Šta je novo?

Telenor Touch Plus

-HITNO-
Flesovao sam FishNChips RLS7 (FNC_RLS7_SF2_T6.zip) sve je proteklo glatko i izgleda i radi sjajno osim NAVIGACIONIH DUGMICA (back, home...) u cemu je fora?? ajde neko da odgovori sto pre

EDIT: sad sam video da sam flesovao pogresan, stavio sam verziju za T-Mobile Vivacity i sad je ok :)
Ljudi kakva je ovo razlika... znaci ne verujem, telefon je vec od samog starta 300x funkcionalniji, iako je to u sustini isto Gingerbread, ali toliko je tweakovan i brz, kao drugi telefon da imam :)

da li bi mogao da mi das neki link ili da ukratko opises proces flesovanja za ovaj fon?

Prati ovo uputsvo i nema da se zeznes:
http://sanfranciscoandroid.co.uk/an...-on-the-orange-san-francisco-ii-zte-crescent/

Ja sam instalirao USB drajver, pa Recovery, onda sam fore radi usao u njega u napravio bekap starog roma, rebootovao fon, prebacio FISH N CHIPS na SD http://www.mediafire.com/?pqmyaqrq84n12kz, onda ponovo butujes u recovery, pobrises cacheve i gluposti po upustvu, instaliras ROM i to je to :)

105mb free interne memorije = MOTHER OF GOD :D

extra, hvala! izgleda da je link za usb drajver crkao. guglao sam sve su neki mirrori koji me salju na istu stranicu (http://sanfrancisco.bestmail.ws/downloads/osf-ii/drivers/osf-ii-driver-windows.exe). jel bi mogao da mi bacis tu instalaciju na neki fajlhost?

EDIT: nvm, tek sad pogledah da ima instalacija direkt sa tefona. hvala ti puno na ovom tutorialu :D

Poslednja izmena:
Sad sam te razumeo. Nisam ti rekao bio da skidas aplikacije na dobrestvari, vec na Play Store. To je aplikacija koju imas na telefonu. Za to sam ti pisao objasnjenje. :)

A to sto na dobrestvari kazu da ce poslati aplikaciju... to je do njihovog servera nesto najverovatnije. Ali imaju tako malo kvalitetnih aplikacija da se ne isplati cimati se oko toga. Play store je ono pravo.

EEEEE :) sad sljaka...ne znam sta se desilo ali odjednom je krenuo da skida 15 aplikacija :) .... aj valjda ce sve biti ok :)
Hvala druze na strpljenju i vremenu.

evo dve slicke od fish ' n chips koga zanima kako izgleda, malo su bangave jer je jadan program za capture do bola

2ue1f8l.png
18gkfk.png

ono sto se ne vidi a po meni je i najbolja stvar u ovom romu je ukljucivanje wife, data, blututa gore u notification baru, nije vam potreban ni widget ni nista vise da zauzima prostor na ekranu.

mozda sam trebao da slikam dok je bio default start screen, sad sam ga vec dobrano napunio aplikacijama

Jesi primetio mozda (ili neko drugi sa ovim romom) da baterija bolje drzi? Arcim ga vec sat vremena, tj telenor internet i tek mi je na 95%, a sa starim bi vec bila na 80% ako ne i nize..

e ljudi prvi put do sada desio mi se veci problem, za nekih 4-5 sati razbicu telefon od zid ako ne sredim ovo. Imao sam neki tupavi dwnlded rington koji je jako smarao, pokusao sam da ga promenim u opcijama i uspeo (barem je tako pisalo) ali on je i dalje zvonio, zatim sam ga obrisao sa fona i onda dolazi pravi problem, sad nista ne zvoni. Alarm, media i ringtone su mi do kraja pojacani ali nista sve sam pokusavao i dzaba. Ako neko zna resenje molim da mi pomogne jer mi je trenutno ovo veoma bitno, ocekujem jako vazne pozive a nece ni da vibrira. Ako volite ovaj fon bice vam zao kad postujem sliku potpuno razbijenog istog. Samo da napomenem da koristim telenor rom.

Flesuj bre to ****** i resices problem, 10 min posla :) do tad koristi neku krdzu za pozive. Ili uradi factory reset

Poslednja izmena:
samo da javim da sam popravio, bilo je nesto jako strasno pa sam morao da lemim pcb (deo gde mi raste nos) i tako... salim se, mora da se ide u sms pa touch za opcije, jer kada sam obrisao ringtone ostalo je nista pa je u tom tonalitetu i zvonio :D...

Prati ovo uputsvo i nema da se zeznes:
http://sanfranciscoandroid.co.uk/an...-on-the-orange-san-francisco-ii-zte-crescent/

Ja sam instalirao USB drajver, pa Recovery, onda sam fore radi usao u njega u napravio bekap starog roma, rebootovao fon, prebacio FISH N CHIPS na SD http://www.mediafire.com/?pqmyaqrq84n12kz, onda ponovo butujes u recovery, pobrises cacheve i gluposti po upustvu, instaliras ROM i to je to :)

105mb free interne memorije = MOTHER OF GOD :D

Znaci pratis uputstvo i dobijas Root i novi rom, mozda je pitanje glupo i nije na mestu ali oko toga nemam pojma pa zato pitam.

Upravo tako. Meni je isto bila frka al toliko je sve jednostavno i automatizovano da ne moze da se pogresi.
Inace nakon dva dana zestokog maltretiranja mogu da potvrdim da je trosenje baterije sa ovim romom umanjeno za nekih 30-40%. Sad sam skroz zadovoljan baterijom i ne planiram da je menjam. Jel ima jos neko sa ovim romom da potvrdi ovo za bateriju?

OK. Hvala neverujem da cu danas stici da sve odradim ali zato vec sutra sigurno cu odraditi pa javljam kako je proslo i kakvi su utisci.
P.S. Jos samo jedno pitanje da li ti sve radi na telefonu posto sam citao na nekim drugim forumima da im ne radi kamera i jos po nesto i da su isto tako morali da nesto cackaju oko MAC adrese u svakom slucaju jos jednom hvala za brz odgovor.

Sve radi posto je ovo i dalje Android 2.3 samo optimizovan i olaksan od telenorovih gluposti i nepotrebnih aplikacija. Kod ICS-a ne radi prednja kamera i jos nesto, za ovaj rom nemas brige.
Sto se tice IMEI-a i MAC adrese ja sam ih za svaki slucaj (citajuci uputsvo i na srpskom) zapisao ali ni to nemas potrebe (bar sto se tice ovog roma) raditi jer one ostaju iste i posle fleaovanja.

Jeste naopacke ali ja skoro da ne koristim kameru tako da mi ne smeta ne koristim ni prednju a ni zadnju, ovako na prvi pogled deluje ok mozda gresim ali mi se cini da je baterija bolja nego na telenorovom rom-u.Doduse nisam ga nesto puno maltletirao, standardno.

Poslednja izmena:
Tacno je da je prednja kamera naopako, al ona iovako nema nikakvu funkciju (sluzi kao senzor valjda). Takodje nema ni live wallpapera sa ovim romom kao ni postavljanja .mp3 kao melodiju, bar ja ne uspevam iz file managera.

Ne znam kako vama mislim da je baterija mnogo bolja tj. mnogo duze traje i nekako ravnomernije se troši, tako mi deluje da ga ne maltletiram toliko sa netom i navigacijom mislim da bi izdržao dva dana.Doduse ostane negde oko 35% na kraju dana.

Bolja je sigurno.
Nego jutros sa hteo da ga olupam. Hteo da pustim muziku kad ono nema nista, kartica tu, fajlovi sve uredno u file manager. Ajde reko da ga iskljucim/ukljucim kad ono prc brale. Prodje fish'n'chips logo i crn ekran i posle izbaci poruku da nije mogao da ucita launcher pro i jedino reaguje na force close i posle toga opet crn ekran. Probao jos jedno 3-4 puta da ga restartujem i batalio. Epilog price je da sam morao opet da flesujem rom i sad radi sve uredno. Moguce je da se od isprobavanja silnih aplikacija pojebalo nesto, nemam pojma.

a nego kako radi ics t.j sta se desava sa baterijom. To sto prednja kamera ne radi nista mi ne znaci jer nemam fejs pa mi ne trebaju vga slike napucenih usta :D. I da, sta jos ne radi?

Not Working:
Panorama
Hardware decoding (and probably
never will work)
Front Camera

Ja ne verujem da cu isprobavati ics, prezadovoljan sam sa ovim romom, a osim sminke ne znam sta bih novo/bolje dobio sa ics.

Not Working:
Panorama
Hardware decoding (and probably
never will work)
Front Camera

Ja ne verujem da cu isprobavati ics, prezadovoljan sam sa ovim romom, a osim sminke ne znam sta bih novo/bolje dobio sa ics.

panorama
hardware decoding? Mozes li mi pojasniti. Da li mozda mislis na akcelerometar?
hvala unapred za info

Hardware decoding jedino gde ces primetiti su youtube snimci u hd-u, seckace. Dok sa standardnim kvalitetom radi normalno. Panorama nemam pojma sta je. Probaj flesni, nista te ne kosta, imas celo uputstvo i raspravu na modaco forumu.

Tacno je da je prednja kamera naopako, al ona iovako nema nikakvu funkciju (sluzi kao senzor valjda). Takodje nema ni live wallpapera sa ovim romom kao ni postavljanja .mp3 kao melodiju, bar ja ne uspevam iz file managera.
U File manager-u postoji folder koji se zove Ringtones-tamo iskopiras .mp3 fajl i automatski će se pojaviti u listi za izbor melodija. Bar je tako kod mene...

Vrh Dno