Ne znam sta je rezurtiralo ovakav zakljucak i teznju da se napravi ovakav odgovor.
Jedino sto ja primecujem jeste da se vi crveni uvek przite na sitnice pa makar to bilo u nacinu izrazavanja
Objasni mi ovaj deo oko prenosenja arhitekture na silicijum,pogotovu onaj "nesposobni".
Zaista bi voleo da znam jer mi nista nije jasno o cemu se tu radi
AMD ima itekako problema sa proizvodnim procesom aka skartovima a ti ili imas pogresnu informaciju ili si nedovoljno upucen.
Necemo da se lazemo ok?:angel:
Nije bilo nikakve provokacije ako si mislio da je ima

Samo mislim da se pojavljivanje na trzistu sa zakasnjenjem ne moze bas smatrati udarcem
Jedino sto moze da nVidija donese je pad cena koji se vec javlja kod AMDa, sto je svakako sjajno za nas krajnju gomilu.
Ne bih bas rekao da se przim na sitnice, posto je kasnjenje sa izbacivanjem kartice iz odredjenog segmenta uvek uzimano kao argument protiv AMDa
pa rekoh aj i ja da malo vama bacim zisku
A sto se tice prenosenja arhitekture na silicijum, zakljucak proizilazi iz toga da prilikom projektovanja cipa moraju da se uzmu ogranicavajuci faktori
samog proizvodnog procesa kao sto i sam znas. Nekako mi je skroz cudno da je nVidija imala problema i sa 40nm i sa 28nm. Dok je AMD nekako obavljao
daleko lakse prelazak na nizi proiz.proc. E sad ja iz tih cinjenica mogu da zakljucim da nVidija ima problem da shvati da ne moze da bude sve po njihovom
pa da se posle optuzi fabrika, a znamo da je bilo takvih izjava po netu (bile one istinite ili ne)

Ipak kao inzenjer moras da imas uvid sta i sa cim mozes
da napravis, a ne samo da kazes ja to hocu...
Po dostupnosti kartica na trzistu (barem koliko ja znam) AMD nema nekih problema, jer svako malo neko izbaci od partnera neki custom model. E sad
ako se varam, ok moja greska

Kao sto ti rece necemo da se lazemo