Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Mali test za GPU load (%) na mojoj konfiguraciji sa 2 graficke:

HD6850 Toxic:
- Na otvorenom: 100%
- Whiterun grad: 85%

GTX570:
- Na otvorenom: 100%
- Whiterun grad: 40%

Gledaj i opterecenje procesora, nesto mi lici da u Whiterun zbog gomile NPC se zagusi pa grafa ne dobija dovoljno podataka na vreme... moje neko objasnjenje.

Navodno 15% ubrzanja sa ukljucenim MSAA i FXAA uz nove 12.1 preview drivere na 6900 seriji. Mogu da potvrdim neuporedivo stabilniji frame rate, cak i na onim skakljivim mestima, kao sto su sam ulaz u Solitude i pogled na Whiterun sa stepenista ispred Dragonsreacha.

Gledaj i opterecenje procesora, nesto mi lici da u Whiterun zbog gomile NPC se zagusi pa grafa ne dobija dovoljno podataka na vreme... moje neko objasnjenje.

U vecim gradovima je procesor usko grlo jer graficka nije maksimalno opterecena, a na otvorenom je graficka usko grlo koliko vidim. U svakom slucaju ovo mi deluje sasvim OK... bolje tako nego da je samo jedna od te dve komponente konstantno usko grlo u celoj igri.

pa meni je quad 8200 usko grlo ... a graficka mi na otvorenom radi oko 40% xD 30 do 40fps -.-

Kako se zove taj program sto koristite u toku igre koji pokazuje koliko su graficka i procesor zauzeti?

..onaj kvalitetniji deo u temi , kada se mere frejmovi u igri koja je inace jako fino optimizovana :d

Imam oko 26 sati igranja, pa par utisaka, da se ispraznim, ako ništa drugo :) Probao sam Morrowind i Oblivion, i nisam mogao to da igram. Fallout3 mi se mnogo svideo, i zbog toga i hype-a, sam kupio igru. Svi su je hvalili, pa ja rekoh, ne može da mi se ne svidi...
Izgleda odlično, i radi sasvim zadovoljavajuće. Ima bugova, ali ništa strašno, bar ne meni.
Kao što sam i pretpostavio, taj ogromni svet treba ispuniti questovima, tj treba mnogo questova. I zbog toga su većina questova jako loši. Uglavnom - neko loš tu i tu treba da umre, ili više njih treba da umre, plus ponekad treba da se nešto donese nazad. Ova rečenica je možda trebala u spoiler, jer sam otkrio kako izgledaju skoro svi zadaci koje igrač dobija. Za 26 sati igranja, naleteo sam na jedan zanimljiv quest:
Mislim na onaj kad se napijem, pa se ne sećam ničega i treba da otkrijem šta sam radio.
Main quest mi deluje ok, nije da me je baš zainteresovao, ali sumnjam da će i to da bude kao sve ostalo, valjda su se toliko potrudili. Istraživanje lokacija je zabavno, da, ali sve manje i manje. Pre ovoga sam malo igrao Gothic 2, i igra ima definitivno manji prostor na kome mogu da se krećem, ali je popunjen zanimljivijim i raznovrsnijim sadržajem. Čak mi je i Risen bio bolji, posebno onaj deo kad sam u gradu.
I ne možeš da izvučeš iz borbe pričom. Možda je ovo normalno za Elder Scrollse, ali meni mnogo smeta.

Uglavnom, žao mi je para koje sam dao na ovo, i da sam bio pametan, pa da prvo probam pirata, verovatno ne bih igrao igru preko 2 sata. Ovako, nisam siguran da li je igram jer mi je dovoljno to što mogu da se šetkam po prirodi, ili pre svega ne želim da mi skroz propadnu 50€.
Ne kažem da je igra loša, očigledno da ima svoju publiku, i očigledno da je fokus bio na stvaranju ogromnog sveta za istraživanje. To su definitivno uspeli. Pre bih rekao da sam ja pogrešio što sam uzeo ovo da igram. Skoro sam siguran da nijedan Elder Scrolls naslov više neću da probam.

edit: I dalje je upalim na svaka dva dana, da se malo šetkam sat-dva po Skyrimu, ali ne verujem da ću još dugo.

Poslednja izmena:
Po meni nije baš diskutabilno šta je dobra igra a šta nije, pošto je to stvar ukusa. Meni se na primer mnoge igre za koje kažu da su jako dobre, ne sviđaju.

Fallout3 mi se mnogo svideo, i zbog toga i hype-a, sam kupio igru.

Pa ovo je to isto samo u drugačijem univerzumu. Zapravo Skyrim ima možda za nijansu zanimljivije kvestove od FO3 koji je na nivou Obliviona. New Vegas je već druga priča.

Možda ti se jednostavno ne dopada seting.

Mada sam ja davno ošacovao da nemaš pojma šta je dobra igra a šta ne tako da nemoj da se brineš, do tebe je :p

Jel imao neko od vas problem u onom kvestu kad treba da pozovete obe frakcije
na planinu na mirovne razgovore, da lider Legionara ne dozvoljava da mu se obratite ? A prethodno sam pricao i sa matorim belobradim i sa Ulrich-om (ili tako nekako), koji je njegov protivnik.
Da nije neki bag ?

Poslednja izmena od urednika:
PZapravo Skyrim ima možda za nijansu zanimljivije kvestove od FO3
Aj sve ostalo (da, sve :p ), ali nije mi jasno kako ovo može da bude i blizu istine. FO3 je imao previše questova "idi tu, pobije sve što nađeš i vrati se". Skyrim ih ima još više.

Moju devojku je nesto napalo i sad je vampir i svi je ubijaju...xd jel joj ima pomoci ? s obizrom da vec neko vreme fura tako, i sejvovi su svi sad sa vamirom..xD
zenee...

Klokuj bre taj procesor i smanji senke (ako vec nisi do sad) i bice osetno bolje. :)

eee jos da mi neko kaze kako da ga klokujem xD sa obzirom da cim podignem klok i za 0.01GHz Maticna zabode... interesantno je da kada sam jednom prilikom podizao po 5 jedinica stigao je sve do 2.5Ghz kada je doziveo omanji sok xD e sada ok mi je radio na 2.47Ghz bez podizanja voltaze (al sam dotle bio dogurao 5 po 5...) a ako direktno stavim sa default-a samo na 2.4 odma mi daje blue-screen ili jos gore nece ni da se upali komp -.- ako neko ima neki predlog nek mi pise u privatnoj poruci (kako ne bi isli offtopic) i sorry sto sam skrenuo sa temea, valjda razumete mogu probleme :d ;)

e da, za problem sa senkama znam jos odavno ... i oduvek mi stoje na high

Moju devojku je nesto napalo i sad je vampir i svi je ubijaju...xd jel joj ima pomoci ? s obizrom da vec neko vreme fura tako, i sejvovi su svi sad sa vamirom..xD
zenee...

LoL

Probaj da joj uvalis u inventar (ako moze uopste, ili regularno kroz razgovor ili kroz dzeparenje) cure disease napitak, mozda ga popije:D

Jel imao neko od vas problem u onom kvestu kad treba da pozovete obe frakcije
na planinu na mirovne razgovore, da lider Legionara ne dozvoljava da mu se obratite ? A prethodno sam pricao i sa matorim belobradim i sa Ulrich-om (ili tako nekako), koji je njegov protivnik.
Da nije neki bag ?

To te mrtvi Epbern ****... Toliko je bagovit da svi kvestovi sa njim su cista frustracija....
Elem odes na Skyrim stranicu Wikia enciklopedije, nadjes taj quest i pod bugs imas resenje...

LoL

Probaj da joj uvalis u inventar (ako moze uopste, ili regularno kroz razgovor ili kroz dzeparenje) cure disease napitak, mozda ga popije:D

Al ako da ga nabavim xD..ima na netu uputstvo, kao sto pre se ide kod nekog lika, pa se trazi neka cista dusa pa se menja bla bla, al kaze da je prekasno i za to..napada je i taj lik xD
mada malo mi glupo da si fazon 60-ti lvl i zarazi te neko i moras ispocetka o,O`

Zadatak je ovaj: " The Wolf Queen Awakened " i imam problem.

Naime, prešao sam prvi deo i Styrr mi je rekao da idem i porazim Potemu u katakombama koje se nalaze ispod hrama Temple of the Divines. Našao sam ja tu ulaz i sve sam uradio, sledio pokazivač gde se Potema nalazi i kad sam došao do poslednjeg dela, " Potema's Sanctum " nikako je ne mogu poraziti jer samo baca neke munje i gromove, a neće da se pojavi. Šta da radim da bih je porazio i njen pepeo odneo tamo gde treba ?

Jel moze ovo na narodnjaka i kako se instalira ? Nesto nece da mi radi ovaj sajt u Operi, ne znam zasto.

Koji soulgem trba da bi skupljao od ljudi duše? Meni je javeći onaj grand, a kad ubijem nekog piše mi da nemam dovoljno veliki soulgem

Nazad
Vrh Dno