Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Video sam na modacu ali necu prelaziti na njega, ovaj mi je odlican.
Mozda bas zato sto si klokovao imas probleme? Meni stoji na default i on demand.
Inace retko kad ukljucujen 3g, imam wireless na poslu. Mozda sa 3g ima anomalije.

Cekam fnc8, nikako da ga puste.

@Dovahpig i ja mislim daje do 3G-a jer izgleda da neprestano pokusava da nadje jaci signal i zato mi baterija bukvalno iscuri za pola dana.Sto se tice FnC8 koliko vidim raverr je i dalje kao testira mada mislim da je bolje da pusti to pa da posle ispravlja greske nego ovako...Uostalom nikad nisam bio fan FnC samo iz jednog razloga a to je da ima nekako zalostan GUI (prvo sto mi upada u oci je jos na prilikom prvog podizanje gde mogu da primetim veoma jadno odradjen gui za razliku od CM7 i Kickass roma gde su sve ivice glatko ispolirane i npr. oko podesavanja ili u samim box-ovima -Next -Skip -Shut down itd...). Sto se tice kickass 1.1b ima neke inovacije a ono sto sam ja mogo da primetim je da ima beats audio instaliran i da se za nijansu glassnije cuje priliko reprodukcije zvuka na max stime da distorzija zvuka i nije toliko primetna,ostale izmene jos uvek nisam primetio (ako ih uopste i ima).... BTW neko je okacio da navodno postoji mogucnos reprodukovanja HQ youtube videa preko MX prejera u Cyanogenmodu 9 mada ja nisam pokusao. Ono sto me najvise iritira kod Cyanogen ROM-ova za nas telefon je to sto auto brightness ne radi nikako na mom telefonu tj. uvek je podesen na otprilike 30% i to je to tako da non stop moram sam da podesavam brightness u zavistnosti gde se nalazim.Da li je neko ima slican problem sa ovim ROM-ovima (mislim na Cyanogen mod 7 i 9 ) ?

Za cm9 sam koristio program Lux, on je savrseno odradjivao auto brightness, probaj ga.
Youtube hd na mx-u radi ali prvo moras da skines na fon pa onda pustis preko plejera, sto je pain in the ass.
Moguce da ti nedovoljno jak 3g srce bateriju. Ovde u B. Topoli se do nedavno isto tako prebacivao i srkao bateriju pa su sredili signal i sad je non stop u fulu a baterija je primetno bolja.

@Dovahpid probacu Lux i hvala na savetu (50 puta sam pisao na modaco forumu i nista) sto se tice MX plejera covek napisao da prilikom otvaranja klipa imamo mogucnos da biramo da li hocemo u MX da ga otvorimo ili u YT tako da MX koristi svoje kodeke itd...Sto se tice 3G-a jeste veoma slab ali i dalje sa istim tim signalom na stock romu mi duze traje baterija...Takodje sam hteo da te pitam da li koristis neki taskmanager ili task killer ? Neki su za koriscenje neki protiv ...

Ja sam anti task killer :) vec sam pisao o tome da se vise baterija trosi kad se ubije neki program pa mora ponovo da se ucitava nego da stoji negde u pozadini. Iovako je meni bar 200+ rama uvek slobodno.

Malo sam se zezao sa overklokom, stavio sam ga na 902mhz i kickass v2. Koliki je max clock a da je stabilan kod tebe?

Nisam al ovako na oko ne vidim nikakvu razliku. Kakav je 1.1b jel vredno cimanja prebacivanja na isti?

@Dovahpig ima tema na modaco forumu gde sam okacio antutu test sa ovim telefonom naveo sam i rom (mada sam posle izvukao jos vise ),max cpu speed koji sam koristio bio je 979 i koliko ja mogu da potvrdim stabilan je ... Max koliko sam ja izvuko na antutu benchmarku je oko 2200-2400.. Sto se tice 1.1b verzije mislim da ima poboljsanja barem u zvuku jer se dosta jace cuje i jasnije barem na zvucniku,uostalom probaj takodje bi ti savetovao da probas i TSF launcher on nije free i nema trial verziju ali snadji se malo ;) Mene je odusevio...

Drugari imam jedno pitanjce,instalirao sam ovaj rom "Fish_and_Chips_SF2_RLS3" i sve je proslo ok,radi ko zmaj lepse izgleda,samo mi bluetooth ne radi,vidi uredjaje i vidljiv je ali nikako da posalje,uvek prijavljuje neuspesno,jel imao neko ovu situaciju i jel resiva?

^ Resenje bluetooth: Obrisi Music2.apk i ubaci Music.apk

Ajd pomozi posto sam noob,music2.apk ne vidim da je instaliran i jel ovaj music.apk da skinem sa marketa?

Music2.apk obrises iz system/app, a onda prekopiras Music.apk na isto mesto. Music.apk nadjes iz nekog stock deodexed ROM-a. Ako me secanje dobro sluzi, takav ROM je na onoj listi ROM-ova na Modacu 2. ili 3. po redu. Ako ne mozes da nadjes, uploadovacu ti malo kasnije.

Ajd ako nije problem up negde kad budes mogao,isto primetio sam i da wirless ne radi bas kako treba,u smislu da recimo kad skidam recimo nesto sto je preko 10mb sa marketa zabode na recimo 70 posto i diskonektuje se sa wirelessa. :(((((

Imam jos jedno pitanjce,drugarica zakljucala tel i zaboravila sifru,ne patern neko ono na kod.kako da resimo taj problem isto je tt+

Pronadjoh kako i sta oko phone code-a,sredio sam,izvinjavam se na smetnji

Evo ti zapakovani Music.apk... Otpakuj i prekopiraj u system/app i promeni dozvole na -rw-r-r. Music2.apk obrisi.

Prilozi

• Music.rar
    544.4 KB · Pregleda: 31
Kaze mi da ne moze da obrise Music2.apk niti znam kako da odradim ovo -rw -r -r izvini ako te cimam ali sam totalni pocetnik kad je ovo u pitanju,objasni ako nije problem,korak po korak.

Skines ES File Explorer, ides u podesavanja, pa podesavanja vezana za Root i tu sve stikliras. Bitno ti je da mozes da pristupis root-u i da mountujes system particiju kao writable. Onda ces moci da obrises Music2.apk i prekopiras Music.apk. Zadrzis prst na Music.apk, change attributes, pa stikliras prva dva u prvom redu, i samo prvi u drugom i trecem.

A zašto ne bi lepo probao neki drugi rom tj flesuj cyanogen mod 7 ili 9 ili probaj kickass rom.... FnC 7 ima svoje bagove a i po meni su cyanogenmod7 (ne radi prednja kamera), i kickass ubedljivo najbolji... Čak mislim da je kick ass bolji samo što ja imam problem sa prevelikom potrošnjom baterije pa koristim CM7.

A zašto ne bi lepo probao neki drugi rom tj flesuj cyanogen mod 7 ili 9 ili probaj kickass rom.... FnC 7 ima svoje bagove a i po meni su cyanogenmod7 (ne radi prednja kamera), i kickass ubedljivo najbolji... Čak mislim da je kick ass bolji samo što ja imam problem sa prevelikom potrošnjom baterije pa koristim CM7.

msm da na fnc7 i cm7 radi prednja kamera a na cm9 ne? na svim gingerbreadovima radi samo sto je slika obrnuta prosto skines camera360 i imas opciju da rotiras sliku.

@corax hvala ti puno na pomoci,svidja mi se ovaj rom na izgled,ali ima puno ali.
Baterija slabo drzi,wireless ne radi kako treba,ne radi radio(najmanje bitno) i tako,ubacio sam neki unbranded sve radi i prilicno je brz.
@dinge da ja sam ubacio taj kod mene,radi ko zmaj.

Poslednja izmena:
@Dinge Telenot Touch Plus = T-Mobile Vivacity tako da trebas da ubacis Vivacity kernel.Koliko vidim ovom romu fali Adreno 200 drivers update i jos neke sitnice... Mada moze da se flesuje cisto da se proba :)

@Dinge Drugaricin sam flesovao TMV-om (zbog phone coda),pa sam vratio moj backup u njen tel i vratio ga na telenor.Onda sam samo iz recoverija naflesovao ovaj custom rom kernel nisam dirao.Posle to uradio i na mom telefonu.
Sve radi kako treba i bateriju drzi normalno i puno bolje radi.

Poslednja izmena:
@Miskobre @dimi89 hvala puno na odgovorima! definitivno ce ovaj rom da "uleti". Citao samo i ostalim romovima (FNC, CM&, CM 9...) ali svima po nesto fali.
Jeste li probali link2sd na ovom romu?cuo sam da na nekim romovima ne radi.

@dinge links ne radi samo na cyanogen modu 10 i to ne radi samo gui što znači da preko terminala možeš da ga podesiš. Evo ja flesovao ovaj gore rom što ste postavili link i moram da priznaj da je za sad najbolji stock rom koji sam probao. Naravno ja sam izbacio nepotrebne stvari(voice search, live wallpapers i ostale gluposti), i smanjio rom na nekih 80mb-a.
P.S. Što se tiče link2sd moraš na nekim romovima da flesujes skriptu prvo pa onda instaliraš app sa marketa i podesiš (naravno podrazumeva se da pre toga već imaš napravljenu particular na sd kartici)

Nazad
Vrh Dno