Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

@stoske: Da li black bar ide po defaultu ili se podešava posebno?

Ne ide po default-u, ali se jako jednostavno menja.

CM Settings - User Interface - Notification colors - i na dnu Bar Color. Naravno mora da se promeni boja sata, notifikacija i sl...

A ja konačno imam rootovan Magic sa custom recoveryjem, je*ote :p

Stavio sam sinoć "CM6-32a-FroyoRedux-v1.2--blk" pošto originalni CMod ne prolazi HTC Magic logo.

Uglavnom, srećasrećarados'. Hvala drugari :wave:

Ne ide po default-u, ali se jako jednostavno menja.

CM Settings - User Interface - Notification colors - i na dnu Bar Color. Naravno mora da se promeni boja sata, notifikacija i sl...

O-ket :)

A ja konačno imam rootovan Magic sa custom recoveryjem, je*ote :p

Stavio sam sinoć "CM6-32a-FroyoRedux-v1.2--blk" pošto originalni CMod ne prolazi HTC Magic logo.

Uglavnom, srećasrećarados'. Hvala drugari :wave:

Meni Redux radi kao sat oko nedelju dana. Jesi li dovoljno čekao za standardni CM6 ili si ga prekinuo/izvadio bateriju?

Redux je baziran na Nightly izdanju, za razliku od originalnog CM6.

Ima nekih stvari kod Reduxa koje mi se ne sviđaju, kao recimo random nestajanje notifikacionog bara, i sitnice slične.

Za CM6 sam čekao više od pola sata oba puta, i ništa, jedino što nisam instalirao bc-x.x.x-signed.zip jer ga nije bilo na wikiju, sad sam skinuo sa CM foruma pa idem da probam.

:wave:

Notification bar ne nestaje, već je u ADWu uključena opcija Swipe Up i Down, isključi to i biće ok.
Što se tiče CM6, moraš da instaliraš BC, to ti je obavezno, to je dodatak kernelu šta li već...

Sta ti je to BC,ja sam odavde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723520
skinuo samo to sto je i postavjeno i podigao lepo rom,bez tog ubacivanja kernela,video sam tj tacnije primetio da se verzija menja ubacivajem novog roma,nezam sto ljdi zasebno to ubacuju.A inace ta verzija 1.2 sve to lepo,al pustite video klip ili ako ste na wifi ,idite na youtube,ono je strasno koliko secka i kasni.U onom u necore rezlutat je 21fps do 22fps....zato sam ga i izbacio

Nisam to napisao za Redux. Za Redux ne treba ništa, ali za originalni CM6 RC2 mora da se ubaci ebi1 kernel L I N K

Sad stavih i CM6, za sad super radi. Hvala DuleC. Biće još pitanja sigurno ;)

Vidi, nista te ja ne ubedjujem. Ako si ispostovao proceduru: wipe (prve tri stavke u meniju), update, ebi kernel, gapps...mora da radi. Ako ne, trazi problem negde drugo, mislim da je nekima formatiranje kartice pomoglo, ali nisam siguran da je vezano konkretno za taj problem koji ti imas.

uradio wipe,pa posle wipw dalvic cache(tako nekao),pa onda wipw batery i sve ...ono(nece da skodi),pa sam ubdate kernel,pa onda rom,pa onda ono gapps....e sad imao sam verziju

hboot-1.33.2010.img

Radio_3.22.20.17.img

i to je to...recovery je sapphire 1.6.2H.

Ja koliko sam shvatio treba prvo rom pa kernel pa apps, a ne kernel pa rom pa apps.. mada nemoj mi verovati na reč...

Redosled ide:
1. update-cm-6.0.0-DS-RC2-signed.....ROM
2. bc-6.0.0-RC2-ebi1-signed..............EBI kernel
3. gapps-mdpi-FRF91-3-signed...........Google apps

Ne možeš prvo ebi, pa onda rom.

Onda cu sve iz pocetka...prvo cu da formatiram karticu u kompu...pa onda tim redosledom

Mora prvo rom, pa kernel na 32A. Jer rom sadrzi kernel koji je pisan za 32B, pa kad se on instalira, odmah posle toga se instalira kernel za ebi port koji nadogradjuje prethodni kernel (moguce da ga i skroz menja) u rom-u za 32A verziju. Znaci obavezno prvo rom, pa posle kernel...

Odradio sam,hvala.I kratko se i zadzao.Cak i sa jitom koci po nekad,3d galeriju ne podnosim a nema one obicne,mrzi me da jurcam po marktu za takvu glupost koja na 2.1 ima.....neocore bez jit 18 sa njim oko 21....prema tome,jos to nije kako treba.Ili cursos senze ili smoki....ovo ostalo ..

Poslednja izmena:
Pa smoki je po defaultu lepsi 100 puta od cyanogen-a, bar meni... a veliku dilemu imas kad se razmisljas izmedju 1.5 i 2.1 ROM-a... :)

rodjeni ne radi se o tome sta e lepse..vec napisao sam,ne volim da mi koci nesto..a takav je ovaj 2.2 android...a sad....ima neke svojeprednosti i taj 1.5. ...nema veze.Ono sto zapravo ja zelim da pitam,vec sam jednom pitao ali mi niko nije dao odgovor.Teme za rootovane telefone,koje sve menjaju...gde ja to mogu da nadjem.Na xda.....je jako nepregledno,odes u onu sekciju teme,ali njima je tema i kad promenis wall....(ooo moriseone sto nisi pevao people are stupid a ne strange)ili promena tema zavisi od konkretnof roma...primera radi...za smoki i za ovaj ovde PVC gde mogu da se nadju teme...koje menjaju sve?

Meni 2.2 na mom 32b uopste ne koci, naprotiv, radi mi 2x bolje nego fabricki 1.6

Da li si odradio optimizaciju, tipa iskljucio dihtering, neke animacije, stavio adw launcher da bude system persistent i slicno?

Meni sam sistem radi lepo, ali mi je tastatura odnosno kucanje na istoj tromo, kao da ima zadršku određenu između pritiska i prepoznavanja simbola.

Meni 2.2 na mom 32b uopste ne koci, naprotiv, radi mi 2x bolje nego fabricki 1.6

Da li si odradio optimizaciju, tipa iskljucio dihtering, neke animacije, stavio adw launcher da bude system persistent i slicno?

Stavio si CM 2.2 v2? tj 6.2?

@aca85

Da CM6 RC2

@djikile74

Nisam radio sintetiku, niti me zanima. Froyo radi kod mene skroz OK, nisam imao ni jedan FC od instalacije, refresh-ovi desktopa su veoma retki (imajte na umu da imam 32b sa ispod 200mb rama)....

Veoma sam zadovoljan, gledajuci koji fon imam.

Izašao novi FroyoRedux v1.5
Changelog FroyoRedux :

v1.5

based off nightly aug 1st 9am
moved some apps to /data so they can be uninstalled
updated google maps to latest
kernel is bcrooks july27th kernel at this time for 32a -32b will be stock CM kernel
updated a few applications
adfree is removed and now it is built into the system without need for app
this includes audioDSP equalizer under CM settings
add MarioLWP

L I N K

@svi na froyou: da li ste prilikom prelaska na froyo primetili ubrzanje prilikom sms operacija?

obrni okreni,smoki je najbolji....samo da se jos malo sredi ...i to je to....

@jorgovan

Koristim Handcent SMS od prvog dana, na svim verzijama Androida i isto radi, nema razlike.

Vrh Dno