Šta je novo?

Black Mesa: Source

Odlican remake HL1, stvarno profesionalno odraden svaki detalj.
Jedine zamerke su sto igra ne pamti sva BlackMesa podesavanja, tj. kad se iskljuci Auto Aim i smanji View Roll, a i AI neprijatelja ponekad ima nadljudske reflekse.

Svaka preporuka za igru, odlicno je pogođen taj Half Life šmek.

Pa samo obrises folder \steam\steamapps\sourcemod\BMS mada igra se instalira tamo gde je i Source SDK 2006/2007 pa ovako brises i to. Igra ne upisuje nista u registry a i save folder se nalazi tamo.
Posle restarta steam-a nestace i sa liste igara.

da li je neko probao na win xp i kako radi?

Meni je igra samo tako bugovala jedno vreme,iskakanje na pozadinu,seckanj,itd..A onda je naprosto proradila odjednom :)

Ja sam igrao i radilo je najnormalnije :) u tom trenutku sam imao i slican hardver, nakon toga sam umesto 8800gt stavio gtx460 :)

dooobro, ja sam jedan od retkih xp-ovaca danas, igra je skinuta, uzivanje moze da pocne jos veceras :)

imam nevidjen problem u igri tj bag. u nivou "blast pit" dugme koje ubija ono cudoviste sa krakovima treba da pozeleni nakon aktiviranja generatora. e pa meni nece da pozeleni i ne moze da se pritisne a generator sam aktivirao! probao sam nivo ispocetka i opet nece. evo slika iz tog nivoa ko je presao sigurno ce se secati.

imam nevidjen problem u igri tj bag. u nivou "blast pit" dugme koje ubija ono cudoviste sa krakovima treba da pozeleni nakon aktiviranja generatora. e pa meni nece da pozeleni i ne moze da se pritisne a generator sam aktivirao! probao sam nivo ispocetka i opet nece. evo slika iz tog nivoa ko je presao sigurno ce se secati.

Treba da aktiviras i generator i gorivo :)

Aha, imas na vise mesta da ides... samo istrazuju, neki nivoi lici malo na lavirint posebno kad dođeš u ono postrojenje za preradu otpada.

jeste... ima dosta posla na tom nivou...

resio sam...preskocio sam taj deo na walkthroughu koji sam gledao. hvala u svakom slucaju

Nisi to mogao bez walktroughta? To je uticaj novih igara, nema vise onoga da legnes da spavas i razmisljas kako se ta hebena vrata otvaraju...a onda ti ujutro sine nova ideja i odma mora da se proba.
*** sjecam se da sam u diskoteci jednom pijan resio problem, i brzo kucivda vidim jel to to:D

problem je u mojoj glavi kad ja sebi u toku nivoa nesto zacrtam da "nije put sigurno tuda" ja sam video da oko tog krakatog cudovista ima 3 nivoa tj 3 terase, ja sam na trecoj a ispod mene su prva i druga, e sad glavni je problem sto ja nisam otisao na drugu terasu, nego direktno na prvu a utripovao sam da je druga terasa samo put do prve a nisam bio u pravu jer na drugoj terasi postoje vrata koje vode do onog velikog ventilatora koji me oduva gore...znaci samo trip moj me kostao gledanja na walkthrough...

Eh, ja kad igram ovakve igre tj. gde ti ne pakazuju strelicom "idi tamo, tacno tamo ga pucaj", pokusavam svaku ogradu da preskocim, pokusavam svugde da se zavučem, zato nikad nisam bio kratak sa municijom možda u par navrata.

A bilo je par puta da sam 15min radio sam reload na jednom i pokusavao skok, svaki skok je bio sa jump+crouch (space => ctrl, ne odmah space + ctrl).

Black Mesa je pokazala koliko su se danasnji FPS-ovi sunovratili od tada, cast izuzecima ali ova igra sabija sve codove, bf-ove i ostale "cool" :S: FPS-ove. Hebes igru koja nema pricu i kojoj je glavni adut Taliban koji se raspada od detonacije...Da ne pominjem puzzle koje su skoro pa nestale iz FPS-a takodje i in game - mini game i sve ostalo sto FPS-u daje atribut igre. To mi najvise fali. Ovogodisnji naslovi poput COD-a, MH-a, Borderlansa su za klasu dalje od Black Mesa-e po svim aspektima osim multiplayer iskustva...

Evo krenuo sam i ja pre par dana konačno da igram ovo i oduševljen sam jer nisam igrao HL1 nikad. Čini mi se da je ovo najbolje što sam igrao u poslednjih godinu dana ;).
Ali imam i ja problem sa krakatim čudovištem kao neko iznad. Na tom mestu ima tri nivoa ali se samo na 2 može nešto raditi, prvi je kad se uđe i odmah ispod gde se ide da se aktivira fuel ili generator gde me posle oduva gore onaj ogromantan ventilator. To sam odradio i vratio se ali još uvek neće da se aktivira, da li se seća neko jel treba 2 puta ići možda dole i drugi put skrenuti levo kod Albukerkija ili šta? Iznervirao sam se pre neko veče i nisam mogao više da se maltretiram jer nisam video rešenje, možda probamponovo večeras ili ću pogledati walktrhough ak se niko ne seća ;).

Pogledaj walktrhough, imas sve odradjeno, cisto da se ne smaras.

E bas sam sinoć probao, prvo sam pogledao walthrough od jednog lika i rešio sve. Problem je bio na najnižem spratu, probao sam i pre da preskočim rupu ali nisam uspeo, pa sam mislio da se ne ide tim putem no međutim ipak se ide :).

Eto, da niste navikli na današnje retardirane igre, lako bi prešli taj nivo... Ne treba propuštati ovakve gemove nikako.

Прешао сам БМ пре неких 2 месеца, права олд скул игра. На пар места сам се добро запитао куда сад треба да идем. Мана је противнички АИ који је у моментима абнормално прецизан, као да нису умели да направе довољно паметне војнике па да надокнаде хендикеп, направили су непромашиве стрелце. Али у сваком случају сам уживао.

A *** nije ni fora 5 njih da puca u tebe a da prste meci svudje osim u tebe ...(ko je rekao COD?)

Danas sam uzeo da igram ovaj remake..Sjajno. Ali me podsetilo ce treci deo izaci kad budem odlazio u penziju..
29570_542564592435431_1817110689_n.jpg

Da pitam, možda se neko seća pa da mi pomogne, nastavio sam da igram posle dužeg vremena i naišao na problem.
Zapravo hteo sam sebi pomoći gledajući walkthrough na YT, ali ja ne uspevam da odradim kao ovaj lik što prelazi. Rad se o situaciji sa ovog linka, negde kog 7:55-8:02, treba preskočiti 2 lasera da ne bi eksplodiralo:

http://www.youtube.com/watch?v=hNATxg2RVko

On jednostavno preskoči (verovatno ste i vi tako prešli :)) ali ja ne uspevam, pokušao sam bar 50 puta i kakogod da skočim zakačim i eksplodira, ne vredi. Jel ima neko ideju šta ne radim dobro?

Moras da pritisnis Ctrl dok si u vazduhu...mada, to bi trebao da znas od samog pocetka igre, jer bez toga ne mozes da predjes ni prvi nivo (kad se raspadne platforma / most, pa moras da skaces po cevima sa strane).

Ctrl? Jao pa znam da je trebalo da se pritisne nešto još (nisam dugo igrao) i gledao sam u kontrolama ali nisam našao objašnjenje. Svejedno sam pritiskao i alt i ctrl i q itd :D ali nisam uspeo. E hvala ti, sad ću se skoncentrisati samo na ctrl :) pa ću iz nekog pokušaja uspeti.

Ocigledno da nikada nisi igrao Half Life. :eyebrows:

Ili barem cs :)

Igrao sam HL2 i epizode, HL1 nisam, zato sam se i oduševio sa ovim što su odradili.

Nazad
Vrh Dno