@zechs
Vidi, ne bih da započinjem neku polemiku, ali tvoje gledište na sve ovo je.... pa pomalo detinjastno, bez uvrede.
Poenta, što reče neko iznad, je da svako gleda svoje interese, pa tako i mi treba da gledamo svoje.
Dakle, da li nam je (bar jednom dobrom delu populacije) potreban PP? Jeste, zato što se skoro sve transakcije koje planiraš da obaviš na eBayu svode isključivo na PayPal. Zašto da nemamo mogućnost kupovine i na ovaj način? Evo, ja kupujem (ustvari SAM KUPOVAO) preko eBaya već preko 2 godine i mogu ti reći da sam svakakve stvarčice uzeo za solidno manje para nego da sam kupovao u Srbistanu (a neke ne bih ovde mogao ni da kupim), a plaćao sam i pdv i carinu. Na kraju, niko nikoga ne tera da plaća i koristi usluge PP, ali sama mogućnost, složićeš se, ipak treba da postoji, pa ko voli, nek izvoli. Tebe niko neće terati da koristiš PP i tako, po tvom mišljenju, puniš džepove ionako već prebogatim Američkim neoliberalnim kapitalistima, ali, hej, ja hoću, zato što mi je bitniji MOJ puniji džep, nego to što na taj način na mikro nivou utičem na odliv deviza. Neka se ova naša jadna država potrudi i napravi pravo tržište, gde će proizvodi biti konkurentni, pa ću i ja drage volje kupovati kod nas. Do tada, ono što mora (hleb, mleko,..) kod nas, ono što može online, online. Tačka. I boli me uvo ako nisam dovoljno patriotski nastrojen, jer mi je dosta lažnog patriotizma, dok pojedinci pune svoje "patriotske" džepove.
I nije bacanje koske gladnim psima, iako, daleko od toga da je PP najvažnija stvar koja mora da se promeni ovde, ali je svaka promena koja donosi neki boljitak nekome ovde, dobrodošla promena. Da je sreće i zdravlja, pa da mi ne komentarišemo ovde da li će ili neće doći PP, pošto je ovo samo jedan od servisa koji najnormalnije funkcioniše u skoro celom svetu, ništa specijalno, ali za nas izgleda da ipak jeste.
I sve više mislim, gledajući ove naše vucibatine od političara, da je nedolaženje PP kod nas svo ovo vreme više posledica njihovog "boli me uvo" stava, nego "politika" PayPal-a. A ako neko misli da će PP posebno da se interesuje za dolazak ovde..... pa, ne bih da vređam, ali taj nema 2 g. mozga u glavi.