Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Stavljen CM6 rc3, sve odlicno radi osim MMSa, nece da skine sliku i galerija je malo bagovita, kada rotira ekran tada deformise sliku i mora da se izadje iz galerije. Jel ima neko slicne probleme?

Ostalo je cista 10ka!!!

Ta galerija je isto bagovita na CM6 na Legendu i Herou, mislim da ona ne može da radi potpuno normalno osim na ovim jačim telefonima.

To sa galerijom je bug, mislim da ce biti ispravljeno u sledecoj verziji...

A jel moze da se instalira neka druga galerija? Pronasao sam samo 3d na marketu, tj istu, nisam uspeo da nadjem onu staru jednostavnu sto radi posao kako treba...

i u stable CM6 nije ispravljen bug vezan za galeriju...

Čisto da potvrdim da ne mora wipe (ni google apps, automatski se backup-uju) ako se prelazi sa RC2, trebalo bi da ne mora ni za ostale CM6 verzije. Znači samo rom i onda kernel za 32A.

Takođe sam primetio da su vratili srpski "locale" (iz nekog razloga su ga izbacili u RC verzijama) kao i da konačno postoji srpski jezik za tastaturu - naravno očajno urađen, čak nema ni naša slova, ali do sada nije bilo ni toga tako da makar znaju da postojimo :)

Poslednja izmena:
Moram još malo reči hvale za CM 6.0 posle završene instalacije (išao sam wipe, zbog gore pomenutog problema sa wifi-em, pošto nisam provalio odmah bcrook kernel :) ), sam CM dolazi sa podešenim parametrima za, u mom slučaju, telenor (gprs i mms-mms nikad nisam na prethodnim verzijama ni podešavao) što je stvarno super stvar uštedite nekoliko minuta za konfigurisanje, što je jedan plus ;)

Da li Vam radi mms sa DS verzijom? Meni nece...

Meni ne radi, ne radi mi ni market kako treba (primetio sam kod mnogih sa 32A verzijom, na CM forumu ) tj market se ucita ali nece da skida aplikacije isto i default browser ne radi uvek kako treba (ovo se sve desava kada je ukljucen WiFi) probacu danas da resim problem (u medjuvremenu sam se vratio na RC3), tj wipe pa instalacija CM6 i bcrook kernela (posto sam prvo feshnuo onaj pure kernel koji je na sajtu i odmah posle preko njega bcroock, tako da cu najverovatnije odraditi wipe i odmah staviti bcrook kernel, da vidim da li ce se resiti problem ili cekam novu verziju kernel-a za 32A i novije izdanje CM-a :) )... A taman mi se zasvidjao :crash:

Meni ne radi, ne radi mi ni market kako treba (primetio sam kod mnogih sa 32A verzijom, na CM forumu ) tj market se ucita ali nece da skida aplikacije isto i default browser ne radi uvek kako treba (ovo se sve desava kada je ukljucen WiFi) probacu danas da resim problem (u medjuvremenu sam se vratio na RC3), tj wipe pa instalacija CM6 i bcrook kernela (posto sam prvo feshnuo onaj pure kernel koji je na sajtu i odmah posle preko njega bcroock, tako da cu najverovatnije odraditi wipe i odmah staviti bcrook kernel, da vidim da li ce se resiti problem ili cekam novu verziju kernel-a za 32A i novije izdanje CM-a :) )... A taman mi se zasvidjao :crash:

Problem RESEN: potrebno je izbrisati proxy iz apn-a (kod telenora radi super i bez proxy-a) zbog toga sto automatski dodaje taj proxy iz apn-a i na samu WiFi konekciju :trust: sada sve radi super :banana:

Meni radi market normalno osim što ne prikazuje komentare uopšte... Deluje kao da ni jedna aplikacija nema nijedan komentar. Ovaj problem sam imao i na CM5, pa na CM6 RC1... Na RC2 je proradilo i sad opet ne radi na stable :)

Nemam proxy upisan uopšte

Ja se vratih na CursorSense. Imao sam nekih problema sa wifi-jem i na kraju flešnuh Cursor. Milina kako sve radi, nema razmišljanja o bugovima i ostalim stvarima. Jedino što je minus je što ima par programa/widgeta koji ne rade na starom Androidu. Za sve ostalo...tu je CursorSense :p
Dok ne izađe zvanični update i ne osvane neki mod na xda koristiću ovaj.

@dakis: Kod mene prikazuje komentare :) mene zezao ovaj proxy za market i default browser zbog toga sto je za proxy setting (u wireless & network settings) automatski stavljao proxy koji mi je bio upisan u samom apn-u (Telenor podesavanja za gprs), onda sam iz apn-a izbrisao proxy i sada sve radi odlicno kao i sam Telenor internet :D (sa onim prvik kernelom koji je bio na CM sajtu, neki pure32A uopste nije hteo da pali wifi uvek prikazivao error, stavio sam kasnije (video na twitter-u) bcrook kernel i proradio wifi, vidim da je sada i na zvanicnom CM sajtu bcrook kernel :) )
@DuleC kakve probleme sa wifi-em si imao, ako je nesto od ovoga sto sam gore naveo mozes uspesno da resis :) steta je ne koristiti ovaj CM posto je izuzetno brz, po mom misljenju najbrzi CM do sada ;)

@dakis: Kod mene prikazuje komentare :) mene zezao ovaj proxy za market i default browser zbog toga sto je za proxy setting (u wireless & network settings) automatski stavljao proxy koji mi je bio upisan u samom apn-u (Telenor podesavanja za gprs), onda sam iz apn-a izbrisao proxy i sada sve radi odlicno kao i sam Telenor internet :D (sa onim prvik kernelom koji je bio na CM sajtu, neki pure32A uopste nije hteo da pali wifi uvek prikazivao error, stavio sam kasnije (video na twitter-u) bcrook kernel i proradio wifi, vidim da je sada i na zvanicnom CM sajtu bcrook kernel :) )

@DuleC kakve probleme sa wifi-em si imao, ako je nesto od ovoga sto sam gore naveo mozes uspesno da resis :) steta je ne koristiti ovaj CM posto je izuzetno brz, po mom misljenju najbrzi CM do sada ;)

Nije mogao da se nakači na AP, dok je lap npr. radio ok. Pomislio sam da je do roma, pa sam uradio nand backup na raniju verziju koja je radila, ali ni to nije pomoglo pa sam posumnjao na radio i hteo da flešnem nešto sa novim radiom i izbor je pao na proverenu stvar :).
Brzine mi uopšte ne fali na Cursoru, sve je na mestu, GPS, wifi, kamera, galerija...

CM 6 je meni drastišno produžio bateriju. Ranije je sa "letnjim osvetljenjem" (aka 100%) držala oko 45-48 sati. Sata je up a trenutno je na 49%. Kapiram da će lagano da izdrži 3 i nešto dana normalne upotrebe.

I kod mene je CM6.0.0 produžio trajanje baterije itekako (u odnosu na 5.0.7,5.0.8, cm6 rc3 ), slobodno mogu reći >30% ... odličan je ovaj CM6, malo me eto nervirao dok nisam rešio onaj problemčić sa wifi-em i sada sve šljaka perfektno..

Nisam nesto obracao posebno paznju, ali da znate da ste u pravu za bateriju. Sa RC mi nije sastavljao ceo dan a sada sa CM 6 DS gura bez problema!
Mada primetio sam da mi se fon malo usporio, nemam nesto preterano puno programa, sve igrice sam prebacio na mem karticu i cini mi se da je malo brzi, mada mozda samo tripujem...

Mada primetio sam da mi se fon malo usporio, nemam nesto preterano puno programa, sve igrice sam prebacio na mem karticu i cini mi se da je malo brzi
Cekaj brzi ili sporiji :) Po mom misljenju definitivno je brzi od RC3 (a i od 5.0.8), takodje primetio sam da ima i bolji mendzment memorije u odnosu na RC3..

imam problema sa mobile net. stavio sam widget da pokrene net ali kad ga ukljucim nece da se konektuje. uspe dA se konektuje tek posle restarta telefona. koristim smoki rom. imal jos neko slicnih problema?

Stavio 6.0 stable upravo, i čini mi se bržim od RC2, iako ovaj ADW Launcher udavi. 3G radi automatski, nisam probao MMS jer ga ne koristim, i tastatura mi se čini malo boljom.

Sada kad procitam svoj post vidim da sam zagulio malo. Usporio se fon pa sam igrice prebacio na mmc, uninstalirao neke programe i sada mi se cini posle tih zahvata da je fon malo brzi

Pa da, izasao je juce oficijalni 2.1 za rogers, ja ga vec imam na telefonu...

mozes da kazes koju rec o njemu?? mozemol da ga inst mi sto imamo fon kupljen kod vipa

Vrh Dno