Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Freescale sprema quadcore A9 procesor - "Freescale i.MX 6"! Bice ovo fina masina za tablete, pogotovo sto su izasli rumori da ce honeyocomb imati za minmal sistem req dualcore A9 procesor [dont know if true].
http://mp4nation.net/blog/2011/01/freescale-imx-6-quad-a9-core/

Krecu u prodaju krajem proleca/pocetkom leta, a sada na CES-u ce biti predstavljeno oko 20 tableta sa starim freescale procesorima.

Poslednja izmena:
Danas sam najzad dobio odgovor o system procesy "Cell standby" koji je po defaulty upaljen na svakom flytouch2 tabletu. U putanju je telefonski servis koji kod nas apsolutno nista ne radi a trosi struju neopevano [jer pokusava da nadje signal a nema nicega]. Moje stanje baterije je uvek ovako izgledalo:
http://i53.tinypic.com/30sfrwn.jpg
http://i51.tinypic.com/2mr5m5i.jpg

User sa androidtablets.net je najzad javio da je ukino ovaj service i da mu se battery life udvostrucio [with wifi on]. Evo kako da odradite to sami, krenimo prvo od UKLANJANJA WOWHOME launchera.
- skinite LAUNCHER PRO sa marketa
- skinite Home Switcher i podesite da je Launcher pro "default"
- skinite z4root sa neta [nema ga na marketplace-u] i pokrenite TEMP ROOT opciju. Trazice od vas da ukljucite USB debugging [settings > aplications > development]. Temp root ce vam trajati sve do sledeceg reboota.
- pokrenite Root Explorer program i kada se pokrene dajte mu "super user" prava.
- sa root explorerom odete na system>app i nadjete wowhome.apk. Kliknite gore na dugme "Mount R/W" i promenite ga u "Mount R/O".
- drzite prst na wowhome.apk i izaberite opciju rename. Posle rename-a [ja sam stavio wowhome.apkz] pritisnite HOME DUGME gore na taskbaru. Prompt ce vas pitati koji launcher da koristi, a vi prvo pritisnite "use as default" dugme pa onda Launcher Pro.
DONE! :eyebrows:

UKLANJANJE CELL STANDBY procesa:
- dok ste jos u z4root temporary modu, upalite rootexplorer i u system>app folderu nadjite phone.apk. Same shit as before, reimenujte ga. [neki tvrde da treba ugasiti i elephonyProvider.apk. Ako i vi mislite da to treba ugasiti samo javite].
- Cim ga reimenujete sistem ce krenuti da vas smara da je kritican proces prso, necete moci zaustaviti te promptove. Drzite power dugme dok se tablet ne ugasi [ili as i, drzite power dugme dok se ne pojavi power off screen i onda brzo dismissujte error prompt i prevucite power switch nagore. uz malo vezbe moze se postici :D ]
- Posle reboota upalice se Launcher Pro, a u battery info-u nece vishe biti Cell Standby-a.
:cigar:

Inace, whoa! Dolphin HD browser je stvarno ql! Em se lako upravlja sa tabovima, em ima gesturese [najbitnije go to top, go to bottom of the page].

a za to sve treba taj A-A usb kabal. gde to sad da nabavim, pobogu?

Ne mozes ga nigde nabaviti. Ne prodaje se to. Jedino da napravis sam. Cini mi se da je Igoritza dao info da ni Hama ne proizvodi tako nesto. Nadji ili kupi neka dva produzna usb kabla, uzmi noz i malo izolir trake i napravices :)

a za to sve treba taj A-A usb kabal. gde to sad da nabavim, pobogu?
Za ovo moje ne treba. Skines sve sa neta i stavis na USB stick ako vec nemas WiFi pored sebe.

Ako neko uspe da nadje nacin da promeni wallpaper na flytouch2 nek javi. Meni non stop nudi opciju da moram da croppyjem sliku u 4:3 format :-/

Poslednja izmena:
Isto i meni a onda je resizuje odvratno ...

Sad cu da probam ovo za cell

Meni kad porkenem z4root - vrti atempting to root jedno 5-10 sec i onda resetuje ...

Tri puta probao 3 puta ista stvar

Poslednja izmena:
PRoblem bio u verziji 1.1
1.3 je odradila bez problema temp root
superuser je dao prava root explorelu
ali i dalje mi izbacuje da je phone.apk read only ;(

kakoo

A evo ga trebalo prebaciti na mount R/O sa mount R/w u root epxlorelu

Uspeo sam da ga ugaism: pojavila mi se ikonica da je cell prijem iskljucen valjda ta ikonica znaci to ... signal sa rastucim linijma i preko X
Sad jedan problem . Nema mi u settingsu battery ussege ? Gde se tacno nalazi. U about gde mi se cini da je pre bio sad nema to uopste :(
znaci ovo : http://i53.tinypic.com/30sfrwn.jpg

Poslednja izmena:
kako ste mi simpatichni, igrate se sa androidima ... :p

elem, bacam se na poso za ovo shto si napisao DH, definitivno treba ubiti wowhome, a vala i kineza koji ga je napravio

DieH@rd jel i ovako kod tebe pose brisanja phone.apk-a ?

Ne vdiim gde je tu battery usage :(

Nastavi da gledas i primetices. ;)
Skini program "android system info" :D

Pa vidim ali sve ovo na prvoj slici mi je zatamljeno odnsono ne moze da se klikne ... ili pak ja negde gresim ?

Ah skinuo sam program i pokazuje sad
POkazuje display 66% i wifi 35%... neam cell phone i slicno. Hvala za tutorial

Meni je u glavi ostalo da sam video vec u settingsu isti ovakav prikaz , a nepamtim da sam instlirao ovaj program.
no nebitno verovatno sam ja nesto pogresno zapamtio

Poslednja izmena:
uz malo vezbe moze se postici :D
Sta uz malo vezbe. Uspeo sam iz prvog :d

Jao ne moram vise da gledam onaj budjavi usporeni wowhome.
Thank you, thank you, thank you.
Imas pivo od mene ako se nekad sretnemo :beer:

SAd cu i ja pokusam zamenim luchere :)
Done :) Tnx DieHard again

Poslednja izmena:
Kupite mi po kilu banana svako, lecim se od prehlade. :D

Ostade jos samo da sredim info oko baterije, puni mi se do 90% i onda stane [iako je to u stvari 100%]. Moze se i to srediti.

Brisanjem batery.apk fajla i dopunjavanjem ? To moram i ja odradim ... :)
Al posto si se javio odradi prvo ti pa nam reci tacno kako :D

nikako da vidim Kutijin review, i nikako da mi Igoritza dostavi na ruke... jel vam previse 10"?

Taman je.

Nego vi sto se ugasili wowhome.apk, da li vam i dalje radi Youtube aplikacija koja je dosla zajedno sa sistemom? Kod mene vishe nece da se upali, mozda je vezana za wowhome.

edit - u divljini su se poceli pojavljivati Flytouch tableti sa oficijelnim deb-r2.1.1480 firmwareom. Kazu da nema nikakvih napredaka sa performansama, preinstalirane aplikacije su malo izmenjene.
http://www.slatedroid.com/index.php?topic=14146.0

Poslednja izmena:
Noup. Ne radi yt vise. Izgleda jeste vezan za wowhome.

Edit - ali se mogu gledati klipovi u skyfire-u.

Poslednja izmena:
Ne radi ...
Svi nazad na wowhome :D

Poslednja izmena:
A da instalirate default google youtube aplikaciju?

Ono za vracanje na wowhome je sa velikim :D
youtube na ovome nisam upalio ni jednom

jel vam previse 10"?
Jok... Ne smeta mnogo za nosenje ( ne staje u dzep ali nije ni da treba laptop torba)
a u radu znaci 10" za mnoge stvari

Evo prvog kineskog tableta koji ce koristiti Rockchip 29xx, krece u prodaju za mesec-2 i imace android 2.3.
[youtube]iN77Kw6wAkk[/youtube]

Uredjaj je potpuno identichan kao i WOWPAD, uz razliku shto ima Cortex A8. zaista bih zamolio da se moja prodaja tableta ne uplice u ovo, samo da napomenem sledece:

imash li zaista informacije da je Cortex A8 unutra ? na padovima WOWPAD koje sam ja doneo, zaista jeste ARM11, ali je relativno slabiji procesor od ochekivanog unutra. na stranu shto ima GPU i sto ga vadi mnogo, samo kazem. Infotmic x210/x220 su solidni za upotrebu tableta, na njima je arm11 rev6.

e sad - ovo ako ima u sebi navedeni procesor, to bi zaista bilo sjajno. ali poucen iskustvom sa informacijama koje su mi pruzali kinezi, i to na licu mesta - preispitao bih tacnost informacija. meni su recimo hteli da uvale 7inchne tablete sa navodno 2.2 androidom unutra, tako shto su lukavi kinezi izmenili u boot file-ovima da pishe - 2.2, a zapravo je 1.6 u njemu.

ima li kakav thread o ovom tabletu, na XDA ili nekom droid forumu ?

ne znam zashto mi nije izbacio nastavak teksta i slike sa cenom...cena je 175$...nemam tachne informacije osim onih na matichnom sajtu...kako mogu da proverim informacije osim da uzmem jedan pa da ga rastavim...

nisam nashao nikakav thread...inache pravi naziv uredjaja je MID 102C1 ...

Inache firma se zove... NetAcce - SXD International...

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav svima,

Već duže vreme tražim odgovarajući uređaj za sebe i čitam vaše opise i preporuke pa sam rešio da i ja objavim jedan veoma zanimljiv uređaj koji po svojim karakteristikama, a prevashodno ceni može da bude svima interesantan. (credits by misha) ;)

Uredjaj nosi naziv Tablet MID C1 :

Product Configuration

CPU : Based on ARM11 ; Main CPU frequency : 1GHz (Freescale Im515 Cortex A8 1Ghz)

RAM : SDRAM 256MB (128x2MB 533MHz)

Function characteristics

Interface : TF Card*2pcs, 3.5mm Earphone, HDMI 1.3, HOST2.0*2PCS, RJ45, 2x USB slots

Memory Capacity Flash : 2GB integrated (T-Flash: 1GB、2GB、4GB、8GB、16GB、32G via micro SD cards - 2 slots)

Internet connection : Connection Agreement WiFi (802.11 b/g) ; 3G USB Dongle supported

Additional support : G-sensor Support ; Google Explorer Support ; LRC Display Support ; VBR Support ; USBHOST Support ; GPS build-in

Audio file format support : MP3,WMA,MP2,OGG,AAC,M4A,MA4,FLAC,APE,3GP,WAV

Video file format support : AVI(H.264、DIVX、XVID), RM,RMVB, MKV(H.264、DIVX、DIVX、XVID),WMV,MOV,MP4(.H.264、MPEG、DIVX、XVID),DAT(VCD),VOB(DVD),PMP,MPEG,.MPG,, FLV(H.263,H.264),ASF ,TS, TP,3GP,MPG etc. (full 1080p playback)

Subtitles file format support : SMI, SUB, SRT,SSA

Other applications : Homepage, Online chat, Email, On-line music playback, APK system install, Clock, Alarm, Calculator, Recording, Gallery, Camera, WOW Bookm WOW Search

Input keyboard devices (software) : Input Android keyboard 、Google keyboard

Supported languages : English, Chinese(China), Chinese (Taiwan), French, German, Japanese, Danish, Czech, Spanish, Portuguese, Korean, Russisch, Italian, Etc (Multilingual Optional)

Other : Built-in speaker (500mw) ; Frontal camera : 1.3 Mpix

Technical Specification

Battery charge time : about 4 Hours

Battery life music playback time : about 7 hours

Video playback time : about 4 hours

Display and resolution : 1024X600 pixel ; 10.1 inch TFT LCD RESISTIVE display (Touchpad (resistive touch pad, SNR 90dB above)

Power inside : Rechargeable Li-polymer battery

External power : Through the power adapter charger

AC Adapter : AC Input 100-240V~50/60Hz:DC Output 9V/2.5A

Physical characteristics

Storage temp : -20℃-- +65℃

Ambient temp : 0℃ -- +50℃

Operation relative humidity : 20% -- 90%(40℃)

Storage relative humidity : 20% -- 93%(40℃)

Size L x W x H(mm) : 267*168*15mm

Weight(g) : 691.5g

Other : EMI Compliance CE,FCC,3C

Package Color box : color black/sliver

Packaging includes : power adapter/GPS antenna/user manual/touch pen/earphone/USB cable and HDMI Cable

Environment protection : Compliance RoHs

CENA : 175$ bez poštarine ili 224$ sa DHL-om (stiže za 5 radnih dana na kućnu adresu i mogu da naprave novu smanjenu fakturu zbog carine). Plaćanje ili preko bankovnog računa ili putem Western Union slanja novca i to u dinarima po kursu USD na dan uplate. Provizija preko Western Union-a za iznose od 16.000 do 26.000 dinara je 2.200 dinara. Prilikom uplate možete reći da fiksiraju iznos na 224$ pa bi onda ukupno u dinarima platili 20.980 dinara sa svim troškovima bez carine.

Evo i nekih slika :

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Šta mislite o ovome? :) Ja sam se baš zagrejao i planiram da uzmem...

Takođe, želim da vas pitam, da li postoji mogućnost da upgrade-ujem software na 2.2 , kasnije možda na 3.0 i da li mi treba bilo koji android OS ili mora specijalno za moj tablet?

Hvala puno!

Poslednja izmena:
Ne moze 3.0 ...
2.2 ce najverovatnije bez problema moci.

Uplata preko western uniona mi se nikako ne svidja a ni cena.
Jeftinije mozes nabavis flytouch2 :)

Ne zaleći se... Upgrade na 2.2 će ti verovatno biti omogućen, ali za 3.0 je uslov 512 mb rama (neka me ovi iskusniji isprave ako grešim) tako da to nema šanse.

Josh se ne zna za 3.0 ali sobzirom da ce biti operativni sistem koji ce da emulira netbook/tablet upotrebu sa funkcionalnoscu desktopa, najverovatnije ce 256 ram-a biti nedovoljno, u smislu da ces moci da instalirash Android, ali da se , sto kazu narodski - vodish ljubav sa zadnjicom sa time. :)

Vrh Dno