Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Nema potrebe bilo sta da diras u .ini fajlu, osim ako neces da sprzis graficku.:d Ja ti preporucujem samo da izgasis taj AA i ukljucis FXAA.

Uključio sam FXAA, isključio AA, ne vidim nikakav dobitak, bar ne u ovoj sceni iz Riftona.

Probaću kasnije na još nekim mestima, moguće je da na drugim lokacijama radi bolje.

Ovo je screen sa FXAA:

Prilozi

• rifton fxaa.jpg
    rifton fxaa.jpg
    170.6 KB · Pregleda: 106
Igra je procesorski dosta zahtevna, tj. za neki konstantan fps oko 60 treba dosta jak i brz procesor. Inace, ono sto ronin kaze za pad fps-a u pecinama i nekim mestima bez ikakvog razloga je izgleda mnogo izrazeniji na nvidiji. Inace taj fxaa muti sliku, jeste da je performance drop veoma mali u odnosu na MSAA kod koga je povelik, ali u poslednje vreme nemam bas zelju da ga palim jer sve dosta zamuti. Dobar je kao post process injector i u kombinaciji sa sharpen filterom, naravno modifikovani fxaa, a ocekujem jos bolje performanse i detljaniji edge aa bez zamucivanja u fxaa 4 verziji od onog timotija...

Svi koji nisu do sad to procitali, senke na ultra su bagovite, tj obaraju fps i do 20 frejmova, dakle senke na high uvek drzati...inace meni je sve ostalo max i na rez od 1680x1050, imam konstantno 60fps sta god radio, gde god isao, koliko god se vrteo...

Svi koji nisu do sad to procitali, senke na ultra su bagovite, tj obaraju fps i do 20 frejmova, dakle senke na high uvek drzati...inace meni je sve ostalo max i na rez od 1680x1050, imam konstantno 60fps sta god radio, gde god isao, koliko god se vrteo...

Postavi sliku iz Riftena ili White Runa da vidimo koliko tu imas frejmova. Znam da ljudi sa jacim konfiguracijama na tim mjestima nemaju 60fps.

Poslednja izmena:
Kada si već spomenuo to podešavanje, možda ću probati, koji .ini (ima ih više), i kako se tačno zove? (ako ti nije teško da napišeš).

Evo linka, bio je već na ovoj temi ranije: http://deadendthrills.com/2011/11/madness-in-the-method/ ako te ne mrzi pročitaj ceo tekst čovek je objasnio šta i kako on podešava, mada je njemu igra neigriva on samo hvata screenshotove, bavi se fotografijom :D

Ja Skyrim.ini nisam dirao jer to najviše utiče na performanse a i nije mi trebalo da učitava sad baš sve sitnice iz sveta, najviše me zanimao vidik, da izbegnem maglu na sve strane.

Dakle menjao sam samo u SkyrimPrefs.ini i to ne sve kao ovaj lik na blogu već sam smanjio neke daljine a nešto izbacio:

fGrassStartFadeDistance=14000.0000
fGrassMaxStartFadeDistance=14000.0000
fGrassMinStartFadeDistance=7000.0000

povećanje ovih vrednosti utiče na količini ram-a koji igra koristi i dužinu učitavanja scena na otvorenom prostoru. Kada se scena jednom učita, nema drugih posledica moguće da je manji frejmrejt ali ja nisam primetio jer nisam igrao sa frapsom uključenim.

dTreesReceiveShadows=1
dDrawLandShadows=1

ovo je obavezno valjda svi menjaju :D ne utiče na performanse.

evo jednog dobrog njegovog screena, kod mene naravno nije baš ovako jasno "do kraja sveta" ali se vidi mnogo dalje nego pre ovih podešavanja:

6406140507_54dfce621b_b.jpg

Nema potrebe bilo sta da diras u .ini fajlu, osim ako neces da sprzis graficku.:d Ja ti preporucujem samo da izgasis taj AA i ukljucis FXAA.

Ima grafička dva ventilatorčića, ništa neće da joj fali :)

Smešno, hahaha. Ali nije mi jasno kako je taj čovek ovo uspeo, ovo sa konjem. Mora da je nekako našao neki bug, ili je nešto menjao u ini fajlovima pa je onda ovako nešto moguće.

Inače, šta se dobija kada se magla odkloni ? Sem lepše slike naravno. :)

Smešno, hahaha. Ali nije mi jasno kako je taj čovek ovo uspeo, ovo sa konjem. Mora da je nekako našao neki bug, ili je nešto menjao u ini fajlovima pa je onda ovako nešto moguće.

Inače, šta se dobija kada se magla odkloni ? Sem lepše slike naravno. :)

Pa lepsa slika :p

nego pitanje, jel izasao neki oficijalni patch ? mislim uopste od pocetka bilo kakav?
Pitam posto sam ja samo meto iglu u guzu i vakciniso ga sa poslednjom vakcinom :d

Poslednja izmena:
Pa?
Izasla su 3 oficijelna patcha od izlaska igre.

Bethesda je rekla da će ove nedelje izbaciti i četvrti update, tj. ispravku koja će omogućiti i ZVANIČAN rad sa 4 GB memorije. Nadam se da će se to i desiti kao što je planirano.

Okej pomoc.
radim quest Recovery elder scroll, dosao sam do kraja qesta i skapirao da nemam ebeni elder skroll..grgrgfdgfdg fdgdf smucio mi se quest, gde se nalazi skroll, ili jos bolje jel ima neka fora da ukucam nesto samo da zavrsim quest vise xD
pomagajte ljudovi :D

Moras da grejes/hladis sochiva,da pogodis odredjenu poziciju svetlosnih snopova,i to je to

Izgleda skroz neprirodno bez magle

Jesi probao da igraš ili to kažeš samo na osnovu screenshotova? Ja kad sam skinuo maglu bukvalno sam progledao, kao drugu igru da igram i kad treba da uđem u neki grad žao mi što napuštam spoljašni svet :D

EDIT: Zapravo sad sam se setio, ako si iz BG-a onda je vama smog prirodan i vidljivost od ~20m, ja sam sa sela i veruj mi, prirodno je da vidiš kilometrima unaokolo ;)

Poslednja izmena:
Odbranio sam grad Riften sa generalom Tulisom i onom zenskom i sad nemam ni jedan normalan quest i ne znam sta treba da radim i gde da idem, jos uvek sam na prvom update-uako moze neka bar mala pomoc u spojleru, hvala.

^A sto bi ti iko sad pomogao u spojleru, ako ga ti sam ne koristis?

@nex
ne moras odmah da iskaljujes bes i da me teras sa foruma, nista bitno nisam ni pisao sto bi trebalo ici u spojler, to je main quest kao i brdo ostalih takvih istih i slicnih gde branis grad i drugoga nema, tu nista nije toliko specijalno, ponasas se kao neki klinac a i sam vidis valjda sta sam napisao.

Napisao si spoiler a zatim dodao i jos jedan - a ja tebi kazem da ako nastavis da budes bezobrazan prema drugima krecu opomene, ponasao se ja kao klinac ili ne.

Poceh i ja da je igram iako nisam igrao ni Morovind ni Oblivion ali vec vidim da je ova igra zlo :) odakle mi bre vreme da sve predjem a vec se prica i o DLC-u.

Blago tebi, prvi put kada probaš Elder Scrolls uvek je posebno ;)

Mene najviše žulja to što je u pitanju ista igra već treći put za deset godina a mislio sam da će napraviti spejs šatl od igre za svo to vreme...

Nazad
Vrh Dno