Šta je novo?

Black Mesa: Source

Jes' vala, ali uživam baš:)
Prilično dobro su uradili igru, ma odlično:)
Svaka čast ekipi:)

Ako već nije pisano, pojavila se na torrentima i standalone verzija, ne treba steam i sdk.

Zavrsih je :) I sad mi zao sto je kraj :(. Bruka dobro odradjeno i nadam se da ce brzo nastavak :). Jel ima neki info kad bi to moglo da bude?

Ovi momci zasluzuju sve cestitke za ovo :Klanjanje

Inace vecinom sam koristio pumpu i magnum... magnum FTW :smoke:

Sa tim revolverom .357 su baš preterali.Previše je moćan u odnosu na drugo oružje i kalibre.Tako drastične razlike u razornoj moći i ubojitosti između kalibra .357 magnum (9x33mm) i kalibra 9mm Luger (9x19mm) u stvarnosti nisu ni blizu.Da bi u igri (BlackMesa) razvalio onu drvenu kutiju, za revolver je dovoljan jedan metak, dok sa HK MP5 automatom, potrošiš skoro ceo okvir municije.Glock pištolj takođe koristi municiju 9x19mm , kao i Hekler MP5.
Šta bi tek bilo da su ubacili Desert Eagle .50EA (12.7x33mm), on bi verovatno probijao zideove , pravio rupe od pola metra.Za one helikoptere ti uopšte nebi trbao bacač raketa, one shoot and go down.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:CartridgeComparison.jpg

Poslednja izmena:
Sa tim revolverom .357 su baš preterali.Previše je moćan u odnosu na drugo oružje i kalibre.Tako drastične razlike u razornoj moći i ubojitosti između kalibra .357 magnum (9x33mm) i kalibra 9mm Luger (9x19mm) u stvarnosti nisu ni blizu.Da bi u igri (BlackMesa) razvalio onu drvenu kutiju, za revolver je dovoljan jedan metak, dok sa HK MP5 automatom, potrošiš skoro ceo okvir municije.Glock pištolj takođe koristi municiju 9x19mm , kao i Hekler MP5.
Šta bi tek bilo da su ubacili Desert Eagle .50EA (12.7x33mm), on bi verovatno probijao zideove , pravio rupe od pola metra.Za one helikoptere ti uopšte nebi trbao bacač raketa, one shoot and go down.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:CartridgeComparison.jpg

Da si imao prilike uzivo da koristis i .357 i standardnu devetku ne bi pricao tako ;)
.357 jeste prilicno jaci od standardnog 9mm pistolja, i trzaj samog pistolja i razorna
moc metka jesu itekako veci. Tako da nije bilo tu nikakvog preterivanja :)

Jel moze nekako da se "pojaca"skakanje nikako ne mogu da skocim koliko treba da bih se mogao popeti na nesto?
Recimo kada treba skakati sa sanduka na sanduk da bi se popeo do ventilacionog otvora u "Chapter 03 - Unforeseen Consequences" morao sam da pomeram one burice i da na njih skacem da bih mogao da se penjem po kutijama dobro to sam nekako i uspeo da prodjem ali kasnije kada treba da skacem na cevi da bih ponovo dosao do ventilacije opet ne mogu za prvi skok sam opet postavio bure i uspeo ali posle ne mogu da se popnem na drugu cev i dalje.
Evo i slike.

Prilozi

• bm_c1a1d0000.jpg
    bm_c1a1d0000.jpg
    197 KB · Pregleda: 143
Moras da koristis i crouch (Ctrl) odmah nakon pritiska na Space. Iritirajuce, ali je tako. Skoci na te cevi desno i cepaj dalje. :)

Hvala ti uspeo sam nikada ne bih znao da tako treba a ja sve vreme pokusavao sa shiftom.

svratim na bench neplanirano posle mesec dana, i naidjem na jednu od najiscekivanijih vesti...ja sam jedan od onih iz mladje generacije koji nikada nije odigrao HL1 :)

Da si imao prilike uzivo da koristis i .357 i standardnu devetku ne bi pricao tako ;)
.357 jeste prilicno jaci od standardnog 9mm pistolja, i trzaj samog pistolja i razorna

+1

Licno nisam nikad pucao iz Magnuma, ali su mi pricali prijatelji koji zive u Chicagu, da znaju amere koji idu u lov sa njim... cak mu kace i optiku. Brutalno, otkida cudo.

@alex1974, kombinacija crouch i jump za veci skok.

Evo javno priznajem da nisam pucao sa tom mnicijom .357.Međutim, ispalio sam desetak metaka sa ovakvim čudovištem http://www.justpistols.co.uk/m29_101.jpg. Beše to pre nekih 10 godina, pošto si sa Ceraka, onda znaš gde je restoran "Devetka" na Košutnjaku.Nedleko od restorana smo i ja i moj tadašnji šef isprobavali njegov, tek kupljeni Smith&Wesson .44 magnum.Dobro se sećam da mi je dlan utrneo od prvog metka, od siline udarca, kao da me neko bezbol palicom odvalio po otvorenom dlanu.
Priznaćeš, nadam se, da je .44 magnum jača municija od .357 magnum.Ne sporim ja da je .357 magnum daleko "jača" municija od 9mm luger, već samo smatram da je u Black Mesa to prenaglašeno i to nekoliko puta.No, ipak je to samo igra, ne mora sve da bude kao u stvarnosti.Na primer ono nišanjenje na desni klik iz pomenutog revolvera .357, gde praktično revolver dođe na 10cm od face.To je u stvarnosti apsurdno, jer ćeš tako sam sebe unakaziti.Ipak to nije puška da je stegneš u ramenu da ti ne pocepa facu.Ovako, sa revolverom ćeš pre sebe ubiti ili unakaziti, nego protivnika.

Poslednja izmena:
Konfa na kojoj sam obrtao original Pentium 133, 16 Mb RAM-a, S3 Virge...:))) Top of the line u svoje vreme... a ovo budi secanje i na Counter Strike Bete...

Super remake, taman da se setimo sta je nekada bio PC gaming.

Poslednja izmena:
Evo javno priznajem da nisam pucao sa tom mnicijom .357.Međutim, ispalio sam desetak metaka sa ovakvim čudovištem http://www.justpistols.co.uk/m29_101.jpg. Beše to pre nekih 10 godina, pošto si sa Ceraka, onda znaš gde je restoran "Devetka" na Košutnjaku.Nedleko od restorana smo i ja i moj tadašnji šef isprobavali njegov, tek kupljeni Smith&Wesson .44 magnum.Dobro se sećam da mi je dlan utrneo od prvog metka, od siline udarca, kao da me neko bezbol palicom odvalio po otvorenom dlanu.
Priznaćeš, nadam se, da je .44 magnum jača municija od .357 magnum.Ne sporim ja da je .357 magnum daleko "jača" municija od 9mm luger, već samo smatram da je u Black Mesa to prenaglašeno i to nekoliko puta.No, ipak je to samo igra, ne mora sve da bude kao u stvarnosti.Na primer ono nišanjenje na desni klik iz pomenutog revolvera .357, gde praktično revolver dođe na 10cm od face.To je u stvarnosti apsurdno, jer ćeš tako sam sebe unakaziti.Ipak to nije puška da je stegneš u ramenu da ti ne pocepa facu.Ovako, sa revolverom ćeš pre sebe ubiti ili unakaziti, nego protivnika.

Eto znas koliko jedan revolver moze da bude jak ;) Ja sam imao priliku u selu da prisustvujem okrsaju jednog magnuma .357 i devetke (bese cz99). Testiranje je vrseno na jednom malo vecem panju/trupcu od 10ak kila. 9mm je samo malo pomerio panj i odbijao se od isti ili imao plitku ulaznu rupu. Dok je .357 prevrtao panj maltene svaki drugi put i imao vecu stetu na ulaznoj rupi.
Eto i sam znas kako je kad pucas iz revolvera i ako nemas iskustva i snage koliko to moze da boli ;) Ja sam od .357 bio gluv na jedno uvo nepunadva dana nakon lose pozicionirane glave prilikom nisanjenja kod svog prvog pucnja :D
A to sto se tice nisanjenja na desno dugme je stvarno glupo, ali ajde to je sitnica u ovoj predivno odradjenoj reinkarnaciji HL igre :)

http://www.youtube.com/watch?v=Srm6FWgLiBk&feature=related

Ja skinuo onaj file od 3.07Gb instalirao , ali igra nece da se pokrene.
u cemu gresim.
Nemam Steam acc.

Ja skinuo onaj file od 3.07Gb instalirao , ali igra nece da se pokrene.
u cemu gresim.
Nemam Steam acc.

Na sajtu igre lepo pise sta ti treba

6.9 GB of free hard drive space (not including *free* Source Sdk Base 2007, installed seperately)

U pitanju je nesto izmedju igre i moda, zato ne moze da radi samostalno ;)

I to kad preko steam-a pocnes da skidas Source Sdk Base 2007, skine i deo Source Sdk Base 2006 , jer kao imaju neke zajednicke fajlove.
Mada kazu da moze da se spreci download to dela sdk 2006, kao staviš mu tamo pod Update > Do not automatically update this tool i pokrenes download skd 2007 i nece da skine onaj deo od 2006.
Inace na kraju ostane jedno 1gb da se i 2006 sine do kraja, a nije potreban uopste.

Moze da ostane na pauzi, ali nekome onda bode oci tako pauziran u steam.

Inace mod odnosno rmk igre je vrh odrađen, svaki deo je detaljan, tu i tamo se vidi neka low res textura ali nije strasno nisu mogli sve da prave od nule.

Ok. hvala. Znac inista od igre.

Jel neko imao i nekako rešio problem glitch-eva koji se manifestuju u vidu texta "Error Success" koji su crvene boje i nonstop trepere ? Ima ih posvuda i poprilično su iritantni. Hvala ... :wave::wave::wave:

Prilozi

• hl2 2012-09-29 15-01-52-02.jpg
    hl2 2012-09-29 15-01-52-02.jpg
    117.6 KB · Pregleda: 154
  • hl2 2012-09-29 15-02-05-76.jpg
    hl2 2012-09-29 15-02-05-76.jpg
    137 KB · Pregleda: 119
  • hl2 2012-09-29 15-02-35-87.jpg
    hl2 2012-09-29 15-02-35-87.jpg
    114.7 KB · Pregleda: 98
  • hl2 2012-09-29 15-02-45-68.jpg
    hl2 2012-09-29 15-02-45-68.jpg
    108.7 KB · Pregleda: 103
Jel neko imao i nekako rešio problem glitch-eva koji se manifestuju u vidu texta "Error Success" koji su crvene boje i nonstop trepere ? Ima ih posvuda i poprilično su iritantni. Hvala ... :wave::wave::wave:

Lici mi kao da ti fali neki deo Source SDK, kad prvi put stavis da skida Source SDK 2007 base on skine i deo 2006, jer koriste iste fajlove. Ali 100% kod tebe nešto fali.
Ako te ne mrzi odradi reinstall source SDK i Black Mesa.
Ili probaj sa ovim standalone... mada ja sam se jednom jako zeznuo sa "standalone" verzijom Portal 1, uninstalacija mi pobrisala i default fontove na systemu jedva sam ih vratio nazad.

Poslednja izmena:
Hvala na pomoći, standalone RU verzija nema problem sa glitch-evima ... :wave::wave::wave:

Nazad
Vrh Dno