Ja sam lepo rekao da su drecave boje cool ugavnom za klince, ali za nekog ko se bar malo zainteresovao za fotografiju u zivotu nece izabrati tako nesto.
To sto je to ekran na mobilnom telefonu nije nikakvo opravdanje da na njemu nemam realne boje.
@Caesar
Naravno da boje na iP4 deluju isprane kada se stavi retina pored samoled-a koji preteruje sa saturacijom, ali pomisli da li ti svet oko sebe vidis onako kao na samoledu, da li sve sto vidis vristi od boja?
Sto se tice toga da je bolji taj samsung, stavi prst na celo i razmisli kako moze kopija iPhone-a da bude bolja od originala?
Ja sam ga poredio sa iP4 i odmah se to primeti da vriste boje i da se vide pixeli kada hoces da ih vidis na ekranu sto znaci da iP4 ima ostriju sliku koja prikazuje vise detalja, bolji OS narocito zbog velikog izbora kvalitetnih programa i igrica, kvalitet izrade...
Da, da... neko ko se "zainteresovao za fotografiju" će da ide naokolo i slika sa mobilnim telefonom. :sceptic: Dejlibut je čudo! :dJa sam lepo rekao da su drecave boje cool ugavnom za klince, ali za nekog ko se bar malo zainteresovao za fotografiju u zivotu nece izabrati tako nesto.
Imaj brate... to te dođe još jedno 620€.To sto je to ekran na mobilnom telefonu nije nikakvo opravdanje da na njemu nemam realne boje.
Tako što podržava microSD kartice, ima FM radio i otvoreno tržište aplikacija (u slučaju Galaxy S) i to sve za jedno 500-600€ manje. :S:Sto se tice toga da je bolji taj samsung, stavi prst na celo i razmisli kako moze kopija iPhone-a da bude bolja od originala?
Sve što si rekao stoji, ali stoji i to da košta jedno dve prosečne srpske plate više od npr Vejva. :S: A da ne spominjem to što sam ja Vejv dobio besplatno preko MTS-a, dok 1000€ ne verujem da bih dao za telefon pa taman da sam milioner (stvar prioriteta). Daleko od toga da nisam tehnofil (ne bih bio na ovom forumu da nisamJa sam ga poredio sa iP4 i odmah se to primeti da vriste boje i da se vide pixeli kada hoces da ih vidis na ekranu sto znaci da iP4 ima ostriju sliku koja prikazuje vise detalja, bolji OS narocito zbog velikog izbora kvalitetnih programa i igrica, kvalitet izrade...
Misliš da je to fazon "kiselo lisici grožđe"? :trust: Možda i jeste... Ali ne možeš osporiti Samsungov uspeh u tome da prenese veći deo "doživljaja" širokim narodnim masama za upola nižu cenu.@magick
To je slucaj trenutno kod nas sa nenormalnom cenom, ali ako se kojim slucajem pojavi sutra kod telenora iP4 na pretplatu, videces samo hvalospevke o njemu na forumu, i cena jeste jedini razlog zasto ljudi kazu da im se ne svidja ni retina ni iP4
bolji OS narocito zbog velikog izbora kvalitetnih programa i igrica
Imam ja jedno pitanje:
Ako su boje na iPhone-u 4 under saturated, kako onda mozes da kazes da on prikazuje realno boje, kada ih ne prikazuje? :sceptic:
![]()
Jako bitna stvar, imas program za naplatu parkinga na srpskomKvalitetnih programa prilagođenih našem tržištu na iOS nema.
Pa i nije samo... Na oko grafika na SAMOLED-u zaista izgleda lapše. Mislim, tolike su nijanse u pitanju da mnogi ni neće da se upuštaju u to, a kada čuju razliku u ceni telefona, tu tek prestaje svaka priča.Ja sam lepo rekao u onom postu iznad; glavni razlog zbog cega ne valja retina vecini jeste cena iP4 kod nas.
Pa nije baš tako... preskočio si potrošnju!Ali u ovoj temi ne poredjujemo cene vec ekrane na mobilnim telefonima.
Znaci SAMOLED ima bolju cenu a retina sve ostalo![]()
Reći da je SAMOLED ekran generalno bolji i prilagođeniji upotrebi na mobilnim telefonima ne znači da je retina loš ekran.
Jako bitna stvar, imas program za naplatu parkinga na srpskom
Da bi android market uspeo bar da se priblizi appstore, proci ce jos dosta vremena.
Na iPhone dnevno se pojavljuju kvalitetne stvari.
Poredimo samo facebook app koja na androidu nema ni opciju za chat.
Realno nije nikako, a da li je bliže realnosti? Verovatno.Isprano je realno, nabudžene boje su za decu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari