Hvala puno na odgovoru,vec sam pomislio da niko nece moci da odgovori.
Znam da je skup sport,ali kada sam uporedjivao cene 3d televizora i cene projektora jasno je bilo da se u moj budzet jedino projektor uklapa.
To si ti nešto loše sračunao.

Ne, ozbiljno... Ne možeš posmatrati problem kao: "koji je najjeftiniji uređaj koji mi može omogućiti stereoskopski prikaz".
Ako tako gledamo, onda je jedan dobar matori CRT 21" ubednjivo najjeftiniji 3D displej.

Najozbiljnije... Samo da može da izvuče 115kHz, a idealno 123kHz, i eto ti neophodnih 120 fps pri 1280x960.

Jedino što ćeš morati da trpiš one crne pruge pri gledanju 1,78:1 i 2,39:1 materijala.
Ako pak uzmemo u obzir i veličinu ekrana i rezoluciju i kontrast i raspoloživu gammu i životni vek, odnosno TCO, te uslove njegovog korišćenja... računica postaje mnogo komplikovanija. :S:
Razmisljao sam u pocetku o Optomi HD66, ali kasnije sam dosao do Benq-a mx660.
Optoma HD66 je, uz svo poštovanje, "zezalica" za povremene porodične događaje, tj puštanje crtaća deci. Usudio bih se čak da kažem da je ta tvoja 50" plazma, koja god bila, mnogo ozbiljniji displej za pravi kinematografski doživljaj. HD66 ne podržava 24p niti ima HDMI 1.4 što ga prilično hendikepira kao filmofilski uređaj.
Jedino čime taj projektor mami je taj famozni "3D", koji još nije ni valjano standardizovan, pa kroz koju godinu možda nećeš na njemu ni moći da puštaš većinu filmova. Drugo... sudeći po ceni, u pitanju je
single-DLP projektor, koji po definiciji pati od "
rainbow" efekta, a na 120Hz ne mogu ni da zamislim kol'ko je "osetljiv"... :S:
Što se Benq MX660 tiče, to je dobar projektor, ali opet... to je XGA (1024x768) projektor i siguran sam da u toj rezoluciji i cenovnoj klasi ima dosta jaku konkurenciju.
Ali sustina mog pitanja je da li je uopste moguce gledati mkv3d ripove na dlp 3d ready projektorima?
Uz odgovarajući softverski plejer, zašto da ne. (Pretpostavljam da bi ti PC bio izvor.) Uostalom, raspitaj se šta Nvidia 3D Vision nudi, pošto bi ti to bio praktično jedini izbor.
Kako sam upoznat 3d televizori koriste side by side tehnologiju,a projektori frame Frame Sequential tehnologiju.
To je sasvim pogrešna tvrdnja. Svi displeji koriste FS tehnologiju prikaza uz aktiv šater LCD ili polarizacione naočare. Side-by-side je samo način emitovanja materijala, koji uglavnom koriste televizije zbog ograničenog propusnog opsega. Ne znam kakva je situacija sa tim ripovima po Internetu, ali je moguće da su i oni najčešće S-b-S zbog uštede prostora, odnosno propusnog opsega.
Vecina mkv 3d ripova je za SBS tehnologiju,ali nigde nisam nasao da li postoji player za PC koji bi to mogao "ON FLY" konvertovati u FS kako to projektor mogao emitovati.
Sa današnjom procesorskom snagom sigurno nije nemoguće... pitanje je samo koji procesor bi ti bio potreban i dovoljan. Međutim, čemu "
real-time" ako možeš u relativno kratkom roku konvertovati materijal u FS? Inače, 3D televizori i projektori često imaju ugrađenu elektroniku koja to automatski radi, ali to već zahteva poštovanje određenog standarda.
nadam se da ce tema opstati i da ce se joh ucesnika ukljuciti u raspravu.
Ja ti i nisam baš neki ekspert za projektore, ali imam dosta opšteg obrazovanja u video materiji.

Verovatno će se naći neki entuzijasta koji će me demantovati tvrdnjom da za 800€ može da se pazari odličan 3D projektor i da je to nešto najbolje još od vremena čarlston gerli, ali ja ostajem skeptik.
Kažem ti... za ulazak u 3D svet vredi sačekati još malo dok se uspostavi standard i dok LCoS tehnologija otvori vrata jeftinijim
Full HD projektorima.