Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Mom bratu je sve proslo ok sa updejtom, nije se zakljucao telefon ali mu ne radi vishe flash a ima 2 bitne aplikacije koje rade u Flashu. Probao sam da mu pomognem i da Dlujem Adobe Flash ali ga nema ponudjenog kada ukucam u search flash ili adobe.
Jel moze neko da mu pomogne do ponedeljka ujutro sa savetom kako da resi taj problem?

Od avgusta nema flasha na PlayStoru posto je adobe odlucio da ga vise ne razvija.
Treba da nadjes negde na xda flash koji radi na ICS-u...

a sam u browseru kucao flash player i kliknuo na link ka playstoru i inbrowser download radi. Skine direkt na mob

Kako te sluzi JB? Da li se mnogo oseca problem sa hwcomposerom i kakva je razlika u performansama u odnosu na ICS?

mogu reći da JB + asylum insanity kernel rade posao skroz ok. Nisam video neke velike bugove osim sto nema one screen off animacije pa taj prelaz izgleda u najmanju ruku čudno :-D Možda je za nijansu slabije od ics paranoida. Ali s obzirom da ce ovo nastaviti da se razvija, da updateovi izlaze svakih par dana ja sam srećan :) eventualno bih probao neki LRQ pa odlučio koji od njih...

Taman, ae atestiraj lrq-ove, pa da znam koji da overim.. mrzi me iz sve snage da isprobavam :))

A LRQ je? :) sad sam poterao quadrant na 1.4ghz, rez je uzasan, tipa 2000+ ali to nema veze sa osecajem kako radi :)

Poslednja izmena:
A mislis na LRQ based rom... Mrzi me da menjam na njega pa (verovatno) opet nazad... Prodje godisnji pa i visak slobodnog vremena... Ako ga neko istestira nek javi :-D

Ja idem na MIUI Leak! Konacno MIUI!!!

Uzeo sam ovaj tel u telenoru pre deset dana i vec veliki problem. Ekran uopste ne reaguje na dodir non stop je crn, a kada ga stavim na punjenje pojavi mi se znak uzvicnika pored baterije. POMOC

Vrati ga nazad.

Zdravo svima,

Imao bih par pitanja i unapred sam zahvalan na odgovorima :)

Nisam strucnjak za Android, tacnije, Note mi je prva Android platforma koju koristim (presao sam sa iPhonea) i odusevljen sam. Telefon je zaista savrsen. Sada najzad moja pitanja:

Moze li mi neko proslediti link ka uputstvu za instalaciju najboljeg custom ROM-a (nisam expert ali vidim da velika vecina vas koristi custom ROM. Jedino sto znam o tome je da je koriscenjem custom ROMa otkljucano znatno vise nekih opcija i cuo sam da primetno poboljsava trajanje baterije. Meni ovo za bateriju zvuci cudno ali sa nekoliko strana sam naisao na takva misljenja).
Zatim, je li normalno sto mi se u odredjenim situacijama, telefon poprilicno greje? Obicno kada duze vreme koristim internet putem WiFi? Ako nije, imate li predstavu sta bi moglo biti u pitanju?
Takodje, juce sam updateovao Android OS sa verzije 2.3.6 na 4.0.3, koristeci opciju u samom telefonu "Software update". Primetio sam nekolicinu promena i dopadaju mi se, medjutim od juce mi vise ne radi MMS. Dva puta sam instalirao MMS podesavanja za Telenor, medjutim nista. Ne mogu ni da posaljem, niti da primim MMS.
I poslednje pitanje nije toliko vazno ali, kada vec gusim, nije zgoreg da priupitam - povremeno mi se display ukljuci iako je telefon na stolu i nista ne koristim. Cak i sa iskljucenim Wifi, dakle ne radi nikakav update aplikacija i slicno. Ume da bude malo iritantno, a ne znam kako to da resim. Koristim app Super task killer, medjutim nakon refresh-a, vidim da se gomila bespotrebnih procesa i aplikacija, sama od sebe ponovo aktivira :( Postoji li bolja aplikacija koja zaista "ubija" pozadinske procese i apps koje ne zelim da koristim u datom trenutku (tipa weather, e-mail i slicno).

Izvinjavam se zbog jako dugackog posta ali svaka pomoc bi mi puno znacila. Hvala jos jednom unapred :)

Edit: MMS mi funkcionise ali SAMO kada ja aktiviram GPRS; ne aktivira ga vise automatski kao pre :( Smor ali barem radi nekako.

Poslednja izmena:
Na androidu vidis sta ti radi u pozadani i budi srecan sto vidis, dok na iphone-u ne vidis to :) posto si novi ajde da ti reknem za to, iako je pisano 1000 puta :) taskkilleri su nepotrebni i trose vise bateriju, jer moras svaki put iznova i iznova da palis aplikaciju... sto se tice romova, to ce korisnici Note-a da ti odgovore :) nadam se da si odradio factory reset, jer nije normalno da se pali telefon tako sam od sebe :)

Pa normalno da mora da ima apn pristup da bi radio MMS, kako bez toga? :)

@Djilkosh_Ns:

Hvala na odgovoru vezano za task killere :) Inace, nisam uradio factory reset pa bih mogao da probam ali za sada mi se nije ponovo desilo to sa ukljucivanjem ekrana otkako sam update softvera uradio. Vezano za MMS, naravno da znam da mora imati APN pristup haha, nisi me razumeo. Pre updatea, MMS je sam aktivirao GPRS samo za vreme slanja MMS i odmah nakon poslate poruke bi ga sam iskljucio. A sada, moram ja da udjem u podesavanja, ukljucim GPRS da bude aktivan i onda mogu da saljem MMS :)

@Djilkosh_Ns:

Hvala na odgovoru vezano za task killere :) Inace, nisam uradio factory reset pa bih mogao da probam ali za sada mi se nije ponovo desilo to sa ukljucivanjem ekrana otkako sam update softvera uradio. Vezano za MMS, naravno da znam da mora imati APN pristup haha, nisi me razumeo. Pre updatea, MMS je sam aktivirao GPRS samo za vreme slanja MMS i odmah nakon poslate poruke bi ga sam iskljucio. A sada, moram ja da udjem u podesavanja, ukljucim GPRS da bude aktivan i onda mogu da saljem MMS :)

Vidim da uopste nisi informisan: ako uradis factory reset mozes da brickujes telefon ako ti je sve fabricki. ICS za sgN ima taj bug. Ako nemas garanciju, upravo sam ti ustedeo par stotina evra ;)

Vidim da uopste nisi informisan: ako uradis factory reset mozes da brickujes telefon ako ti je sve fabricki. ICS za sgN ima taj bug. Ako nemas garanciju, upravo sam ti ustedeo par stotina evra ;)

Hvala na tome :) Nisam imao predstavu da factory reset moze da ima takve posledice. Ja koristim sve fabricki da; nikada nisam menjao ROM, samo sam uradio update softwarea iz samog telefona. Ja ne znam cak ni sta tacno znaci to "brickovanje" :) U svakom slucaju, imas li neki savet od cega da pocnem ili nije vredno cimanja da bilo sta cackam?

Mislim da je najbolje da iscimaš nekog od poznanika/kolega s posla, ko se igra androidom - da ti "odradi" telefon, a ti sedneš pa pratiš. Ovako ćeš naići na brdo različitih instrukcija i opet nećeš znati kuda dalje.

XDA diskusije (forum) je početak, isčitaj koliko možeš, pogledaj komentare i screenshot-ove, pa ćeš bar imati neku osnovu i ideju o tome šta je to što se tebi dopada (najviše). Tu su i uputstva kako to da uradiš, a ako zapne nešto - to bi mogao ovde pitati.

Evo npr ja, za razliku od shatrogistro, još nisam čuo da se nekome brickovao fabrički rom, rađenjem factory reseta. Čak i da jeste, odnesi im (gde si kupio) da srede (dzabe naravno) - jer to je sasvim normalna i regularna operacija.

Edit: ja def mislim da je vredno cimanja, telefon je sasvim druga priča bez 400mb bloatwarea koje spakuju u stocku.

Poslednja izmena:
@Djilkosh_Ns:

Ovo je smartphone pa se podrazumeva da je data mod uvek uljucen. Nema sta ti da gasis data. Valjda ti je cilj uvek biti online, zbog sinhronizacije, zbog dropboxa, Gmail-a, vremenske prognoze... Ako nemas paket sa data transferom preporucujem ti ga uplatis.

Hvala na tome :) Nisam imao predstavu da factory reset moze da ima takve posledice. Ja koristim sve fabricki da; nikada nisam menjao ROM, samo sam uradio update softwarea iz samog telefona. Ja ne znam cak ni sta tacno znaci to "brickovanje" :) U svakom slucaju, imas li neki savet od cega da pocnem ili nije vredno cimanja da bilo sta cackam?

Brick = cigla sto znaci da ako izazoves brick bug factory resetom ili brisanjem velikih file-ova sa interne memorije dobices ciglu od telefona odnosno mocices da bacis telefon u kantu ako nemas garanciju. Za ovo se mozes zahvaliti Samsungu.
XDA zajednica je resila ovaj brickbug. Potrebno je samo flashovati safe kernel. Za ICS ( Android 4.x.x ) tu su Speedmod, notecore i mozda josh neki. Na GB-u ( Androidu 2.3.x) tu je Abyss kernel.

Ja ti preporucujem da se vratis na rootable 2.3 rom, rootujes, instalis cwm, pa flashujes abyss kernel, pa reboot recovery pa wipe-ujes data, cache i odradis factory reset. Posle instaliras rom po izboru. Ja ti mogu preporuciti samo Criskelo's rom i Speedmod kernel posto ih ja koristim i ova kombinacija radi sjajno. Sa ovim romom dobices stock look sa svim funcijama sto podrzava i oreginalni samsung rom.

Sad pravac XDA i citaj sta i kako treba da odradis ovo sto sam ja napisao je ukratko.
Ako ti nesto nije jasno pitaj.

Poslednja izmena:
nadam se da si odradio factory reset, jer nije normalno da se pali telefon tako sam od sebe :)

Sva sreca pa te nije poslusao za factory reset :S

Evo npr ja, za razliku od shatrogistro, još nisam čuo da se nekome brickovao fabrički rom, rađenjem factory reseta. Čak i da jeste, odnesi im (gde si kupio) da srede (dzabe naravno) - jer to je sasvim normalna i regularna operacija.

Nisam ni ja cuo ali pogledaj samo xda forum koliko njih je brickovalo note pre nego sto se saznalo za brick bug. Dovoljno je nek je 1% njih koji su radili factory reset brickovalo svoje uredjaje. A sa safe kernelom procenat brickovanih uredjaja je 0%
Jedan % je vise nego 0%...

Mislim da je najbolje da iscimaš nekog od poznanika/kolega s posla, ko se igra androidom - da ti "odradi" telefon, a ti sedneš pa pratiš. Ovako ćeš naići na brdo različitih instrukcija i opet nećeš znati kuda dalje.

XDA diskusije (forum) je početak, isčitaj koliko možeš, pogledaj komentare i screenshot-ove, pa ćeš bar imati neku osnovu i ideju o tome šta je to što se tebi dopada (najviše). Tu su i uputstva kako to da uradiš, a ako zapne nešto - to bi mogao ovde pitati.

Edit: ja def mislim da je vredno cimanja, telefon je sasvim druga priča bez 400mb bloatwarea koje spakuju u stocku.

Prvo, hvala puno na odgovorima :)

Kolege nemam jer se bavim fotografijom i videom i samo smo moj najbolji prijatelj i ja. Imam jednog druga koji se razume u Android ali je on jos dve nedelje u Grckoj. Bzvz.
Pogledacu XDA forum obavezno, a posto kazes da imaju kompletna uputstva i sceenshotove, kapiram da cu se snaci :)
Strpljenje nikada nije bila jedna od mojih vrlina, tako da cu probati sam to da uradim. Taman malo i da naucim oko platforme.

Hvala jos jednom

Moze li direktno preko PC Odina da se ubaci speedmod kernel ili notecore ili drugi po vasoj preporuci Safe kernel na 4.0.4 fabricki stock rom LRI, nerutovan, bez opasnosti za brick? sme li se posle toga obrisati zuti trougao sa triangleaway?
...da bih dobio CWM i root za ubacivanje romova i modova..
Koji safe kernel preporucujete da je blizu stock kernela?
Hvala unapred, juce sam uzeo Note, pa nisam bas upucen..

Zar nije brick bug samo kroz CWM kad se radi?
A i totalno sam zaboravio, ja sam mislio da je to u 4.0.4 ispravljeno...

Ja se onda izvinjavam :)

P.S. *** vas telefon kad ne smes da odradis factory reset...

Onaj nemacki. Kernel hydracore 4.3b OC. Mozes da radis wipe.
Zezao me CSC posle flesa. Morao sam preko PC Odin-a da uflesujem CSC fajl da bi ga sredio.

Utisci... Izgleda bolje. Ima par onih novina. Mislim da radi bolje. Videcu kako stoji sa baterijom...

CleaNote Rom - stock LRQ sa najnovijim hydranote kernelom, radi odlicno, malo je brzi od LRI na kom sa bio sa stock kernelom, blackclipping je dosta ublazen iako i dalje prisutan.. Baterija malo bolje drzi, mada mi se cini da je baterija bolja sa speedmod kernelom... testiracu narednih dana..
Novi UX touchwizz dosta brze renderuje od starog, lep odziv, nova galerija, sve u svemu bolji rom... prodisao Note :)
Mada sam morao da izbacim gomilu samsung aplikacija uz pomoc titanijuma... samsung je dodao neki ''samsung cloud backup'' i jos gomilu stvari...
Jedini problem koji imam je sto mi se zakljucao NOTE kada sam flesnuo rom preko CWMa, izgleda da ne pomaze Criskelo unlock fix...
Ako neko ima savet kako otkljucati...

Poslednja izmena:
Ja sam juče bez problema otključao LRQ sa tim criskelom network fix zipom !

Vrh Dno