nisam pominjao nikakve kvislinge i uvecanje export/import deficita. a mog'o sam. kazem samo da mi se ne svidja to lozenje da se ovde nesto zapravo radi, kada je jasno da su u pitanju zakulisni dogovori koji za cilj imaju prikupljanje glasova, a ne boljitak gradjana. u ovom slucaju je boljitak sporedna stvar i ne vidim zasto bi neko insistirao na instrumentima, ovlascenjima i misljenjima ministarstava... dos'o paypal, uzivajmo, al' nema mesta za cestitanje bilo kome.Vidim da moderator koji je pisao iznad mene i u dolaski PayPal-a vidi uticaj zle USofA i spregu naše kvislinške vlasti sa istom da nam otme i to malo novaca što imamo.
Bahati, odrasti malo.
http://en.wikipedia.org/wiki/DemographicsNe demografije,nego populacije.Demografija je nauka o stanovnistvu.
Populacija kojoj je bitan PP je jako mala,ne verujem da to ima neke veze sa politikom i glasovima a pogotovo ne da je to neki proizvod politickog aranzmana sa amerikom...Da,pored svih cuda u ovoj zemlji,sigurno se sa amerikom pregovara o PP.Mislim da je u pitanju bio samo nemar/nerad drzave.I nezainteresovanost samog PP.
pa nek se uzdrze ljudi od hvaljenja ovoga ili onoga i pricanja o necijem trudu i naporu i bice sve u redu. dolazi PP = masala! isplatio se trud i rad (za glasove), a po sopstvenom priznanju nije imalo sta da se radi = politika.Iz svega rečenog, molim vas da ne mračimo temu sa dnevno-ekonomsko-društveno-političkim stvarima i da od ovoga pravimo crnu hroniku. PayPal dolazi, daće Bog, pa šta sad. Neće nikome pasti kruna s glave.
koliko ja cujem drma se baza glasova, a kad se drma baza forum od nekoliko desetina hiljada clanova (a kao sto si primetio valjda i forumi, plural) itekako znace. al' to je vec stvarno politika...Da,skupice politicke poene na Benchu,aha...Zna se gde se skupljaju politicki poeni,kod ljudi koji ne znaju sta je internet,gledaju 48 sati svadba i Grand....I manite vise politiku,Ameriku i ostala sr...ovo je dobra stvar i tacka.
Da li vi stvarno mislite da postoji država koja dozvoljava kupovinu online i carinjenje 10 frižidera fizičkom licu?????
Ovo polako prerasta u potpuno suvisli topik, počelo sa PP, došlo do želje da se uvozi bela tehnika na šlepere![]()
Mislim da konkretno frizider nijedan ne mozes da uvezes tek tako, jer sadrzi freon (ili sta vec sada koriste za hladjenje)Da li vi stvarno mislite da postoji država koja dozvoljava kupovinu online i carinjenje 10 frižidera fizičkom licu?????
Tebi niko ne brani da uđeš u Tehnomaniju npr. i kupiš 15 Samsung LCD televizora...ja ponovo ne vidim razliku ukoliko bi to radio on-line. Ali ponovo, nema veze, nek ograniče na par kom. ali neka ukinu carinu za fizička lica i samim tim špediterske troškove.. Neka pokrenu tešku i laku industriju i zarađuju normalno, a ne ko Robin Hud, samo obrnuto![]()
Zašto je milka skuplja kod nas nego u Nemačkoj?
Nije to pitanje. To je normalno.
Pitanje je zašto je EuroBlok jeftiniji u CrnojGori i Sloveniji.
Zašto je Grand kafa kod nas 85 dinara , a u CG 65.
Mene te stvari bune.![]()
Kako Srpski proizvod bude jeftiniji negde gde je plaćen uviz, taksa, carina, i PDV koji je isti ili veći nego kod nas?
Čemu ovaj hejterski beogradski "štosenevratišuSrbiju" stav? Jesmo čuvali ovce mi zajedno? Mogao sam da poručim u USA ali nije bilo broja. A i šta te zab... da li sam mogao ili nisam, jadan mentalitet veoma jadan. Teško da ćeš ti ikada nešto više videti dalje od te napaćene zemlje.Puno? Vrati se u Srbiju, pa prođi kroz celu torturu poručivanja. Znači otvaranje PP na susednu zemlju, poručivanje na lažnu adresu, špedicija, carina i ostalo. Šta misliš koliko bi te izašlo?
Uostalom, niko te nije klepao po ušima da poručuješ iz EU, čisto sumnjam da te majice nisi mogao da poručiš iz USA. I ne znam što se žališ na troškove, verovatno ti dobro ide u Kanadi čim kupuješ majicu od 50 evrića, šatro nema se za carinu...
Ne razumem sta si hteo da kazes ovim postom? Da u Kanadi carina dere? Da je u Srbiji ok? Kakve veze ima PP sa tim? A i majice od 50e,verovatno neki porez na luksuz:d
Kakve veze ima mentalitet sa tim da li ce neko videti dalje od Srbije? Znam dosta ljudi koji su potpuni maloumnici a svi se rastrkali po USA i Kanadi i tamo zive i rade, zasnovali porodice. Nema veze sa temom ali ni tvoj post nema veze.
Prijatelju, voleo bih i ja to, ali to tako nigde ne funkcioniše, ni kod nas (nikada i neće), niti negde napolju.
Evo, pitaj alfu kako to ide u Koreji.
Isto tako i u ostalim EU državama, ne možeš ti baš tako, liberalno da uvoziš kamione i avione, bez dozvola za uvoz to ne ide, zato što to nije kupovina za ličnu upotrebu, nego klasičan komercijalni uvoz. Poenta je što se kod nas tako "štite" firme koje regularno uvoze stvari i zapošljavaju neke ljude, plaćaju porez na to, bla, bla,bla,... Ako bi država potpuno liberalizovala uvoz kao što ti želiš ne bi mogla da zahvata toliko novca koliko sada uzima. Jednostavno, država štiti uvoznički lobi, ovi cepaju max maržu, a država opet ubira fine prihode. Problem je što je to tako kod nas, u normalnim državama marže nisu astoronomske i u tome je stvar.
Imaš takvih primera milion. Zašto su nam najskuplje putarine? Zašto su nam najskuplji naftni derivati? Zašto je milka skuplja kod nas nego u Nemačkoj?
Ali opet, zašto su cigarete jeftinije? Zato što su sve fabrike duvana prodate strancima i ne može baš tako da se lapa
Dakle, možeš da uđeš u Tehnomaniju i kupiš 10 TV koji će zajedno da te koštaju npr. 500000 rsd, ali ne možeš da kupiš online i da te to izađe jeftinije, pošto će da ti cepnu najpre troškove pregleda, pa na to carinu, pa na sve ukupno pdv + troškovi špedicije. Ima da te izađe da ti se zavrti u glavi - suština je da deluje destimulativno i da niko ne kupuje na taj način, već u Tehnomaniji, zato što se tako, između ostalog štite i radna mesta ljudi koji tu rade.
Ono što bi bilo realno je da se konačno izjednači status ljudi koji kupuju online i onih koji unose stvari kupljene napolju u zemlju, u smislu carinjenja, zato što su limiti različiti. Znači, ako je za unos fizičkog lica u zemlju limit 100e, neka bude i za online. Svojevremeno nas je Neckerman zeznuo, tj. pokušao da zezne državu, a ovi čobani nisu znali kako drugačije, nego spuste limit na 20e. I, šta se desilo? Neckerman pokupio pinkle, a svi mi trpimo posledice, pri čemu državu boli savršeno uvo što pučanstvo plaća xtra skupo ono što bi moglo da bude mnogo jeftinije. Ja lično poslednje 2 godine, s obzirom da imam mogućnost da relativno često putujem, apsolutno ništa od odeće i obuće nisam kupio ovde. Zašto bih, kad npr. u Mađarskoj, Grčkoj, Češkoj,.... imam npr. H&M (koji izgleda nikad neće doći ovde) gde po najnormalnijim cenama mogu da kupujem.
Ali da ne tupim više, to što ti/mi želimo ostaće samo pusta želja, lepo zvuči, ali šanse da zaživi su.... pa.... nema ih.
Pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari