Morrowind je moja omiljena igra ikada, ali fali joj kojecega i nekako me bas briga za to, ali umesto da dodaju tih nekih par sitnica i malo upeglaju igru sa graficke strane u Oblivionu (inace Morrowind je prelep za svoje doba) oni su je vratili korak dva unazad, sto i nije bio neki problem i dalje je bila ok igra, i izgledala je ekstra, ali ono sto je stvarno upucalo igru u smislu dopadljivosti jeste iznova i iznova ciscenje i zatvaranje kapija, a to je na zalost bio backbone main questa. Nije morrowind imao nista razvijeniji i vremenski zahtevniji main quest, ali nije imao repetitivno smaracko govance, i imao je izobilje lepih stvari i questova sa strane koji su implementirani u svet oko igraca na takav nacin da ne dolazi do sukoba main quest vs side quest, jednostavno, Morrowind se prozivljavao ne prelazio. Sve te sporedne stvari nisu bile moranje za osnovnu pricu, ali su tu istu pricu cinile daleko realnijom i zivljom. Pa prvi put kada sam se susreo sa Morrowindom kod drugara, probao sam igru, napravio Khajiit-a i straftao sa njim naokolo nevezan za questove, bilo nam zanimljivo da razgledamo, i ni sam ne znam kako stigao sam do pecine na sredini ostrva, i zamislite koga sretnem tamo, a on me oslovi sa "Nerevarine" i ode cela misterija u djavola, slatko smo se nasmejali tome, a igra puna sadrzaja nije ni malo time izgubila na drazi.
Ne bih da smaram, ali Morrowind za razliku od drugih naslova RPG zanra nije imao bas tu trku za Main questom i to m ise svidelo, Vi kao igrac ste bili neki lik, manje ili vise dlakav, sa repom ili bez njega

koji se iz nekih razloga obreo tu gde jeste, u svetu koji nije njegov, koji nije birao ali sta je tu je, na vame je da se snadjete, uklopite, napredujete u kom god i koliko god pravaca zelite, a main quest je nesto sto je vase postojanje na tom svetu malo trebalo da zacini, onaj prstohvat komplikacije koji je vas cinio Herojem i izdvojio vas iz gomile. Vreme prelaska igre je iskljucivo zavisilo od igraca i nikako nije bio parametar u ocenjivanju iste. Kvalitet vremena provedenog u igri je bio ono sto je igru cinilo posebnim.