na gsmarena.com kazu da Retina ima bolje uglove... " It turns out that from extremely tight viewpoints the iPhone actually looks a bit better."
E, ne kazu tako... ne kazu da ima bolje uglove. Procitaj to jos jednom, pa prevedi lepo... ako si ti iz toga izvukao da Retina ima bolje uglove gledanja, onda ti stvarno svaka cast.
I sto si stao tu, sto nisi lepo citirao i sledecu recenicu, koja se nadovezuje na to:
"However, considering that no one actually looks at their phone screen from such steep angles it’s a fact interesting to scientists but irrelevant to users."
Jel' i ovaj deo tumacis na "svoj" nacin?
I jos jedna stvar - sto si se u'vatio samo te jedne stavke? Akki ti napisao desetak, a ti se, eto, bas u'vatio te osme...
Sta cemo sa ostalim? To cemo da preskocimo, zaobidjemo... sta?
Aj' da se vratimo na ovaj isti test, odakle si vec izvukao jednu recenicu (iz kontexta, naravno)... da vidimo sta tu kazu za ostale stavke ovih ekrana.
Da krenemo iz pocetka:
"The SuperAMOLED technology is superior to LCD, especially on hand-held where its relatively shorter life span doesn’t really count."
(pominje se neka bolja tehnologija, mozda sam lose razumeo... slobodno mi ti to interpretiraj u svom stilu)
OK, sledeca recenica je:
"The iPhone 4 has higher nominal resolution, for finer, sharper image quality."
(to niko od nas ne osporava... ali eto, da pomenemo, da ne bude da sam i ja pristrasan)
Idemo dalje...
"Now for the resolution – the iPhone 4 is certainly impressively sharp, with pixel density unmatched by a GSM phone."
(vazi se... naravno. Niko to ne porice)
"... but is not to say that the Galaxy S is the sad loser here. Right on the contrary – the Samsung I9000 with its WVGA resolution is pretty sharp too"
(nema sta da se dodaje i/ili oduzima ovde)
"What’s more, the way you normally hold your phone (at just under an arm’s length away from your eyes) the difference between the two is hardly that big."
(KLJUCNO... sto sam licno uvek potencirao u svim ovim raspravama. I da, jos jedna stvar: na Wave-u, sa istom rezolucijom kao Galaxy S, a znatno manjom dijagonalom - ta razlika prakticno ne postoji)
"Even at that distance, however you can easily see the superior contrast of the Galaxy S SuperAMOLED screen. Those kind of displays, unlike LCDs, are able to display pitch-black and much more saturated colors in general, which is really what we all want to see"
(jel' i ovde nesto treba da se dodaje... za ovo nista nisi imao da kazes?)
Ovo oko filmova, sto ide u nastavku texta, nisam hteo da kacim... jasno je da je Galaxy S (i/ili Wave) tu u prednosti, ali nema veze, nije to bitno toliko sad za ovu pricu oko displeja.
Jedino gde jesi apsolutno u pravu jeste ovo sto si napisao:
i uglavnom se sve svodi na: "This really is a territory where personal preference will determine which the better screen will be, the differences are that minuscule.", "it will likely come down to personal preference again." - ili kao sto sam rekao pre dve nedelje: _sve se svodi na personalni utisak_ na sta si ti odmah poceo da vilenis...
Uostalom, vec sam ispisao jedan sasvim smisleni (i podugacki) post, gde sam se lepo osvrnuo na sve ovo, i gde su bili iPhone 4 i Wave jedan do drugog... pa tako uporedjivani displeji.
Jel' to ne vazi, i nije merodavno... zato sto sam pristrasan, i jer imam Wave? Nista nisi odgovarao na taj post...
I upravo tako - licne preferencije... JA vise volim zive boje, ne volim isprane. JA vise volim jaci kontrast, JA vise volim da mi crna bude bas crna, a ne da vuce na plavu... a ostrine na Wave-u ima(m) dosta i predosta. Niko ne moze reci da slika nije ostra. Uglovi gledanja, prikaz na Suncu, sta vec da ima jos... tu sam vec rekao da su identicni/veoma slicni.
I opet, lican izbor na stranu... ako kazemo da Retina ima prednost u nesto vecoj ostrini... dok S-AMOLED ima vibrantnije boje... te da je tako 1:1... a sve ostale stavke, kako rekoh (rekosmo) prilicno izjednacene... sta cemo sa crnom bojom? Verujem da to svi 'oce, i ovi sa ajFonom, i ovi sa S-AMOLEDom... i svi ostali, kakav god tip ekrana bio... a jedina crna, *prava* crna - je na OLED displeju.
Jel' to znaci da je - tesno, naravno - ipak 2:1 za S-AMOLED?