Tvoj problem i jeste u tome što dolaziš iz nekog drugog sveta

Na ovom svetu je ipak znatno više mama, nego ljudi iz sveta networkinga

Ne nazivam se mamom, ali sam se vrlo brzo prilagodio njihovoj priči.
Nisam ništa izgubio od kako sam odlučio da muziku i fotografije poverim Appleu, tj. iTunesu i Apertureu. Realno, nema mi razlike da li će mi fotografije biti u folderu 20100129 - Bench ili u nekom "projectu" sa istim imenom, a da su originali "zakopani" u Aperture bazu, u Home/Pictures folderu. Onaj ko ne želi da zna da mu je muzika u /Home/Music/iTunes/... ne zna da je tamo, ali zna da je tu kad upali iTunes. Ja znam da mi je tu i kad upalim iTunes i da mi je na gornjoj putanji. Znao bi i ti.
Nemam poriv da vas ubeđujem da to što Apple radi tako kako radi predstavlja jedini ispravan način rada. Imam poriv da vas ubedim da ne mora sve da bude onako kako ste navikli, odnosno, da pored vašeg mentalnog sklopa, koji odbija da prihvati neke stvari, postoje neki drugi mentalni sklopovi, kojima je ta neka Apple, MS, you-name-it logika sasvim prihvatljiva, i oni sklopovi koji će se bez problema prešaltati na neki drugi workflow, ako imaju potrebu ili jednostavno želju da probaju nešto novo.
Recimo da iTunes jeste obavezan za sinhronizaciju sa računarom. Postoje alternativni programi, ali je iTunes daleko najjednostavniji. O tome ja tebi pričam :d Ne moram da znam koji program će mi ubacivati muziku, koji slike, koji bookmarke, koji mailove sinhronizovati...imam jedan i takav je kakav je. Da želim nešto prilagođenije nekim svojim potrebama (a realno mi iTunes stvarno radi sve savršeno), izgubio bih znatno više vremena i resursa da sve pohvatam, pa čak i kupim, ako nije besplatno, kao što je to slulaj sad sa onim Missing Sync programima za Android.
Tebi nije normalno da ne možeš da odeš na neki tamo sajt, skineš nešto, dvoklikneš i instaliraš, a meni jeste.
Meni jeste zato što sam sve svoje potrebe zadovoljio na AppStoreu, a da sam prodavac ili samo autor softvera, opet bi mi više odgovaralo da mi se aplikacija nalazi u šoping centru, nego da mi radnja bude zabačena negde gde ću biti na milosti ili nemilosti slučajnih prolaznika i veština optimizacije sajta za Google
Takođe, tebi nije normalno da odeš na AppStore i nađeš šta ti treba, ali ti jeste normlano da odeš u samoposlugu i kupiš sve na jednom mestu

Stvari nam nisu normalne samo zato što nismo navikli na njih, a gledanje u budućnost brinući se šta će biti ako odjednom svi vlasnici supermarketa zabrane ulazak i kupovinu svim ljudima koji na Benchu imaju nick koji počinje na S je malo paranoidno i ne pomaže uopšte da duže živiš i budeš zdrav i lep

Umesto toga, idi na AppStore, ukucaj ime svoje omiljene igre i prepusti se relaksaciji