Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Inace sad ima i bele verzije telefona u radnjama, izgleda lepo.

Jel moze neko da okaci slike slikane sa ovim phonom i da mi kaze kakva je kamera u odnosu na Skate i Blade1 ?

u odnosu na blade je bolja znam licno, a za skate ne znam, nego da li neko zna jel se pojavila baterija za ovaj fon negde u prodaji? Uzeo bih jednu pa da skrpim 1 dan bez punjenja :), i da kamera je po meni najslabija tacka zte firme pogotovo na touch +, slike su pune suma cak i na dnevnoj svetlosti a video zapis je ocajan, ali opet sta bi vise za 990 rsd...

Prodao sam touch plus danas, i bas ga uporedjivao sa skejtom. U principu kamera je jako slicna, da mozda na touch plusu ima nesto vise suma ali neprimetno. Blic je nesto slabiji i ne pravi onu fleku kao na skejtu.

Bila je neka prica da je touch plus kvalitetniji, naprotiv bas mislim da je manje kvalitetan. Imao sam beli telefon tako da ne znam da li ovo vazi i za crni, ali notification svetlo mi je probijalo plastiku u krugu od 1cm. Isto vazi i za kapacitativne tastere. Sve sam imao osecaj da bi pad i sa 50cm bio dovoljan da ga trajno ostetim. Mada nije kao da sam sa skejtom sigurniji ali ipak ima drugaciji osecaj.

Softverski mozda je tecniji touch plus a mozda i tripujem(govorim o stock romovima).

Ekran na max osvetljenu nesto svetliji na skejtu, osetljivost ista mada ne i najbolja. Generalno gledano vredi uzeti skejt sto zbog vece dijagonale sto zbog nekih sitnica.

Imao sam beli telefon tako da ne znam da li ovo vazi i za crni, ali notification svetlo mi je probijalo plastiku u krugu od 1cm. Isto vazi i za kapacitativne tastere.

Ako je tako, onda to ne vazi za crni. Sve funkcionise kako treba, nema nikakvog probijanja svetlosti i ekran je jako osetljiv. Nijednu manu mu nisam nasao. :)

Sad vidim da crni vivacity na nekom unboxing klipu nema taj problem, beli ima i to jako izrazeno. Kontam da smeta i prilikom video poziva, jer probija cak i preko kamere. Ko ima beli moze to da potvrdi a mogao bi i da uslika da ljudi vide.

da, crvena svetlost ne probija plastiku ali zato u mraku probija ocni zivac. Bilo bi dobro kad bi postojao nacin da se iskljuci?

Bila je neka prica da je touch plus kvalitetniji, naprotiv bas mislim da je manje kvalitetan. Imao sam beli telefon tako da ne znam da li ovo vazi i za crni, ali notification svetlo mi je probijalo plastiku u krugu od 1cm. Isto vazi i za kapacitativne tastere. Sve sam imao osecaj da bi pad i sa 50cm bio dovoljan da ga trajno ostetim. Mada nije kao da sam sa skejtom sigurniji ali ipak ima drugaciji osecaj. .

Moj je tresnuo poprilicno sa metar ipo visine i nije mu nista. Okrnjilo se mozda pola milimetra na ivici i to se vidi tek ako jako dobro zagledas. Inace sam bio misljenja ko i ti da ce da pukne na 100 mesta

Pozdrav svima. Ljudi ja sam nov u celoj prici oko ovih Android telefona, do sada sam imao uglavnom Nokie (osim Alcatela pre 10-15 godina) i trenutno se dvoumim izmedju ovog telefona i Telenorovog One Touch-a. Meni konkretno treba telefon za Skype i zanima me razlika izmedju prednjih kamera ova dva modela i da li uopste radi ta kamera preko Skajpa? Koliko sam video ni jedan od ova dva ne podrzava Flash aplikacije - nazalost, a One Touch (ako gledam karakteristike Alcatela OT-990) podrzava vise formata, a i ima GPRS, EDGE, 3G sto mi mnogo ni ne znaci. Kamera mi je od presudnog znacaja tako da se unapred zahvaljujem svima koji imaju neki predlog ili informaciju u vezi ovih modela.

Za net mi je sasvim ok, na to sam i mislio. Da ne znas nesto mozda u vezi prednjih kamera? Osim izgleda (koji je relativna stvar) sve je manje vise na strani Plusa, ako je zaista procesor njemu na 800MHz a na One Touchu na 600MHz. Rezolucija je opet na strani Plusa. Hvala Bozo na odgovoru.
Citao sam dosta komentara za prednju kameru za oba modela, ni jedna nije fascinantna sto ni ne ocekujem, ali za ovu drugu ne znam ni da li radi za Skajp.

Poslednja izmena:
Za net mi je sasvim ok, na to sam i mislio. Da ne znas nesto mozda u vezi prednjih kamera? Osim izgleda (koji je relativna stvar) sve je manje vise na strani Plusa, ako je zaista procesor njemu na 800MHz a na One Touchu na 600MHz. Rezolucija je opet na strani Plusa. Hvala Bozo na odgovoru.
Citao sam dosta komentara za prednju kameru za oba modela, ni jedna nije fascinantna sto ni ne ocekujem, ali za ovu drugu ne znam ni da li radi za Skajp.

od one toucha je mnogo bolji, ja koristim skajp ali mi nije bas jasno na sta mislis kad pominjes 3g kameru u vezi skajpa jer koliko ja znam video pozivi ne rade na androis skajpu. i da, sve one karakteristike sto si nabrojao i formati ima ih i t+...

Uzeo sam pre par sati Telenor One Touch Plus pa cu videti kakav je. Jedva sam nasao crni. U svakom slucaju ne ocekujem previse ali bar za razliku od ovoga sto sada koristim ovaj OT+ ima Android pa ce raditi Skajp. Sto se tice kamere preko skajpa bas sam pre neki dan pricao sa osobom koja ima Samsung Galaxy I9003 i bio sam odusevljen kako se vidi preko kamere telefona. Ja sam pricao sa kompa. Ne moze da se poredi sa kamerama od 1.3 ili od 2 MP ali se prilicno lepo vidi i to sa nekim ne preterano jakim osvetljenjem. Ima jos nekih aplikacija poput Tango i Viber na netu i cini mi se da Tango ima video pozive. Valjda ce nesto raditi od ovoga kako treba.

Mojne me drzis za rec ali mislim da skype ne radi. Inace je touch plus po meni klasa iznad alkatela.

Mojne me drzis za rec ali mislim da skype ne radi. Inace je touch plus po meni klasa iznad alkatela.

U pravu si, video pozivi na Skype-u za sada ne rade, jedino da probam sa nekom drugom vezijom skype-a. Ovu koju sam instalirao skinuo sam direktno sa sajta Skype-a, mada je i tamo prikazano da ima video pozive https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skype.raider, ali kod mene nema te opcije. Mozda jednostavno ovaj telefon nema tu opciju sto mi zvuci malo glupo jer sta ce mu onda druga kamera. Sto se tice ekrana i brzine ja sam prezadovoljan. Trenutno mucim muku i sa konekcijom na net jer kada se prikacim preko wi-fi i kucnog rutera nece da mi otvori nijednu stranicu, a skype radi(probao sam da zovem i primam pozive i sve je ok), a kada prebacim na telenorov net radi i to dosta brzo. Veorvatno nesto treba da se podesi.

Sto se neta tice kada ukljucim "prenosiva pristupna tacka" net radi s tim sto mi znak za wirelless predje u desni gornji cosak i poplavi a pojavi se "E" zeleno. Koliko ja kapiram wirelless baci u drugi plan a podatke skida preko telenorovog neta, sto zapravo ne zelim. Takodje kad udjem u podesavanja Wi-fi i mreze Wi-Fi mi je iskljuceno. Pretpostavljam da postoji negde opcija da se podesi da po defaultu radi preko wirelless-a a da telenorov net koristi kada mu wi-fi nije dostupan. Ako neko zna bicu mu zahvalan.

Kakav trip, radi kada trazis stranicu preko pretrazivaca a nece da radi kada idem direktno preko Opere.

Poslednja izmena od urednika:
Ma mora da radi nego si se ti zapucao nesto :) ja samo operu koristim bilo da je wifi ili telenor net.
Iskljuci data protok, udji u wifi podesavanja, ukljuci ga, izaberi na koga ces da se nakacis i to je to.

Da li je neko uspeo da ostvari video poziv pomoću ovog telefona i ako jeste KAKO mu je to pošlo za rukom?
Ispada da je prednja kamera na njemu dobra samo za pravljenje loših avatara...

Ma mora da radi nego si se ti zapucao nesto :) ja samo operu koristim bilo da je wifi ili telenor net.
Iskljuci data protok, udji u wifi podesavanja, ukljuci ga, izaberi na koga ces da se nakacis i to je to.

Odradio sam jos jednom sve sto si napisao mada sam i ranije to probao, kada idem preko ovog googlovog pretrazivaca normalno sve otvara a kada otvorim operu i probam bilo sta, cak i ovo blic online napise mi "povezivanje nije moguce. Molimo vas proverite mrezne postavke." Siguran sam treba negde nesto da se podesi ali ce trebati vremena da se provale sve te sitnice. Inace ni Tango mi za sada ne radi, a koliko sam video video pozive podrzavaju samo poznatije marke telefona tipa Samsung, HTC... Verovatno postoji i ovde neka mogucnost nakon rootovanja ili vec nekog (za mene) ozbiljnijeg petljanja sa telefonom.

Da li je neko uspeo da ostvari video poziv pomoću ovog telefona i ako jeste KAKO mu je to pošlo za rukom?
Ispada da je prednja kamera na njemu dobra samo za pravljenje loših avatara...

I ja bih voleo da cujem resenje za to, ako postoji. Mada cak i ako ne postoji necu se razocarati jer "koliko para toliko i muzike". Sa par stotina evra bih znao sta da kupim.

*Video-calling needs compatible CPU (ARMv7). If your phone's CPU is not compatible, Skype will keep crashing/looping at login!*

Sada vidim, tako da od skajpa nista.

Nesto verovatno meni nije podeseno kako treba. Nelogicno je da telefon ima tehnicke mogucnosti a da ga nijedan program ne podrzava kako treba. Ako je neko instalirao Tango, Viber ili bilo koji program na ovom telefonu, koji pri top podrzava video pozive bicu mu zahvalan za tu informaciju. Ne kapiram cemu onda svrha prednje kamere, imam ogledalo kad bas pozelim da se vidim :)

Sto se neta tice kada ukljucim "prenosiva pristupna tacka" net radi s tim sto mi znak za wirelless predje u desni gornji cosak i poplavi a pojavi se "E" zeleno. Koliko ja kapiram wirelless baci u drugi plan a podatke skida preko telenorovog neta, sto zapravo ne zelim. Takodje kad udjem u podesavanja Wi-fi i mreze Wi-Fi mi je iskljuceno. Pretpostavljam da postoji negde opcija da se podesi da po defaultu radi preko wirelless-a a da telenorov net koristi kada mu wi-fi nije dostupan. Ako neko zna bicu mu zahvalan.

Kakav trip, radi kada trazis stranicu preko pretrazivaca a nece da radi kada idem direktno preko Opere.

Netreba da ukljucujesh "prenosiva pristupna tacka" posto je to ustvari Wi-Fi tethering - deljenje mobilnog interneta preko wi-fi-ja. To iskljuci i ukljuci wi-fi i konektuj se na mrezu koju 'oces.

Netreba da ukljucujesh "prenosiva pristupna tacka" posto je to ustvari Wi-Fi tethering - deljenje mobilnog interneta preko wi-fi-ja. To iskljuci i ukljuci wi-fi i konektuj se na mrezu koju 'oces.

Hvala Pablo. Uradio sam sta si mi napisao i ok je povezivanje, poveze se sa ruterom i radi ok, a kada iskljucim wi-fi vrati se na Telenorov net. To je sve ok, jedino kada pokusam da otvorim Operu dok je povezan na ruter tu mi ispisuje da povezivanje nije moguce i da proverim mrezne postavke. Cim iskljucim wirelless Opera otvara stranice brzo i bez problema. To mi i nije neki problem jer i kad sam na wirelless-u i kad sam na telenorovom netu ovaj neki njegov pretrazivac radi. Kad preko njega nesto trazim i otvaram stranice uvek pita da li cu da otvorim preko opere ili tog nekog pretrazivaca. Ja pretpostavljam da treba nesto Opera da se podesi jer mi i Skajp radi na wirellessu, a cini mi se i da je skidao neka azuriranja preko wirelless-a , mada za to nisam siguran.

Ma prosla je i ova instalacija (iako ovaj tel ima ARMv6 CPU) i skype se nije slupao prilikom startovanja, ali...ni traga od necega sto bi licilo na "video call"

Ako je neko instalirao Tango, Viber ili bilo koji program na ovom telefonu, koji pri top podrzava video pozive bicu mu zahvalan za tu informaciju...
Ne treba gubiti vreme sa Viber-om sto se tice video poziva (ja probao). Ali Viber super radi za "obicno" pozivanje

Ne radi bre skype, receno je vec 300 puta, ne znam sto se trudite.

Nego ocu da se bacim u flesovanje, vredi li nabaciti ICS? Necu nikakav lag. Ili da idem odma na fish n chips rls7?

Da li neko ima problema povezivanjem telefona sa racunarom? Konkretno mislim na USB Storage mod. Tek iz par pokusaja "ubaci" u Storage mod. Probano na vise racunara sa Win 32bit i 64bit i isto. Dok na racunaru sa XP-om radi bez problema (kao sto i treba).

Poslednja izmena:
Vrh Dno