Šta je novo?

Info Tm220 (FlyTouch 2/WowPad) i ostali kineski tableti

Za menjanje koristi home manager, u njemu možeš da isključiš wow launcher. Tj on daje čak i opciju za uninstal ali ja to neću za svaki slučaj raditi. Bar dok neko to ne uradi i potvrdi da neće ******* uređaj.
A za browser - chrome nisam primetio, ja stock browser ne koristim. Miren je brži 100 puta a i bolje izgleda.
Takođe startup manager sam podesio da ugasi wow launcher nakon boota, i da koristi neki drugi. Boot traje duže i opet mora sa task killerom da se ubije wow.

Poslednja izmena:
Ja sam stavio adw launcher sa droid x skinom.
Super radi i odlično izgleda a može i onaj status bar da sakrije.
I naravno ne koristiti home tipku osim ako je na dugi pritisak za kretanje između otvorenih aplikacija. Kratki stisak će ponovo pokrenuti wow skin. Takođe i svako menjanje teme će resetovati wow. Inače kad se wow ugasi oslobodi se dosta rama i uređaj leti.

Meni je zeam nekako najbolji bio- najbrzi ali jos cu isprobavati

A za browser - opera mi zoomira 200%
dok je delphin hd kako se vec zove mi je odlican

Kasnije il sutra cu otvorim topic za aplikacije ( Ima vec aplikacije za mobilne al nek ovaj bude za tablete iako je android isto androdid )
pa da razmenimo sta ko koristi

Poslednja izmena:
btw : malopre mi sama od sebe kad sam upalio proradi i vibracija ;) verovano bio neki softwerski bug

pa sve sto bude imalo tegru, bice uber tablet, kraj price :) ja sam sa druge strane ubedjen da ce jos neko da se ukljuci u pricu, ako vec nije, pritom ne mislim na Atom, jer je x86 i on se nikad nece prilagoditi tabletama, vec nesto poput toga da intel uplati ARM i napravi svoje mobilno cedo. jednostavno nema bolje od ARM-a na mobilnim uredjajima i to je Nvidia videla, videce i Intel. a bogami i AMD, ali negde u 2015 (ne mozes ih kriviti, avaj, jer imaju golijata za protivnika)

flash news - sad vidim da je Microsoft uplatio ARM ... sta li ce oni da rade sa time, pitam se.

Ne mora da znaci da ce Tegra2 biti jedno resenje za dobar tablet, pogledaj samo kako se Herotab M10 odlicno snalazi sa 3D grafikom. Moram iskopati negde info ciji SOC koristi, a ko zna sta nas sve ceka u buducnosti [Rockchip sprema da prikaze novi chip na CES-u, kazu da ce biti veoma jak].

Poslednja izmena:
Jedno kratko pitanje:
Da li kod nas ima negde da se kupe ovi kineski tableti?

Jedno kratko pitanje:
Da li kod nas ima negde da se kupe ovi kineski tableti?

ima da se kupi Blueberry Netcat, stim sto po tvrdnji proizvodjaca to nije kinez, a od februara ce preko jedne domace firme biti i ostalih u ponudi - najverovatnije Gome Flytouch i Heropad.

Samo da nije G*tS*op
Od njih sam uzeo anycool fon koji je crkao posle par meseci :D

Zanimljiva tri modela sa Android 2.2:

HEROTAB MID 816 - ANDROID 2.2, 1.2GHZ, G-SENSOR, HDMI
herotab-mid-816-android-22-multi-touch-g-sensor-hdmi.jpg

WITSTECH A81G - ANDROID 2.2, FLASH 10.1, BLUETOOTH, GPS
witstech-a81g-android-22-flash-101-bluetooth-gps.jpg

i moj favorit
KINPAD I600 - ANDROID 2.2, MULTI-TOUCH, BLUETOOTH, GPS, GMS, 3G
kinpad-i600-android-22-multi-touch-bluetooth-gps-3g.jpg

Eh, samo kad bi onaj prvi imao kapacitivni ekran bio bi definitivno best buy. Inače su mi nekako primamljivije osmice nego sedmice. Imam e-book reader od sedam inča, i ok je, ali mislim da bi osmica bila baš kako treba, ne preglomazna kao desetka, a opet veća od sedmice. Mada opet, voleo bih prvo da probam. (a ko je uopšte mene pitao za mišljenje? :) )

meni kod 8" smeta 4:3 rezolucija ekrana

Pa s obzirom na veličinu ekrana i na način držanja u ruci, možda je taj odnos i logičniji izbor. Opet, nisam probao i uporedio pa ne mogu da tvrdim, ali čini mi se da je tako.

btw : malopre mi sama od sebe kad sam upalio proradi i vibracija ;) verovano bio neki softwerski bug

Evo meni jutros opet nije htela da radi vibracija i koliko sam primetio u oba slucaja kad nije radila tablet se nalazio u hladnoj prostoriji.

ja nisam imao problema sa vibracijom, jednom se zvučnici nisu upalili samo, a čak sam se i obradovao tome pošto mi ide na Q ono konstantno ššššššššššš zujanje. Čak i kad smanjiš zvuk to nema nikakvog efekta.

to zujanje je takodje softverski problem. chekamo kutiju da ga pusti mamurluk od NG da nam da bar neko reshenje za aktuelne probleme na WOWPAD-u :)

Josh uvek nisam odradio stress test baterije, ali moram reci da pri citanju knjiga stvarno malo trosi.

I jos da napomenem da kod mene nema tog zujanja koje pominje scheilinkin.

Haha. Ja nisam ni skontao da postoji to sustanje. :d
Takodje nikakvih problema sa vibracijom, tacnije nikakvih problema uopste, da kucnem u drvo. :)

Imam problem jedan, ptisnuo sam back+menu ili home + power on i vratio na neki formware woody 1.1125, kako da ga podignem opet na 1.1170?

USBA-USBA kabl, i nadji na XDA temu sa oficijelnim ROM-om.

Noise me nervirao kad je postojalo na sluskama jer se tad bas cuje ali to je samo prvi dan... POsle kad ubodem sluske nema noisa ni na njima ni na uredjaju tako da je potpuno nebitna sitnica..
Tipa cujem ga nocu u krevetu kad bas primaknem tablet glavi ali ovako u radu neprimetno.
A vibracija je i meni prestlaa kad sam izneo napolje na -8 :) .OPet je prestal da radi kuci ali juce se opet sama vratila, nadam se ovaj put zauvek

Poslednja izmena:
Vrh Dno