- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
znas kakako kazu: i na tarabi svasta pise... :d
znas kakako kazu: i na tarabi svasta pise... :d
I dalje se pitam ... gde su oni sto su pljuvali i pricali kako ce ovo biti samo blagi refresh ... a ne nova arhitektura (jelte ja je gledam kao novu jer su sejderi drugacije organizovani) i sto su pricali da ce biti tek oko 15% boosta u performansama.
Meni bi glavni "fičer" bio Eyefinity na tri 100e monitora (bez display porta i skupih adaptera).Meni je za sada najveci "fičer" favorit JEDAN 6-pinski konektor na 6850 (ako je ta "informacija" iz necijeg posta tacna)! Kako stvari stoje to ce biti najjaca single-6-pin kartica na trzistu... pravi blagoslov za sva ona kineska napajanja![]()
OT:
To malo teže s obzirom da HDMI + DVI adapter ne može raditi istodobno s dva DVI-a.
EDIT:
Nebi li elegantnije rješenje za 3 jeftina monitora bilo IGP+VGA, ili 2 jeftinije dual DVI karte, ili čak 2 različite dual DVI karte (npr. ubaciš u sistem neki HD4500/4600)?
To onda znaci da je Kajmak brzi od 5970:zgran:... a svi smo pomislili da je fake rez.
...taj cip mora da su izvadila iz lobanje nekog od Terminatora:trust:
za godinu dana je izaslo vise DX11 igara, nego li DX10 od izlaska Viste! ;-)
U 2011-oj ce ih biti jos vise!
Ovde na kraju dodjosmo do supersonicnih performansi..Izgleda da su svi zaboravili u kom tehnoloskom procesu ide ova serija..I da se toliko reorganizuje chip,unapredi, da niste malo preterali sa poredjenjem u snazi?
pa to mozes i sada na Sapphireovoj 5770 Flex karticiMeni bi glavni "fičer" bio Eyefinity na tri 100e monitora (bez display porta i skupih adaptera).
Pa ... od Kajmana se očekuje cca 400mm^2, ne može biti slabiji od 5870 nikako.
Meni je za sada najveci "fičer" favorit JEDAN 6-pinski konektor na 6850 (ako je ta "informacija" iz necijeg posta tacna)! Kako stvari stoje to ce biti najjaca single-6-pin kartica na trzistu... pravi blagoslov za sva ona kineska napajanja![]()
Pa ... od Kajmana se očekuje cca 400mm^2, ne može biti slabiji od 5870 nikako.
Ne razumem sta ti nalazis da je konfuzno?Malo je reci da im je skroz konfuzna podela karti po seriji sa tim ciframa.Malo marketinski potez i navlacenje kupaca ali ajde..
Nije mi jasno zasto se toliko koristi pojam "naslednik"Dve stvari su konfuzne Nedjo:
-prva: ako su Cayman karte naslednik Cypress karti zer ne bi trebalo da se zovu 6870/6850?
Pa kako nisu? To je HighEnd klasa!-druga: dakle jasno je da druga cifra oznacava klasu karte u okviru familije - zasto ce onda Cayman i Antilles biti u istoj klasi kada to nisu??
Pa 6800 je "performance" klasa, 6900 je HighEnd!Treca cifra je do sada razdvajala kartice u okviru iste klase, a kartice u okviru iste klase su uvek bile jedan isti GPU u razlicitim (najcesce 2) varijantama. Sada cemo imati karte koje se zovu 6870 i 6990, dakle obe pripadaju istoj klasi,
Vise od tri klase - mainstream, performance i HighEnd je nepotrebno i zbunjujuce!a druga je dvoglava i daleko brza. Upravo ovde treba razdojiti klase (kao sto je bio slucaj u seriji 5000) da bi se razlikovali toliko razliciti proizvodi.
To je tvoj stav, koji je pogresan, kao sto sam gore argumentovao.Zato ovo ne moze biti poboljsanje u 'labelovanju' u odnosu na 5000 gde je zaista sve bilo kako treba.
Sva prica oko Junipera se svodi na shpekulacije!Kazem, ako ce Juniper stvarno da ode u 6000 seriju onda je jasno zasto su ovako nazvali karte.
Isti slucajIskreno, meni nikada nije smetalo kako se koja karta zove, jer uvek znam sta je u njoj i koliko je jaka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari