Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Novi tech video za cryengine3, looks great!

[youtube]-V396uuiAsU[/youtube]

Man he is elite. Your Mom buy you a 'puter for Christmas? :D

Kako napreduje ovaj elitizam osecam se sve vecim nubom sto igram sve i svasta. Ne znam ni dal smem vise da diskutujem o necemu prethodno okarakterisanom kao trash od strane nekolicine elitista. :D
Predlazem da se pored statusa moderator, VIP, member, uvede i Elite gamer, cisto da razgranicimo zito od kukolja. :D

Prajsles :D

Poslednja izmena:
najbolje da neko kaze za krizu ili cod da su ****** igre :) lal - vrh fps-a ... pa kakav je takav je, ali to je vrh danasnjice :)

Nisu ni prikazali sve, samo novitete. Josh kad bi podrzali tesselaciju...

najbolje da neko kaze za krizu ili cod da su ****** igre :) lal - vrh fps-a ... pa kakav je takav je, ali to je vrh danasnjice :)

Vrh FPS-a danas su Stalker, Bioshock, evo uskoro nam stiže Red Orchestra 2...

System Shock 2 mator 11 godina je i dan danas veći vrh od Krize i Codačina, ali šta ćeš kad ljudi vole da broje piksele na palmama i prezentacijana engine-a, ko da je to nešto što se igra. Mada neki i dan danas igraju 3dmark. Ili žive od akcionih scena iz Kodačina u urađenih maniru najgorih akcija "škljf" produkcije :)

Nema ništa vrh u izigravanju američkog super marinca i ubijanju severnih korejanaca na tropskom ostrvu gde bitišu vanzemaljci, ili spašavanju hamburgerija od invazije Rusa...

Ne sme danas da se kaze nista bez ovakvih prica izgleda...Cik da se usudis da ti se nesto svidi, eto odmah nekoga da te poklopi sa "to je njesra" pricom, naravno tu su i redovni pikovi Stalker, Biosmor i odskora RO2 kako bi se dokazivala superiornost u ukusu ili sta vec.
Ne moze se uzivati niti u jednoj igri vise, samo pljujmo do besvesti

Cisto da se vidi koliko je ta prica besmislena. Ukusi su razliciti, ja nikad ne bi mogao da pomenem tu igru sa System Shockom u kontekstu da su iole blizu po kvalitetu. Ali eto...nekome je BS vrh FPS, a nekome CoD BO. Nekome Stalker ili Crysis... Ali verujem da ima i onih kojima su se sve te igre dopale. Itd itd...

Prosto ti dodje blam da se usudis da volis neku igru zbog toga sto je ista visokobudzetna, ili joj fali "dubine" (okeana? :d), sto igru nisu radila 2 coveka ili tako nesto...komercijala je komercijala, to niko ne spori, ali ne treba sad pretvoriti sve teme u medjusobni fajt izmedju pomenute elite i boranije. Meni je Crysis vrh kao FPS, a i Stalker. Svaka na svoj nacin ima kvalitet za mene i to je to. I uopste mi nije jasno zbog cega se stvari ostre, sve je sad otislo na "VS" .

Poslednja izmena:
Ukusi jesu različiti, nekome je svaki novi NFS vrh, dok drugi igraju LFS ili GT5, neko sluša grand, gleda farmu, dok drugi znaju za bolje, tako je u svakoj sferi života. Naravno da se Bioshock ne može porediti sa System Shockom, ali igra barem poseduje kakvu takvu dubinu.

Neki od nas se više ne lože na nešto samo zato što ima ultra giga uber grafiku kakvu svet dosad nije video, jedino što Crysis drži je Nano odelce, sve ostalo je... Ne verujem da ćete isto gledati, ili da ćete kroz deset godina opet moći odigrati Crysis, kao što recimo dan danas može da se odigra SS2...

^^Pa uvek neko voli da ispadne najbolji kriticar i da sudi drugima kako nista ne znaju. Kao sto je rAMA rekao da kad je bio mlad igrao je "trash", isto tako i sada sudi kao da je mlad, kao tinejdzeri koji slusaju jednu vrstu muzike i preziru ostale zato sto su ovakvi ili sto slusaju nesto "komercijalno". :D

Nisu ni prikazali sve, samo novitete. Josh kad bi podrzali tesselaciju...

Mislim da im nije problem da podrze teselaciju - veci je problem kako ce raditi tesselacija zajedno sa svim ostalim stvarima koje su zbudzili u svoj engine...

rAMA je napisao(la):
Ukusi jesu različiti, nekome je svaki novi NFS vrh, dok drugi igraju LFS ili GT5, neko sluša grand, gleda farmu, dok drugi znaju za bolje, tako je u svakoj sferi života. Naravno da se Bioshock ne može porediti sa System Shockom, ali igra barem poseduje kakvu takvu dubinu.

Neki od nas se više ne lože na nešto samo zato što ima ultra giga uber grafiku kakvu svet dosad nije video, jedino što Crysis drži je Nano odelce, sve ostalo je... Ne verujem da ćete isto gledati, ili da ćete kroz deset godina opet moći odigrati Crysis, kao što recimo dan danas može da se odigra SS2...

"neko gleda Grand i Farmu" i "drugi znaju za bolje"

Pa jos i LFS i GT5 vs NFS...Tipicno. Carry on...

Poslednja izmena:
@rAMA, ne znam da li ce se Crysis igrati kroz 10god, ali dvojka sigurno hoce... svako ko kupi novu grafu, prvo pokrene krizu da vidi kako radi. ;)
I dan danas je nekakvo "merilo"...
Jedva cekam Crysis 2, bice vrh igra!

Za danasnji FPS, najbitnije je da ima bombasticnu grafiku. Da'l cemo tu da rokamo korejance,vanzemaljce,marokance...nije bitno!
Ako hocemo "dubinu igre" nacicemo je u drugim zanrovima.

Ja ne mogu da shvatim neke tipove...Kao u Crysis-u valja samo grafika...Sama ideja i radnja u Crysis-u su me i vise privukli nego grafika...Ako vam se ne svidja igra,jednostavno zaobidjite temu,ne morate kvariti drugima dozivljaj...Neki ljudi se jednostavno vode onom cuvenom..."Da komsiji crkne krava"...

Ja ne znam zašto se uopšte poredi ovde Crysis sa SS2 i Bioshock-om. Crysis je čisti FPS i kao takav je odličan :)

Za danasnji FPS, najbitnije je da ima bombasticnu grafiku. Da'l cemo tu da rokamo korejance,vanzemaljce,marokance...nije bitno!
Ako hocemo "dubinu igre" nacicemo je u drugim zanrovima.

Amen to that... Zato ja uzivam i u "trash" komercijala naslovima, jer ne ocekujem dubinu u njima, nego samo rokam... kao sto covek roka fliper, a ne zadubljuje se previse u temu samog flipera, vec bira isti prema konstrukciji i filingu koji ima dok pravi comboe itd...

Ja ne znam zašto se uopšte poredi ovde Crysis sa SS2 i Bioshock-om. Crysis je čisti FPS i kao takav je odličan :)

Ne znam ni ja. Bioshock je takodje odlicna igra, ali klasicni FPS elementi su bili dosta neispeglani (napucavanje uglavnom). Tako da sam na njega vise gledao kao na neku vrstu rpg-a u FPS izvodjenju, nego cistokrvni FPS, kao sto su kriza, COD itd. Samo sad da ne krene lavina postova o tome da li su Bioshock, SS2 itd RPG-FPS ili FPS-RPG ili nesto trece-FPS, ali ne i pravi RPG bla bla... Kriza je meni kao cistokrvan FPS vr' od igre i jedva cekam drugi deo...

Ja ne mogu da shvatim neke tipove...Kao u Crysis-u valja samo grafika...Sama ideja i radnja u Crysis-u su me i vise privukli nego grafika...Ako vam se ne svidja igra,jednostavno zaobidjite temu,ne morate kvariti drugima dozivljaj...Neki ljudi se jednostavno vode onom cuvenom..."Da komsiji crkne krava"...

Amen to that too... Zato sad i uvozimo krave...

Poslednja izmena:
Crysis1 je na medium izgledao bolje od 95% igara u 2007. godini [i mogao se bez problema igrati na slabijim konfiguracijama]. Za crysis2 ce biti dovoljan GTX460 ili ekvivalent da se igra na high. Sto se mene tice, to je sasvim OK.

Bilo bi korisno kada bi neko uradio studiju o grafičkim opcijama i psihologiji iza njih i krajnjih korisnika: čak i ako neka igra izgleda dobro na nižim od najviših, određeni procenat ljudi ne može da podnese što postoje opcije koja omogučavaju više u trenutku izlaska.

Ne sudi se na osnovu izgleda na određenim podešavanjima, već što je neko izabrao arbitrarni naziv za njih i ako to nije maksimum, nastaje haos.

Sa slabim grafama za ovo vreme se ne treba zamlacivati, bar kada je ovaj naslov u pitanju.

Radiće dosta bolje na istom hardveru nego originalna igra, FYI.

Pa koje je zadovoljstvo igru kojoj je glavno oruzje fotorealisticna grafika igrati na medium postavkama ? Ili je igras kako je Crytek zapovedio ili cekas 2 smene grafulja da je opanjis i predjes. Sa slabim grafama za ovo vreme se ne treba zamlacivati, bar kada je ovaj naslov u pitanju.

Da, Crysis je tech demo, nema kreativan GP i mehaniku *derp. PC games are too angular *derp derp

što se dvojke inače tiče, verujem da će zasigurno biti veći trash od predhnodnih delova i to iz više razloga... Ne želim da krvicu svaljujem na konzole, jer mi je to nekako isuviše banalan razlog, ali je i to svakako jedan od aspekata o kojem će se tek govoriti... Neko je gore rekao da je kec bio prevashodno benchmark a onda sve ostalo, ja kažem da će to zapravo biti upravo dvojka! Živi bili pa videli...!

Cryteku je cilj da uđe u biznis prodavanja endžin licenci kao što napisah ovde.

Btw, "trash" u kontekstu da nije/neće biti dobra igra ili da nije "artistic"?

I lol @ Bioshock, oblikovan "accessible and easily marketable" dizajnerskim, tačnije odlukama marketinškog odeljenja, jer ne smeju da rizikuju kompleksnost zbog velikog budžeta.

Irrational je napisao(la):

Poslednja izmena:
pazi, traze ''dubinu'' u igrama ***...
Za svojih 20+ god. igrackog staza za mene su imale izrazito, pa kakav drugi, nego zabavan karakter. Kad god je neka igra previse ''pokusala'' da bude ozbiljna u svom pokusaju, ja bih pronalazio vise mana - tako radi moj mozak.

Postoji tolikooo stvari na ovom svetu koje vas mogu uciniti intelektualno srecnim i ispunjenim, od neke industrije koja u samom svom nazivu nagovestava povrsnost i kratku zabavu, a u kojoj opet neki traze ''dubinu''. Ako zelite dubinu , bavite se arheologijom, kopajte groblja, bunare or something. Ovako samo bespotrebno palamudite, jer se u ovoj industriji nece nista znacajno promeniti, sve dok se ne promene zahtevi i apetiti prosecnog korisnika, a to je jedan mukotrpan - dug proces koji cak i u poslednjih 10 god. poprilicno stagnira...

Hmm, sad se od silnog kopanja setih Uncharted-a, e to je igra po meni - zabava, avantura, putovanje, istrazivanje, akcija, humor, dizajn, animacija, muzika, masta, fantazija. E ti likovi razumeju sustinu...

pazi, traze ''dubinu'' u igrama ***...
Za svojih 20+ god. igrackog staza za mene su imale izrazito, pa kakav drugi, nego zabavan karakter. Kad god je neka igra previse ''pokusala'' da bude ozbiljna u svom pokusaju, ja bih pronalazio vise mana - tako radi moj mozak.

Postoji tolikooo stvari na ovom svetu koje vas mogu uciniti intelektualno srecnim i ispunjenim, od neke industrije koja u samom svom nazivu nagovestava povrsnost i kratku zabavu, a u kojoj opet neki traze ''dubinu''. Ako zelite dubinu , bavite se arheologijom, kopajte groblja, bunare or something. Ovako samo bespotrebno palamudite, jer se u ovoj industriji nece nista znacajno promeniti, sve dok se ne promene zahtevi i apetiti prosecnog korisnika, a to je jedan mukotrpan - dug proces koji cak i u poslednjih 10 god. poprilicno stagnira...

Hmm, sad se od silnog kopanja setih Uncharted-a, e to je igra po meni - zabava, avantura, putovanje, istrazivanje, akcija, humor, dizajn, animacija, muzika, masta, fantazija. E ti likovi razumeju sustinu...

Your kung fu is indeed strong. Slazem se sa tobom po svim pitanjima, mada i igre mogu da poseduju neku "dubinu", koju naravno ne treba porediti sa drugim stvarima, tipa ovih koje si pomenuo ili, recimo, knjiga sa filosofsko-religiznom tematikom itd... Za mene igra poseduje dubinu (za jednu igru), kada pokusa da da bude drugacija i da unese neke novine, da ima dobar scenario, razvijen character development, zanimljiv, ispeglan i eventualno inovativan gameplay, sto vise nelinearnosti i mogucnosti razlicitih izbora (od cistog izbora taktickog pristupa bojistu i flankovanja protivnika do moralnih dilema pri teskim odlukama etc) i tako dalje. Sve to je tesko uklopiti u jednu igru, a da krajnji produkt ne prati gomila sitnih mana koje si pominjao. Za takve ambiciozne studije tu ostaje onda najvise pitanje budzeta, tj koliko ce para i vremena developeri imati da dobro ispeglaju i utegnu igru i koliko ce ona na kraju zaista biti igriva. Neki idu u krajnost i pokusaju da naprave hard kor kompleksno remek delo, a naprave jedva igrivu igru, dok drugi pokusaju da malo pojednostave stvari, kako bi izbacili izbalansiranu, zanimljivu i igrivu igru. Ove prve uglavnom tesko zavrsavam (ako zadovoljstvo preraste u muchenje i nerviranje zbog bagova itd), dok ove druge mozda odigram i jos po koji put, ako su mnogo dobre. Meni je bitno da je igra igriva, zarazna i da uzivam dok je igram... E sad, koliko koja igra poseduje odredjenu "dubinu", utoliko ce me vise oduseviti i nastavljati da me odusevljava i mnogo godina posle njenog zavrsetka. Po meni, svaki zanr ima neku svoju varijantu "dubine", tj tesko da moze da se poredi dubina klasicnog FPS-TPS-a, platformske igre i nekog hard kor RPG-a itd. Svaki zanr ima svoje cari i neke sopstvene domete koji se ticu kompleksnosti izvodjenja i naracije.

Za uncharted si lepo rekao i verujem ti na rec, iako ga nisam igrao.

Sto se tice krize, za cistokrvni AAA FPS, igra je odlicna. Nije me odusevio koliko i fenomenalni Undying ili Bioshock i slicne igre, mada su to za mene razlicite kategorije igara i pored izvodjenja u prvom licu. Pre bih mogao da ga poredim sa, recimo HL2, koji me je dosta vise odusevio od krize, ponajvise zbog scenarija, character developmenta, igranja s fizikom itd. HL fransiza ima dushu, za razliku od krize i ostalih cistokrvnih shootera. Ali kriza je, po meni, ipak majka mara za bilo koji COD i varijacije na temu. a nadam se da drugi deo makar nece biti gori.

Jeste, super je Uncharted ali nikako ne bi voleo da su sve igre takve.

To što kažeš da mane isplivavaju što je igra "ozbiljnija" to jeste tačno. Ali ja takve igre volim jer iako sa manama imaju puno sadžaja i donose neke do tada neviđene, nove stvari. Od svega na ovom svetu najviše cenim raznolikost a za savršenstvo i sjaj me boli uvo.

Vidim nex999 je našao da priča o nekakvim elite gejmerima pa pretpostavljam da je mislio i na mene između ostalih. Biće da vi a ni on ne znate šta je to elitni jer ja nikako ne mogu biti elitni gejmer. Niti jurim najbolje komponente niti moram igrati na maks. detaljima niti igre koje igram moraju biti ispolirane do vrha da bi bile vredne moga vremena. Stoga, po tom vašem kriterijumu, ne mogu nikako biti elitni gejmer.

Inače elitni gejmeri su ona kategorija ljudi koja se u nekoj online igri organizuje u klan, u koji primaju samo najbolje, najsposobnije i koji se tripuju da su kao nešto bitni. Ima i ovde na forumu par takvih likova koji sebi pridaju kojekakve gejmerske titule, čime valjda pokušavaju da pokažu svoju sposobnost u igranju neke igre (što je za jedan veliki LOL). To su vam elitni gejmer a ne ono što vi mislite da jesu.

Što se tiče vs priča, šta je loše u razmeni različitih mišljenja? Jel svi trebamo biti kao Apple borg ekipa i čim neko ima drugačije mišljenje odmah je proteran iz krda i stavljen na stub srama? Različita mišljenja i različitost su dobre stvari. Jedini problem sa kod iznošenja različitih mišljenja su ljudi koji ne umeju da se kontrolišu pa na svako različito mišljenje drugačije od njihovog odgovaraju agresijom.

Takođe moram da pohvalim kolegu Japanca i da se složim s njime. Fine postove je napisao, jesu malo obimni ali su kvalitetni.

ontopic: Biće Crysis 2 ok pucačina ali će RO2 svakako biti puno bolji :p

Elitni gejmeri LOL, sta sve necu cuti :D

^^Interesantno.

Što se tiče vs priča, šta je loše u razmeni različitih mišljenja? Jel svi trebamo biti kao Apple borg ekipa i čim neko ima drugačije mišljenje odmah je proteran iz krda i stavljen na stub srama? Različita mišljenja i različitost su dobre stvari. Jedini problem sa kod iznošenja različitih mišljenja su ljudi koji ne umeju da se kontrolišu pa na svako različito mišljenje drugačije od njihovog odgovaraju agresijom.

Sta onda reci za tebe koji u skoro svakoj drugoj temi uskaces sa ovo je trash, shit, nonsense i sve ostalo sto po tebi spada u dno kategoriju? Na to se mislilo pod elitni gejmeri, to je bio sakrazam na "kvalitetan" gejming pojedinaca, koji se osecaju superiornije u odnosu na druge korisnike i namecu svoja misljenja sta je trash.

Jeste, super je Uncharted ali nikako ne bi voleo da su sve igre takve.

To što kažeš da mane isplivavaju što je igra "ozbiljnija" to jeste tačno. Ali ja takve igre volim jer iako sa manama imaju puno sadžaja i donose neke do tada neviđene, nove stvari. Od svega na ovom svetu najviše cenim raznolikost a za savršenstvo i sjaj me boli uvo.

Upravo zbog te raznolikosti ne mogu da razumem iskusne ljubitelje FPS-a koji tvrde da je Kriza trash. Pogotovo danas kada su sve mejnstrim pucacine sablonski superlinearni festival sinematika i revija za motion-capture. Jeeeste, tu je osecaj "filmske atmosVere" & shit...a gameplay identican od igre do igre. Predjes single, i nastavis multi...single zaboravis i vise ga ne omirises...

Vidim nex999 je našao da priča o nekakvim elite gejmerima pa pretpostavljam da je mislio i na mene između ostalih. Biće da vi a ni on ne znate šta je to elitni jer ja nikako ne mogu biti elitni gejmer. Niti jurim najbolje komponente niti moram igrati na maks. detaljima niti igre koje igram moraju biti ispolirane do vrha da bi bile vredne moga vremena. Stoga, po tom vašem kriterijumu, ne mogu nikako biti elitni gejmer.

Inače elitni gejmeri su ona kategorija ljudi koja se u nekoj online igri organizuje u klan, u koji primaju samo najbolje, najsposobnije i koji se tripuju da su kao nešto bitni. Ima i ovde na forumu par takvih likova koji sebi pridaju kojekakve gejmerske titule, čime valjda pokušavaju da pokažu svoju sposobnost u igranju neke igre (što je za jedan veliki LOL). To su vam elitni gejmer a ne ono što vi mislite da jesu.

Opet ti sa tvojom opsednutoscu - sobom, svi pricaju o tebi i naravno tu si uvek da se "odbranis" kad te neko "prozove"...wow.
Meni uopste nije jasno, niti me zanima sta ti pricas o elitnim gejmerima jer to nisam ni pominjao, kakvi klanovi, kakvi bakraci...

E bas mi je drago da si opet promenio stav i sad zauzeo Ghandi poziciju. Nadam se da ces dopustiti normalnu diskusiju u ovoj ali i u svim ostalim temema u ovom pdf-u, da mozemo da diskutujemo bez citanja 1000 postova pljuvanja...a da se suprotno misljenje ne doceka sa prozivkom u stilu "vi slusate Grand" ili JA sam pravi igrac, danas su igre njesra, itd itd...

ontopic: Biće Crysis 2 ok pucačina ali će RO2 svakako biti puno bolji :p

Napredak, zaista...znaci bice OK pucacina ipak (tj OPET), a ne trash (bio do juce).

Poslednja izmena:
@Kobayashi pravilno razmisljas, ali koliko ce tebe nesto interesovati ne zavisi od dubine, vec od izvesnih individualanih faktora . No, ako pocnemo o tome precicemo u neku vrstu socijalno-psiholosko-kulturoloske rasprave.

Ti gow si u stalno nekom tripu kako te neko indirektno proziva, a svaki put kad pomenes nex-a, mislim da mu se dize kosa na glavi, iskljucivo zbog konteksta u kojem ga pominjes. Naravno da ni ja ne bi voleo da svaka igra bude kao neka igra, ali Naughty Dog je skolski primer kako stvari treba da se rade u bilo kojoj oblasti developmenta. Jednostavno sam siguran da bi bilo koji zanr uspeli da simbioticno upotpune, i podignu na jos veci nivo...

Takođe moram da pohvalim kolegu Japanca i da se složim s njime. Fine postove je napisao, jesu malo obimni ali su kvalitetni.

Hvala, takodje. Izbrisem ja i vise od pola toga sto otkucam pre nego sto postujem... ***, sazetost mi ocigledno nije jaca strana.

Nego, sta ljudi ocekujete, koliko ce duga biti kampanja? S obzirom da mislim da je nano.tube u pravu sto se tice Cryteka i ozbiljnije prodaje endzin licenci, da li ce nas zavrnuti i skratiti single kampanju naustrb konzol-optimizacije, 3d implementacije i ostalih novotarija u endzinu koje se pompezno najavljuju?
A i inace, trendovi su izgleda takvi da su single kampanje u FPS-ovima sve krace i krace. Taman pomislim da tek krece akcija kad ono end credits.
S Warhead-om sam se zesce smorio zbog toga, iako je on bio ekspanzija, dok mi je sama kriza fino potrajala.

Poslednje sto je receno na tu temu (duzina single kampanje) je da ce biti longer than average

a longer than expected single-player campaign – longer than what's average right now for FPS games

Ja se nadam da ce biti bar na nivou prvog dela.

Kal-El je napisao(la):
a svaki put kad pomenes nex-a, mislim da mu se dize kosa na glavi,

:d

Poslednja izmena:
Vrh Dno