Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Halo efekat CE2 nikad nece biti ponovljen ...evo sad nadjite igru koja izgleda bolje od CRYSIS ...

Ajde neka odemo na drugu stranu više, smorili su ovi skrinovi majke mi. Sledeći put ih stavite u spoileru svega vam

Jedva cekam da mi padne saka, ima da je igrammmmmm noc i dan :D
Valjda mi nece trebati NASA komp da bi igro ovo cudo na Medium settings :D

Pa koje je zadovoljstvo igru kojoj je glavno oruzje fotorealisticna grafika igrati na medium postavkama ? Ili je igras kako je Crytek zapovedio ili cekas 2 smene grafulja da je opanjis i predjes. Sa slabim grafama za ovo vreme se ne treba zamlacivati, bar kada je ovaj naslov u pitanju.

Crysis1 je na medium izgledao bolje od 95% igara u 2007. godini [i mogao se bez problema igrati na slabijim konfiguracijama]. Za crysis2 ce biti dovoljan GTX460 ili ekvivalent da se igra na high. Sto se mene tice, to je sasvim OK.

Ma...tesko da ce ovo valjati cemu, jes' da imam Crysis original ali to ne menja cinjenicu da je igra...hmmm pa trash.

Sta ti je trash, 1 ili 2-ka ? Posto je ovo tema o 2-ci.

Kec. Mada mi ni dvojka ne deluje mnogo bolje.

Ne, bar ne nijedan od ovih novijih.
CoD 4 je bio OK, WaW odlican u ruskoj kampanji a u americkoj najvece smaranje u citavom CoD univerzumu.
Pricam za SP naravno, MP je u CoD 4 jedan od najboljih, u petici nije los, onako, vece su mape i to, a ovi noviji, kuku majko, CoD 6 tj MW2 noob paradise, a BO sam probao sa botovima al previse fancy gluposti.
Bad Company 2 je vrh vrhova :d

Dobar je Crysis 1, samo mu fali malo one magije sto je imao Farcry.
CoD serijal je mrtav posle MW1. Ovo samo deca od 12 god mogu da svare.

Warhead mi, eto, nije bio tako los, ono sto je Crysis trebao da bude, punokrvna igra, a ne benchmark.
Bilo je tu dosta epskih scena( rokanje sa onim ogromnim alienom po snegu, koji baca hamere na tebe), i zato mi je Warhead bio solidna zabava, Crysis sam skoro i presao dok sam imao 512mb ram-a i athlon 64 3200+ + 7300GT (loading mi je bio dug kao golden gate) i onda kad sam nadogradio komp, uzeo sam original i posteno se razoracaro u MP.
Power Struggle uopste nije dobar mod, a kupovina oruzja i ceo taj sistem me smorio.
Sad cu da pogledam po netu da nadjem neki dobar mod, cisto da ne propadne DVD :d

Poslednja izmena:
Dobar je Crysis 1, samo mu fali malo one magije sto je imao Farcry.
CoD serijal je mrtav posle MW1. Ovo samo deca od 12 god mogu da svare.

Tacno to. Samo mogu jos da dodam da je MW ipak imao kako tako ispeglan gameplay (napucavanje ne komentarisem), dok ovo ostalo je tesko njesra. Crysis mozemo da volimo ili ne volimo ali moramo da ga obozavamo :D

kriza se igra samo zbog lepote ,to vam je ko film monike beluci samo na gejmerski nacin :D

Crysis1 je na medium izgledao bolje od 95% igara u 2007. godini [i mogao se bez problema igrati na slabijim konfiguracijama]. Za crysis2 ce biti dovoljan GTX460 ili ekvivalent da se igra na high. Sto se mene tice, to je sasvim OK.

Pa nisam baš siguran u ovu tvrdnju, obzirom da je ovde pik bačen na konzole. Mislim, ok PC verzija se zasigurno razlikuje ali ne verujem da će to biti toliko drastično da bi morala baš 460ca da gura. To će da stoji jedino ako želiš da opališ AA recimo jedno x4 i da ti sve opet kliza prihvatljivo normalno! Generalno svaka šuma ili bilo šta slično podrazumeva gomilu partikala i animatika i zato je to uvek zahtevnija stvar za izvođenje od bilo koje urbane sredine, a dvojka je baš to... Gomila statičnih objekata (čitaj zgradurina)! Dakle nisam ubeđen nimalo u ovu tvrdnju obzirom da imam sada GTX275 koji na ovoj mojoj solidno matoroj mašini gura prvi deo sve na Max (osim geometrije za šta bi mi trebao ipak malo jači procesor) i x2 AA više nego pristojno (ko ima recimo neki malo jači Core 2 Duo ili recimo i5 i i neku karticu iz serije GTX 2xx verujem da neće morati da se sekia nimalo!), a što se dvojke inače tiče, verujem da će zasigurno biti veći trash od predhnodnih delova i to iz više razloga... Ne želim da krvicu svaljujem na konzole, jer mi je to nekako isuviše banalan razlog, ali je i to svakako jedan od aspekata o kojem će se tek govoriti... Neko je gore rekao da je kec bio prevashodno benchmark a onda sve ostalo, ja kažem da će to zapravo biti upravo dvojka! Živi bili pa videli...!

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto svi toliko pljuju po krizi? I ja sam pljuvao po Titaniku samo jer su se svi u ono vreme lozili na njega, ali kada sam opet pogledao film posle koje godine, shvatio sam da film uopste nije toliko los (za jedan blokbaster, naravno). Tada sam se gadio na Leonarda, a covek postade glumcina, ali glumcina. Mislim da tako dosta ljudi pljuje po krizi po forumima, kao i po COD-ovima itd... Valjda je to da bi se razlikovali i ispali "iskusni vuci medju glupom ovchetinom", a mnogo manje jer zaista misle da je to trash... Ne prozivam nikoga, samo ne kapiram cemu toliko pljuvanje.

Ne bih da poredim sad COD i krizu, ali ako ljudi govore da je kriza prvenstveno benchmark, sta je onda COD? Prevejani theatrical, outdoor corridor shooter with lots of realistic gameplay - go this way, and this way only or you will get shot by a missile launcher, mortar, grenade, bullet from the sky, whatever...? A pritom nije toliko graficki napredna kao kriza da bi predstavljala neki opasan benchmark... COD jeste njesra od igre, ali uzivao sam dok sam igrao svaki deo (igram samo single player igre, nema se vremena, mora od neceg i da se zivi). Isto tako sam uzivao gledajuci mnoge njesra holivudske blokbastere, samo zbog dobre produkcije, muzike, scenografije, efekata, fotografije, montaze itd... u fazonu toliko je glup film, ali lepo je uradjen i ok je za pogledati... Takvih primera ima koliko hoces, a isto vazi i za gomilu igara... Djubre, ali bogata produkcija i koliko toliko ispeglan gameplay, pa daj da odigram dok ne stigne witcher 2 itd. Uzivao sam u vecini takvih igara, ali se nisam i odusevljavao, a krizom sam se odusevio.

Kriza je u odnosu na COD i vecinu slicnih FPS-ova (govorim iskljucivo o delta tezini) skoro pravi tactical (nemojte bukvalno shvatati rec "tactical") open world shooter, gde sam mogao da uletim sa gunz blazin' metodom s koje god strane u neku postaju, zgradu etc, i pobijem sve sto se mice, a mogao sam isto tako (u cemu sam dobrano uzivao u prvoj krizi) i da udjem kloukovan, ne ispalim ni jedan metak i maznem neki info ili sta vec treba da odradim u doticnoj misiji. Cak sam neke delove igre igrao dvaput, prvo odradim odredjenu misiju bez ispaljenog metka, ako je to moguce, a onda ucitam save i opalim po vatrometu, tako da mi je cela kampanja dosta dugo trajala. Kriza je za mene bila veoma prijatno iskustvo i mozda jedan od najboljih FPS-ova koje sam ikada igrao... Da ne pricam sto sam krizu igrao vremenski koliko i sve COD-ove od MW1 pa do Black opsa zajedno.

Inache nisam dugo igrao krizu jer nisam imao tada masinu za nju, a ljudi je napljuvase i kad sam je isntalirao, nisam znao sta tacno da ocekujem. Znao sam samo da cu da popalim sve na enthusiast, pa da makar naparim malo oci i nista vise. Joj, kad se setim kad sam prvi put cekao onaj Vtol pored reke, a pocese da me cimaju nano Koreanci, pa prvi ulazak u rudnik i cepanje pesnicama u bestezinskom stanju s onom gamadi, posle nestanka ono malo municije sto sam imao, toliko ima dobrih momenata u igri da je to bolesno, s obizom na moja ocekivanja.

Do pojave gamadi sam Koreance kokao uglavnom na stealthy nacin, a posle se raspucao s letecom gamadi, i posle zavrsene igre imao utisak da sam igrao dve razlicite igre u istom endzinu... Sve u svemu uzivao sam koliko i u prvom far cry-ju i kriza mi predstavlja jedan od najboljih FPS-ova do sada (Undying sedi jos uvek suvereno na tronu). Warhead mi nije tako lepo legao kao orig. kriza, jer je bio dosta linearniji i zavrsio se bas u trenutku kad sam pomislio da akcija tek pocinje.

Sto se tice krize 2, moja ocekivanja su da ce, od 460 pa na gore, sve kartice moci da je lepo teraju (ali bez izivljavanja sa AA, pretpostavljam). Mislim da nece biti mnogo zahtevniji od keca, a izgledace mozda malo bolje. Pretpostavljam da ce opet biti slican gameplay, tj prvo napucavanje s ljudskim protivnicima, pa onda malo gamad, pa mesana salata itd. Moja jedina prava briga je ta koliko ce gradska sredina da utice na nelinearnost. Cevat pompezno najavljuje mesavinu nelinearnosti i skriptovanja, ali bojim se kako ce to da ispadne, tj da ne zakinu na nelinearnosti. Samo da ne vidim barikade po ulicama zbog kojih ne mogu da prodjem tuda (imam nano odelo, a ne mogu da se uspenjem uz neki krs ili par naslaganih slupanih kola, kako da ne.

Prica ce verovatno opet biti so so, kao i u vecini FPS-ova (daj samo nesto da ameri-zapadnjaci ispadnu face, da imaju izgovor za sejanje smrti i spasavanje sveta i da ima zanimljivih "kompanjona" za koje mozes da se vezes i za koje ce ti biti zao kad riknu-nestanu). Sve u svemu, mislim da ce ovo biti malo unapredjena kriza kec po svim aspektima. Ponavljam, samo da ne useru i ne naprave neki kvazi corridor shooter. Voleo bih da mogu da razbijem staklo-vrata i udjem-uskocim u svaku zgradu (imam nano odelo, vrhunski sam mamoyebac, a na vratima pise "locked", yeah right), da mogu da biram odakle cu da napadnem, da mogu da se raspucam, ali i da resavam stvari in a silent way, da igra bude dobro optimizovana i... da deda mraz postoji...

^kudos. Crysis mi je jedan od najboljih FPS-ova ikada, a decurlija sa 486 kompovima moze da se nosi...

Ja od price ocekujem dosta jer su ipak unajmili Richard Morgana da im bude storyteller. Leek je napisao opako dobre cyberpunk knjige.

Poslednja izmena:
Znaci crysis je bolji od HALF-life-a, prvog i drugog CoD-a, Brothers in Armsa i slicnih igara?

^kudos. Crysis mi je jedan od najboljih FPS-ova ikada, a decurlija sa 486 kompovima moze da se nosi...

Ja od price ocekujem dosta jer su ipak unajmili Richard Morgana da im bude storyteller. Leek je napisao opako dobre cyberpunk knjige.

Samo da se lik ne spotakne o honorar i ne napisnje neko njesra... I Dzon Milius pise za novi Homefront pa nisam nesto optimistican... Bas je bezveze sto vecina studija boli uvo da unajme dobre scenariste, a oni su dosta jeftiniji od Geri Oldmana, Eda Harisa i ostalih poznatih glumaca koji cesto rade na igrama. Malobrojni studiji rade dosta na tom polju, ali i njima ume da se omakne. Tu toliko mesta ima za napredak da je to suludo... Kapiram ja otprilike da je najveci problem taj sto je za razvoj dobrog scenarija potrebno dosta vremena, a izdavaci studijima konstantno drze omcu oko vrata i bitnije im je da ispeglaju grafiku, gameplay itd nego pricu, ali opet... Zato ja FPS-ove i slicne kratkopotezne igre, kad vidim da je nesto muljava prica, uglavnom igram po principu "skip cutscene and go straith to shooting". Bloodstone sam prvo presao do pola preskacuci sve cutscene, pa sam onda rekao sebi: "daj da pocnem ispocetka, da budem malo u toku s pricom"... I nije mi bila bas neka razlika u feelingu. Fina kratkotrajna zanimacija, a da me pitas sad o cemu se radi u igri, rekao bih ti da se Bond svadja s M-om oko toga da li mora da unisti kompletnu scenografiju u svakoj misiji ili ne. Otprilike toliko mi je ostalo u secanju, a zavrsio igru pre par dana... Dok se recimo Undying-a, starcraft keca, HL dvojke s epizodama secam maltene kao da sam ih juce zavrsio. Ali klinci se ipak vise loze na multi i ubijanje tomahavcima s tri kilometra razdaljine i hedshotova snajperom na preko kilometar i po... i to iz skoka... Ja zato malobrojne igre sa dobro razradjenom pricom, likovima itd disektujem natenane, mesecima (FPS-ove nedeljama)... Kriza nije imala toliko losu pricu za fensi FPS, bolju od prvog far cry-ja i vecine COD-olikih igara... a sta nas ceka u dvojci, videcemo. Ja se ne bih bunio ni da urade sve na istom nivou kao sto je kriza kec bila i meni dosta... samo da ne ukake nesto...

Poslednja izmena:
Znaci crysis je bolji od HALF-life-a, prvog i drugog CoD-a, Brothers in Armsa i slicnih igara?

Od HL-a meni nije... prva dva COD-a su me odusevila, dok nisu krenuli da ih prepakuju i stancuju kao ludi, tako da mi je sad malo splasnuo merak cak i za njih (jedno te isto, te jedno te isto, te jedno te isto...). Vise me to ne odusevljava toliko, iako je veoma igrivo.

Vise me je odusevilo, recimo, menjanje uloga u Jerichu, zezanje s vremenom u timeshiftu itd, iako obe igre produkcijski nisu bile ni blizu tako upeglane kao COD-ovi. Kriza me je odusevila, a pritom ne mislim prvenstveno na grafiku... Jednostavno ne moram konstantno da mislim na nevidljive skript pragove do kojih bi morao da dopucam-dotrcim da bih mogao da napredujem dalje u igri. Far cry 2 (koji ima toliko problema da je to suludo) sam igrao s tolikim uzivanjem, samo zbog svoje nelinearnosti, da me nije bilo briga toliko ni za mouse lag, ni respawnovanje protivnika, bednu pricu itd. Jednostavno, imam ostavljen neki izbor kako zelim da odigram igru, a ne da se provlacim kroz tunel, iako je oko mene ogromna dzungla, pustinja itd... Koliko puta sam u COD-u i slicnim igrama krenuo da flankujem protivnike i igra me uvek ubije (i to na veoma bizarne nacine), jer developeri to nisu planirali. U BC dvojci (i ona me je vise odusevila od COD-ova, najvise zbog destruktabilnosti terena, samim tim i vise taktichkih opcija pri igranju, a da ne pominjem odlichan character development za FPS) mi je gomilu puta pisalo "leaving battlefield", kad sam hteo da flankujem protivnika, a u onoj misiji po snegu, kad cistis one kuce, imam izbor da flankujem sa obe strane, ali me uvek pogodi neka raketa kad im se lepo prikradem. I pored toga, imao sam malo vise slobode kretanja nego u COD-ovima.

Secam se gomilu situacija u krizi, kad ocistim neku lokaciju i krenem da trazim municiju, zagledam se malo u krajolik... i ladno me rokne neki "petlic" koji je cuo pucnjavu iz susedne postaje i dosao da vidi sta se to desava, kakva je to buka. Prajsles... Nadji mi to u COD-u, Mohi, BIA-i itd... Kad u takvim igrama ocistim lokaciju i predjem skript prag, gde mi saborci uzvikuju: "C'mon, lets go, hurry!"... sa sve napalmima, bombama, padajucim helikopterima u pozadini itd), ja mogu da se samo sklonim od kompa bez pauze, odem komotno da jedem, procitam novine, sa sve cituljama i crnom hronikom, a kad se vratim, oni ce i dalje da mi uzvikuju: "C'mon, what Ur waitin' for, let's go, they're gonna nuke the place any second!" Bomba ce naravno biti aktivirana, tek kad uskocim u kamion koji ce nas odvesti sa lica mesta u novi cutscene-loading screen...

Za mene su svi visokobudzetni - dobro upeglani FPS-ovi igrivi, neki manje, neki vishe... ali malo njih poseduje ono neshto ekstra, sto cini da, kad se setim neke igre, kazem: "Uff kako sam se dobro provodio przeci ovu igru". Kriza je za mene jedna od takvih igara. Lepo je meni i kad odem na more u CG, ne bih ni Bugarsku odbio (letos sam se brckao u bazenu na naduvavanje na terasi i bilo mi je ok). Ali ipak, kad se setis nekog do yaya letovanja na drugom kraju sveta i sl. (sto bi na estradi rekli - na nekoj egzotichnoj destinaciji), to i nije bas isto kao kad se setis Sutomora ili Buljarice...

Pa dobro i Crysis je skriptovan kao i gotovo svaka igra, ali da bi dosao do aktivacije skripte moras da predjes ogroman teren i lutas po njemu za razliku od COD-a. :) Meni iz te godine i COD4 i Crysis su bili extra igre. Timeshift i Jericho su takodje bili extra, kao i BIA Hell Highway i sta je sve jos izlazilo. Razliciti su zanrovi igara ali su navedene stvarno bile dobre. BTW, spomenu Titanik, moze da stoji poredjenje sa njim jer film je samo klincima i ostalima koji mrze "romanticne" price delovao kao shit, a to sto je film jedno remek delo cak i po AFI-ju, je naravno gej jer glumi Leo za kojeg je vreme pokazalo kakav je vrhunski glumac. Toliko o objektivnosti "klinaca" i ostalih "kriticara" koji sa jednim komentarom opisu film/igru. Ostali ce valjda na svoj nacih da dozive igru i nadam se, daju neki objektivan komentar.

Pa dobro i Crysis je skriptovan kao i gotovo svaka igra, ali da bi dosao do aktivacije skripte moras da predjes ogroman teren i lutas po njemu za razliku od COD-a. :) Meni iz te godine i COD4 i Crysis su bili extra igre. Timeshift i Jericho su takodje bili extra, kao i BIA Hell Highway i sta je sve jos izlazilo. Razliciti su zanrovi igara ali su navedene stvarno bile dobre. BTW, spomenu Titanik, moze da stoji poredjenje sa njim jer film je samo klincima i ostalima koji mrze "romanticne" price delovao kao shit, a to sto je film jedno remek delo cak i po AFI-ju, je naravno gej jer glumi Leo za kojeg je vreme pokazalo kakav je vrhunski glumac. Toliko o objektivnosti "klinaca" i ostalih "kriticara" koji sa jednim komentarom opisu film/igru. Ostali ce valjda na svoj nacih da dozive igru i nadam se, daju neki objektivan komentar.

Nije ni čudo što ti Codačine i Kriza nisu treš kad možeš igrati još veće treševe poput BIA i Timeshift :D

Tebi je očito dovoljno da igra bude FPS da bi ti bila dobra, no dobro i ja sam tako pre 10-12 godina gutao sve živo :)

Poslednja izmena:
Elitni gejmerizam se izgleda zapatio na forumu u poslednje vreme.

Dodjem na ovu temu da procitam nesto o krizi 2, da vidim neke nove skrinove, neke zanimljivosti, a jedino sto vidim su proseravanja pojedinaca...mnogo ovakvog smeca ima po forumu u poslednje vreme - izgleda da su i moderatori zahvaceni novogodisnjom groznicom.

Timeshift je imao dobru ideju sa manipulacijom, ali losu realizaciju... nisam ga zavrsio. BIA - hells highway, sam instalirao, cekao da se pola sata srceparajuce dirljivih cutscena zavrsi, konachno odigrao minut, cutscena, pa minut, cutscena, pa uninstall...

COD-ovi su meni dosta igriv tresh, ali sve manje i manje, iako je meni licno black ops bolji od mw2 sto se tice kampanje. Mada kako su krenuli da testiraju suve reflekse, umesto da angazuju malo i mozak igraca, mislim da ce za koju godinu da cepamo teroriste preko "kinect-a" i slicnih stvari (da, citao negde na netu da kinect mozda izadje za PC, neproverena glasina). Ne bi me cudilo da COD-ovi uskoro postanu maltene kao next gen "operation wolf", ako ga se neko seca. Osecam da ce MW5 sam da vozi igraca, a mi cemo samo da pucamo.

Kriza je meni zakon za COD. Ako bi sad na primer poredio AAA FPS-ove sa filmovima blokbasterima, kriza bi meni bila negde... recimo skoro kao Black hawk down ili Terminator 2, warhead je vec terminator 3, ako ne i 4... a glavno pitanje je s cim da se poredi kriza 2 kad izadje, o njoj bese tema...

Dodjem na ovu temu da procitam nesto o krizi 2, da vidim neke nove skrinove, neke zanimljivosti, a jedino sto vidim su proseravanja pojedinaca...mnogo ovakvog smeca ima po forumu u poslednje vreme - izgleda da su i moderatori zahvaceni novogodisnjom groznicom.

Jedino?

Pa imash i google za skrinove i zanimljivosti, forum valjda sluzi pored toga i za diskusiju, svidjala se ona nekome ili ne...
Moderatori su tu da reaguju ako i kad zatreba...

Evo samo za tebe jedan klipic, izvinjavam se svima ako je vec bio kacen...

Samo kad bi ova fora s mamcem mogla i u singlu da se koristi, bilo bi tu zanimljivih situacija... mada cisto sumnjam...

Poslednja izmena:
Elitni gejmerizam se izgleda zapatio na forumu u poslednje vreme.

Man he is elite. Your Mom buy you a 'puter for Christmas? :D

Kako napreduje ovaj elitizam osecam se sve vecim nubom sto igram sve i svasta. Ne znam ni dal smem vise da diskutujem o necemu prethodno okarakterisanom kao trash od strane nekolicine elitista. :D
Predlazem da se pored statusa moderator, VIP, member, uvede i Elite gamer, cisto da razgranicimo zito od kukolja. :D

Nazad
Vrh Dno