Šta je novo?

The Elder Scrolls V - Skyrim

Morrowind je moja omiljena igra ikada, ali fali joj kojecega i nekako me bas briga za to, ali umesto da dodaju tih nekih par sitnica i malo upeglaju igru sa graficke strane u Oblivionu (inace Morrowind je prelep za svoje doba) oni su je vratili korak dva unazad, sto i nije bio neki problem i dalje je bila ok igra, i izgledala je ekstra, ali ono sto je stvarno upucalo igru u smislu dopadljivosti jeste iznova i iznova ciscenje i zatvaranje kapija, a to je na zalost bio backbone main questa. Nije morrowind imao nista razvijeniji i vremenski zahtevniji main quest, ali nije imao repetitivno smaracko govance, i imao je izobilje lepih stvari i questova sa strane koji su implementirani u svet oko igraca na takav nacin da ne dolazi do sukoba main quest vs side quest, jednostavno, Morrowind se prozivljavao ne prelazio. Sve te sporedne stvari nisu bile moranje za osnovnu pricu, ali su tu istu pricu cinile daleko realnijom i zivljom. Pa prvi put kada sam se susreo sa Morrowindom kod drugara, probao sam igru, napravio Khajiit-a i straftao sa njim naokolo nevezan za questove, bilo nam zanimljivo da razgledamo, i ni sam ne znam kako stigao sam do pecine na sredini ostrva, i zamislite koga sretnem tamo, a on me oslovi sa "Nerevarine" i ode cela misterija u djavola, slatko smo se nasmejali tome, a igra puna sadrzaja nije ni malo time izgubila na drazi.

Ne bih da smaram, ali Morrowind za razliku od drugih naslova RPG zanra nije imao bas tu trku za Main questom i to m ise svidelo, Vi kao igrac ste bili neki lik, manje ili vise dlakav, sa repom ili bez njega :D koji se iz nekih razloga obreo tu gde jeste, u svetu koji nije njegov, koji nije birao ali sta je tu je, na vame je da se snadjete, uklopite, napredujete u kom god i koliko god pravaca zelite, a main quest je nesto sto je vase postojanje na tom svetu malo trebalo da zacini, onaj prstohvat komplikacije koji je vas cinio Herojem i izdvojio vas iz gomile. Vreme prelaska igre je iskljucivo zavisilo od igraca i nikako nije bio parametar u ocenjivanju iste. Kvalitet vremena provedenog u igri je bio ono sto je igru cinilo posebnim.

Poslednja izmena:
@Koprian
:Klanjanje
Kao da sam ja pisao. :D

Poslednja izmena:
:type:

Minimum System Requirements

* CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz or Althon X2 2.0 GHz
* RAM: 3 GB
* HDD: 15 GB
* Graphics: 512 MB card
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9.0c

Recommended System Requirements

* CPU: Core 2 Quad 3 GHz
* RAM: 3 GB
* HDD: 15 GB free disk space
* Graphics: 512 MB Graphics Memory
* Sound Card: DirectX 9 Compatible
* DirectX: Version 9.0c

Supported Graphics Cards:

Minimum – 8800 GT
Recommanded – Geforce GTX 460/Radeon 5850

Super, ovo ce svako moci da igra, a neki rasprodali masine da uzmu ultra mega giga konfu za skyrim :p

To bi trebalo biti igrivo i na 7800 seriji!

Ako ne, onda su fulali!

Uh ja cu ovo na lapu da igram sa finim detaljima :d

Gore navedeni je davno izbacen neoficijalni system req. Trebalo bi sledece nedelje da se pojavi oficijalni (najranije u ponedeljak). Ako igra ne bude katastrofa optimizovana kao Witcher 2, bez sumnje ce biti GOTY

^
Nemoj se bas unapred radovati i donositi prerano zakljucke!Mnogo naslova ove godine je proglaseno za GOTY i pre nego sto su izasle,a na kraju su ispale obican prosek!

Slazem se da ne treba unapred nista govoriti, jer velika je konkurencija za igru godine ove godine, ali mene kao ljubitelja Elder Scrolls serijala SKyrim sigruno nece razocarati pa cak i da ga ne proglase za GOTY meni svejedno.

Morrowind mi je najbolja igra ikad, a uzivao sam u Oblivionu koji ima dosta sitnih mana a po nekima krupnih mada se ja uopste nisam zamarao tim stvarima dok sam igrao Oblivion jer najlakse je kritikovati nesto :)

*r0nIn: ne radi se o detaljima, nego o tome da sam imao ati5750 i igrao sam Witcher na medium detalje gde je u nekim scenama padao FPS na oko 25 (kao i u W1 u Trade Market, chapter3), a kad sam uzeo 6870oc FPS je ostao isti samo sam mogao na high da stavim.

Znaci, razumeo sam tvoju poruku, nemam potrebe da igram sve na MAX ali ocu da kazem da mi je dovoljno i da na medium detalje i cak na 1280 rezoluciji SKYRIM radi lepo, dok Witcher 2 koje god da mu detalje stavim i rezoluciju on ce imati isto nizak FPS u nekim scenama zato sto nije bas dobro optimizovan (kao i kec u nekim delovima)

Jeste u nekim djelovima je stvarno previse zahtjevan, tj. neoptimizovan. Skyrim nema sanse da bude zahtjevniji od Fallout 3 i New Vegas-a. Mada i ovaj engine je isto "neoptimizovan", bice ono da opada fps u nekim dionicama bez ikakvog razloga. Iako oni tvrde da je u pitanju novi engie... :smoke:

Bio bih presrecan da si u pravu u vezi sa zahtevnoscu SKYRIMA :) Ljudi iz Bethesde su koliko se secam rekli da su bukvlano promenili iz korena Gamebryo engine, nacinili ga detaljnijim i savrsenijim, a promenili su mu naziv i to je sad novi engine XD. Meni je to sve nebitno, cinjenica je da se vidi da je to taj endzin, ali rekao bih na osnovu vidjenog da Skyrim svakako bolje izgleda od Falloutova tako da ima logike da bude malo zahtevniji, no videcemo uskoro.

Bilo je kao sto kazes i u Falloutu tih usporavanja bez razloga u odredjenim delovima ali to mi ne ide na zivce jer je to ipak ogromno prostranstvo pa ne ides cesto tamo.

Da bice zahtevnije, ja bih se prosto zabrinuo da li ce vlasnici konzola moci da je poteraju.
Ne znam sto se i dalje opterecujete zahtevnoscu, nema sta da brinete ili menjate do sledece generacije konzola...realno 8800 moze da fura vecinu naslova u full hd, kao i 4850-tka. Ovaj engine je bio zahtevan sa pojavom obliviona i to najvise zbog ne ispoliranosti, secam se da je moja tadasnja 8800 gtx gurala na max, ali je bilo rvanja u pojedinim situacijama. Poredjenja radi, instalirajte poslednji FO i Oblivion bez patch-a pa ce te se uveriti o cemu pricam. Gamebryo ce imati po tradiciji neke druge probleme u vidu bagova, koje ce kao i do sada resavati vise community nego izdavac...

Poslednja izmena:
Lepo izgleda ova fora sa ledom. :)

[YOUTUBE]n9msQ-HpzRE[/YOUTUBE]

Da, to je jedan od dragon shout-a, kao i ovaj na kraju snimka, sa prizivanjem zmaja, tako da lako moze doci do fajta izmedju 2 zmaja. :D

Mozda si hteo da kazes field of view a mislio si na draw distance:D. Pa sad, ta opcija je vise memorijski zahtevna, nego graficki, ali sve jedno po defaultu sumnjam da ce maximum biti veci od onog u FO-u. Naravno, govorim o zvanicnom game settings-u, posto se draw distance moze povecati neograniceno kroz ini fajl, tj onoliko koliko graficka moze da podnese, kao i brdo drugih stvari a o delovanju community-ju i da ne govorim. Tako ti je sa ovim engine-om, prvo predjes igru na vanila settings-u, a onda nabudzis koliko se nabudziti moze kroz pazljivo odabrane community tweakove:p

U Nehrimu sam na konfi iz potpisa morao smanjiti taj distance jer je fps bio ~35. Mada je mnogo lepse izgledala onako puna iscrtana suma sa zamcima i kulama u daljini... Oblivion moze da se odvrne i da ostane dobar fps, ali Nehrim nije mogao.

Nehrim nisam igrao, ali on je bio mod i radio ga je drugi developer, tako da - ko zna sta je tu ceprkano i koliko su dobro savladali engine. Nebitno, treba sacekati a realno tvoja konfa bas nije najsjajnija, tj na nekoj je granici u zavisnosti i od toga u kojoj rez igras. Mozda nebi bilo lose da dodas koji euro vise za neku jacu grafu, mislim 260 gtx imas za nekih 40-50e polovnu ***:) Vec kad toliko volis taj zanr, to zaista nije neko ulaganje:)

Mozda nebi bilo lose da dodas koji euro vise za neku jacu grafu, mislim 260 gtx imas za nekih 40-50e polovnu ***:) Vec kad toliko volis taj zanr, to zaista nije neko ulaganje:)

...ne bi bilo lose...mada jedino sam u Nehrimu imao problema pa sam mislio ako je neko probao sa jacom grafom, mozda je lose podesena igra pa dzaba i jaca grafa.
Gledao sam davno testove i rezultate za gtx260 , i moja je podesena tako da baca skoro isto poena u 3dmark06. Ako bi mi trebala jaca grafa, to bi sada bila min. 6850 sa nekim dobrim kulerom. Videcemo sta ce da kaze Skyrim...

Poslednja izmena:
Skajrim kaze da ce da se pojavi Elder Scrools naslov posle 2000-te koji eto radice lepo i na prosecnim konfiguracijama. :D

Auuu, koje odusevljenje Skyrimom, padaju i nove konfe zbog doticne sigre. :p

Pazite samo da ne dodjete do ovog nivoa...

[YOUTUBE]DVnhTO-A-2E&feature=related[/YOUTUBE]

:d :d :d

Sirotica,ta ima izgleda nekih ozbiljnih problema,cak je i sminku pokvarila!Cega se covek nece svega nagledati!:shock:

Nazad
Vrh Dno