Šta je novo?

Mafia II

^Kad planiraš da zameniš taj srATI?

Fino izgleda fizika u Mafiji mada nije ništa neviđeno do sada i poprilično sam siguran da je jedino kaput Physx only. Što bi rekao nex999, gimmick je u pitanju :)

Meh, danas se za relativno male novce moze nabaviti recimo 9600GT za dedicated physx. Nervira me sto su je toliko odlazu da bi na kraju na jeftin nacin ubacivali efekte u igru :(

^
Bas tako men, sem toga imaju isti ti snimci sa razaranjem jos kad su bile konzolini trejleri. Jedino ovo sa kaputom mi je novina.

^Kad planiraš da zameniš taj srATI?

Pa kako stvari stoje, razocaran sam malo fermikom, tako da cu zbog pretrpljenog stresa ubosti jos jednu 5870 i neku nvidiu za fiziku:p. Od nedelje mi da se pohvalim stize i7,fcking gigabyte GA-x58a ud7,6gb napucanog corsaira cl7 i prolimatech megahalem tako da sam, nadam se, spreman za mafiju :D

Poslednja izmena:
Pa kako stvari stoje, razocaran sam malo fermikom, tako da cu zbog pretrpljenog stresa ubosti jos jednu 5870 i neku nvidiu za fiziku:p. Od nedelje mi da se pohvalim stize i7,fcking gigabyte GA-x58a ud7,6gb napucanog corsaira cl7 i prolimatech megahalem tako da sam, nadam se, spreman za mafiju :D

Pu crkla ti tastatura dabogda :D.
Ja ocekujem ovo sa C2Duo @3,5GHz, 4GB DDR2 i GTX260 da igram na visokim podesavanjima na 16x10 :smoke:.
Al dobro, mozda sam naivan :d.

- Pre dve godine sam kupio novi kompjuter, da bih se spremio za Mafia II.
- Pre 4 meseca sam odustao od cekanja i prodao taj komp (koji uopste nije bio los, vremenom sam ga apgrejdovao).
- Stekam za komp koji ce moci da pokrene Mafia II kako valja.
- Nadam se da cu uspeti da sacekam do avgusta.
- Mafia je najbolja igra ikad.
- Ako uspem da sacekam avgust da bih kupio komp, nesto mi fali.
- Ako sam kupio jedan komp, prodao ga i sad planiram kupovinu novog samo zbog jedne igre, definitivno mi nesto fali.
- Uzivam u HOG i logickim igricama, track mania, elasto mania i slicnim, pa mi jak komp ni ne treba.
- Samo hocu da uzivam u Mafia II kao u prvom delu.
- Ako zeznu igru, tuzicu ih, jer cu kupiti drugi kompjuter samo zbog njih i njihove igre, a ceo www.benchmark.rs/forum mi se smeje zbog toga.
- Jedva cekam septembar.

Mislim da imas prevelika ocekivanja :), kao uostalom i ja.
Cak i da igra po svim aspektima bude bolja od Mafije 1, opet ce biti losija :).
Jednostavno, M1 je onomad bila mala revolucija (ko pomene GTA 3 dabogda mu crkla tastatura :D), nesto novo, odlicno sklopljeno, sa do tad nevidjenom pricom iz Koza Nostra sveta :).
Zato je M1 neponovljiva. Ako ocekujem(o) da ce M2 biti bolja, mislim da cemo se debelo razocarati ;), iako se vidi da ce igra biti fantasticna :).

Mislim da imas prevelika ocekivanja :), kao uostalom i ja.
Cak i da igra po svim aspektima bude bolja od Mafije 1, opet ce biti losija :).
Jednostavno, M1 je onomad bila mala revolucija (ko pomene GTA 3 dabogda mu crkla tastatura :D), nesto novo, odlicno sklopljeno, sa do tad nevidjenom pricom iz Koza Nostra sveta :).
Zato je M1 neponovljiva. Ako ocekujem(o) da ce M2 biti bolja, mislim da cemo se debelo razocarati ;), iako se vidi da ce igra biti fantasticna :).

Sto se tice GTA, prva dva dela su mi mnoooogo bolja od treceg i svakog sledeceg (treci sam samo probao i smorio se, a ostale sam video na kompovima drugova koji su ludeli kao ja na Mafiu).
Nema sta. Mafia je izasla pre 8 godina i dalje pozelim da je odigram. Kad sednem za volan, pa pocnem da taksiram. To je nesto posebno...
Samo da voznja ostane kao u prvom delu - totalno realna.
Nadam se da mi nece crci tastatura, jer nisam hvalio GTA 3... :d

GTA3 je igrica u poredjenju sa igretinom kakva je bila, i jos je, prva Mafia. Od drugog dela naravno ocekujem puno ali sumnjam da ce utisak u toku igranja biti isti onaj kao kada sam igrao M1... Za sad, sve sto je objavljeno od videa, slika izgleda blago receno fenomenalno...
Takodje, Illusion Softworks ups 2K Czech, je sam napravio engine od nule jer su rekli da im se ne svidja ni jedan od trenutno ponudjenih na trzistu. To samo po sebi govori koji su to profesionalci. Ne treba se ponavljati, ali opet moram da napomenem, sve bolje igre nam dolaze sa istoka Evrope a Mafia 2 to sigurno jeste.

sve bolje igre nam dolaze sa istoka Evrope a Mafia 2 to sigurno jeste.

Amen to that :).
Istok je poprilicno originalan uvek bio.
Al ne "krajnji" istok, japanci mi nisu previse dopadljivi, a ni njihove igre :d.

Nije dobar gameplay. :/ (po trailerima)

Neće to biti osećaj ekvivalentan (a ni bolji) onom pri igranju Mafie 1.

Ma daj. Pa gameplay je prakticno istovetan, gledajuci trailere. Jedina kljucna razlike je koriscenje zaklona (kao u GeOW), dobro i naravno postojanje mnogo bolje fizike (destrukcija).
Ali sto se krucijalnih stvari tice, gameplay je apsolutno isti.

E sad, nostalgija je druga stvar :), nemerljiva, varljiva...

Internet Explorer је јеdаn jednostavan program koji sе dobija uz Windows а koji omogućava da sе sа interneta skinu web browseri kао što su Mozilla Firefox ili Opera.

Hahaha, kraljevski potpis :D.
Odakle ti to, deluje mi pocetak recenice kao iz nekog udzbenika :p.

Hahaha, kraljevski potpis :D.
Odakle ti to, deluje mi pocetak recenice kao iz nekog udzbenika :p.

:D ...a ne sećam se zaista gde sam našao to. Negde po netu naravno.

A što se tiče gameplay-a, ja sam i dalje (neubičajeno) pesimističan. :trust:

A što se tiče gameplay-a, ja sam i dalje (neubičajeno) pesimističan. :trust:

Ma, gameplay će biti odličan, Česi slušaju one zamerke kao što je bilo pre 5-6 meseci da sa sačmarom otkidaš tipa na 50 metara kao od šale, da tip ostaje nepovređen iako na pola metra od njega eksplodira auto, itd. Zaista ima na forumu 2KChech (ili beše Illusion Softworks) deo za sugestije, koliko se sećam, pošto davno nisam bio, a ovo sam pročitao tamo. A što se vožnje tiče, zar se niko više ne seća izjave Danijela Vavre da će biti dva moda vožnje, arkadni i simulacijski. A u trejlerima su prikazivali arkadni, zbog lakšeg izvođenja akcije za "grebovanje" (samo je falilo da prave trejler u kom se tester isklizava sa puta i razbija u tri lepe PM).
Jedino što je mene zabrinulo jeste "najava" koju sam pročitao na nekom sajtu da će trebati 15-ak sati da se završi igra. Samo 15 sati uživanja! Nema veze, kupuje se original, jer će tih 15 sati biti vrhunsko!

Nadam se samo da ce zaista izaci tog toplog avgusta, toliko su puta odlagali, da sam sada skeptican po pitanju svega. A za Mafijom kriziram nenormalno :S: Morao sam da predjem prvi deo jos jednom da me zelja mine :D

Evo još jedne obećavajuće najave:

"...Developeri su nam obećali petnaestak sati glavne kampanje, što se na prvu ruku čini malo. No ono što nas je najviše zaintrigiralo kod zadataka u igri jest pristup istima. Naime, neće vas netko nazvati i reći vam da vozite 50 kilometara kako bi mu iznijeli smeće, već će se sve odvijati onako usput. Primjerice, Vito se uputi prema jednoj lokaciji, kadli se najednom dogodi sudar dvaju automobila. Igra vam igra tada daje opciju da se umiješate i eventualno potučete ili pak možete jednostavno sve ignorirati i nastaviti s glavnom misijom. Takvu slobodu imate u još nekoliko navrata. Primjerice ako vas policajac vidi s oružjem, možete ga podmititi, pokazati dozvolu (ako je imate) ili jednostavno početi bježati.
U trailerima smo mogli vidjeti kako Vito vozi aute i bježi od policije, što uvelike podsjeća na konkurentski GTA serijal, no prema riječima developera, sama vožnja, potjere i oštećenja automobila će biti znatno realnija nego prije. Policiji nećete sigurno pobjeći tako da njima pred nosom jednostavno obojite auto. Morati ćete mijenjati aute i odjeću sukladno tome kako vas prepoznaju. Znači, ako vide samo auto, morate otići policiji te napustiti vozilo. Ako kojim slučajem parkirate taj auto u garaži te ga nakon nekoliko dana krenete opet voziti, neće biti zgodno ako vas policija vidi. Taj problem onda možete riješiti mijenjanjem registracije i boje auta.
S druge strane, ako vas vide kako ubijate pješaka, jedino rješenje je riješiti se policije i ući u auto ili promijeniti odjeću. Ako su vas vidjeli kako ubijate pješaka i bježite u auto, morati ćete se riješiti auta i odjeće. Novost u borbi jest cover sistem. Srećom, najobičniji cover sistem, ne izlizani cover + autoregeneracijski health sistem koji većini (prvenstveno meni osobno) ide na živce. Osim standardnog napucavanja, tu nam je i "šoranje" koje se sastoji od brzog i jakog udarca, te izbjegavanja udarca. Nije nešto kompleksno, no to ne znači da nije dobro..."

Uf, kako neke sitnice mogu bitno da poboljšaju gameplay.

Link za celu najavu:
http://www.hcl.hr/najave-mafia-2-pc-x360-ps3-179-22.html

Samo da ne ubiju gameplay tim sitnicama, meni je barem u prvom delu ogranicenje brzine bilo turn-off. Jeste realno, ali me je smaralo sto moram da drzim onaj limit 80% vremena i da se vucem ko prebiVen.

Samo da ne ubiju gameplay tim sitnicama, meni je barem u prvom delu ogranicenje brzine bilo turn-off. Jeste realno, ali me je smaralo sto moram da drzim onaj limit 80% vremena i da se vucem ko prebiVen.

Pa i nisi morao :).
Samo je trebalo da vozis brzo gde nema policije, kao i u stvarnosti. Ili da budes brzi od policije, ako krenu da te jure. Dakle, opet realno.

Ograničenje brzine je sasvim cool, mnogo mi se više sviđalo to nego GTA4 i jurcanje 200kmph kroz Menhetn i policija ništa.
Ali to 15 sati kampanje mi deluje opasno malo. Pa setite se samo koliko je trajala kampanja u prvoj Mafiji da ne govorim o GTA4 .

Koliko je to trajala kampanja u prvoj Mafiji, ne secam se da je duze od 15 sati.. ne znam o cemu pricate.

Pa i nije duze.
Al bio je dobar Free Ride Extreme mode :), sa onih 19 misijica :D.
Secam se da sam igrao i Free Ride, onako iz dosade i uzivao vise nego kod "kampanja" 95% danasnjih igara :).

Znam sigurno da sam je igrao mnogo više od 15 sati.

Znam sigurno da sam je igrao mnogo više od 15 sati.

Bas tako. Jedini nacin da se prvi deo zavrsi za 15 sati je ako prelazis 3. ili 4. put zaredom mada i onda neznam bas. Sama ona misija na pocetku kada se taksira i razvoze ljudi po gradu, iako je prosta, oduzima dosta vremena zbog ogranicenja brzine i policije. Plus prvi deo je za danasnje pojmove prilicno teska igra. Health se ne puni sam od sebe i ako se dobro secam, kad se reload-uje oruzje sve sto je ostalo od municije u magazinu propada. Ako 2. deo stvarno bude tako kratak, kao sto se najavljuje, bice veliko razocarenje. Gledajuci par snimaka gameplay-a mislim da ce health biti resen po sada standardnom principu. Zamagli se ekran, cuka bije kao luda, sacekas 5 sekundi i ponovo je kao nov. I pored svega toga da igru mozes da predjes za samo 15h, ma koliko misije budu interesantne, bice epic fail.

Bas tako. Jedini nacin da se prvi deo zavrsi za 15 sati je ako prelazis 3. ili 4. put zaredom mada i onda neznam bas. Sama ona misija na pocetku kada se taksira i razvoze ljudi po gradu, iako je prosta, oduzima dosta vremena zbog ogranicenja brzine i policije. Plus prvi deo je za danasnje pojmove prilicno teska igra. Health se ne puni sam od sebe i ako se dobro secam, kad se reload-uje oruzje sve sto je ostalo od municije u magazinu propada. Ako 2. deo stvarno bude tako kratak, kao sto se najavljuje, bice veliko razocarenje. Gledajuci par snimaka gameplay-a mislim da ce health biti resen po sada standardnom principu. Zamagli se ekran, cuka bije kao luda, sacekas 5 sekundi i ponovo je kao nov. I pored svega toga da igru mozes da predjes za samo 15h, ma koliko misije budu interesantne, bice epic fail.

Za mene je bolji old school sistem regenerate health-a, u vidu health paketica. To je bas lepo reseno u M1, nalazili su se tamo gde i treba da se nalaze, u crvenim ormaricima za prvu pomoc :).

U pravu si, meni je u glavi pricha da nije vise od 15 sati, ali nisam racunao vozikanje, pa ako su i voznju do misija racunali u tih 15 sati, onda jeste uzas..

Nazad
Vrh Dno