buni :)

Meni bi možda bila zanimljivija neka 3G varijanta (mada mi 3G pored hotspota na telefonu ne treba za sada) nego ova 32GB.

Poslednja izmena:
Nisi procitao lepo moj post. 3G 32GB ce kao biti 250e a to je extra ponuda.

Nisi procitao lepo moj post. 3G 32GB ce kao biti 250e a to je extra ponuda.

U pravu si, nisam se još probudio :)

Ta 3G verzija je još na nivou glasina, pitanje kada će ga predstaviti, kada će početi isporuke, mada je logično da je bude. Ako bude stvarno tako, jeste ekstra ponuda i verujem da će se prodavati kao alva (mada se N7 i bez toga jako dobro prodaje :)

A i verujem da će ga biti onda kod operatera za 1din uz pretplatu, što će mnogima bilo jako zanimljivo.

Poslednja izmena:
Radi i bio je na marketu ali su slova sitna do necitljivosti i na najvecem fontu.Kao da nije pravljen za vecu dijagonalu od 4 inca.

Meni radi i imam ga instaliranog. Mada imao sam ga instaliranog i na prethodnim uređajima i odmah mi je bio ponuđen u My downloads.

Sad vidim da ga na Play-u ako radiš search nema ponuđenog.

Meni bi možda bila zanimljivija neka 3G varijanta (mada mi 3G pored hotspota na telefonu ne treba za sada) nego ova 32GB.

Prošli vikend sam se malo mrdnuo van uobičajene kuća-posao-kuća rutine pa sam koristio i N7 sa netom preko telefona.
Ne znam da li se tripujem ili ne, ali imam utisak da mi deljenje neta putem bluetootha umesto WiFi hotspota znatno manje troši bateriju na telefonu (Galaxy S2).
Ajd neka neko ko svakodnevno deli net sa telefona proba ovo... ja inače provodim 90% vremena u dometu WiFi-ja pa i nisam baš dobar uzorak za test. :)

Ne tripujes.... trosi dosta dosta manje... znam kombinaciju drugar nosio ipad3 i 4s ova imaju bt4.0 koji trosi nista... ipad bukvalno 10x manje trosi nego na wifi, ali 4s trosi bateriju zbog 3G...
tako da to sto ti pricas totalno je tacno :)

E sad jedno glupo pitanje. Kako deliti net preko bluetooth-a? Ja sam nasao open garden program ali probacu ga tek kad dodjem s posla. Jel valja taj program ili ima nesto bolje?
I da, nisam bas skroz off topic posto mi treba za Nexus 7 :)

E sad jedno glupo pitanje. Kako deliti net preko bluetooth-a? Ja sam nasao open garden program ali probacu ga tek kad dodjem s posla. Jel valja taj program ili ima nesto bolje?
I da, nisam bas skroz off topic posto mi treba za Nexus 7 :)

Ja nisam koristio nikakav dodatni program (Samsung Galaxy S2 iz Telenora, instaliran ICS).
Na telefonu u "Wireless">"Tethering and portable hotspot" uključiš "Bluetooth tethering".
Kad upariš tablet i telefon, i na telefonu i na tabletu moraš da u listi bluetooth uređaja odabereš onaj drugi uređaj i da čekiraš, s jedne strane "Share local internet connection with device" a s druge strane "Use for internet access".

Evo sad sam probao, telefon ne samo da deli 3G nego deli i WiFi vezu sa BT uparenim tabletom. Ludilo. :D

ha ha futrola za nexus u gigatronu 2560din

u practicu 2160 ali samo u gay bojama - roza i drečavo narandžasto

pa da nema dvojku i da je 560din bila bi skupa. ne bih dao više od 300din za tako nešto.

kako vam ne radi Blic? evo kako kod mene izgleda na Prime-u

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350569361649.jpg
    uploadfromtaptalk1350569361649.jpg
    81 KB · Pregleda: 229
Ne radi, na play store-u piše da "uređaj nije kompaktibilan sa ovom verzijom", ali nije velika šteta, ionako je taj dnevni list očajnog kvaliteta u poslednjih godinu dana.

Meni sasvim lepo radi, skinut s Play-a. Font je malo sitniji, bolje radi kad se u samoj aplikaciji izabere veci.

Nisam ga instalirao tako sto sam u Play-u isao na search, nego na My apps, pa na all i tu ga nasao u listi, posto ga imam instaliranog i na drugim android uredjajima.

Poslednja izmena:
Ljudi samo bez paljevine, neka izlazi šta hoće, a izlaziće u šta ne sumnjam.
Novi na forumu neka prelistaju par strana i naći će odgovore.
Ovi iz practic-a su pravi džudžovani, uopšte mi nisu ni poslali onaj oklop za tablet. Nisam ni planirao da ga preuzmem ali sve jedno princip je u pitanju. :d
Na dx.com stvarno može da se pronađe i od popa brada po povoljnoj ceni. Ono jeste da je h-valitet pod znakom pitanja ali ko ga j*** kada je jeftino. :D

Imam dilemu, da li kupiti ovaj tablet za 200e, star 10 dana u garanciji kod nas, 16gb verzija. Bio sam resio da uzmem ali me sad kopka ova verzija od 8gb za 99$?

Imam dilemu, da li kupiti ovaj tablet za 200e, star 10 dana u garanciji kod nas, 16gb verzija. Bio sam resio da uzmem ali me sad kopka ova verzija od 8gb za 99$?

nece to biti identican tablet 100% verovatno ce imat ekran manje rezolucije, i slabiji cpu/gpu... verovatno na ugledu kao amazon reader ali sa vise mogucnosti

Nazad
Vrh Dno