Šta je novo?

Nvidias kepler(gf6xx) comes in to focus.

Procureli su neki podatci o nadolazecoj GTX660 seriji pa su specifikacije sledece ..

vgiek2.jpg

SweClockers claim that they came across the final specs of upcoming mid-range GTX 660 Ti, card that is said to offer slightly worse performance than GTX 670.
Well, numbers are quite clear, the only difference between these two is the memory bus width — with 192-bit for GTX 660 Ti and 256-bit for GTX 670.
Narrowed memory interface will decrease both the memory bandwidth and power consumption. The GTX 660 Ti will have a TDP of 150W, with a requirement of two 6-pin power connectors.
Memory bandwidth will drop to 144.19 GB/s (that’s 48 GB/s less than GTX 670).
Furthermore the GTX 660 Ti will hold the same memory capacity of 2GB (GDDR5). When it comes to the frequencies of all clocks — these are the same for both cards (but this might change before launch).

GeForce GTX 660 Ti will almost certainly use Kepler GK104 GPU with the same amount of SMX clusters holding 1344 CUDA cores.
This would also indicate that it will have 112 TMUs and 32 ROPs. This mid-range card will have a very short PCB, which is almost identical to GTS 450′s.

Since there is no update regarding GTX 660 non-Ti variant we won’t speculate about it.
Although if OBR is correct, then the non-Ti model will offer a performance of GTX 580, while 660 Ti (when overclocked) a performance of GTX 670.

GeForce GTX 660 Ti will launch on August 16th. According to the source, the availability of the graphics card will be relatively good, indicating that the GTX 660 Ti will hit stores as early as the launch day.
The price is still unknown but the latest rumors say that it will cost around $320-$330.

LINK
Meni ova druga specifikacija na koju sam nalateo izgleda verovatnije, mislim da će GTX660Ti imati 256 bita i 2048MB RAM, ali 1152 CUDA Cores. Ovo što si naveo gore mi se čini malo verovatno, pre bih rekao da će na ovaj način da reše jedan broj čipova sa greškom.
Uostalom. pogledajte:
http://videocardz.com/33976/nvidia-geforce-gtx-660-non-ti-specification-confirmed

Poslednja izmena:
Valjda je sada jasnije ono sto sam pricao pre tri meseca o tome da su izgleda imali mnoooogo srece da ne moraju da lansiraju GK104 u mainstream klasi i imaju virtuelni GK110 u high endu ;) Trebalo im je vise od sest meseci proizvodnje da skupe dovoljno cipova koji na trzistu treba da se prodaju u kartama mainstream klase, uz gasenje neispravnih delova i binovanje.

@Dule
Mislim da si jedini ovde kome sam rekao i kome uvek govorim preciznu informaciju
pored toga sto ti je percepcija/intuicija i logika na pravom putu ;)
Generalno TSMC koci i to dobro.
GK110 nebi bio virtuelni ali bi bio u malim kolicinama.
Svakako im je situacija isla na ruku da nisu mogli bolje da prodju jer im je zarada
sada mnogo velika.

Update:
GK104 je svakako planiran da se izbaci prvi u okviru serije 660 dok bi se na GK110 sacekalo (pravi GTX680/670)
Problem je sto se sad grudvaju na dva polja jer ne mogu da dobiju dovoljnu kolicinu GK104 dok u odnosu na prvi
plan ,imali bi dovoljno chipova koliko su sada izstancovali za GTX680/680 karte.
U tom smislu nisu bas u nekom extra polozaju i ako ce da krenu sa jakom kampanjom isto kao i sa GTX680/670 i spremljenu kolicinu
kartica planiraju da prodaju u kratkom roku.
Kompanija definitivno ima dobar plan i strategiju u odnosu na desavanje na trzistu.
Koliko god sam cenio da kasne i da to nije dobro dosao sam do zakljucka da drugacije i nije moglo da bude nego ovako.

Poslednja izmena od urednika:
GK110 nebi bio virtuelni ali bi bio u malim kolicinama.
Svakako im je situacija isla na ruku da nisu mogli bolje da prodju jer im je zarada
sada mnogo velika.

Dok je vecina velicala sjajne karakteristike GTX690, onima koji imaju imalo logike i analitickih sklonosti bilo je jasno da je njihova implementacija 28nm procesa u katastrofalnom stanju... prvo predstavljas kartu od 500$ (malo trziste), pa kartu od 1000$ (realno statisticka greska). A onda svako slobodno moze da pretpostavi kolilko bi bilo ispravnih cipova koji su ~2 puta veci od GK104 ;)

Problem je sto se sad grudvaju na dva polja jer ne mogu da dobiju dovoljnu kolicinu GK104 dok u odnosu na prvi
plan ,imali bi dovoljno chipova koliko su sada izstancovali za GTX680/680 karte.

Sorry, ova recenica nema bas smisla... OK, potrosili su deo cipova na GTX670/680/690, ali ako posle sest meseci proizvodnje nemaju dovoljno da lansiraju cip kome nece raditi 25% izvrsnih jedinica i 25% memorijskog kontrolera... pa to je samo jos jedan dokaz da su imali vise srece nego pameti. Splet okolnosti im je isao na ruku, a ne sjajno osmisljena strategija.

Dok je vecina velicala sjajne karakteristike GTX690, onima koji imaju imalo logike i analitickih sklonosti bilo je jasno da je njihova implementacija 28nm procesa u katastrofalnom stanju... prvo predstavljas kartu od 500$ (malo trziste), pa kartu od 1000$ (realno statisticka greska). A onda svako slobodno moze da pretpostavi kolilko bi bilo ispravnih cipova koji su ~2 puta veci od GK104 ;)

Ne mozes da pobegnes od cinjenice da je GTX690 sjajna karta i da su karakteristike odlicne.
Zasto i da se ne pomenu.Skoro nismo videli ovako kvalitetno uradjenu Dual GPU kartu.
A i prodaja ide dobro i u dovoljnim kolicinama je lansirana ako pogledamo kolika je uopste dostupnost takvih izvedbi.
Pogledaj ebay,egg,sve sto je bilo se rasprodalo..

Ne znam da li je bas pitanje ispravnosti samih chipova koliko kapacitet koji TSMC ne moze da postigne.
Ja se nesto ne secam da mi je receno da je problem lezi u skartovima mada generalno
GK110 bi bilo dosta teze proizvesti.

Sorry, ova recenica nema bas smisla... OK, potrosili su deo cipova na GTX670/680/690, ali ako posle sest meseci proizvodnje nemaju dovoljno da lansiraju cip kome nece raditi 25% izvrsnih jedinica i 25% memorijskog kontrolera... pa to je samo jos jedan dokaz da su imali vise srece nego pameti. Splet okolnosti im je isao na ruku, a ne sjajno osmisljena strategija.

Ima smisla kako da ne.Upravo iz razloga jer i GTX680/670 u odnosu na potraznju nije bilo dovoljno a GTX660 je i dalje GK104 sa pogasenim jedinicama.
Koliki je statisticki izvestaj u broju poluispravnih chipova pa njih koriste za GTX660 to mislim da ni ja ni ti necemo znati,ili cu mozda ja saznati pa ces i ti :p
Treba sakupiti dovoljan broj istog chipa fakticki za tri serije kartica kroz vise verzija..
Cini mi se da sam ti to rekao,mozda si me pogresno razumeo?

U odnosu na to ipak se radi o strategiji a manje o sreci.
Jedina srecna okolnost jeste sto konkurencija nije izasla sa adekvatnim performansama pa su resili
da chip iz srednje klase gurnu u hi end kategoriju kartica i samim tim obezbede odlicnu prodaju.

Druga stvar sta mislis da su odmah izbacili GTX660 a da se zna da je GK104.Kako bi se osecali gameri sirom sveta
kada bi shvatili koliko su pretplatili GTX670/680 u odnosu koliko bi prodavali GTX660?
Mogli su da izbace u odredjenim kolicinama ili da odrade bar paper launch!
I za to je trebalo vreme da se slegne malo prasina..
Nemoj mi reci da i to nije bio deo strategije nego da su glupi i da ih samo sreca prati ? :D

Poslednja izmena:
Ne mozes da pobegnes od cinjenice da je GTX690 sjajna karta i da su karakteristike odlicne.
Zasto i da se ne pomenu.Skoro nismo videli ovako kvalitetno uradjenu Dual GPU kartu.
A i prodaja ide dobro i u dovoljnim kolicinama je lansirana ako pogledamo kolika je uopste dostupnost takvih izvedbi.

Ne znam da li je bas pitanje ispravnosti samih chipova koliko kapacitet koji TSMC ne moze da postigne.
Ja se nesto ne secam da mi je receno da je problem lezi u skartovima mada generalno
GK110 bi bilo dosta teze proizvesti.

Ima smisla kako da ne.Upravo iz razloga jer i GTX680/670 u odnosu na potraznju nije bilo dovoljno a GTX660 je i dalje GK104 sa pogasenim jedinicama.
Koliki je statisticki izvestaj u broju poluispravnih chipova pa njih koriste za GTX660 to mislim da ni ja ni ti necemo znati,ili cu mozda ja saznati pa ces i ti :p
Treba sakupiti dovoljan broj istog chipa fakticki za tri serije kartica kroz vise verzija..

U odnosu na to ipak se radi o strategiji a manje o sreci.
Jedina srecna okolnost jeste sto konkurencija nije izasla sa adekvatnim performansama pa su resili
da chip iz srednje klase gurnu u hi end kategoriju kartica i samim tim obezbede odlicnu prodaju.

Druga stvar sta mislis da su odmah izbacili GTX660 a da se zna da je GK104.Kako bi se osecali gameri sirom sveta
kada bi shvatili koliko su pretplatili GTX670/680 u odnosu koliko bi prodavali GTX660?
Nemoj mi reci da i to nije bio deo strategije nego da su glupi i da ih samo sreca prati ? :D

Moguce, stvarno je moguce da je 680 trebao da bude u srednjoj klasi i da je trebalo nesto jace da bude visoka klasa, a da je uzrok ovakvog ishoda AMD. Ja se samo potam sta bi bilo da je AMD bio 20% brzi, onda bi bili prinudjeni da izbace taj nikada vidjeni cip visoke klase, a sta bi onda sa njim? Kako bi oni to ohladili. Znajuci da je 680 svega 10-20% nize potrosnje od 7970 prosto mislim da bi imali ZESTOKIH problema da to ohlade i "napoje". Imali bi na kartici, kao na 7990 3x 8 pin ili sad kako kazu 4x 6 pin. Mozda je i bolje ovako, dok TSMC ne usavrsi malo prozivodnju, pa recimo skinu radni napon GPU-ova i NVidia i AMD.

Sta ja znam...mozda i lupetam, ali gledano iz godine u godinu sve vise treba grafickim kartama, a "dvoglave" postaju sve veci izazov za proizvodjace.

Poslednja izmena:

Da li sam ikada ista drugo i rekao? Karta je odlicna, kao i PR koji je pratio. ;)

Pa ako se rasprodalo, mozda ih nije bilo dovoljno ;)

Kada saberes sve sto je receno... nisu imali problem sa yieldom, imali su prioritet u proizvodnji zbog povlascenog polozaja kod TSMC-a, ali i pored toga nisu imali dovoljno cipova da podmire potraznju cak ni za kartama koje kostaju 400+ USD. Nadam se da nisam jedini koji vidi logicku gresku u ovoj recenici. Sve od toga ne moze biti tacno. Odnosno, moze ako su sami to zeleli...

Jeste, ali ni GTX 680 nije bilo u dovoljnim kolicinama, odnosno prvih mesec dana prakticno nisi mogao da je kupis u etailu u SAD. O GTX 660 tada nije bilio ni reci.

Da je bio i GK110 po toj ceni i identicnim performansama, opet bi se prodavalo. Ovako su sebi obezbedili vecu zaradu, to je tacno, ali to sto je u pitanju mainstream cip nema ama bas nikakve veze sa prodajom.

A sada ce svi oni koji su kupili GTX 670/680 da upadnu u kolektivnu amneziju jer je NV sacekala tri meseca? Nadam se da se salis ;)

po sintetici, bolja od 7950, malo iza 7970. ako zaista tako i bude, ovo ce da bude pun pogodak! podrazumevajuci pristojnu cenu, naravno. mid-range killer, kako rekose...
i rezultati se poklapaju s' onim sto obr kaze. videcemo kad se pojave konkretni rezultati... i stanje u igrama.
Zacenice oni to vise od 7870, dakle u zoni 280eur, a non Ti model cca 220eur. Sve je to lepo izracunato, koliko para toliko i muzike.

Izgleda da ce biti slabija od gtx670 koliko je ista slabija od gtx680, a cena.. ? :rupa:

Moguce, stvarno je moguce da je 680 trebao da bude u srednjoj klasi i da je trebalo nesto jace da bude visoka klasa, a da je uzrok ovakvog ishoda AMD. Ja se samo potam sta bi bilo da je AMD bio 20% brzi, onda bi bili prinudjeni da izbace taj nikada vidjeni cip visoke klase, a sta bi onda sa njim? Kako bi oni to ohladili. Znajuci da je 680 svega 10-20% nize potrosnje od 7970 prosto mislim da bi imali ZESTOKIH problema da to ohlade i "napoje". Imali bi na kartici, kao na 7990 3x 8 pin ili sad kako kazu 4x 6 pin. Mozda je i bolje ovako, dok TSMC ne usavrsi malo prozivodnju, pa recimo skinu radni napon GPU-ova i NVidia i AMD.

Sta ja znam...mozda i lupetam, ali gledano iz godine u godinu sve vise treba grafickim kartama, a "dvoglave" postaju sve veci izazov za proizvodjace.

Nije moguce nego je tako trebalo.Znao sam to pre godinu dana i jace cak i cenu koja ce biti!
Nadji u ovom threadu moj post.
Sto se tice GK110,posmatraj ga kao GTX580 po karakteristikama uz daleko vece performanse ;)

Da li sam ikada ista drugo i rekao? Karta je odlicna, kao i PR koji je pratio. ;)

Hehe.Agresivniji nastup u izrazavanju nije tako delovao ;)
"Dok je vecina velicala sjajne karakteristike GTX690, onima koji imaju imalo logike i analitickih sklonosti bilo je jasno da je njihova implementacija 28nm procesa u katastrofalnom stanju..."
Ja i nisam rekao da si ti rekao drugacije,to je tvoje tumacenje,samo sam se nadovezao na konverzaciju.
Inace recenica ti krece poprilicno kriticki nastrojena..Deluje kao da nV nije ni za Q a mozda je to samo do moje interpretacije tvoje recenice ;)

Pa ako se rasprodalo, mozda ih nije bilo dovoljno ;)

Ili je potraznja bila vise nego ocekivana ;)
Mozemo filozofirati do sutra :p

Kada saberes sve sto je receno... nisu imali problem sa yieldom, imali su prioritet u proizvodnji zbog povlascenog polozaja kod TSMC-a, ali i pored toga nisu imali dovoljno cipova da podmire potraznju cak ni za kartama koje kostaju 400+ USD. Nadam se da nisam jedini koji vidi logicku gresku u ovoj recenici. Sve od toga ne moze biti tacno. Odnosno, moze ako su sami to zeleli...

Sto opet implicira na ?

Jeste, ali ni GTX 680 nije bilo u dovoljnim kolicinama, odnosno prvih mesec dana prakticno nisi mogao da je kupis u etailu u SAD. O GTX 660 tada nije bilio ni reci.

Iskren da budem stvarno ne razumem sta si napisao a sta sam ja rekao.
Karte su odmah bile dostupne po izlasku ,kolicina nije bila dovoljna a mi ne znamo o kom se broju radi
osim da je potraznja bila veca.Kakve veze tu sad ima GTX660?
Prakticno pricu svodimo upravo na ono sto sam vec rekao.
Ako su imali problem da odvoje odredjenu kolicinu GK104 za GTX670/680 sad su u jos gorem problemu da podmire potrebe za GTX660 obzirom da
i dalje treba da stancuju chipove i za GTX670/680.

Da je bio i GK110 po toj ceni i identicnim performansama, opet bi se prodavalo. Ovako su sebi obezbedili vecu zaradu, to je tacno, ali to sto je u pitanju mainstream cip nema ama bas nikakve veze sa prodajom.

Prodavao bi se GK110 ali koliko bi bio dostupan?Kolika bi bila zarada?Ja nisam nista osporio sto se toga tice.
Ko je i pomenuo da mainstream chip ima ikakve veze sa prodajom?Nesto si prebacio.
Ja sam se nadovezao na srecnu okolnost da mainstream chip prodaju u visokoj klasi (manji troskovi,veca zarada) u tom kontekstu sam i pomenuo .
Manju zaradu bi imali da su ga prebacili u srednju klasu kartica jer bi morali da ga prodaju po dosta nizoj ceni.O tome pricam i samo na tu vezu se oslanjam.

A sada ce svi oni koji su kupili GTX 670/680 da upadnu u kolektivnu amneziju jer je NV sacekala tri meseca? Nadam se da se salis ;)

Nece ali bice i onih koji ce jednostavno to vrlo brzo da prebole a i onih koje nece biti briga jer su uzeli to sto su zeleli a i onih koji ce to zestoko da zamere ;)
I nije tri meseca vec vec skoro 5 meseci.
Hteo ti nehteo da priznas uvek postoji taj psiholoski momenat kod kupaca.
Mnogo gora situacija bi bila da su karte plasirali jednu za drugom,mislim na razlicite serije 660/670/680.

Poslednja izmena:
Inace recenica ti krece poprilicno kriticki nastrojena.

Prema odredjenim korisnicima, ne NV koja je izbacila jos jedan odlican proizvod ;)

Ili je potraznja bila vise nego ocekivana ;)

Za kartom od 1000 USD? Mozda, ali opet je njihova greska sto su propustili zaradu.

Sto opet implicira na ?

Nisu zeleli, sta drugo ;)

Karte su odmah bile dostupne po izlasku ,kolicina nije bila dovoljna a mi ne znamo o kom se broju radi
osim da je potraznja bila veca.Kakve veze tu sad ima GTX660?

Zamisli da su morali da GK104 predstave kao midrange, odnosno GTX660?

Ako su imali problem da odvoje odredjenu kolicinu GK104 za GTX670/680 sad su u jos gorem problemu da podmire potrebe za GTX660 obzirom da i dalje treba da stancuju chipove i za GTX670/680.

Ko ih je terao da sve bude jedan cip? Zasto se nisu drzali prvobitnog plana :)

Ko je i pomenuo da mainstream chip ima ikakve veze sa prodajom?Nesto si prebacio.

Ti, u prethodnom postu...

Mozda nisi to hteo da kazes, ali si nedvosmisleno napisao da su obezbedili odlicnu prodaju jer su cip srednje klase gurnuli u high end ;)

Nece ali bice i onih koji ce jednostavno to vrlo brzo da prebole a i onih koje nece biti briga jer su uzeli to sto su zeleli a i onih koji ce to zestoko da zamere ;)

OK, jos jedan jak argument koliko vidim.

Argument mozda nije jak i stabilan ali je i dalje argument i jednim delom ima uticaja.
Ja sa mog aspekta to tako dozivljavam i vidim,cenim sto ne znaci da ce svako isto da razmislja..

Nego da ne duzimo dalje,nesto preciznije ovde

Ako nastave da ovako po malo seckaju GK104, mozda dodju i do low-end-a, mozda im i ne treba drugi chip :D

Poslednja izmena:
Izbacili su Radeon 7870 u 5 testova, skroz ili delimicno, a upravo je to poredjenje najinteresantnije..

PCBeast:
I na kraju sta bi?Pit bull pojede velikog Radzu i za rucak a Boga mi i za veceru

To bi bilo super i cene 7870 bi drasticno pale a i fino je sto si veseo :)

Ali nije u tome poenta, ako neko danas oce da se igra bez AA i AF posao ce da mu zavrsi Radeon 6850.
Poenta je bila da se vidi kako 192bitna karta se nosi sa novim naslovima uz koriscenje aa i af, to poredjenje sa 7870 je izostavljeno.

Poslednja izmena:
Nvidia GTX 650 series detailed

Donanimhaber.com managed to get some of the details regarding Nvidia upcoming GTX 650 series that will apparently have two members, the GTX 650 and the GTX 650 Ti, with two different chips, the GK107 and the GK106.

The info from Donanimhaber.com is pretty much in line with what we have been fed from our trusted sources, and it appears that Nvidia decided that the GTX 650 will be nothing more than a beefed up GT 640 with GDDR5 memory. It features the same 28nm GK107 Kepler GPU with 384 CUDA cores that will be paired up with 1GB of GDDR5 with 128-bit memory interface.

The GTX 650 Ti, on the other hands, is a different story as Nvidia will be using its 28nm GK106 GPU on this one. According to Donanimhaber.com, this one should feature 960 CUDA cores and will be paired up with either 1 or 2GB of GDDR5 memory with 192-bit memory interface. Bear in mind that our sources pointed out that model names were not carved in stone and that this one can easily become the GTX 660.

GK106 ima 5 SMX-ova? Poprilicno cudna brojka, ako im je to bio plan :)

To bi bilo super i cene 7870 bi drasticno pale a i fino je sto si veseo :)

Ali nije u tome poenta, ako neko danas oce da se igra bez AA i AF posao ce da mu zavrsi Radeon 6850.
Poenta je bila da se vidi kako 192bitna karta se nosi sa novim naslovima uz koriscenje aa i af, to poredjenje sa 7870 je izostavljeno.

Ima kako nema?Pa i tamo gde nema 7870 imas 7950 pa uporedi ;)

Npr..

qu7io.png

^To su af performanse..

4869_31_nvidia_geforce_gtx_660_ti_2gb_reference_video_card_review.png
Something as intensive as Aliens vs. Predator sees a miserable 42 FPS at 1920 x 1200 and even lower numbers at 2560 x 1600. Times like this we see the smaller memory bus and less memory come in to play.

Poslednja izmena:
kanda se 660 zagrcne kada se uplati AA zbog svoje 192bit magistrale.

PRED KRAJ TESTA KOJI NOSI NASLOV : High Quality AA and AF

Getting into some AA / AF tests we can see that 1920 x 1200 isn't an issue for the GTX 660 Ti
Jedino malo zaostaje u 2560x1600 u odnosu na 19x12 !

Cudi me da nisi okacio FarCry 2 obzirom da je od 6-te generacije ATI dosta poboljsao.
Zato si okacio AvsP igra koja pravi toliko drasticnu razliku koliko je naklonjena AMD karicama a opet u 19x12 GTX660 Ti
u odnosu na 7870 ne zaostaje ;)

Evo cak i Metro koji bolje lezi AMD kartama ,i tu ima solidan rezultat,negde kao 7870.

dDGkM.png

Prema tome,no problemo kad je AA i AF u pitanju ;)

Poslednja izmena:
kanda se 660 zagrcne kada se uplati AA zbog svoje 192bit magistrale.

Tako se i meni cini, najverovatnije zato kriju neke rezultate 7870.

PCBeast:

PRED KRAJ TESTA KOJI NOSI NASLOV

Cini mi se da nemas pravo da se dernjas na drugog clana foruma :zgran:

Sa druge strane, izvini ali ne razumem sta pricas, postavljas deo testa gde uopste nema 7870 :)

Tako se i meni cini, najverovatnije zato kriju neke rezultate 7870.

Cini mi se da nemas pravo da se dernjas na drugog clana foruma :zgran:

Sa druge strane, izvini ali ne razumem sta pricas, postavljas deo testa gde uopste nema 7870 :)

Dernjas i izvini bas i ne idu ali nek ti bude ;) Kaze se sto se deres!
Ne derem se,ako si tako stekao utisak zvog velikih slova zahvali se caps lock-u koji je ostao ukljucen kad
sam nesto drugo radio pa sam tu preneo i ne obrativsi paznju jer sam ostali deo teksta samo paste-ovao!

Shvati da ti 7870 karta uopste nije potrebna jer imas 7950 od koje je overall brzi ;)
Ne znam kakve mudrosti trazis kad je sve jasno?:trust:!
Po onom testu a overall tabeli sa techpoweupa razlika se krece od 15-20% u korist GTX660 Ti u odnosu na 7870 u 19x12.
U 25x16 je razlika manja naravno ;)

Poslednja izmena:
Performanse su sjajne za taj cenovni rang. Opet ću reći da je baterija testova koju koristi TT potpuno prevaziđena i naklonjena nVidiju, ali nam daje sliku šta da očekujemo u odnosu na GTX670. Izvesno je da će osim na HD7870/7950 ova kartica osetno uticati i na pad prodaje svog starijeg brata GTX670.
Šta god Beast pričao, nVidija je verovatno namerno razvlačila sa lansiranjem ove kartice. Da ju je lansirala zajedno sa GTX670 prodaja starijeg brata bi bila neuporedivo manja. Ovako je ostavila dovoljno vremena svima koji su bili spremni da plate 400e/$ za karticu da kupe GTX 670. Oni kojima je to bilo mnogo, čekali su da vide šta je to novo što nVidia ima da izbaci. Sada stiže novi Best Buy za 250-300$, za par meseci stići će i GT660 bez Ti...
Za AMD bi bilo najbolje da drastično snizi cene konkurentskih kartica čime će oduzeti dobar deo marketinškoh hypea od nVidie, ali AMD mi deluje poprilično uspavan ove godine.

Vrh Dno