Šta je novo?

Samsung Galaxy Tab

Istina je da ima slabiju nezvaničnu podršku. Ako voliš da čačkaš po uređaju bolje uzmi P1000.

Od GPS-a meni odlično radi IGO koji sam prebacio sa Desire Z. Na žalost nemam fullscreen, jer ne mogu da nađem odgovarajući data.gro fajl na netu. Ako neko ima bilo kakav hint biću mu zahvalan.

Cuo sam da je za galaxy tab dobra Ndrive navigacija.

Evo da se ukljucim u temu, uzeo sam ga preko Telenora, i dobio NDrive uz njega... Svaka pohvala za mape, do sada sam koristio IGO 8 ,ima malo razlika u nacinu koriscenja, POI ,izmena rute itd... Generalno jako sma zadovoljan... Skoro sam dosao sa letovanja i probao sam mapu Grcke sa NDrive i vrlo sam prijatno iznenadjen, mapa je dosta precizna , pogotovo sto je u pitanju bilo malo ostrvo ,na krajnjem jugu zemlje...

Istina je da ima slabiju nezvaničnu podršku. Ako voliš da čačkaš po uređaju bolje uzmi P1000.

Od GPS-a meni odlično radi IGO koji sam prebacio sa Desire Z. Na žalost nemam fullscreen, jer ne mogu da nađem odgovarajući data.gro fajl na netu. Ako neko ima bilo kakav hint biću mu zahvalan.

Možda:
http://www.digital-car.co.uk/forum/showthread.php?13002-iGO8-v.8.3.1.59883-for-PC/page14

to sam našao u
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1036321

Ovde se spominje neki Data.zip fajl koji sam skinuo i otvorio, u njemu ima svašta nešto. Na Androidu je neki Data.gro fajl, koji sam našao u sistemskom folderu gde su instalirane aplikacije (tab je rutovan i razbucuan do daske, čak može i da se klokne do 1.6, ali na difoltu je sad, nema potrebe), ali taj .GRO fajl ne može ničim da se otvori, definitivno nije zip.

VIdeo sam te sajtove koje spominješ, ali to je isto najdalje gde sam i ja stigao. Čudim se da niko ne vozi IGO na Tabu, od toliko miliona korisnika.

Kupio sam preko Telenora ovo cudo i pravo da vam kazem nesto mi se froyo nije dopao. Onda sam uzeo i instalirao oficijelni gingerbread 2.3.3 i tab sada leti. Kako otvara net nisam verovao,a najvise od svega mi se svidja sto mi sada normalno radi skype video calling. Gingerbread je mnooooogo bolji....

@mdusan

Ako nije tajna, pusti bar link prema sajtu po kome si radio i gde si našao oficijelni 2.3.3 za Tab-a.

Čitao sam i čitao, gledao i gledao po netu i nisam uspeo da nađem kvalitetan link i nikako nisam mogao da ukapiram koja je verzija za koji (provider lock-ovan ili unlocko-ovan) itd itd......

Oficijelni 2.3.3 postoji vec neko vreme, jedini je problem sto to u zemlji Srbiji nije podrzano niti ikog u Telenoru odnosno Samsung Srbija interesuje da se time pozabavi. Za pocetak imas na youtube-u kako se radi update, a ja sam na forumu xda-developers.com/forum u temi o Galaxi Tabu nasao sve osnovne informacije. U ovoj verziji imam isto lokalizaciju za srpski jezik kao sto je imas na froyo 2.2. Kada sam kupio Galaxy tab rekli su mi da imam besplatnu navigaciju ali od toga nista niti mi je bilo ko mogao da objasni zasto nije instalirana. Srecom postoje internet koji resava te probleme. . .

@mdusan

Hvala. Video sam sve to nego nikako da se odlučim da to uradim. Mislio sam da ima sve skupljeno na jednom mestu a da je kvalitetno jer uvek gde nadjem sve postoji neka ograda: te nije za brendirani, te nije za ovakav ili onakav....

Ti si znači uradio update na Tab-u sa koji je lock-ovan na Telenor?
Jedino što mi za sada smeta je što ću izgubiti navigaciju. Ja sam je dobio uz Tab-a kao i nosač za kola. Jeste da su mape samo Serbia i Monetnegro ali i to je nešto....
Međutim ako je dobitak sa 2.3.3 onda se isplati da se pomučim i rešim i taj problem.

Ja sam to uradio i nisam se pokajao nimalo. Ogromna je razlika u brzini samog sistema. Najvise me je nervirao web jer posle otvaranja dve ili vise stranica sistem postaje izuzetno spor. Bas sam se iznervirao jer kuci imam za dete v10s i instalirao sam mu honeycomb 3.2 i to leti tako da sam bio bas razocaran Tab-om. Ali verujm mi da sa 2.3.3 odlicno radi. Otvaranje stranica je neuporedivo brze, a sam sistem radi mnogo, mnogo bolje. . . . Nisam pogresio sto sam uzeo Galaxy Tab !

A za Navigaciju ne brini imas na www.ipmart-forum.com sve sto ti treba za Ndrive. U krajnjem slucaju uradi backup Ndrive uz pomoc astro file managera pa ga ponovo instaliraj

Thx ponovo.

Instalirao 2.3.3 Stock. Ipak za sada samo taj. Dobra stvar je što nDrive prenosi registrovane mape i šta već na novu instlaciju a sve zahvaljujući IMEI-u.
Nastavljam da testiram, a meni najbitnija aplikacija radi. To sam odmah proverio.

Hvala ponovo...

Moze jedna mala pomoc.

Dvoumim se da u telenoru uzmem galaksija 7 inca za 1 dinar pa me zanima sta se gubi ako je zakljucan na telenor dali ima nesto bitno sto trebam znati pre kupovine.

Nije za dinar nego 12x 1500 dinara nije to bitno nego sta se dobija time sto je zakljucan za telenor.

Svi Galaxy-ji bi trebali da se trivijalno lako otključavaju, tako da ne bi trebalo da je dealbreaker ako su i zaključani.

Tab se ne otkljucava tako lako, Galaxy S se bez problema otkljucava i zakljucava po potrebi a to sa Tab-om nije slucaj... To sto je zakljuan nema nikakvog plusa , jedini je minus sto ne moze da radi sa karticama sa druge mreze...

Tab se ne otkljucava tako lako, Galaxy S se bez problema otkljucava i zakljucava po potrebi a to sa Tab-om nije slucaj... To sto je zakljuan nema nikakvog plusa , jedini je minus sto ne moze da radi sa karticama sa druge mreze...

Grešiš za Galaxy Tab iz Telenora o kome pričamo, provereno.

Gresi za bilo koji Tab7 I njegove verzije, provereno.

Dajte onda link za otkljucavanje koji bi ujedno imao informaciju i za zakljucavanje po potrebi, hvala

Dajte onda link za otkljucavanje koji bi ujedno imao informaciju i za zakljucavanje po potrebi, hvala

Isti program koji radi otključavanje za SGS II radi i za Tab. Zaključavanje nisam radio a i nisam komentarisao zaključavanje već to da se "Tab ne otključava lako".

Na netu sam nasao da je najsigurniji nacin otkljucavanje putem imei broja to jest dobije se kod koji se jednostavno ukuca.Sve to traje 1 minut.
Inace telenor otkljucava uredjaje kad istekne ugovorna obaveza:

http://www.telenor.rs/?page=8109

Koji je najlaksi nacin za otkljucavanje sim mreze na tabu. Ukoliko je moguce da bude neki alat, bez sifri, hvala!

Sta mislite da li je ovaj Tab dobra kupovina za nekih 330-350e sada? S obzirom na to da Galaxy S kosta manje vise toliko?

Ja sam ga uzeo za 385e pre jedno mesec dana, tako da ocito smatram da je dobra kupovina :) Sto se okljucavanja tice, postoji Galaxy_S Unlock na marketu koji bi trebao da radi (neophodan je root i busybox), ali ne garantujem jer sam ja svoj dobio otkljucan sa O2 nemacke mreze. Takodje, postoji mogucnost da se kod za otkljucavanje kupi preko interneta, ali je pitanje da li radi. Ja sam kupio kod za HTC Legend koji nije radio... Cekace maj mesec, kada ce mi isteci ugovor i kada cu od Telenora moci da dobijem kod za otkljucavanje (i verovatno razmisljati o kupovini novog telefona - taster za otkljucavanje mi je vec crkao).

Hvala na odgovoru Johnnny, ali vec sam sredio, kasnis . . :D hehe Ja sam moj takodje pre mesec ili dva uzeo za slican novac i meni sve radi extra, samo sto mi je trebalo 2 meseca da nagovorim sebe da sednem i otkljucam ga. . . Inace ako ga uzimas kao telefon, bolje planiraj jos jedan mali telefoncic kojim ces se javljati kad si u javnosti. . . :D
@Johnnny - Dodjosmo i mi do tableta . . poz

Nazad
Vrh Dno