Šta je novo?

Black Mesa: Source

Moras da pritisnis Ctrl dok si u vazduhu...mada, to bi trebao da znas od samog pocetka igre, jer bez toga ne mozes da predjes ni prvi nivo (kad se raspadne platforma / most, pa moras da skaces po cevima sa strane).

Evo probao sam ovo ali nema shanse probao 20puta :D, uopste ne skoci vislje sa space+ctrl. A znam da je tokom igre trebalo da se pritisne nesto jos osim space-a i uspevalo mi je iz 3-4 puta, ali sad ne vidim kako cu uspeti. Btw ctrl je u kontrolama Duck tj chuchanje pa nije logicno da se to koristi ali nema , veze znam da je tako nesto trebalo da se pritisne...

Podigni neko bure ili kutiju, spusti koji cm od lasera, skoci na njega pa preko snopa. :)

Prosli put sam prvo to probao ali nije islo jer nema bas buradi ili kutija na raspolaganju, mada probacu posle ponovo. Sta ces, nesposoban sam za ovo (ovaj deo igre :D)

Izlgeda da si suvise igrao FPS igre gde te vuku za rukav i pokazuju ti prstom.

U HL moras da upotrebljavas vijuge, da koristis okolinu, neki delovi su kao mali sandbox mozes na par nacina da ih predes.

Ja sam ovo probao bio pre i odustao, iz prostog razloga sto mi se igra ucitavala po 30s na svakih 5min (kao kada predjem u novu zonu)... Jer to samo do mene ili generalni problem?

Vala, zone ucitavanja su bile mnogo vece (tj. - bilo ih je mnogo manje) i u HL i u HL2 i HL2EP1. Ovde je bilo preterano.

Bas suprotno. Ovdje ih je duplo manje nego u originalnom HL. :)

Covece - ja sam u BMS imao 4 loading screen-a samo dok sam izasao iz voza na pocetku, i jos 3 dok sam stigao do naucnika... Ti hoces da mi kazes da ih je u kecu do tog trenutka bilo preko 10? Ja se toga tako ne secam...;)

Hmmm.... Nisam siguran koliko tacno u toku voznje ima, ali mislim da je nesto manji broj nego u originalu. Znam samo kada se udje u labaratoriju, pa sve od test komore, nema vise od 2-3 ucitavanja.

Odigracu ponovo pa cu ti javiti. Znam samo da je u kecu bilo vise toga.

U kecu su bila duga ucitavanja, zato sto je tada pojam memorije bilo 128MB, pa su ucitavanja trajala, sada su ucitavanja ne preko 5 sekundi.

Izlgeda da si suvise igrao FPS igre gde te vuku za rukav i pokazuju ti prstom.

U HL moras da upotrebljavas vijuge, da koristis okolinu, neki delovi su kao mali sandbox mozes na par nacina da ih predes.

Igram ono sto ima da se igra, kazem igrao sam i HL2 i epizode. Volim takve igre naravno, ali ne volim ako ima nekih preteranih zavrzlama (ovde toga nema, taman je kako treba). Btw prosao sam onaj "problematicni" deo..

Koji je to problematicni deo? Slobodno napisi, skoro svi smo mi ovdje igrali HL1 1999. godine. :D

Vanila HL2 je imala cesce ucitavanja od epizodnih nastavaka, ovde ih ima bas retko, ne secam se tacno ali mislim da 2-3 po nivou.

Da pitam, možda se neko seća pa da mi pomogne, nastavio sam da igram posle dužeg vremena i naišao na problem.
Zapravo hteo sam sebi pomoći gledajući walkthrough na YT, ali ja ne uspevam da odradim kao ovaj lik što prelazi. Rad se o situaciji sa ovog linka, negde kog 7:55-8:02, treba preskočiti 2 lasera da ne bi eksplodiralo:

http://www.youtube.com/watch?v=hNATxg2RVko

On jednostavno preskoči (verovatno ste i vi tako prešli :)) ali ja ne uspevam, pokušao sam bar 50 puta i kakogod da skočim zakačim i eksplodira, ne vredi. Jel ima neko ideju šta ne radim dobro?

Koji je to problematicni deo? Slobodno napisi, skoro svi smo mi ovdje igrali HL1 1999. godine. :D

E taj mi je bio problematican, obicno preskakanje ;).

Dobro, ovdje i jeste malo problematicno jer je skok manji koliko mi se cini u odnosu na original, ne moze da se preskoci ni najmanja prepreka bez "ctrl".

Nikad nisam prešao Half Life iako sam ga igrao u nekoj mjeri ali bih rado da ga pređem pošto svi kažu da je odličan. Black Mesa zato zvuči sjajno ali koliko sam ja shvatio ona nema u sebi cijeli HL već nedostaju neki dijelovi na kraju, neka Xen dimenzija. Da li je i sadašnja verzija na Steamu nepotpuna? Da li mi je onda bolje igrati HL? Ili je bolje da igram Half Life: Source koji je skuplji 1€ na Steamu.

Čitao sam da je Black Mesa i osjetno teža od HL.

Igraj Black Mesa.

Meni nije bila teza od HL, ne znam...ako mozes da podneses budjavu grafiku HLa, igraj njega, ako ne onda Black Mesu.

Ček izašao završetak Black Mesa-e ? Znam da je trebalo da dovrše Xen deo.

Koliko vidim na njihovom siteu nije jos izasao Xen vec je Lambda Core zadnji chapter.

The first of two releases of Black Mesa is currently available free for download. This release includes over 8 hours and 14 chapters of gameplay. The final release, via steam, is under development.

Pojavila se konačno steam verzija. "Samo" 19,99.

Samo i dalje nema Xen dela igre, ali kažu da će biti u free update-u uskoro.

Ima multiplayer modove, jer je to izgleda bitnije od toga da SP bude kompletan.

96587f2cc9b0d161741c0bcc78bad305.png

enivej

Sreca pa sam probao onaj prvi release, te bukvalno uvideo koliko mi je taj HL1 prevazidjen...

Jednostavno, to mi je igra koja je imala svoje vreme, svoj status, i tako treba da ostane.

Poslednja izmena:
Kao single player igra je odlična, ali ja iskreno ne bi dao 20€.
Dao bi jedno max 5€ da je bar kompletana SP kampanja.

Steta. Opet pogresna procena izlaska u javnost sa naplatom ... da su iskoristili ovo da napokon pokazu Xen nivoe bez problema bih im dao 20e. Mislim, dacu im u svakom slucaju ali tek kad vidim da je to zaista zavrseno.

Ovo sa naplatom Black Mesa je drugi pokušaj Valve da progura plaćene modove. Biće toga još u narednim mesecima.

Ljudi su u ovo uložili znatno više truda nego što se može naći u mnogih komercijalnim "HD rimejkovima". Suludo je reći da ne vredi (bar) tih 20 evra koliko traže.

Nazad
Vrh Dno