Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Moja lična lista...

- baterija: traje oko 5 sati korišćenja a treba joj skoro isto toliko i da se napuni. Deluje mi da će se ovaj tablet puniti preko noći, svake noći.

Za mene lično, plusevi daleko nadmašuju minuse. Ja sam srećan. 🙂

Koliko sam ja merio, meni traje oko 6 sati sa wifi on, ali nisam gledao video već uobičajeno njakanje po netu, menijima, mejl, i čitao sam stripove. 🙂 Pretpostavljam da bi sa isključenim wifi trajala primetno duže, npr. na nekom letovanju ili drugom putovanju gde bih prevashodno konzumirao sadržaje prethodno snimljene na tablet (stripove, knjige, video, muziku...).

Meni se ne sviđa tih 5-6 sati trajanja, ali mislim da jeste na granici upotrebljivosti, bilo šta manje od toga bi već bilo deal-breaker.

Nemam iskustva sa tabletima, ali me zanima koliko traje baterija na npr. ipad modelima ili ovim boljim samsung i asus modelima. Jeli to tu negde kao 5097 ili znacajno bolje ? Mada ovaj 5097, izgleda lepa kupovina. Bilo bi dobro kada bi neko uporedio ovaj sa wayteqom 100s ili jos bolje sa 100is koji deluje vrlo slicno ovom prestigiu.

Nemam iskustva sa tabletima, ali me zanima koliko traje baterija na npr. ipad modelima ili ovim boljim samsung i asus modelima. Jeli to tu negde kao 5097 ili znacajno bolje ? Mada ovaj 5097, izgleda lepa kupovina. Bilo bi dobro kada bi neko uporedio ovaj sa wayteqom 100s ili jos bolje sa 100is koji deluje vrlo slicno ovom prestigiu.

- baterija: traje oko 5 sati korišćenja a treba joj skoro isto toliko i da se napuni. Deluje mi da će se ovaj tablet puniti preko noći, svake noći.
- ne dobija se USB host kablić i teško ga je kod nas naći (mini USB OTG)

- Baterija se ni na puno skupljim tabletim nepuni brze. Meni traje 8.5-10h zavisno od osvetljenja i dali je uklucen wi-fi i 3G a da se napuni do 100% treba oko 7-8h. Nisam tacno merio ali juce nocu kad sam legao i tablet stavio na punjac baterija je imala 6% i posle 6.5h kad sam ustao baterija je bila 97% puna. I samo da napomenem da nocu tablet stavljam u airplane mode nek mi 3G nesrce bateriju bez veze a i onda se malo brze napuni.

- Usb OTG kabal se nedobija ni sa SGT 10.1 koji kosta 3 x vise u odnosu na ovaj prestigio ( mislim na cenu novog SGT10.1 ovde kod nas u prodavnicama )

Poslednja izmena:
instalirao sam Apex launcher, i cini mi se da tablet radi malo brze. Prelazi izmedju stranica su svakako brzi. Meni baterija od danas oko 11, do sad sa pauzom od nekih sat-dva, ima jos 9%. Verovatno treba malo vremena da se sve slegne, i nexus s mi se u pocetku punio 5-6 sata, ali se kasnije smanjilo na tri sata. Sve ovo kucam sa tableta, tastatura je odlicna (napravio sam samo jednu gresku). 🙂

Nervira me što kad gledam grafik stanja baterije ispod nema onog breakdown-a na šta je koliko % baterije otišlo. Ok, kontam da je i to neka procena i ne verujem mnogo tim podacima ali ne znam gde drugde da vidim tačno koliko je vremena ekran bio upaljen, koliko vremena je bio awake, itsl. Znate li neku aplikaciju sa marketa koja daje te podatke?

Ja imam 100s i hocu da uporedimo ova dva tableta,neka se javi neko sa 5097 ko je raspolozen da uradimo to. Mada da pomenem da jos cekam ics za 100s.....

Što se tiče baterije obratite pažnju na wallpaper. Animirani wallpaperi bukvalno jedu bateriju...

Imam jedno pitanje čisto da budem siguran:
konektori na njemu su mini HDMI i mini USB ?

ljudi jel apex launcher najbolji za njega? skinuo sam ga ali ne znam da li vredi koristiti ga 🙂

baterija: traje oko 5 sati korišćenja a treba joj skoro isto toliko i da se napuni. Deluje mi da će se ovaj tablet puniti preko noći, svake noći

Ovo trajanje je lose, bas lose... steta, naprzio sam se zesce...

Poslednja izmena:
Ovo trajanje je lose, bas lose... steta, naprzio sam se zesce...

Ja ne znam sta vama treba...ako tab izdrzava 5h gledanja filma bez prestanka , ja ne znam sta ce vam vise, pa punite posle toga, nije to e-ink. Ako koristite sa prekidima izdrzace 10h...zar je to malo?!? Mislim ok, svako bi voleo da drzi 15h wifi + film al ***...:trust:

Ja imam 100s i hocu da uporedimo ova dva tableta,neka se javi neko sa 5097 ko je raspolozen da uradimo to. Mada da pomenem da jos cekam ics za 100s.....

nebi bilo loše, i zanimljiv je još wayteq 100is, koji deluje skoro identično kao 5097, samo mislim da ima jaču bateriju, ali po specifikacijama, treba proveriti u realnom radu

Sent from my HTC HD2

Po svim ovim komentarima koje sam pročitao, mislim da ću sačekati da eventualno ovaj tab bude na akciji pre nego što se zaletim u kupovinu.

Ovaj tab sigurno nece ici na akciju, zato sto je potraznja velika i trenutno ga ima samo Gigatron i comtradeshoop.Sledeca tura nece dolaziti uskoro jer je potraznja u drugim zemljama velika.

ljudi jel apex najbolji launcer ili ima neki drugi? jel se zna nesto o rootovanju za ovaj model?

Ovaj tab sigurno nece ici na akciju, zato sto je potraznja velika i trenutno ga ima samo Gigatron i comtradeshoop.Sledeca tura nece dolaziti uskoro jer je potraznja u drugim zemljama velika.

Ne verujem da je potražnja baš tolika da Prestigio neće uspeti da isporuči dovoljne količine za sva tržišta.
Osim toga, što je veća proizvodnja to je šansa za nižom cenom jer se uloženo brže vraća.

Meni su ovi iz comtrade rekli da su rasprodali sve kolicine u pretprodaji. 🙂 toliko o potraznji. 🙂

Koliko sam cuo mnogo jaca trzista su povukla ogromne kolicine i potrazuju jos, zato se kod nas pojavila manja kolicina.Veca kolicina 5080C pro je stigla i moze se pazariti samo u maxiju.Mislim da 5097 sigurno nece dolaziti uskoro ponovo.

Koliko su meni rekli, sledeći uvoz 5097 Pro bi trebalo da bude za 10ak dana.

Super ako bude tako, ali mogu reci da imam 99% sigurne informacije da nece dolaziti tako brzo

Nemam pojma, danas sam pričao s čovekom iz Asbis-a koji je zadužen za Prestigio program, a oni su distributer za ove 5097 i 5080c u Gigatronu/maxi-ju. Ako je on mene lagao, lažem i ja 🙂

Da li moze neko da mi kaze da li je probao neki dobar program za crtanje na njemu, neka preporuka.

Koliko sam cuo mnogo jaca trzista su povukla ogromne kolicine i potrazuju jos, zato se kod nas pojavila manja kolicina.Veca kolicina 5080C pro je stigla i moze se pazariti samo u maxiju.Mislim da 5097 sigurno nece dolaziti uskoro ponovo.

maxi ? koji je to shop ?

Sent from my HTC HD2

U Maxijima, samoposluga 🙂 kod njih jedino moze da se kupi 5080C pro 🙂

znači neverovatno ! prvo pomoslih, na maxi samoposlugu, al' rekoh, ma nema šanse 🙂 mada mi je to baš bezveze ne znam, ajde u tempu i nekako ali u maxiju, pa to zvuči ko c market i pekabeta 🙂 a 5097 jel i njega ima u maxiju ?

Sent from my HTC HD2

Nazad
Vrh Dno