Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Uporedjujes telefon od 80 i 250eur...

Sa FNC romom baterija je malo bolja ali ne ocekuj cuda.

Pa dobro je poredjenje, ovaj je 4x skuplji (mada novi je samo 3x skuplji) ali je bar 2x bolji (sto se tice performansi) i jos 2x sto se tice baterije. To je to :smoke:
Eno drugar jos vuce stari Samsung 5700 (ili je 7500, jbm li ga) pa drzi > 24h...

Ja sam obrisao fm radio, email (koristim gmail), google search, browser (koristim operu mini), google maps (koristi igo), stopwatch i jos par stvari kojih ne mogu da se setim i oslobodio tako preko 20mb. Znatno manje sistemskog rama je sada zauzeto a telefon se i dosta brze pali tj krace ucitava sistem.
Kako se to radi? Da li moze preko free verzije SdMaid-a? Ne znam gde su smestene aplikacije koje dolaze sa FNC romom...
Hvala unapred

Free sam i ja koristio, samo u opcijama ukljuci da ti prikaze sistemske aplikacije. Flesovao sam sinoc Cyanogen Mod 9 tj ICS. Ovo je perverzija, okacicu utiske kad dodjem s posla

Evo par skrinova sa ICS-a.

Uopste ne morate preko TPT-a da resize-ujete particije. Dovoljno je da se obrisu neke aplikacije iz samog zip fajla koji se flesuje. Ja sam izbacio wallpapere i neke ringtonove i to je to.
CM9 je jako brz, znatno brzi od FNC roma. Ne znam jel neko koristio facebook aplikaciju recimo na stock ili fnc romu, pa je znalo da zaglavi i da se vuce. U cm9 ide sve to sa lakocom. Gmail je lepsi i bolji, talk takodje kao i mnoge druge aplikacije.
Baterija cini mi se da je slabija od FNC i stock roma. Mada u notification baru sad ima elegantno namestanje 2g/3g veze pa moze da se ustedi tu na bateriji recimo.
Youtube secka, ne radi prednja kamera, kao ni fles na zadnjoj i to su otprilike mane. Plus je sve ostalo, ja jos ne mogu da verujem kako je dobro. Kao drugi telefon bukvalno.

Ko hoce da se upusti u ovo evo mu odma kernel i gapps koji sam malo trimovao (verovatno moze jos bolje da se skrati) tako da stane bez problema na Touch Plus, i ostane vam cak oko 85mb slobodnog prostora sto je vise nego i sa FNC romom.

Kernel:
http://www.mediafire.com/?lyvnkom0a2hacx0

Gapps:
http://www.mediafire.com/?ol22pnoo1ugdd78

Prilozi

• Screenshot_2012-07-28-08-08-56.png
    Screenshot_2012-07-28-08-08-56.png
    207.6 KB · Pregleda: 124
  • Screenshot_2012-07-28-08-09-04.png
    Screenshot_2012-07-28-08-09-04.png
    293.4 KB · Pregleda: 136
  • Screenshot_2012-07-28-08-09-17.png
    Screenshot_2012-07-28-08-09-17.png
    129.4 KB · Pregleda: 145
  • Screenshot_2012-07-28-08-09-27.png
    Screenshot_2012-07-28-08-09-27.png
    90.5 KB · Pregleda: 121
  • Screenshot_2012-07-28-08-09-55.png
    Screenshot_2012-07-28-08-09-55.png
    150.2 KB · Pregleda: 125
Ja stavio FNC, baterija ista ili cak slabija... A ne radi BT ni prebacivanje na GSM only...
Kakav je taj CM9 sto se tih pitanja tice (tj. BT, za 2G/3G vidim da si napisao da moze) i sta znaci "YT secka"? Preko 3G ili wireless-a ili uopste i sav video ili samo neki odredjeni?

Nema sanse da ti je na FNC slabija baterija, nesto ti drugo srche (data ako ti radi non-stop?). Pogledaj u battery stats sta ti vuce.

Youtube secka zato sto ne radi hardware decoding na ICS, nema veze sa konekcijom. Zvuk ide redovno ali slika preskace frejmove non stop.

***, nije meni, drugarica se zali. Moguce da je data, ili se vise igrala, ili treba onaj batterystats reset...
A BT, jel' na FNC treba da radi (citam na modaco da im radi), ovde nadje ostale, s nekim odradi i pairing (s nekim i ne) ali file transfer jok. Ni u jednom smeru

Moralo bi da radi jer je zasnovan na stock romu. Ja pravo da ti kazem nisam ni jednom ukljucio bt od kako sam uzeo fon.
Ako je za drugaricu bolje nek jashe fnc nego ics zbog youtuba

Pa to...a ako je i baterija (jos) slabija, onda nista od CM9. Jedino cu probati sa reset/remove batterystats, mozda to zeza posle flash-a

Hmm evo nakon malo duzeg testiranja i upoznavanja ICS-a i njegovih procesa u sitna crevca, mogu da kazem da potrosnja baterije nije povecana. Brzo se sljusti na 75% a posle "ozilavi" malo.
Doduse izbacio sam dosta nepotrebnih sistemskih aplikacija i procesa jer postoji bolja zamena za sve.
Planiram ovih dana da napravim Lite verziju CM9, sa custom logom. Znaci najjosnovije stvari bih zadrzao uz 100% funkcionalnost. Gledao sam malo postove na modacu i mislim da nece biti problema oko toga.
Jedino neko ako je voljan da uradi ili pronadje neki logo formata 480x800.
Sto se tice youtube seckanja, provalio sam da secka samo kad je HD ukljucen inace radi normalno.

Nakon brisanja/resetovanja batterystats-a i prebacivanja na GSM only (preko *987*0#, Radio Info; posto u Settings nema opcije) baterija izdrzala skoro dan i po (FNC ROM). Mada je par sati surfa ili igranja igrica potpuno isprazni. Cudan telefon skroz.

Sto se tice tog CM9, koji je fazon sa tim particijama, kolike su uopste stock/FNC? Sta si ti "trimovao" u onom od pre par post-ova?

Fazon je u tome sto je sistemska particija na telefonu 160mb a rom zahteva 220mb. Moze se koristiti TPT helper za resize particije tj dodavanje 50ak mb koje se inace koriste za cache na sistemsku particiju i tako se moze komotno instalirati. Mada koriscenjem tpta moze trajno da se brikuje telefon pa mi ta opcija nije bas primamljiva.

Pitas za FNC? Nemam pojma svasta... naveo sam par postova iznad.

Sad se upravo zezam sa olaksanim CM9 i testiram, pa ako ima zainteresovanih koji bi probali nek se jave pa da ga okacim

Da, video sam to oko TPT-a... Ja sam onaj CM9 od 117MB smanjio na 80-ak, ali ne vidim da brze radi od FNC (cak ni sa Force GPU rendering-om, auto-brightness ne radi tako dobro (tamniji je display, sporije reaguje na promene), sporije ulazi u Messaging (mada brze u browser i playstore), BT radi bez problema za razliku od FNC, ...

Preskocio sam CM7, FNC mi je bio sasvim ok. Daj neki predlog za logo, lomim se :)

Nisam ja to stavljao, a izbacio sam sve sem osnovnih stvari. Cak sam i one ringtone pobrisao

Logo je gotov

aaa.jpg

:D

i da, da ostavim default browser il da obrisem?

Za ovaj logo imas pivu od mene kad god dodjes u NS... ;)

^^Ja ostavio, ionako ova ne zna razliku izmedju stock i Dolphin, a i vise koristi Operu (Mini) nego ovaj...

Evo za sad lista obrisanih aplikacija i gluposti.

Iz kernela:

Apollo 379kb
CMWallpapers 7192kb
DSPManager 183kb
LiveWallpapers 1568kb
Liveallpaperspicker 116kb
Magicsmokewallpapers 209kb
RomManager 2545kb
VideoEditor 4418kb
Picotts 14kb
Tts fajlovi 6306kb
Galaxy4 422kb
Email 1530kb
HoloSpiralWallpaper 50kb
PhaseBeam 67kb
Noisefield 69kb
VoiceDialer 71kb
SoundRecorder 89kb
VisualizationWallpapers 162kb
Term 192kb
Bootanimation.zip 4100kb
Ringtones 6000kb

Iz Gappsa:

Face unlock (iovako ne radi) 25mb
GenieWidget 11134 kb
GoogleFeedback 210 kb
GoogleTTS 4300 kb
VoiceSearch 1100 kb

Zamenjen glomazni logo novim i to je to.

Sa 114mb sam ga svukao na 82mb
Gapps sa 52mb na 27

Ako neko oce da testira (ja cu moci tek sutra)

kernel
http://www.mediafire.com/?uzhfh3bbzni03pu

gapps
http://www.mediafire.com/?vti8xb50wb2awh5

Poslednja izmena:
Upravo sam ga testirao. Rom radi kao bombona, sa oko 135mb slobodnog prostora na sistemskoj particiji posle instalacije.

E sad, ono sto ne radi je logo, a kao posledica toga je crn ekran i telefon izgleda kao mrtav nakon reboota i instalacije i sve dok ne ucita OS. Jel zna neko kako bi mogao da namestim logo? Tj jedna slika da stoji tokom boota?

pozdrav imam jedno pitanje : Kupio sam danas telefon u telernoru onaj paket 990 din mesecno, e sad zanima me jedna stvar zasto naprimer kada udjem u poruke ili neku aplikaciju posle udjem u menadzer zadataka, ono pise da mi je otvoren google opera google+ i jos neke stvari koje koriste net , one mi se otvaraju stalno a to kontam kada mi aktiviraju karticu da ce da jede net, nema veze imam "neogranicen" u paketu ali opet koristi bateriju to da li moze nekako da se namesti da mi se ne ukljucuju te aplikacije.

To je normalno da se ukljucuje, tako funkcionise android.. nece ti on nista jesti dok je u pozadini jedino sinhronizacija gmail-a i sl (vidi podesavanja) ali iskljucuj data tj internet kada ga ne koristis.

e hvala ti , ovo mi je prvi android pa zato pitam i slabo znam oko toga, nego jos jedno pitanje skinuo sam neke igrice sa kompa i dobio sam instalaciju i data folder. gde se kopira taj data folder?

data kopiras na sd karticu u android/data folder.

kad kopiram tu jel to znaci da nece da mi trazi da skidam dodatno za igricu preko mobilnog ?

Da. Osim ako je izasao neki update opet ce da ti trazi.. nakaci se na neki wifi pa svuci te dodatne fajlove.

e jos jedno pitanje posto mi je sad aktivirana kartica kako da ugasim konekciju sa netom ? da samo kad ocu da koristim net zakacim se na wifi ili kad mi stvarno treba da ukljucim da mi ne koristi net dok nista ne radim,
edit: da i koji je najbolji program za pustanje klipova ?

Poslednja izmena:
Cena je vraćena na 3000din uz PiS 500.

Nazad
Vrh Dno