Šta je novo?

Mafia II

Dajte, narode, stvarno vas ne razumem. Igra se neće uskoro pojaviti, a ovde već ima "poznavalaca" koji znaju da će biti ("epic fail") loša. Na osnovu čega?? Par trejlera nedovrešene igre od pre nekoliko meseci?? Zato što se health dopunjuje po sistemu "zamagli se ekran, cuka bije kao luda, sacekas 5 sekundi i ponovo je kao nov"?? Tako nešto u Crysis, CoD i drugim igrama ne smeta, ali u Mafiji to je ogroman minus?? Gledao sam dosta trejlera za igru, ali kako mu se health obnavlja još nisam video, ali i da je ovaj način, ne bi mi smetalo.
Postavio sam bio link za onaj hrvatski sajt sa najavom za Mafiju, a tamo piše: "Developeri su nam obećali petnaestak sati GLAVNE kampanje". A šta mislite hoće li biti i SPOREDNIH misija (side quest) i kakvog će kvaliteta biti, s obzirom na: "Čisto usporedbe radi, rečeno je kako original ima oko 400 stranica scenarija, dok nastavak ima 700. Slobodno možemo zaključiti kako će igra pružiti trajnu single player zabavu, tim više što developeri nemaju nikakvu namjeru napraviti multiplayer mod."
Ej, ne prave multiplejer, a uz to kratku igru?? Pa, nisu počeli da je prave prošle godine (kao što to radi IW sa CoD), već pre 3-4 i više godina. Ja sam ubeđen da će igra biti vrh iz dva razloga. Prvo, prave je Česi, ista ekipa koja je pravila prvi deo. Drugo, izdaje je 2K Games, koji nisu TOLIKO alavi kao EA. A ko je odgledao onaj češki trejler sa pesničenjem, može da shvati da onako dobro odrađena makljaža (bolje nego u Assassin Creed II) nije ubačena šminke radi, nego da će toga biti dosta u igri. A i nisu džabe pravili toliki grad da bi se kroz neke ulice prošlo samo jednom po misiji. Biće ovo igra za koju neću žaliti pare za original. Kao i mnogi...

Tačno, slažem se... Međutim, ovde već odavno vlada sistem inercije - povodljivosti, slepila i nemanja sopstvenog mišljenja. Pun q kvazi experata,analitičara, magova, fakin' game profajlera, baba Vangi sa 'ogromnim iskustvom'.Pa su sve nešto ogorčeni, depresivni, drame, neki čak toliko ubeđuju sebe i druge da nešto nevalja mada još nisu ni konzumirali, jelte... Onda oni mongoloidni komentari po izlasku igre : probao sam 10 min i uninstall, shift+delete itd:D...Ne znam, valjda misle da su nešto pametno rekli ,projektovali svoju inteligenciju i prosvetlili nas... ...A tek koliko puta vidimo da se neko ne trudi da procita poslednju stranu, ili prethodni post u kojem se već nalazi odgovor na njegovo pitanje... Ko gluvih telefona ***...Uvek sam imao svoje mišljenje koje bih analizirao na osnovu činjenica , i onda ga upoređivao sa ljudima sličnog i suprotnog mišljenja.Sve se bre izvrnulo i postalo ''knjiga po koricama'' varijanta...

Ala ste vas dvojica nervozni. Za health sistem sam rekao generalno, a ne samo za 2. deo mafije. Ne vidim na osnovu cega ste vi to skontali da ocrnjujem igru koja nije ni izasla??? Meni se licno cini da ce 15h glavnih misija biti malo, i tacka. Daj bre ljudi samo bi se svadjali.

Nisam tebe prozivao, već pričam o tome kakvo je uopšteno stanje , a takvo je. E sad, druga je opet stvar ako si se ti osećao prozvanim, što je problem tvoj, a ne moj -jel...

Poslednja izmena:
Tačno, slažem se... Međutim, ovde već odavno vlada sistem inercije - povodljivosti, slepila i nemanja sopstvenog mišljenja. Pun q kvazi experata,analitičara, magova, fakin' game profajlera, baba Vangi sa 'ogromnim iskustvom'.Pa su sve nešto ogorčeni, depresivni, drame, neki čak toliko ubeđuju sebe i druge da nešto nevalja mada još nisu ni konzumirali, jelte... Onda oni mongoloidni komentari po izlasku igre : probao sam 10 min i uninstall, shift+delete itd:D...Ne znam, valjda misle da su nešto pametno rekli ,projektovali svoju inteligenciju i prosvetlili nas... ...A tek koliko puta vidimo da se neko ne trudi da procita poslednju stranu, ili prethodni post u kojem se već nalazi odgovor na njegovo pitanje... Ko gluvih telefona ***...Uvek sam imao svoje mišljenje koje bih analizirao na osnovu činjenica , i onda ga upoređivao sa ljudima sličnog i suprotnog mišljenja.Sve se bre izvrnulo i postalo ''knjiga po koricama'' varijanta...

+1

Ala ste vas dvojica nervozni. Za health sistem sam rekao generalno, a ne samo za 2. deo mafije. Ne vidim na osnovu cega ste vi to skontali da ocrnjujem igru koja nije ni izasla??? Meni se licno cini da ce 15h glavnih misija biti malo, i tacka. Daj bre ljudi samo bi se svadjali.

Zašto misliš da sam nervozan i da želim da se svađam? Forumi služe za raspravu i razmenu mišljenja, a moje mišljenje je da je glupo ocrnjivati igru koja ne samo da se nije pojavila, nego neće još (optimistično) bar 6 meseci. Jasno je da je generalno glupo da se health obnavlja prostim skrivanjem iza zaklona, valjda je to uticaj CoD, iako bi više trebali da se pridržavaju GTA fazona, no dobro. To jeste stvar za raspravu, ali to ne znači da će tako biti u Mafiji. Bar nisam video to. Ionako u trejlerima nije bilo HUD-ova, a ne verujem da će se, na primer, vožnja po gradu obavljati bez neke mini mape, kao što prilikom onih razmena vrućeg olova nije bilo Healthbar-a. Što samo govori da igra nije blizu dovršetka. A već sad je ocrnjivati...

GTA sistem healtha/snimanja je po meni idealan za igrice tipa GTA/Mafia. Misiju moraš da prođeš sa ono healtha što imaš, nema skupljanja health paketića, snimanja pozicije svakih 15sec... Nadam se da će se Mafia 2 daržati ovog sistema.
BTW Mafiju sam prešao, a da nisam provalio kako da pozovem veliku mapu, vać sam ceo grad naučio praktično napamet.

Mapa = M

Tough :d.

Mapa = Tab ;)

Ne znam ja, pričali mi ljudi posle :d

22 avgusta 2010 izlazi :) ali to su vec menjali jedno 5 puta, bilo je u januaru pa u martu ....

Mape su za devojčice.
Pravi igrači igraju po osećaju ... i povremeno bacajući pogled na minimapu. ,)

Kako je dobro fora kada baci bombu ispod auta, a zatim se hvata za glavu i bezi. Dokrajcivanje neprijatelja zavisi od predmeta koji se nalazi u blizini. :)

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/X4Bhs2f71T8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/X4Bhs2f71T8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Jel ima neko predstavu koliko bi mogao kostati original.
Koliko uopste kostaju AAA naslovi za PC ?

Znam da je MW2 kostao 35-40e, BC2 30-35e.
Cenim da cu pazariti original, mada ako nema (dobrog) MP-a, onda mi ipak malo bzvz :).

Mafia 2 Gets PhysX, 3D Vision Support

All three versions of Mafia II--PC, PlayStation 3 and Xbox 360--will use NVIDIA's PhysX physics technology, publisher 2K Games announced today, with the PC version getting a "thorough integration" of PhysX plus some APEX clothing and particle effects.

The integration of PhysX and NVIDIA APEX technology, including the APEX Clothing and Particle modules, enable the city and personalities of Empire Bay to truly come alive on Windows PC. The NVIDIA APEX Clothing module allows for more dynamic movement in clothing, making in-game characters even more realistic and reactive to environmental conditions. With the implementation of NVIDIA APEX Particles, players are engulfed in lifelike explosions that are bigger and brighter, including weapon fragments, in-game debris and destructible environments that are amplified in both quantity and realism through the integration of APEX Particles. For example, a pistol fired into a glass pane will emit hundreds of glass shards; a shotgun blasted through a wooden landing will splinter the wood; and a Tommy Gun will chip into a brick or stone wall to methodically fracture and break it into pieces.

Btw, izvinjenje zbog imgshack linkova:p

Poslednja izmena:
Mafia II (Mafia 2)
Publisher: 2K Games
Developer: 2K Czech

Minimum System Requirements
Processor: Intel Core 2 Duo @ 2 Ghz / AMD Athlon X2 @ 2.4 Ghz
Memory: 2 Gb
Hard Drive: 16 Gb free
Video Memory: 512 Mb
Video Card: nVidia 8400GS / ATI Radeon HD 2400
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c

Recommended System Requirements
Processor: Intel Core 2 Quad @ 2.5 Ghz / AMD Phenom X3 @ 2.5 Ghz
Memory: 3 Gb
Hard Drive: 20 Gb free
Video Memory: 1 Gb
Video Card: nVidia 9800GT / ATI Radeon HD 4870
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 10

http://www.vgrequirements.info/mafia-2-pc/

Miran sam,nece mi biti potreban upgrade ukoliko je ovo tacno:)

Miran sam,nece mi biti potreban upgrade ukoliko je ovo tacno:)

A naravno da nije tacno :).
Tj. jeste delimicno, verujem da ono jeste minimum za 800x600 low.

A da ce za iole vishe detalje vezano za grafiku i fiziku biti potrebna dosta jaca graficka od 9800GT/4870.
U stvari za odlicne performanse na high detaljima trebace quad !

ma daj, nema ova igra breathtaking grafiku da ce zahtevati sada ne znam kakvu graficku....na 90% igara 4850 i dalje radi full posao u 1080p, a 4870 bi trebalo totalno da zadovolji potrebe.
sto se tice quada to definitivno.

Klokovan dual core na 3,4Ghz i gtx260 cu za 1680x1050 rezoluciju da zavrse posao ja mislim. U ostalom mozemo samo da nagadjamo kao i za Crysis 2, to cemo jedino saznati kada se igra pojavi.

Dual core... tesko.

sve i jedna igrica ne povuce vise od dva jezgra ;)

Sta si ti sada rekao ?

BC2, GTA4 i jos neke itekako poznaju 4 jezgra.
A i M2 ce takodje...

jel' postoji neka najava za to?

Za sta :) ?
Za igru ili za zahtevnost :d.

Eno draske napisao u postu broj 706 ;).
Quad prijatelju quad, nema leba od slabasnih C2Duo procesora :bottle:.

pih, verovatno danas u svakoj igri pise quad za recommended. I don't give a f...

Nije bas tako.
Svi portovi sa konzola su tako "napisani" da im treba quad, nije sad svima neophodan naravno. Zato sto ih mrzi da valjano odrade port, najlakse je sve baciti procesoru, kad je kod konzola graficki deo najslabiji deo.
BC2 je dobar primer.

A sa druge stane, M2 je sandbox igra, sa golemim prostorom, sa silnim detaljima, za nju ce svakako biti neophodan quad, i to opravdano.
Za razliku od konzolackih portovanih splacina :).

To sto neki konzolni port (djubre igra) zahteva quad Pc igraca bas zabole.
A ove 2 igre sto itekako poznaju 4 jezgra smo svi presli oooodavno, i zadovoljavajuce su radile i na samo 2 malena jezgra :)

BC2 ima i multiplayer :eyebrows:.
Koji svi prelazimo evo vec mesecima :eyebrows:.
Vristi za quad ;). Zahtevnije nego singleplayer svakako.

Za gamere trenutno je quad must have. Moracu i ja uskoro da ga vozim.

Vrh Dno