Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Moguce ali sa telenorovim romom/ file managerom je moglo odma bez kopiranja da se setuje mp3 kao ringtone.

Nije ti ni potrebno to, udjes tamo u "upravljanje aplikacijama ", nadjes igo i premestis na sd. Da se premestiti bez roota.

Ne postoji opcija prebacivanja na SD bez root-a, bar ne kod mene, tj. opcija postoji ali je zatamnjena i nije dozvoljena tako da tih 34 Mb ostaje na memoriji telefona. Ali nema veze, nekim standarnim aplikacijama sam uspeo da deinstaliram azuriranja tako da imam oko 50 MB interne memorije pored iGO aplikacije.

Onda imamo neke razlicite verzije jer sam na dva telefona uspeo da prebacim.
Nego, jel ima negde da se naruci folija za ovaj telefon?

Brat je uzeo ovaj telefon - jel moze neko da mi objasni kako se tacno sim unlockuje?
Jel treba prvo root-ovati? Jel moze sa z4?
Procitao sam i od nekog ovde da je rekao da mu se sj fabricki rom nakon unlocka?

Najjednostavniji nacin je da flesnes Fish'N'Chips RLS 7 rom, tako ga i unrootujes i simfree(ujes?). Uradis bekap prethodno tvog roma u CWM u slucaju da oces opet jednog dana da se vratis na stock i to je to.

Izasao je novi CM9 sa novi optimizovanim kernelom, e sad lako je bilo flesovati FNC jer ne zahteva vecu particiju od ove fabricke od 160mb.
Medjutim za ICS treba 220mb. Koja je procedura da napravim jos prostora i instaliram? Imam sd od 8gb (class4)

Izasao je novi CM9 sa novi optimizovanim kernelom, e sad lako je bilo flesovati FNC jer ne zahteva vecu particiju od ove fabricke od 160mb.
Medjutim za ICS treba 220mb. Koja je procedura da napravim jos prostora i instaliram? Imam sd od 8gb (class4)

Jel ovo bese ZTE ?? Ako je tako onda skini TPT Helper sa marketa i formiraj sistemsku particiju na vecu. I ovo nema veze sa SD karticom.

Uzeh ga pre neki dan i, generalno gledano, izuzetno sam zadovoljan, sem sto baterija koja usled konstantnog cackanja ne drzi ni 10 sati. Razmisljam se da uzmem neku jacu, preko 1600mAh. Preporuke?

Ne razmisljam da ga flesujem u skorije vreme jer bi to verovatno znacilo i gubitak garancije od 2 godine. Iako se ona ne odnosi za mnoge stvari, nikad se ne zna. :)

Jel ovo bese ZTE ?? Ako je tako onda skini TPT Helper sa marketa i formiraj sistemsku particiju na vecu. I ovo nema veze sa SD karticom.
Hvala, nisam imao pojma za tpt do sad

Pitanje, hoce li mi se zeznuti CWM i recovery tj fabricki rom sto sam bekapovao ako instaliram ovo i izmenim velicinu particije? Lomim se jako dal da flesujem iako sam zadovoljan sa fish n chips.

Uzeh ga pre neki dan i, generalno gledano, izuzetno sam zadovoljan, sem sto baterija koja usled konstantnog cackanja ne drzi ni 10 sati. Razmisljam se da uzmem neku jacu, preko 1600mAh. Preporuke
Najjaca baterija za ovaj fon je od 1500mah ali je nema nigde. Fabricki rom je meni bio dosta los po pitanju iste i flesovanjem custom roma stvar se popravila.
Upoznaj se prvo sa androidom pa ako osetis potrebu za necim malo boljim onda ga flesuj, uvek se mozes vratiti na telenorov rom i vazice ti garancija.

Skinuo sam neki battery saver, podesio ga, pa cemo videti kako se ponasa. Za sada nemam potrebu za flesovanjem, radi i ovo odlicno. Jedino sto ne mogu screenshot nikako da slikam. Jel postoji neka aplikacija, instaliras, podesis dugmice i slikas?

1. Pozdrav
2. Imam 1 problem. Juce sam instalirao CWM i F&C misleci da jednim udarcem ubijem 2-3 muve tj. odradim unlock, root i stavim bolji rom. Medjutim.
Od unlock-a tim putem nista. Root i rom su ok, ali onda sam pokusao unlock ovom procedurom: http://www.getandroidfree.com/advanced/sim-unlock/updated-unlock-your-t-mobile-vivacity-for-free/ ali nece pa nece. Probao na 2 kompa, prvo problem sa drajverima (waiting for device) pa sa FTM pa sa onim QPST ili kako vec tako da sam, posle sat-dva popizdeo i odradio samo unlock tj. ono download. Sve je proslo ok sem sto sam izgubio MAC adresu (WiFi).
Da li se to moze nekako vratiti bez onog QPST koji odbija saradnju (nekako preko samog fona i text/hex editora ili flashom nekog stock roma ili je to jedini nacin?

Poslednja izmena:
Mac adresu mozes srediti sa hex editorom pod uslovom da si je zapisao negde.

Jesam, ali koji fajl da otvorim pa izmenim? Bez QPST jer ili nece da se pokrene ili izbacuje greske...

I jos nesto - da li vama zuji tj. susti punjac?

Pojma nemam, nisam imao problema sa mac adresom. Adapter ne zuji kod mene.

Jesam, ali koji fajl da otvorim pa izmenim? Bez QPST jer ili nece da se pokrene ili izbacuje greske...

I jos nesto - da li vama zuji tj. susti punjac?

Hoce zavojnice u punjacima da cvile, slicno kao i u napajanjima, iako moj od Touch + ne cvili. Meni se tako ponasa stari punjac od k300i. Ispravan je 100% bez obzira sto cvili, ali malo iritira.. Odnesi im u Telenor ako ti sm eta zvuk i objasni problem, verovatno ce da ti zamene.

Sta bi za screen shot, bilo ko?

pozdrav,
citao sam uputstvo za root, unlock i ostalo, pa posto ovo nikad nisam radio zanima me da li je moguce da se skrati procedura i da se samo instalira cwm i nakon toga flesuje rom. pre toga se savetuje backup preko QPST i unlock ali meni te dve stvari nisu bitne. posto na kompu imam instaliran ubuntu 12.04, da li bi mogao da instaliram cwm po ovom upustvu: http://sanfranciscoandroid.co.uk/android/how-to-install-clockworkmod-recovery-on-the-orange-san-francisco-ii-zte-crescent/
I jos jedna stvar, video sam da nakon instalacije cwm u njemu ima opcija backup, pa da li to znaci da ako na taj nacin uradim backup, kasnije mogu da vratim originalni telenorov rom kroz opciju restore?

Bilo je vec price o tome.
Dakle nabacis cwm, prebacis rom na sd, napravis bekap u cwm (ako budes radio restore nekad nestace ti i cwm tako da nece biti problema oko garancije), flesujes rom i to je to.
Ovo se odnosi na fish n chips i cm7 rom, za cm9 moras da promenis velicinu sistemske particije preko tpt-a.

Sto se tice screenshota, potreban je root telefona za to i onda odaberi prvi screenshot program sa marketa i to je to. Tako sam ja odradio one screenove par strana unazad.

Hoce zavojnice u punjacima da cvile, slicno kao i u napajanjima, iako moj od Touch + ne cvili. Meni se tako ponasa stari punjac od k300i. Ispravan je 100% bez obzira sto cvili, ali malo iritira.. Odnesi im u Telenor ako ti sm eta zvuk i objasni problem, verovatno ce da ti zamene.

Sta bi za screen shot, bilo ko?
Ne cvili, vec tiho zuji tj. susti. Cuje se na 1m kad je apsolutna tisina ili na 10-20cm u ne-apsolutnoj... Mislim da mora sve da se nosi za reklamaciju (i fon) i ne menja se odmah tako da mi to ne odgovara?

p.s. Jel ima negde (za download) backup Telenor roma?

Imas na android srbija forumu telenorov rom.

Kupio sam telefon pre meseca dana i manje i jedina zamerka je sto baterija kratko traje moze tu nesto da se izmeni da traje bar duze, i ako imaju neke teme nesto za taj fon ovo mi je prvi android pa i nisam bas tako upucen :D

Skini Easy Battery Saver i podesi ga po tvom ukusu za pocetak. Ni meni baterija nije trajala ni dan, sad mi traje dan ipo lagano (bez flesovanja).

Jel' moze neko kome baterija traje > 24h da napise koliko je tacno koriscen telefon i koji ROM je u pitanju. Znaci ono Android system, idle, standby, calls, wifi, display itd.
Da li je na 3G ili EDGE ili je data iskljucen itd. Sto vise detalja - to bolje.

Drugarica se poprilicno zali, kaze da sa 1.5-2h wifi-ja, 20-30 sms-ova i nekih 30-40min razgovora ne izdrzi ni 19-20h...

Ma baterija je ****** meni traje 2 dana i jos pokusavam da je stedim ne pustam ziku ne idem na net nista samo porukei jedva 2 dana ,takva je baterija ***-a

Za one koji su flesovali FNC rom, mozete skinuti SdMaid aplikaciju sa marketa i preko nje obrisati sistemske aplikacije koje ne koristite.
Ja sam obrisao fm radio, email (koristim gmail), google search, browser (koristim operu mini), google maps (koristi igo), stopwatch i jos par stvari kojih ne mogu da se setim i oslobodio tako preko 20mb. Znatno manje sistemskog rama je sada zauzeto a telefon se i dosta brze pali tj krace ucitava sistem.

To je odlicno ako izdrzi toliko :)
?! Sta je onda lose? Meni sa nesto manje net-a (i to 3G uglavnom, wifi slabije) i bar duplo vise minuta razgovora S II drzi dan i po opusteno...
Znaci to je feature ovog modela, ja mislio mozda je do konkretne baterije (mada je nov telefon)...

Jel' sa svim ROM-ovima dostupnim za ovaj krs isto ili mozda neki trosi manje?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno