Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

Sa najnovijim radiom nema problema sa SMSovima.

Ako je nekome usput,jel moze da mi kaze,ubacivanjem novog radia,jel se utice na podatke na telefonu odnosno OS... ? Hvala unapred!

Na XDA sam pročitao da radio treba flešovati prvo, onda ROM. U istom threadu sam našao da su neki ljudi uspešno flešovali radio i posle.

Ja sam se juce vratio na stariji 6.35.10.18
Sa onim novijim radiom mi se desavalo da sam nedostupan a imam pun signal. Tri puta za dva dana. Stavio sam preusmerenje na drugi broj kad sam nedostupan i vidim da me neki ljudi zovu na taj drugi broj a znam da im ga nisam dao, kad ono radi preusmerenje... Vracen je ovaj 10.18 radio, sa njim nisam imao problema

To je pocelo i meni da se desava, stizu poruke sa propustenim pozivima. Jel ti ukljucen 3G?

Nije ukljucen, posto sam potrosio Telenorovih 150Mb, ogranicen sam na edge tako da nema svrhe da mi 3G trosi bateriju. Ovo je ozbiljan nedostatak

Pitao sam Klothiusa, pa ako nađe vremena da odgovori :), videćemo u čemu je problem. Desilo mi se i da SMS nije odmah poslao, već posle desetak sekundi. Prvo je izbacio Message not sent poruku, pa je malo kasnije poslao. A taman sam se obradovao...

Napravio sam svoj 2.1 ROM, jer je na v1.0 malo mesta. Posle ne tako mnogo instaliranih aplikacija, izbacivao mi je poruku za Low memory space.
Problem sa povremenom nedostupnošću je i dalje tu, ali to je verovatno zbog oscilovanja u kvalitetu 3G signala. Sada ću probati sa GSM only režimom pa da vidim da li je definitivno do toga ili je do Radia, ali brzine su toliko u korist HSDPA da ne znam šta da radim. HSDPA - 524/382 kbps, a EDGE 71/126kbps :(

Pitanje za studio vpc (a i sve ostale, ako znaju): Instalirao sam Vas ROM koji ste postavili ovde na forumu, nakon fabrickog Androida 1.5 (koji je usput i "zakucao"), ovaj je pun pogodak. Sve radi odlicno, baterija mnogo duze traje, ali ipak imam i odredjenih problema, pa moram da se obratim za savet/pomoc:

1. Maximum slobodne RAM memorije kada pogasim sve aplikacije preko Advanced Task Killer-a se krece izmedju 50 i 70 mb. Cini mi se da je to malo, pa me interesuje da li sam u pravu ili ne? A ako jesam, gde traziti problem?

2. Na internoj memoriji je nakon instalacije odredjenih aplikacija ostalo samo ~16 mb memorije. Kako prebaciti neke aplikacije na SD Card?

3. Od kada sam instalirao ROM, telefon odbija da se puni na punjacu, vec samo preko USB kabla. Sta to moze biti? Inace, punjac je isproban i ispravan je..

4. Kako obrisati program Hancent SMS (koji mi inace strasno ide na zivce jos od pre) jer jednostavno zelim da koristim obican,vec integrisani program za SMS? Kao default sam vec izabrao taj standardni program, medjutim kada mi stigne poruka, uvek odzvone 2 melodije i uvek se u notifications-ima pokazu 2 ikonice i 2 poruke, sto poprilicno ume da nervira...

5. I jedna (po meni) velika zamerka - zasto ste integrisali u ROM program Better Keyboard? Jednostavno, ne svidja se svakom, a postoji i ljudi kao sto sam ja koji celog zivota kucaju na phone keyboard, i koji ne smatraju da je QWERTY tastatura bolja. Da li postoji neka sansa da se i taj program izbrise, i da se instalira obican (fabricki), koji pride i daje opcije za Phone, Compact QWERTY kao i Full QWERTY tastature, pa se jednostavno i odatle moze i zabrati,svakom po volji ili po navici.

Osim toga, ROM je stvarno odlican. Unapred hvala na odgovorima.

Pozdrav, Nemanja.

1.ok je da imas izmedju 50-70mb slobodno
2.neznam sta si instalirao, ali j posle 15-tak instaliranih programa imam 70mb przazno
3.takvih problema nemam...
4.na marketu imas program uninstaller. skini instaliraj i pomocu njega izbrisi handcent SMS.
5.sa istim programom koji sam naveo pod 4

pozdrav od imenjaka xD

OK, za RAM smo razjasnili. Sto se Handcent SMS-a tice, on je integrisan u ROM, kao i Better Keyboard, pa ih Uninstaller (koji koristim jos od ranije) kao takve ne prepoznaje, a iz Settings/Manage Applications jednostavno ne mogu da se uninstaliraju. Dakle, proces je malo komplikovaniji, pa zato ocekujem odgovor od tvorca ovog ROM-a gde ih je integrisao, i kako ih "dezintegrisati" ;).

Pozdrav i tebi imenjace, i hvala na odgovoru ;).

Instaliraj program Root explorer. Iz njega možeš izbrisati programe, s tim što imaš dugme R/O, R/W. Sa R/W omogućiš brisanje aplikacije, posle brisanja vratiš na R/O i to je to.

Imas TitaniumBackup i sa njim mozes ama bas sve da izbrises (i izvrsis backup), samo pazljivo da ne izbrises nesto sto ne treba :)
takodje mozes i da ne izbrises hancent, vec u njegovim podesavanjima iskljuci da te obavestava (notifications)...
Inace ovo pod 3 sto si naveo gore u nekom postu prethodnom, jel si pokusao ponovo da instaliras ROm (a pre toga full wipe)?

Hehe, a imao sam taj Root Explorer integrisan u ROM, i nikako da pokusam preko njega... Hvala na savetu - uspelo je ;-). Doduse, nisam nasao "Uninstal", vec "Delete", ali sve radi OK :-D.

Da, tako i treba, ideš na Delete. Samo pazi šta brišeš, nemoj se zaleteti pa izbrisati nešto što ne treba :).

Pazim, pazim ;)... Nego, jos jedno pitanje, pa da ne davim vise - da li je ikako ( i kako) moguce podesiti Magic da snima sadrzaj koji skidam sa neta direktno na SD Card?

Super je ovaj 2.1 ROM, derivat Rogers sa XDA developers. Doduše, čini mi se da izede bateriju malo prebrzo? Na 1.5 je baterija bila vrlo izdašna, izuzev kad se pokrene IGO, on je sprži začas.

Pozdrav svima,

Imama sledeci Vodafone Magic

SAPPHIRE PVT 32B SHIP S-ON G
HBOOT-1.33.0004 (SAPP10000)
CPLD-10
RADIO-2.22.19.261
APR 9 2009, 23:30:40

E sada posto je on 32B, a uglavnom svi ovde imaju 32A, ja bih voleo da potvrdim redosled operacija.
Citao sam na dosta mesta i na kraju umesto da mi bude jasnije samo sam jos vise u konfuziji, pa ne
zamerite zbog ovih pitanja.

Video sam je ovaj SPL 1.33.0004 Non-Perfected sto znaci da proces nije preterano komplikovan.

1. Da li prvo da zamenim ovaj SPL 1.33.0004 sa 1.33.2010 ili da instaliram recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img ?
(Da li se SPL koji imam moze nekako bekapovati da kasnije vratim ako ima potrebe?)

2. Procedura za SPL update je:

fastboot flash hboot hboot-1.33.2010.img
fastboot erase system -w
fastboot reboot-bootloader

(da li je dovoljan samo prvi red ili mora sva tri?)
Da li ovo sve radim sa racunara? (Sredjen ADB da radi)
Da li se ovaj image kopira na SD karticu?

3. Procedura za recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img:

fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img
fastboot erase system -w

Ista pitanja kao malocas:
(da li je dovoljan samo prvi red ili mora sva tri?)
Da li ovo sve radim sa racunara? (Sredjen ADB da radi)
Da li se ovaj image kopira na SD karticu?

3. Mislio sam da flesujem ovaj ROM - [ROM][32a][32b][3.22][Froyo] CM6-Minimou-final (09/04/2010)

- Prvo uradim nandroid backup
- Onda uradim wipe
- iskopiram ovaj .zip fajl (bas .zip a ne .img) na sd karticu
- iz fastboot AmonRA izaberem Flash zip from SDCARD i izaberem ovaj koji sam smestio u root kartice i to je to?

4. Da li na ovom ROM-u rade i kamera i video snimci (citao sm da uglavnom ne rade), a ako ne rade koji onda da instaliram na kome rade i kamera i video?
Da li je ovaj ROM dovoljno brz ili imate preporuku za neki bolji?

Izvinjavam se ako sam bio preopsiran i hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav!

Ljudi jel moze mozda neko da mi objasni o cemu se radi? Imam:
SAPPHIRE PVT 32A ENG S-OFF H
HBOOT-1.76.2007 (SAPP10000)
CPLD-12
RADIO-6.35.16.19 (dakle novi)

I ne mogu nikako da ubacim ni jedan ovaj novi rom, uvek mi prijavljuje gresku neku, dodje do trecine i stane, znaci bilo koji rom. Pokusao sam da stavim i ovaj RCMagic21_v42 sa partition layout-om i smoki X ali nista nece. Pritom imam recovery RA-hero 1.5.2, da nije to mozda problem? Ali novi recovery ne mogu da ubacim bez roma, tako da mi treba neki rom. Molim vas za brz odgovor ako zna neko?? Hvala.

Sredio sam sve, hvala na brzom odgovoru :) Nego zanima me jel koristi neko iGO? Kada odredim neku destinaciju, nigde mi ne pise koliko brzo idem, nigde ne mogu da nadjem km/h. Jel se desavalo to jos nekom?

I jel zna neko kako se kod ovog roma http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=778083
zove ova izmenjena tastatura, bas mi se svidja :)

Poslednja izmena:
Piše ti pod features: HTC IME mod by jonasl, themed by Robocik

Ali mene interesuje kako se aktivira ta tastatura, ubacio sam taj rom ali ne mogu nikako da nadjem?

Da li je mogiuce instalirati rom bez usb konekcije,posto moj magic iz nekog razloga vise ne moze da se poveze sa pc-jem.Probao sam vise usb kablova,reistalirao win7,probao na laptopu(XP) na jos jednom pc i na linuxu i nece pa nece?

Da pojednostavim moj prethodni post i pitanja.

Samo bih zamolio da mi neko kaze za Magic 32B sa SPL 1.33.0004 da li je ovo ispravna procedura:

1. prvo prebacim ovaj fajl update.Engineering-SPL-HBOOT-1.33.2010-signed.zip
i preimenujem ga samo u update.zip i iskopiram u root kartice
onda kucam fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img
pa onda izaberem flash zip from SD card i izaberem ovaj update.zip
i to je to.

Ako imam ovaj SPL 1.33.2010 onda idem ovo

2. Procedura za recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img:

fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.7.0G.img
fastboot erase system -w

Znaci samo da li je ovo OK da ne bih brickovao tel.

Hvala svima unapred ;)

Registruj se i rondaj po XDA-Developers forumu. U sekciji za HTC Magic telefon imaš i teme za model sa tvojim čipom. Ne bih se usuđivao da ti dajem bilo kakve savete da ne spališ telefon.

Imam dobar savet za sve koji koriste RCRogers42 sa XDA Developers. Naime, meni je nakon 1.5 taj novi ROM radio vrlo sporo, štucao je i stalno nešto drljao u pozadini. Verovatno nešto nisam dobro uradio kad sam instalirao 1.5 ROM, ili je prosto njegovih 96Mb memorije odvojeno za swap particiju nedovoljno. Ponovo sam preparticionisao karticu (pre toga bekapovao ceo sadržaj) iz RA-HERO-Recovery sa veličinom od 256Mb (lupio sam ovu cifru, nisam nešto istraživao). Uglavnom, sad uspeva da sačuva u pozadini maltene sve aplikacije koje koristim i spore su samo prvi put kad se učitaju. Posle toga telefon prosto - leti. Radi brže sa svim onim eye-candy opcijama nego što je golišavi 1.5 ikad radio.

Ovo je kontradiktorno celom konceptu Android OS-a, ali provereno u praksi je da mu swap stvarno treba, i to više nego što preporučuju. Fabrička vrednost je valjda 32, meni je Amon RA Recovery setovao na 96 ja mislim, ali ovih 256 je izgleda prava stvar za performanse. Takođe sam sve aplikacije prebacio na karticu, mada nemam pojma što sam to radio, nije mi falilo memorije. Samo sam probao kako radi. :) I to je vrlo prosto, iz Recovery-ja sam napravio EXT2 particiju i klikno da se prebace.

IGO ne prikazuje brzinu kada imaš destinaciju, samo kada krstariš gledajući mapu bez destinacije. U pitanju nije pravi IGO, nego maksimalno osakaćena verzija IGO Amigo. Pravi IGO je daleko ozbiljniji i kompleksniji problem, ali na žalost, moguće ga je koristiti samo na WM platformi.

Da li je mogiuce instalirati rom bez usb konekcije,posto moj magic iz nekog razloga vise ne moze da se poveze sa pc-jem.Probao sam vise usb kablova,reistalirao win7,probao na laptopu(XP) na jos jednom pc i na linuxu i nece pa nece?

Jel si probao da pristupis SD kartici dok si u recovery modu?
Imao sam slican problem,u recovery je moglo da se pristupi sd kartici a inace nije moglo. Instalacijom Smokija 0.7 i novijih verzija,problem sam resio.

Registruj se i rondaj po XDA-Developers forumu. U sekciji za HTC Magic telefon imaš i teme za model sa tvojim čipom. Ne bih se usuđivao da ti dajem bilo kakve savete da ne spališ telefon.

Registrovan tamo i gledao mali milion postova i posto ima svakavih nacina nisam siguran koji je pravi i kao sto sam napisao u prethodnom postu sto sam vise citao vise sam bivao zbunjen i zato hocu da proverim.

Jel si probao da pristupis SD kartici dok si u recovery modu?
Imao sam slican problem,u recovery je moglo da se pristupi sd kartici a inace nije moglo. Instalacijom Smokija 0.7 i novijih verzija,problem sam resio.

Nisam,niti znam kako telefon nije rutovan ima samo oficijalni update sense 1.5,konekcija je radila normalno sve dok nisam poceo da punim telefon u kolima na nekom neoriginalnom adapteru,ne znam dal je bitno al reko da napomenem.

Ja sam sve ROM-ove do sad flešovao iz Recovery-ja, sa kartice, na koju sam ZIP fajl sa ROM-om prebacivao preko card readera. Doduše, da bi recovery ubacio u telefon mislim da je ipak potreban USB kabl. Ne mogu da se setim kako se Radio ubacivao, vrlo moguće takođe preko USB kabla.

Nazad
Vrh Dno