Pitanje za studio vpc (a i sve ostale, ako znaju): Instalirao sam Vas ROM koji ste postavili ovde na forumu, nakon fabrickog Androida 1.5 (koji je usput i "zakucao"), ovaj je pun pogodak. Sve radi odlicno, baterija mnogo duze traje, ali ipak imam i odredjenih problema, pa moram da se obratim za savet/pomoc:
1. Maximum slobodne RAM memorije kada pogasim sve aplikacije preko Advanced Task Killer-a se krece izmedju 50 i 70 mb. Cini mi se da je to malo, pa me interesuje da li sam u pravu ili ne? A ako jesam, gde traziti problem?
2. Na internoj memoriji je nakon instalacije odredjenih aplikacija ostalo samo ~16 mb memorije. Kako prebaciti neke aplikacije na SD Card?
3. Od kada sam instalirao ROM, telefon odbija da se puni na punjacu, vec samo preko USB kabla. Sta to moze biti? Inace, punjac je isproban i ispravan je..
4. Kako obrisati program Hancent SMS (koji mi inace strasno ide na zivce jos od pre) jer jednostavno zelim da koristim obican,vec integrisani program za SMS? Kao default sam vec izabrao taj standardni program, medjutim kada mi stigne poruka, uvek odzvone 2 melodije i uvek se u notifications-ima pokazu 2 ikonice i 2 poruke, sto poprilicno ume da nervira...
5. I jedna (po meni) velika zamerka - zasto ste integrisali u ROM program Better Keyboard? Jednostavno, ne svidja se svakom, a postoji i ljudi kao sto sam ja koji celog zivota kucaju na phone keyboard, i koji ne smatraju da je QWERTY tastatura bolja. Da li postoji neka sansa da se i taj program izbrise, i da se instalira obican (fabricki), koji pride i daje opcije za Phone, Compact QWERTY kao i Full QWERTY tastature, pa se jednostavno i odatle moze i zabrati,svakom po volji ili po navici.
Osim toga, ROM je stvarno odlican. Unapred hvala na odgovorima.
Pozdrav, Nemanja.