Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Odlican mod, nemam reci, cak i na mojoj masini cuda cini. U Whiterune-u sam dobio preko 10FPS, Riften da ne pricam, tamo je FPS skoro dupliran. Pored ovog osetnog FPS boosta nestalo je karakteristicno zastajkivanje i seckanje, recimo kad idem da uradim save.

Na kraju imam jedno pitanje, zasto Bethesda nije ovo ubacila u igru od pocetka nego se cekalo na community da uradi nesto i resi probleme?

Bethesda ocigledno jos ne zna za SSE, ako se dobro secam i Morrowind je imao isti problem:D A i njega je zajednica patchovala na slican nacin.

Да ли неко можда зна, да ли мод заиста постоји (и ради)? На клипу је приказано сингл плеј играње, па не бих да инсталирам ово да сјебем нешто у игри.

http://www.youtube.com/watch?v=qSR_ZVXhxVE

Да ли неко можда зна, да ли мод заиста постоји (и ради)? На клипу је приказано сингл плеј играње, па не бих да инсталирам ово да сјебем нешто у игри.

http://www.youtube.com/watch?v=qSR_ZVXhxVE

Ne postoji još ali rade na njemu, nije još sigurno oće li biti šta od toga.
To sa klipa možeš da instaliraš ako smatraš da ti je trening u čišćenju gamadi iz računara neophodan.

Da ,jedino sto radi dobro je chat, i kao experimentalno mogu da se vidi karakteri bez animacije i kolizije... imaju oni tamo puno posla.

A ovaj fix sa prosle strane (TESVAL), navodno kazu da se desava da neke scripte ne rade, npr. na pocetku kad treba da pratis onog stormclocka ili imperjalca u nekom delu oni samo stoje tj. skripta ne ide dalje.
Mada opet kazu da se ovo desava i na svezoj ne modovanoj igri, tako da zakljucak je da mozda ovaj mod povecava sanse da se skripte zaglave, tj. ne napreduju dalje.
Tako da cesci save i ako nesto nece probajte bez ovog moda, za sada je vredno cene, a verovatno ce biti i neki upgrade fixa.

U ovoj temi se spominju te situacije:
http://forums.bethsoft.com/topic/13...w-in-skse-plugin-format-thread-2/page__st__60

Kontam da je Beth namerno napravila sto veci krsh od .exe da se malo pospesi prodaja hardvera, 100% teorija zavere :p

Pa neki imaju i svoj život, devojke i žene a ne samo sede i igraju. Meni je bitnije da steknem koji level na ženi nego u igri :D
Imam ja i fakultet i devojku i teninge i zivot, pa opet stignem sve :p a do 25 lvl-a sam stigao u dva-tri dana, zato kazem ;)

EDIT: btw ljudi jel ima neko probleme otkako je ubacio ovaj 4. Update ?
Meni igra pocela da puca, I neko mi krade vodu xD

Prilozi

• TESV 2011-12-23 10-02-03-19.jpg
    TESV 2011-12-23 10-02-03-19.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 66
  • TESV 2011-12-23 10-02-22-38.jpg
    TESV 2011-12-23 10-02-22-38.jpg
    100.7 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
To sa vodom se meni desilo jos sa 1.1, a za divno cudo ni sa 1.1 ni sa 1.3 mi se nije desilo da mi zabaguje uzimanje duse ubijenom zmaju, a sad sa 1.4 mi se to dva puta desilo :wall: tako da mislim da nema pravila :D

Auuu, one shotovo elder dragona sa strelom na adept tezini... morao sam da podignem tezinu za jedan stepenik, ovo nema smisla :d

Ja ostajem na update br. 3 :D

Uruk ti je odgovorio, samo da dopunim:

Da bi postigao maksimalne efekte, moraš koristiti i napitke za ench i smithing.

Maksimalni napitak za ench je 32%, za smithing 130%.

Da bi napravio ove napitke, treba ti set za alhemiju od 29% (šlem, ogrlica, prsten i rukavice).

Takođe i set za kovanje od 29% (ogrlica, prsten, armor, rukavice).

Pošto imaš već dual ench, možeš ovo ukopiti zajedno, tj. napraviš set za alhemiju i smithing, da ne menjaš dok praviš napitke i oklope/oružja.

Ovo sam napisao na drugom forumu, kopiraću i ovde, možda će koristiti nekome.

Mali vodič za kovanje i alhemiju, sadrži dodatne informacije koje neko možda ne želi (još uvek) da zna, znači spoiler:

Kada naučite enchante "fortify smithing" i "fortify alchemy", napravite (nabavite) nekoliko komada rukavica, šlemova (mogu najjeftiniji, recimo leather), prstenja i ogrlica (nebitno koje, najjeftinije).

Ako ste u međuvremenu možda našli ili kupili napitak koji privremeno unapređuje enchanting, tim bolje, malo ubrzava proces, ali može i bez njega.
Možete ga smućkati i sami na alhemijskom stolu, ako vam je skil dovoljno visok, napitak koje napravite biće bolji od od onih koje možete kupiti ili naći.

Sada na enchanting stolu: popijete napitak (ako imate) koji privremeno podiže enchanting, i napravite set za alhemiju: šlem, rukavice, ogrlica i prsten.

Alhemijski sto: obucite iteme za podizanje alhemije, i smućkajte napitak koji podiže enchanting, ako vam je alhemijski skil dovoljno visok, dobićete napitak koji je bolji od onih koje možete kupiti.

Idete na enchanting sto, popijete ench napitak, i napravite sledeći set za alhemiju, koji bi trebalo da je je bolji od prethodnog, i tako par puta.

Kada postignete vrednost od 29% za unapređenje alhemije, dostigli ste limit, ne treba praviti dalje iteme, to su finalni.

Sa finalnim itemima od 29% za alhemiju smućkajte napitke za podizanje enchantinga i kovanja (smithing), maksimalne vrednosti su:

Enchanting napitak: 30 sekundi, 32%
Smithing napitak: 30 sekundi, 130%

Sada možete napraviti i finalne iteme za enchanting i smithing, ako vam je enchanting na 100% i imate perk za dual enchanting, možete napraviti kompletan set koji pokriva alhemiju i smithing.

Idete za enchanting sto, popijete napitak za podizanje encha, i napravite sledeće iteme (trebaće vam verovatno više napitaka, pošto sa jednim nećete stići da napravite sve iteme):

Šlem: + 29% alhemija
Rukavice: +29% alhemija i smithing
Armor: +29% smithing
Ogrlica: +29% alhemija i smithing
Prsten: +29% alhemija i smithing

Sastojci za napitak koji podiže enchanting (dva sastojka su dovoljna, treći ne donosi nikakav bonus, znači bilo koja dva od ovih):

- Blue Butterfly Wing
- Hagraven Claw
- Snowberries
- Spriggan Sap

Sastojci za napitak koji podiže smithing (dva sastojka su dovoljna, treći ne donosi nikakav bonus, znači bilo koja dva od ovih):

- Sabre Cat Tooth
- Glowing Mushroom
- Spriggan Sap
- Blisterwort

Sastojke možete naći, neki od njih su veoma česti, ili kupiti kod prodavaca alhemičara.

Hvala puno. Upravo ovo pokusavam da odradim, ali mi je ponestalo napunjenih grand soul gemova. Imam samo praznih, ali retko nailazim na veca stvorenja. Dzinove i mamute sam istrebio izgleda zauvek. :d

Da ispravim uokviren tekst iznad, maksimalno dejstvo napitka za enchatovanje je +37%, dok je za smithing ta vrednost +147%.

Da ispravim uokviren tekst iznad, maksimalno dejstvo napitka za enchatovanje je +37%, dok je za smithing ta vrednost +147%.

Ja sam uspeo 32% za ench i 130% za smithing. Kako to povecati na 37% i 147%? :)

EDIT:

Jao nije valjda onaj glitch sa Falmer helmom? Ako jeste, nadam se da je maximum bez glitcha 32%/130%.
(Enchantovao sam Greatsword sa +36 fire i +36 shock damage na regularan nacin)

Poslednja izmena:
Hvala puno. Upravo ovo pokusavam da odradim, ali mi je ponestalo napunjenih grand soul gemova. Imam samo praznih, ali retko nailazim na veca stvorenja. Dzinove i mamute sam istrebio izgleda zauvek. :d

Pa kupi black soul gemove, tamo moze i najadnijeg bandita da strpas, a racuna se ko Grand.

Shoruded gloves + max dual ebony dagger + 30x backstab perk + expert tezina + ancient dragon = one shot kill. Napravio 12000 dmg jednium udarcem, da sam popio jos berserker napitak bilo bi 24000. Bolesna igra!

Poslednja izmena:
Stavio sam Update 4, ali mi i dalje pokazuje u igri da je verzija 1.3... Samo ovog puta mi je noramalno pokrenuo igru kad sam startovao skse loader i stvarno sam dobio 7 fpsa u Dragonsreachu kad se gleda dole na grad. Sa 30 je skocio na 37 fps. Ne bunim se. :)

^ "Ponovo napunjeni update 4" ti je u stvari patch 1.3.10

Jel nekome zabagovao "A CORNERED RAT" quest ?
Ono kada treba da razgovarate sa onim matorim iza zakljucanih vrata, uopste nema teksta kad pricam sa njim ... tj. on mi nista ne govori, a subtitle mi ispreskace brzo, sve u svemu ja njega ubedim da sam prijatelj i on kao sacu da otvorim vrata i tu zabaguje, nista se ne desava, ja ne mogu da otvorim vrata ... itd

Ono kada treba da razgovarate sa onim matorim iza zakljucanih vrata, uopste nema teksta kad pricam sa njim ... tj. on mi nista ne govori, a subtitle mi ispreskace brzo, sve u svemu ja njega ubedim da sam prijatelj i on kao sacu da otvorim vrata i tu zabaguje, nista se ne desava, ja ne mogu da otvorim vrata ... itd

Imao sam taj problem. Fora je da se skine neki fajl sa neta i ubaci u skyrim direktorijum... Zaboravio sam kako se zove, uglavnom ima da se nadje. To mi je popravilo kvest (tj. zvuk, jer je on zeznut u tom kvestu). Probacu da ti nadjem pa kacim link.

EDIT:
Mislim da je ovaj fajl:
http://www.filesonic.com/file/3510536384/sound.rar
Samo ga stavi u data direktorijum. Javi ako ti ne resi problem.

Poslednja izmena:
Da li postoji blok kada koristim u obe ruke po jednoručni, ili tako ne mogu da blokiram?

Zahvaljujem vam, pomogao mi je najlaksi nacin sa linka od igora... samo sam obrisao skyrim.ini i skyrimprefs.ini iz foldera sa save-ovima i proradilo je. tnx

EDIT: @ tamash ... tako ne mozes da blokiras , sa obzirom da tada deal-ujes damage mnogo brze :p

ima jos lakksi nacin, kuca se setstage 0220 tak nesh u komandu ;)

ne zelim da preskacem :p mucio sam se sa tim setstage oko Thiefs-Guild Questova kad mi je zabagovao Brynjolf, pa sa sobom zamrznuo ceo trg u Riften-u xD

70k03.png

Resio sam pomocu ovoga sto je Diablo napisao. Samo me interesuje na kom si lvl-u resavao taj quest? Ja sam lvl 11 i bash sam se iscimao da izadjem sa onim matorim u Riverwood..

Lik je iz nekog razloga počeo da se puši i varniči. Pretpostavljam od kako sam kopao soul gemove iz geode vein-ova u onoj najvećoj "pećini"... zaboravih joj ime. Hoće li to prestati, s obzirom da prililčno počinje da iritira? :)

Vrh Dno