Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, ja sad ne mogu da unesem novu karticu (stara mi je istekla).
Nece da prihvati.
"The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."

Kad nama stize pp? :)

Evo, ja sad ne mogu da unesem novu karticu (stara mi je istekla).
Nece da prihvati.
"The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."

Kad nama stize pp? :)

Menjaš karticu sa istim brojem? Nemoj da dodaješ novu, probaj da edituješ staru. nekima je tako prošlo.

Nemam "Edit" opciju.
Moram da dodam, cak sam i dobio mejl od pp da tako uradim.

Bem im mater, to sada dodali, da očiste situaciju.... mada, ima tu nešto .... ako su sve ovo vreme dozvoljavali, i to radilo, a sada čiste, i to je možda jedan od znakova o uvodjenju ...

Kako bre nema sada sam pogledao i meni i dalje stoji Add/Edit Credit Card pod profilom i mogu da je editujem.

Sad sam pogledao, ima i kod mene. Samo se promeni datum trajanja, i CCV kod.

Nisam ništa hteo dalje, jer mi traje do 03/2012, a dotle možda dobijemo i mi, a ako ne bude, onda ću probati ....

pp.png

Obrisali su mi karticu kad je istekla. Nemam edit. :S

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sto, rekla je nesto netacno?

Udaviše više sa tim procentima koliko ljudi nije koristilo računar i bla bla bla... O tome da svako danas šeta neki smartphone u ovom ili onom obliku i da se konektuje na Facebook, to ne računa u IT obrazovanje? Budalaštine.

Mogu da tvrdim da je 80%, ili više, ljudi u Srbiji koristilo računar i da ga aktivno koristi više od 60%. Aktivno = barem da ga koriste sedmično više od pet sati.

"Veliki deo našeg stanovništva je funkcionalno nepismen, slabog smo imovnog stanja..."
To treba da, nama koji ga koristimo, pomogne da razumemo zašto PayPal nije na agendi NBS? :)

Poslednja izmena:
It aint gonna happen...
Ne isplati se mnogima da dobijemo paypal, dinar bi devalvirao, ljudi bi imali kvalitetnije stvari za manje para, nbs ne bi nista kontrolisala, carinici bi radili vise za iste pare.
*** Srbija.

Šta je rekla što nije tačno? I otkuda znaš kako je ona formulisala odgovor? Znaš i sam stanje u novinarstvu kod nas.
Drugo, nemam želju da bilo koga branim, ali ona deluje kao jedina koja pokušava nešto.

Edit: uh, ala ste se raspisali u međuvremenu. :)
^
Ljudi kada ćete da shvatite da većina ljudi ne želi paypal zbog plaćanja, već zbog primanja novca?
@sirnemanja
Ne ulazim u to koliko su ljudi iz pismeni, ali znajući one koji koriste samo facebook, oni znaju da uključe winamp i to je sve. Opcije na facebooku su naučene napamet.

Poslednja izmena:
Ona? Pa brate ako 5 godina nesto pokusavas i obecavas, a ne uradis nista, svaka ti cast, predaj baklju nekom drugom...
3 netacna primera:
1. Kaze da pravila NBS-a koce paypal. - Netacno, ako radi moneybookers, moze i paypal, tako da pravila nemaju veze sa vezom.

2. NBS treba da posalje pismo? Pa neka ga posalje, ne treba da se pise enciklopedija o razmnozavanju ameba pre 6 miliona godina, nego prosto prosirena recenica, ako je vec NBS problem (a nije).

3. Sigurno smo boljeg imovnog stanja i pismeniji od vecine paypal podrzanih zemalja, tako da joj i to pada u vodu.

da li treba da pisem jos?

2. NBS treba da posalje pismo? Pa neka ga posalje, ne treba da se pise enciklopedija o razmnozavanju ameba pre 6 miliona godina, nego prosto prosirena recenica, ako je vec NBS problem (a nije).
Samo sto to pismo necemo skoro videti i to je dokaz da su oni ti koji koce.
Paypal je ozbiljna firma koja trazi neke garancije i ako vecina drzava na svetu nudi te garancije i nisu propali zbog paypal-a onda ne vidim zasto bi mi kao drzava propali?
Pre ce biti da ce neki biznis nekome propasti a ne drzava :)

Način pružanja usluga PayPal, koji je opisan u njihovim opštim uslovima poslovanja, nije u suprotnosti sa našim Zakonom o deviznom poslovanju. To je jasno svakome ko je barem jednom pročitao pomenuta dva dokumenta. To je jasno i nama ovde, i MFIN, pa čak i sektoru za devizno poslovanje NBS. No, sektor za zakonodavno-pravne poslove NBS se ne slaže sa tim i blokira davanje pisanog stava NBS u vezi s tim, čime se stvara nesigurnost u primeni zakona.

Pisani stav NBS nije nešto što PayPal ultimativno zahteva da bi počeo sa pružanjem usluga građanima Srbije. Štaviše, oni su Srbiju uključili u svoj biznis plan i nedavne izmene opštih uslova poslovanja, i bez tog zvaničnog stava NBS, samo na osnovu činjenice da našim zakonima nije zabranjeno pružanje takve vrste posredničkih usluga.

Međutim, postojanje pisanog stava NBS, kao institucije koja nadzire platni sistem u Srbiji, svakako bi doprinelo pravnoj izvesnosti, pozitivno delovalo na ubrzavanje realizacije biznis plana PayPal i verovatno obezbedilo bržu aktivaciju PayPal usluga u oba smera. To je osnovni razlog zašto Uprava za digitalnu agendu insistira da se MFIN i NBS zajedno, u pisanom obliku, izjasne na temu rada PayPal i za plaćanje i za naplatu.

Ja i dalje mislim da će oni to na kraju uraditi. Žao mi je što to nisu odavno uradili, što se nekim ljudima iz NBS i dalje omogućava da izmišljaju probleme tamo gde ih nema i što oko ovih relativno jasnih i elementarnih stvari mora da se stvara pritisak u javnosti da bi se pokrenuli.

Pozdrav,
Sloba

Poslednja izmena:
@filipos
...i ja bih voleo. Uopšte mi nije zabavno da se svaki dan bakćem sa "teta Evicama" ;) po raznim državnim institucijama, objašnjavajući im ono što mi već godinama pričamo po forumima... :)

Pozdrav,
Sloba

Slobo verujem ti. Cinjenica je da je kadar koji radi obicno neobrazovan za posao koji radi. Zalosno je sto ljudi dobijaju posao na osnovu partijskih i porodicnih veza. Ne bih imao nista protiv da ti ljudi znaju sta rade, a ne da samo sede i primaju 2 ili 3 prosecne plate.

Ja prvi jedva cekam da dode paypal i da se stvari koliko toliko normalizuju. A razlog mog cekanja je mogucnost da kupim nesto sto kod nas nikada nece biti u prodaji. Ako se podigne cifra na 100€ jos bolje.

Da li ce 24. doci paypal kod nas ili cemo opet cekati?

besmislen tekst koji se mozze komentarisati samo iz razloga jer su u tekstu rechi bivse ministarke za telekomunikcije za chijeg su mandata ovde i na drugim sajtovima ispisane nebrojene strane jezivih kritika, za taj svoj rad dotichna zzena je nagradjena novom funkcijoma, a iz uokvirenog teksta sa linka od par postova malopre se chak vidi kakve su njene dalje aspiracije da vechito vlada u sferi informaticke tehnologije u srbiji shto ako se desi onda srbiju cheka tezzak horror iz vise razloga.

taj tekst je posebno nebulozan a podatke koje tu ispaljuje su bazirani iz recimo 2007 sto naravno nikog ne interesuje u 2011 pa npr evo recimo jednog od mnogobrojnih pravih pitanja koje sad treba postaviti - kakva je stvarna situacija danas gospodjo drzzavna sekretarko za digitalnu agendu? ili ko kochi direktno slanje "pisma" (za koje se ne zna ni u kom zakonu je utemeljeno to pismo) u kome tje se retji da je paypal payment processor? :laugh:

Pa ako uzimaju te silne pare od poreza robe, onda im je i cilj da sto vise robe i kupujemo zar ne?

Boze citam sta ova Matic lupeta. To sto nije internet koristilo 40 % gradjana, mi (60%) treba da budemo u mraku.Realno sta da tim ljudima (ne daj Boze) fali noga recimo i sta sada ja moram da odescem moju nogu zbog njih. Mislim stvarno da li je bre ona normalana.

Poslednja izmena:
Ona uopste nije rekla tako nesto.

Pa ako uzimaju te silne pare od poreza robe, onda im je i cilj da sto vise robe i kupujemo zar ne?

ima logike. Onda je u pitanju zastita vlasnika/uvoznika strane robe kod nas (od kojih neki i finansiraju stranke).
Ako bi dosao paypal i veliki broj ljudi pocne da narucuje opasce promet u radnjama kod nas samim tim naplata ogromnog poreza te preskupe robe i odlazak para u drzavnu kasu ce izostati. A druga strana medalje je da dodje paypal i da se omasovi koriscenje kod nas pa da iznos naplacenog poreza bude priblizan pa bi drzava bila zadovoljna. U svakom slucaju neko bitan ili sama drzava ne zeli dolazak paypala.

Mozemo da nagadjamo do mile volje (a to radimo od starta ove teme) zasto PP ne dolazi, kome smeta ili ne smeta, itd itd...

Ja licno mislim da je manjak volje i interesovanja ovdasnjih politicara u pitanju pre negoli stvar nekog lobija ili kojecega. U kombinaciji sa ovim sto je napisao Geek master (link), PP gleda na nas ocima USofA i tamosnjih opservacija i to je to.
A to sto se ovdasnji ne trude mnogo oko toga, vise me ni ne cudi zaista...Da smo nesto "kompIjuterski" napredna nacija - nismo. Da nam je platezna moc visoka - nije...Uvek ce neki vazniji problem biti iznad problema podrske PP-a.

Ostaje da se vidi hoce li ta NBS ukapirati sta je Pay Pal, i da Carina poveca taj ubogi limit sa 20e kad je kupovina u pitanju i da se najzad omoguci prijem novca kao sto moze MoneyHookers i da se stvar skine s dnevnog reda vec jednom...

Poslednja izmena:
Vidim sta je htela da kaze nego svaki put kada je vidim poludim od nje. Meni i mom ocu paypal zbog prodaje bi dosta znaci i vise mi se **deleted** od njenih izjava.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno