Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Vidim pitao je neki tamo iza zašto sam otkrivao efekte na sastojcima peške. Nisam to radio preko perka zato što ne dam perk na nešto što može da se odradi bez njega, a nisam koristio ovu tabelu ispod zato što je to, tehnički gledano spoiler, red je da bar prvi put otkrijem sam šta je šta. Osim toga i nije neki posao, imaš 90 sastojaka i svaki efekat ima prosečno 5 sastojaka, znači da ti ako kombinuješ po tri komada treba desetak kombinacija po sastojku s tim da mnoge otkriješ slučajno pa ide još brže ako radiš sistematski.

Najbrži način da je leveluješ na silu je da uletiš u pećinu gde ima falmera, samo u jednoj možeš da nakupiš stotinak komada chaurus eggs koji imaju invisibility što je najskuplji efekat, drugi sastojak koji ti treba je luna moth wing koji noću lepršaju na sve strane i od svakog kojeg ukebaš dobiješ po dva. Što je napitak koji napraviš skuplji to alhemija više raste, računaju se bonusi na alhemiju sa opreme ako je imaš.

Pogledajte prilog Ingredients.zip

... ja sam se isto znao tih jaja natovariti kao magarac, kao trebace mi i eno sve se verovatno pokvarilo... nisam ni gledao

TESV Acceleration Layer

Ublazuje FPS dropove u gradovima (Markarth, na izlazu iz palate na primer).

This patch will improve your frame rate by up to 40% in all CPU-dependent situations, i.e. especially in cities.

It works mostly by rewriting some x87 FPU code and inlining a whole ton of useless getter functions along the critical paths because the developers at Bethesda, for some reason, compiled the game without using any of the optimization flags for release builds.

MOD JE MUST HAVE!

Sad sam isprobao, igra klizi kao po loju na onim kriticnim mestima po gradovima, a i onaj stutter se vise ne oseca. Jos sam i vratio senke na ultra...Veceras cu detaljnije da poteram, ali ovo sto sam na brzaka video, deluje impresivno.
Potrebno je patchovati igru na najnoviju verziju
Najnoviji SKSE: http://skse.silverlock.org/ (koji valja imati i zbog SkyUI moda)

Profit:D

Poslednja izmena:
Sad sam i ja testirao ovo cudo plugina, u Whiterunu kad se gleda na grad sa 19-20 FPS na 24-25, a u Markath kad se gleda od zamka ka onoj ulici sa 17-18 na 22-24 znaci dobit od 5 FPS !!!!

Imam stavljene HD texture pa zato na ovim mestima sa imao tako mali FPS, inace je OK, 30+.

TESV Acceleration Layer

Ublazuje FPS dropove u gradovima (Markarth, na izlazu iz palate na primer).

MOD JE MUST HAVE!

Sad sam isprobao, igra klizi kao po loju na onim kriticnim mestima po gradovima, a i onaj stutter se vise ne oseca. Jos sam i vratio senke na ultra...Veceras cu detaljnije da poteram, ali ovo sto sam na brzaka video, deluje impresivno.
Potrebno je patchovati igru na najnoviju verziju
Najnoviji SKSE: http://skse.silverlock.org/ (koji valja imati i zbog SkyUI moda)

Profit:D

Markarth doslovno poleteo. :) Hvala nexx.

Nema na cemu:)
Sad sam opicio jednu sesiju i igra sad ima toliko popeglan FPS da je razlika nebo i zemlja u odnosu na pre. ...Eh, bethesdo kad ti moderi rade optimizacije:)

Citam tako na njihovom forumu da je nekima igra ostal ******a nakon ovog moda. Ne bih sad rizikovao kad sam 25lvl. Mozda kad zavrsim main quest pa cu probati.

Ja sam stavio sve kako su napisali ali ne znam da li radi. Kako to da proverim jel se aktivirao?

Citam tako na njihovom forumu da je nekima igra ostal ******a nakon ovog moda. Ne bih sad rizikovao kad sam 25lvl. Mozda kad zavrsim main quest pa cu probati.

Pa procitaj sve ... ne radi ako se ne instalira kako treba (omase se verzije igre, SKSE-a ). I ne sjebava igru, pijavi gresku pri launchu, ne moze da se pokrene Launcher u igru i to je sve .. A moze se deinstalirati - a radi se samo o kopiranju, tj brisanju jednog fajla ...

@tamash - ako uspesno udjes u igru i ako ti je bolji fps, onda radi. Ovde imas opisano kako da proveris da li je SKSE instaliran kako treba - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0dZl5Iujsbk

Poslednja izmena:
SKSE mi instaliran kako treba, to znam, jel preko njega koristim onaj SkyUI, nego jel samo treba da prekopiram onaj TESVAL.dll u pluginse da bi radilo?

Može i više, samo treba i alhemija na 100. Ja sam unapređivao skil za jednoručni mač (1h), ali je verovatno isti dmg i na dvoručnom (sa istim skilovima), mada nisam siguran.

Ovo uglavnom ispadne sa sledećim skilovima na 100:

- smithing
- enchanting
- alhemija
- 1h skil

- prva slika: mač nakon kovanja (180 dmg)

- druga: mač nakon enchanta (stavio sam fire dmg i apsorbiranje health-a od protivnika, udaraš ga, skidaš mu health, i lečiš sebe :D )

- treća: dmg mača sa dodatnim pojačanjima za 1h skil (rukavice, čizme, amulet i prsten) - 518 dmg

Molim te reci mi gde gresim. Meni na kraju one hand daedric mace pravi samo 287 damage. Ima i sledeca dva enchanta: +31 fire i +31 shock dmg (opet su slabiji u odnosu na tvoj). Pri tom sam level 80 i svi bitni skilovi na max:

- smithing: 100
- enchanting: 100
- alchemy: 100
- one handed: 100

Imam sve potrebne perkove u tim granama i uvek koristim grand soul gemove za enchantovanje.

Enchantovi na ostaloj opremi:

Helm: ... / ...
Armor: smithing / ...
Gauntlets: one hand / smithing
Boots: one hand / ...
Shield: ... / ...
Ring: one hand / smithing
Necklace: one hand / smithing

Mozda treba neki potion da popijem koji mi dodatno povecava one hand i smithing pre kovanja armora i oruzja? Stvarno ne znam gde gresim.

edit:

...postoje potovi i za ench.... mozda i to treba da popijes pre nego napravis kovacko odelo i nakit.

Poslednja izmena:

Ja sam ovo stavio na rizik, i za sada je bio jedan Not Responding i to mozda 2 u toku igranja od preko 100 sati.
I sad ne znam da li je do ovog .DLLa ,ali jedan Misc quest mi se zaglavio, pokazuje mi na mapi a nije selektova a i kad dodjem da pokupim reward od Jarla u Danwstaru nema opcije u dijalogu.

Molim te reci mi gde gresim. Meni na kraju one hand daedric mace pravi samo 287 damage.

Uruk ti je odgovorio, samo da dopunim:

Da bi postigao maksimalne efekte, moraš koristiti i napitke za ench i smithing.

Maksimalni napitak za ench je 32%, za smithing 130%.

Da bi napravio ove napitke, treba ti set za alhemiju od 29% (šlem, ogrlica, prsten i rukavice).

Takođe i set za kovanje od 29% (ogrlica, prsten, armor, rukavice).

Pošto imaš već dual ench, možeš ovo ukopiti zajedno, tj. napraviš set za alhemiju i smithing, da ne menjaš dok praviš napitke i oklope/oružja.

Ovo sam napisao na drugom forumu, kopiraću i ovde, možda će koristiti nekome.

Mali vodič za kovanje i alhemiju, sadrži dodatne informacije koje neko možda ne želi (još uvek) da zna, znači spoiler:

Kada naučite enchante "fortify smithing" i "fortify alchemy", napravite (nabavite) nekoliko komada rukavica, šlemova (mogu najjeftiniji, recimo leather), prstenja i ogrlica (nebitno koje, najjeftinije).

Ako ste u međuvremenu možda našli ili kupili napitak koji privremeno unapređuje enchanting, tim bolje, malo ubrzava proces, ali može i bez njega.
Možete ga smućkati i sami na alhemijskom stolu, ako vam je skil dovoljno visok, napitak koje napravite biće bolji od od onih koje možete kupiti ili naći.

Sada na enchanting stolu: popijete napitak (ako imate) koji privremeno podiže enchanting, i napravite set za alhemiju: šlem, rukavice, ogrlica i prsten.

Alhemijski sto: obucite iteme za podizanje alhemije, i smućkajte napitak koji podiže enchanting, ako vam je alhemijski skil dovoljno visok, dobićete napitak koji je bolji od onih koje možete kupiti.

Idete na enchanting sto, popijete ench napitak, i napravite sledeći set za alhemiju, koji bi trebalo da je je bolji od prethodnog, i tako par puta.

Kada postignete vrednost od 29% za unapređenje alhemije, dostigli ste limit, ne treba praviti dalje iteme, to su finalni.

Sa finalnim itemima od 29% za alhemiju smućkajte napitke za podizanje enchantinga i kovanja (smithing), maksimalne vrednosti su:

Enchanting napitak: 30 sekundi, 32%
Smithing napitak: 30 sekundi, 130%

Sada možete napraviti i finalne iteme za enchanting i smithing, ako vam je enchanting na 100% i imate perk za dual enchanting, možete napraviti kompletan set koji pokriva alhemiju i smithing.

Idete za enchanting sto, popijete napitak za podizanje encha, i napravite sledeće iteme (trebaće vam verovatno više napitaka, pošto sa jednim nećete stići da napravite sve iteme):

Šlem: + 29% alhemija
Rukavice: +29% alhemija i smithing
Armor: +29% smithing
Ogrlica: +29% alhemija i smithing
Prsten: +29% alhemija i smithing

Sastojci za napitak koji podiže enchanting (dva sastojka su dovoljna, treći ne donosi nikakav bonus, znači bilo koja dva od ovih):

- Blue Butterfly Wing
- Hagraven Claw
- Snowberries
- Spriggan Sap

Sastojci za napitak koji podiže smithing (dva sastojka su dovoljna, treći ne donosi nikakav bonus, znači bilo koja dva od ovih):

- Sabre Cat Tooth
- Glowing Mushroom
- Spriggan Sap
- Blisterwort

Sastojke možete naći, neki od njih su veoma česti, ili kupiti kod prodavaca alhemičara.

Poslednja izmena:
Nema itema za unapređenje enchanta, bar ih ja nisam našao do sada, i prilično sam siguran da ih nema u igri, naleteo bi bar na jedan do sada (mislim na delove armora ili prstenje/ogrlice).

kako nema... ja sam izronio takve rukavice iz onog jezerca... mislim +20 da daju

edit:
sry, nisu ench. nego smiting... sad sam isao da proverim.

Poslednja izmena:
Ima li neka mapa sa svim lokacijama na kojima se mogu nauciti shout-i ? Da kompletiram taj deo oko shout-a. Imam dosta dragon soulsa pa da ih potrosim na pametne stvari ;)

Možeš kod
Greysa u Hrothgar da pitaš, daju ti uvek sledeću lokaciju (Arngeir).

Ili zaposliš Google, prvi link nakon parametara za pretragu "skyrim dragon shouts map" vodi ovde: :D

Skyrim: Dragon Shouts

Fala ;)

SKSE mi instaliran kako treba, to znam, jel preko njega koristim onaj SkyUI, nego jel samo treba da prekopiram onaj TESVAL.dll u pluginse da bi radilo?

Da.

Edit - nadji SKSE.log u rootu igre, pa vidi u njemu...tu moze da se vidi koje je pluginove ucitao.

Poslednja izmena:
^
Hvala @nex999 za ovaj mod sto si podelio sa nama!Ovaj mod i ovi novi beta driveri 290.53 su dobitna kombinacija!:banana:

Podseti me na jedan komentar ispod Skrym klipa na tubetu
"Girfriend" riiiiiight.. :D

ehh tek 25 lvl ? ja imam dva lika 42+ xD nego ljudi blize se ispiti a ja se ne odvajam od ovog cuda O.O

Znas koji je meni beadak i win situacija - 29-ti lvl krckam lagano i zvekne grafa... Sada sam na integrusi i dugo vremena se nece igrati Skyrim :/
Sa druge strane sabicu ispite :D

Ovaj mod s prethodne strane stvarno čuda čini, svo cepkanje i cupkanje nestalo kao rukom odneseno.

Svaki strah je neosnovan jer mod ne menja nikakve fajlove, ako ne bude hteo da radi obriše se i gotovo. Ko je baš paranoičan može da bekapuje sejvove, naravno.

Vrh Dno