Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

e ljudi upravo kupih kucu u Solitude-u pa se zapitah .. jel zna neko ukoliko samo bacim neki idem na pod ili ga uredno smestim na neki sto i slicno hoce li u toku vremena nestati ?

Primetio sam da ako oborim nesto sa stolova u kuci (voce, tanjire i sl.), to ostaje razbacano po stanu i u mojim narednim posetama, dakle, ne vraca se u prvobitno stanje, ali ipak ti stavi te iteme u chest pored kreveta, za svaki slucaj. ;)

Ne mora u chest pored kreveta, moze u bilo koji storable object u kuci da stavi sta hoce, nece da nestane.

Neće nestati ni da ih razbacaš po kući, ja u jednu sobu skupljam prazne flaše od vina (hteo sam kosturske glave ali ih nema u toj količini) pa stoje isto kako sam ih ostavio. I stavio sam nož na sto i kosturske glave na policu i sve uredno stoji

Слично, покупио сам негде troll skull и ставио на сред стола да ми краси кућу, ево не мрда од како сам је поставио.

Neće nestati ni da ih razbacaš po kući, ja u jednu sobu skupljam prazne flaše od vina (hteo sam kosturske glave ali ih nema u toj količini) pa stoje isto kako sam ih ostavio. I stavio sam nož na sto i kosturske glave na policu i sve uredno stoji

daj sliku flasa :D

Interesantno da je i dalje mnogima lakše da kucaju "kosturska glava" nego samo "lobanja". :D

Inače, nestao mi je nož sa stola, ali su ''lobanje'' još na polici.
hmm verovatno postoji neki limit itema koje pamti , sto su tako razbacani po kuci ...
sad ako samo gomilas flase neces primetiti da ti nestane al obrati paznju kad bacis jos par flasa oce nestati neka lobanja...
e da jel moze u spoiler cemu sluzi ona prazna soba u podrumu kuce u solitude-u ?

Imam problem u misiji "The Fallen". Mislim da je ta.
Kada sednemo da pregovaramo, šta god uradim nema šanse da se to završi. Ako ispunim želju Ulfriku (valjda se tako zove) onda tu još nešto malo pričaju i svi stanu i ništa se ne dešava. Ukoliko mu ne dam on krene da ode međutim stoji tu pored i isto tako se ništa ne dešava... :(

Ima li neko nekakvo rešenje?

Poslednja izmena od urednika:
Nadji setstage komandu i mission ID tj event ID i predji misiju....

Ako ne možeš ovde, pošalji mi, molim te, bolje objašnjenje u privatnoj poruci. Ovo nema šanse da drukčije prođem,zabagovalo se samo tako.

Pojavio se update 4 ;)

Ako ne možeš ovde, pošalji mi, molim te, bolje objašnjenje u privatnoj poruci. Ovo nema šanse da drukčije prođem,zabagovalo se samo tako.

Daklem krenes odavde prvo:

Za tvoj quest odes lepo ovde i vidis notes da li ce da ti pomognu-
http://elderscrolls.wikia.com/wiki/The_Wolf_Queen_Awakened

Ako ne pomognu pogledas bugs deo ovde http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:The_Wolf_Queen_Awakened

Ako i onda nece da proradi misija onda lepo kucas komandu u konzoli(na tildu je spustas) u sledecem formatu
setstage <MSID> stage, znaci pogledas ovo na zadnjem linku:
On the PC, it is possible to use the console to advance through the quest by entering setstage MS06 stage, where stage is the number of the stage you wish to complete. It is not possible to un-complete (i.e. go back) quest stages.

Dakle posto je tebi zabo quest negde pri kraju ti uneses ovako nekako komandu

Kod:
setstage MS06 250

i presao si ceo taj quest.... Na onom linku mozes i da menjas stageove tj. da napredujes parcijalno da ne preskaces itd, itd.... Tako je mene espbern zezao u main questu koliko je ubagovan.

OA5599, hvala puno, pomogao si mi dosta. :)

Pitanje oko alhemije:

Krenuo sam (kasno) da je levelujem pa me interesuje kako da otkrijem sve efekte sastojaka? Prvi mogu, a ostala tri...? Jako sporo mi ide. Nema neki izbor ni recepata koji se kupuju.

EDIT:

Prodavacica u Arcadia's Cauldron shopu u Whiterunu vec 5-6 dana za redom ne otvara radnju. WTF?

Poslednja izmena:
Pitanje oko alhemije:

Krenuo sam (kasno) da je levelujem pa me interesuje kako da otkrijem sve efekte sastojaka? Prvi mogu, a ostala tri...? Jako sporo mi ide. Nema neki izbor ni recepata koji se kupuju.

Imaš perk Experimenter, na prvom nivou otkrivaš 2 efekta, na 2. 3 i na 3. sva četiri.
Ili nasumičnim kombinovanjem dva ili više sastojka za alhemičarskim stolom.

Pitanje oko alhemije:

EDIT:

Prodavacica u Arcadia's Cauldron shopu u Whiterunu vec 5-6 dana za redom ne otvara radnju. WTF?

Imaš u temi na strani 114, kačio sam tabelu po sastojcima i po efektima.
Ako hoćeš peške a da ne trošiš perk, najbolje da snimiš, kombinuješ po tri komada, zapišeš kad otkriješ pa ideš na load, tako sam radio prvi put.

A zasto bi to radio kada ima uesp.net i tamo moze da nadje spisak svih dejstava svih ingredients i umesto sto bi pisao ili slicno - uradio to na laksi nacin? Zeljeni efekat - taj i taj ingredient - kupis/nadjes - ukombinujes - eto potiona

Pitanje oko alhemije:

EDIT:

sta ce ti to? Ja sam u celoj igri popio 2 pota, i to ona za povecanje nosivisti kad sam se natovario ko mazga isto tako nepotrebnim glupostima... Na master tezini nisam naleteo na kripa koji bi me naterao da popijem neki pot... sve je resivo i bez toga, verovatno da i sitna buranija moze nesmetano da se igra.

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, nasao sam ovde sastojke sa efektima. Sad kapiram kako to funkcionise sa pravljenjem napitaka.

Ne zanima me alhemija, samo bih da je izlevelujem do kraja da skocim koji level i otkljucam dodatnih par perkova u archery grani. :)

Ovim tempom ćemo imati solidno zakrpljenu igru tamo negde 2018. :sceptic:
Pa gledaj sada, trenutno sam 42lv i za oko 65 sati igranja nisam naleteo ni na jedan veći bug, dok ovih par sitnih kojih se ni ne sećam, uopšte ni ne utiču na igranje.
Sa druge strane, prosto je nemoguće napraviti igru ove veličine bez i jednog baga.

Vidis, u mom quest logu stoji par kvestova gde pise da treba da se vratim do quest givera i predam ih. Medjutim kad ih posetim samo vidim onu strelicu iznad njihovih glava, a kvestove ne mogu da zavrsim nikako. Ne nude mi opcije ni nove teme u razgovoru; jednostavno kao da su zaglavljeni. Pretpostavljam da se to desava kad zapocnes vise kvestova istovremeno (a medjusobno su povezani), pa zavrsetak jednog onemogucava zavrsetak onog drugog. Pogledacu sta google kaze pa ako ne pomogne napisacu ovde detaljnije.

Што се те алхемије тиче, кренуо сам да је вежбам али иде прилично споро. А своди се на - иди на ливаду, покупи све што има, иди у неки dungeon, покупи све што има, иди у пећину, покупи све, и на крају седнем за онај алхемичарски сто и мешам састојке. Више од пола ми пропадне јер немају сличне особине.

Оно што је мана, је што не могу да видим који све састојци нуде рецимо restore health (а да сам их открио, наравно). Овако кад седнем за сто, имам понуђене само ефекте које ми нуде састојци у инвентару. Сад треба да записујем на папир са стране шта и где морам да тражим. Могло је то боље да се реши, а не да алтабујем кад ми треба свака ситница.

Radis to pogresno :) Alhemija je ok odradjena

Umesto da nabadas random sastojke, imas opcije - da stavis koji perk u otkrivanje osobina kad neki sastojak pojedes, ok. Zatim mozes da uradis sledece - kad selektujes recimo napitak "restore stamina" ti pored dva sastojka mozes da dodas i treci recimo. I uglavnom se otkrije i neka od njegovih osobina, a napitak ne propadne. Ja tako kombinujem i budzim alhemiju, a posle kad za sastojke otkrijes 3/4 osobine sve ide lakse i brze. I onda mozes da ih random mesas a da ne propadaju napici.

Meni je alhemija bitna zbog napitaka za staminu i health jer je jako zaebano na master tezini igrati kao tenk za dvorucnim macem...tek sad na 40+ lvl i macem sa 140+ dmg sam ravnopravan sa zmajevima, mamutima...

Poslednja izmena:
Гледао сам те перкове, али имам још пуно биљки да поједем да бих дошао то тог перка да могу да откријем 2 састојка одједном, да не причам о три :)
Ово за комбиновање напитка и трећег састојка, није ми пало на памет, покушаћу.

Страх ме је само да не заостанем пуно у игри, јер планирам да подигнем алхемију, смитинг и енчантинг, а то ће и да ми подигне левел што значи јаче противнике.

Ma alhemija je ubedljivo najprofitabilniji zanat....udjes u prodavnicu pokupujes sve sastojke sto ima, platis 5x alchemy trening i sve to otplatis sa nekoliko bocica sto si smuckao

Гледао сам те перкове, али имам још пуно биљки да поједем да бих дошао то тог перка да могу да откријем 2 састојка одједном, да не причам о три :)

Ja nisam ništa ulagao u perkove za drugi/treći sastojak, prvo sam nakupio dovoljno biljki/sastojaka, onda pojeo od svake po jednu, i otvara ti se na levoj strani lista kao recimo:

- fire resistance
- cold resistance
- healt restore
- magicka restore

itd, onda klikneš recimo na "fire resistance", pomešaš 3 sastojka odjednom iz te liste, i često otvori dodatne efekte koje imaju biljke. Tako nasumice napravim hrpu napitaka (korisnih i beskorisnih), a alhemija ide kao luda naviše.

Beskorisne napitke pokupim, i napravim krug kod prodavaca alhemičara, počistim im sve sastojke koje imaju, uvalim im napitke koji mi ne trebaju, istovarim biljke u neki čest/bure blizu alhemijskog stola, kada nakupim prilično njih, napravim opet gomilu svakakvih napitaka, i tako ide alhemija kao od šale.

Neki napici postižu zaista ogromne cene (više hiljada), nisam nešto pratio koji su, pošto novca kasnije ionako imaš previše. Ako hoćeš, možeš da podižeš alhemiju i kod trenera (po 5 na svakom level-up), ja sam tako relativno lako i brzo došao do 100.

Ima laksi nacin za levelovanje alhemije, ali su mi za to potrebni, izmedju ostalog, dzinovi. Pobio sam ih sve i cekam da se opet spawnuju, ali nesto bas nemaju nameru ni posle 20-tak dana cekanja...

Nazad
Vrh Dno