Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Ko je onim polufabrikatima dao da komentarisu bilo sta, a kamoli nesto o cemu, ocigledno, pojma nemaju!

mnogo dobro izgleda igra....samo, odakle vise vremena, toliko je naslova u poslednje vreme koji su 'must' ...

Ja sam batalio igranje svega što izađe. Uglavnom igram jednu igru po godinu-dve (volim strategije i igre koje nemaju "kampanju", već su svaki put drugačije).
S druge strane, ovo mora barem da se proba :)

Slicno je kod mene.. Ja vec par meseci nista ne igram. Ceka se 11.11.11 :)

Kao sto je Kal el rekao i kao sto vidimo u system req, Skyrim ce koristiti sva 4 jezgra za razliku od Fallouta NW. Setimo se da je Witcher 2 imao gotovo identicne min i recommended specifikacije ali je ispalo da je on daleko zahtevniji nego sto su rekli (ili se to samo meni cini) Ne kazem da je W2 lose radio, u sustini je imao dobar FPS za jedan RPG, ali bilo je delova koji su stvarno losije radili. (govorim o detaljima sa iskljucenim UBERSAMPLINGOM)
Ostaje da se vidi da li ce Skyrim biti stvarno ovako dobro optimizovan kao sto kazu u specifikacijama, tj. da li je preporucena masina stvarno dovoljna da se igra na HIGH detaljima sa lepim brojem frejmova i u najzahtevnijim delovima.

Moram jos da dodam da ne volim da vidim kad pise quad core a ne pise koji i na kojoj brzini. Ovako ispada da je dovoljan i najslabiji quad core za lepo igranje na High detaljima uz odgovarajucu graficku. No videcemo...

Da, ti i Supermen ste glasnogovornici Bethesde :)

I za Rage je Quad recommended, pa ipak na Dual core-u radi bez problema.

Drugari da li su promenili/poboljsali izgled "inventara" u odnosu na Oblivion? Ono je bilo kriticno...

Izmenili su ga potpuno, mozes videti u nekom od ranijih gejmplejova, mada sta znam, meni je i oblivion sistem inventara i ajtema bio sasvim ok..

*starac> Ja samo komentarisem sta je po njima recommended i ne verujem da je to bezveze napisano da trebaju 4 jezgra jer su za Fallout rekli da je 2 jezgra dovoljno za max. Ostaje da se vidi.

Mada verujem da ce i na 2 jezgra raditi lepo.

Slazem se za RAGE, ipak je to ID. I Witcher 2 trazi Quad za recommended pa ne radi bez problema,

Poslednja izmena:
Drugari da li su promenili/poboljsali izgled "inventara" u odnosu na Oblivion? Ono je bilo kriticno...

Sad je jos vise console friendly :)

Ja samo komentarisem sta je po njima recommended i ne verujem da je to bezveze napisano da trebaju 4 jezgra jer su za Fallout rekli da je 2 jezgra dovoljno za max. Ostaje da se vidi.

Malo hajpa ne skodi :)

Vole oni malo slagati! I to bas ovi iz Bethesde!

*starac: Ako mislis da vole prenapumpati stvari recimo za Creation engine, slazem se tako da ima logike da je ta prica sa quadom naduvana. Sta ces, marketing je cudo :)

*Playboy: meni se inventar svidja, bio on konzolaski ili ne. Jako pregledno deluje i moze svaki item da se vidi 3d.

Poslednja izmena:
...meni su u Rage sva cetr jezgra skoro do max isla... Nadam se da ce tako i ovde.

hehe a to kao mora da ima veze? Previse mi se nepotrebno uzbudjujes u poslednje vreme, umesto da bacis akcenat na neke bitnije stvari u tim godinama, kao na pr. pritisak, secer , holesterol....:)

Nemam problema s tim!

Nego, prvo probajte igru, vidite kako radi, kakva je zahtjevnost, etc.

Ovako bi bas neko mogao istresti kes za Quad. A mozda nema potrebe?

Pa ako taj neko igra jos neku igru znace da je quad must have u poslednje vreme... nego jedno pitanje, jel si ti figurativni starac ili si stvarno zasao u 6-7 deceniju? :)

Pa ako taj neko igra jos neku igru znace da je quad must have u poslednje vreme... nego jedno pitanje, jel si ti figurativni starac ili si stvarno zasao u 6-7 deceniju? :)

Da je must-have, ja bih ga imao ;)

Ma kakva 6 decenija! To nije niti bitno.

Sad je jos vise console friendly :)

***, šta je console friendly? Meni je bitno da je lepo filtrirano, pregledno, složeno i dostupno sve u inventaru... A dal' je console friendly ili ne to me ne zanima. Ono jeste malo hi-tech za fantasy RPG ali ne škodi nikako.

^pa ne moze da bude lepo pregledno kada stave ikonicu neke biljcice preko pola ekrana.

Ma neka je ona, ne smeta, bolje to nego onaj nenormalni meni i inventar iz EYE od koga covek moze da dobije nervni slom. :D Doduse, neki kad vide nesto max komplikovano odma se busaju u grudi kako je to veoma inteligentno...

@starac

Pa dobro, nisi igrao igre koje su bile neoptimizovane i kocile na dualu... da si zeleo da igras odma bi to menjao.

Poslednja izmena:
Ma neka je ona, ne smeta, bolje to nego onaj nenormalni meni i inventar iz EYE od koga covek moze da dobije nervni slom.
Ne vredi ako ja moram da skrolujem pola dana da nadjem sta mi treba, a ako su te ikone velike onda to jos produzava taj posao...
Onaj UI iz arkadije je bio odlican po meni, jedino sto valja u celoj igri.

To jeste, al ako pametno sortiraju po submenijima moze lako da se nadje nego sve na gomili.

Merni je ovaj iz Witcher 2 bio jako los, kad god sam hteo da pravim nesto muka ziva.

***, šta je console friendly? Meni je bitno da je lepo filtrirano, pregledno, složeno i dostupno sve u inventaru... A dal' je console friendly ili ne to me ne zanima. Ono jeste malo hi-tech za fantasy RPG ali ne škodi nikako.

Pa upravo kontra tome je console friendly.

Pa dobro, nisi igrao igre koje su bile neoptimizovane i kocile na dualu... da si zeleo da igras odma bi to menjao.

Pa naravno, ne igram to portove sa konzola :)

Au bre starče al ti prosipaš gorčinu čoveče... Evo ja recimo igram Red Orchestra 2 i strašno je neoptimizovana a inače je PC ekskluziva.

Merni je ovaj iz Witcher 2 bio jako los, kad god sam hteo da pravim nesto muka ziva.

Pa inventar u Witcheru 2 je meni licno neupotrebljiv bez moda koji dodaje sortiranje po par kategorija (pisao sam to u tw2 temi).

A realno taj tip konzolaskog inventara tj. kao List-a mi je krsh, ok je kad nema puno stvari u inventaru ali kad imas par stotinak gluposti onda postaje skrolujuce zamoran.
Vise bih voleo neki Grid fazon slaganja itema, kao sto je nekad bilo aktuelno.

Da, The Witcher 2 je primjer za lose koncipiran, console friendly inventar. A itema ima koliko hoces.

U prvom dijelu je bio savrsen.

Nazad
Vrh Dno