Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao sam u koloseju film,vidi se da vode racuna o naocarama,ne zna se koje su prljavije.Drug dobio naocare koje nisu valjale,bila je mutna slika sa tim naocarama.U sali je bilo pretoplo.Telefon za rezervacije je stalno zauzet,a kad nije,niko se ne javlja.Film kasnio 20 minuta a i kad se zavrsio film nisu upalili svetla odmah,nego tekposle 5 minuta tako da je dobar deo izlazio po mrklom mraku.Idem za par dana u Takvud da gledam,nadam se da ce biti bolje tamo,jer od ovog tesko da moze gore.

Gledao sam u koloseju film,vidi se da vode racuna o naocarama,ne zna se koje su prljavije.Drug dobio naocare koje nisu valjale,bila je mutna slika sa tim naocarama.U sali je bilo pretoplo.Telefon za rezervacije je stalno zauzet,a kad nije,niko se ne javlja.Film kasnio 20 minuta a i kad se zavrsio film nisu upalili svetla odmah,nego tekposle 5 minuta tako da je dobar deo izlazio po mrklom mraku.Idem za par dana u Takvud da gledam,nadam se da ce biti bolje tamo,jer od ovog tesko da moze gore.

Mislim da su ovo dovoljni razlozi :) U Rodi kao sto neko rece, sam usao za minut i seo, a puna je sala bila.

Super idite u Rodu, nemam ja nista protiv. Ja necu da razmisljam da mi neko mazne kola zato sto nemaju parking. ;)

Evo ja neću komentarisati film jer je sve već rečeno, ja sam išao iz Novog Sada, Grada-Koji'Nema-Biosko^p , na osnovu vaših iskustava u Rodu.
Desilo se mnogo toga nepredviđenog taj dan, vrhunac je bio kada smo na NBGu oko 17 sati taksijem prelazili 500 metara nekih 45 minuta, jer nije mogao da se pređe most nikako od neverovatne gužve, tako da nismo stigli na rezervacije u 18h.
Tako sam jedva nekako došao do karata za 21h , ali su mesta bila u samom ćošku, u poslednjem redu. Elem, u 21.02 po srednjeevropskom vremenu, dok su još išle reklame, nekim čudom uočismo prazna mesta nekoliko redova ispred, i prema sredini :D odmah startovah čoveka iz osoblja koji se našao tu u blizini i zamolim ga da se premestimo, isti je odmah mobilnim proverio sa rezervacijama, konstatovano je da se ljudi nisu pojavili i pre nego što se logo 20th Century Fox ukazao bio sam srećan i zadovoljan gledalac, koji je najbolja rekkama :)

Poslednja izmena:
Evo ja imam jedno pitanje nisam jos odgledao film jer u mom gradu nema normalnog bioskopa zanima me koje 3D naocare se koriste za film i kolika bi trebala da bude velicina platna/ekrana za pristojan uzitak jer imam los utisak sa onim obicnim crveno/plavim naocarima na manjoj povrsini dok je na vecoj odlicno.

Evo ja imam jedno pitanje nisam jos odgledao film jer u mom gradu nema normalnog bioskopa zanima me koje 3D naocare se koriste za film i kolika bi trebala da bude velicina platna/ekrana za pristojan uzitak jer imam los utisak sa onim obicnim crveno/plavim naocarima na manjoj povrsini dok je na vecoj odlicno.

Ja nisam bas skapirao pitanje, pitas jer hoces da ih kupis, da pravis neku svoju varijantu ili samo iz znatizelje? :) Naocare u rodi su neke crne, poprilicno ozbiljno izgledaju..

Dokle se razvukla ova priča o Rodi...
S obzirom da Roda nema konkurenta što se tiče Avatara i 3Da generalno, kad je pojedincima nestalo argumenata onda su se uhvatili za parking. :)

Ko ne zna da nađe parking u blizini Rode, ja ne znam šta taj uopšte traži u saobraćaju. :d

Upravo to, sad im smeta sto nema parking pa ce neko da im ukrade kola, i zbog toga ispade Roda los bioskop ccc hahahhah, sta sve necu cuti ovde :d

Ko ne zna da nađe parking u blizini Rode, ja ne znam šta taj uopšte traži u saobraćaju.

Ja iz PO sam zapucao za BG, znao sam gde je požeška, nisam znao gde je roda.

Proučio par ONLINE mapa, video da ima parking nekih 200 metara iznad rode ....

Malo kružio zbog radova dole u požeškoj, došli gore ...

Rodila mi majka noge, pa sam mogao i da prepešačim tih 200 meteri, kada sam već zapucao 90 km ...

Za vreme filma nisam ni jednom pomislio na auto ...

I kada sam se vratio, imam šta da vidim .... AUTO NETAKNUT .... :D:D:D:D

Mislim, zadnji adut da se pljuje bioskop, to što nema parking ... pa nije to hotel sa 5 zvezdica ,,,, ili kada bi imali svoj parking, a cena karte u tom slučaju 500 din, onda ne bi valjala cena ...

Ako će se nešto desiti, može se desiti i ispred zgrade, i ispred kuće, i ispred posla ...

O, svašta ljudi ...

Ja mislim da je pola ove teme diskusija o bioskopima, i o problemu parkiranja kod Rode :D

Jos je doslo do toga da neko mora da argumentuje detaljno zasto mu je neki bioskop bolji? X postova je bilo o tome kako je bolje ici u Rodu nego u Kolosej i onda je nekom bilo dosadno pa ajde da kontriramo sve sto je dobro kod jednog bioskopa pa da favorizujemo drugi. Nazovimo to "subjektivnim misljenjem".

Zasto bih ja trosio reci da ubedim nekoga ako je to vec receno. Roda mi je na dve stanice, nemam kola, gledao sam 3D u oba bioskopa, ne isti film ali sam gledao Ice Age 3D u Koloseju kad je bio. Roda mi je bila bolja. Sada da opisujem da li su mi kokice bile dovoljno tople ili je neko prosuo sok pa je pod bio lepljiv, da li je neko ispred mene pricao glasno ili kuckao poruke na mobilnom je nebitno za utisak bioskopa zar ne? To sve zavisi kako ubodes. Ako vam sve sto je receno do sad u temi nije znacilo i mrzi vas da se iscimate do Rode, platite skuplju kartu , imajte parking i losiju uslugu u Koloseju ali nemojte pljuvati drugi bioskop.

Pošto sam neko vreme radio nešto u Ušću, išao kolima svaki dan, moram da prokomentarišem parking tamo. Nije uopšte tačno i realno da vas parking mesto tamo čeka po svaku cenu. Petak, subota i deo nedelje su kritični. Najgore od svega je kad ljudi ne mogu da shvate da parkinga nema i da izađu napolje iz garaže. Ne, svi stoje po prolazima parkinga, zbunjeni, zaglavljeni, pa tako i oni što hoće da izađu da se parkiraju na velikom parkingu preko puta Intera ili među zgradama preko puta Hajata, ne mogu, jer ako uletiš u garažu u Ušću kada parkinga nema, provešćeš se kao onaj novosađanin 45 minuta da pređeš 500m.

Ja sam uvek nasao parking a isao sam i kada je najveca guzva, mada uvek idem na -2 nivo. Ali ozbiljna zamerka na parking na Uscu je to sto je izuzetno nepregledan da li ima slobodnih mesta.

Bio sam u Rodi i bilo mi je super mada mi je slika za moj ukus bila malo tamnija. Ali me generalno zanima ta tehnicka strana. Ko ima trenutno u Beogradu najmoderniji projektor i ko ima najkvalitetnije ozvucenje? Znaci ne subjektivni utisak vec neko iz branse ko se razume malo bolje u tu opremu koju koriste bioskopi. I da, Avatar mi je jedan od najboljih filmova svakako i trebalo bi da dobije nekoliko oskara.

Dokle se razvukla ova priča o Rodi...
S obzirom da Roda nema konkurenta što se tiče Avatara i 3Da generalno, kad je pojedincima nestalo argumenata onda su se uhvatili za parking. :)

Ko ne zna da nađe parking u blizini Rode, ja ne znam šta taj uopšte traži u saobraćaju. :d

Smesno, smesno, smesno.
Mene zanima ko je zapravo pogledao Avatar u Rodi i Koloseju pa moze tako neke stvari da tvrdi ? Jos sam cekam da cujem da je Rodin 3D bolji od IMAX-a. :wall:

Covece, nisi jedini ko je gledao Avatar 3D u oba bioskopa :d. Da me ne mrzi trazio bih po temi i quotovao.

Bio sam u Rodi i bilo mi je super mada mi je slika za moj ukus bila malo tamnija. Ali me generalno zanima ta tehnicka strana. Ko ima trenutno u Beogradu najmoderniji projektor i ko ima najkvalitetnije ozvucenje? Znaci ne subjektivni utisak vec neko iz branse ko se razume malo bolje u tu opremu koju koriste bioskopi. I da, Avatar mi je jedan od najboljih filmova svakako i trebalo bi da dobije nekoliko oskara.

Evo nekih poredjenja i nekih detalja o 3d tehnologijama ovde i ovde nadjoh i ovo

Poslednja izmena:
Dobro, da li je neko probao kuci da gleda na nekom vecem tv-u, 32-47" u 3d modu bilo sta?
Da li je izvodljivo? Koje naocare nabaviti? Gde naci sadrzaj?
Mozda nije povezano direktno sa Avatarom, ali je Avatar svakako glavni razlog ovog pitanja :D

Za sada ti treba ovo, i ovo je i za igre takodje, ima tema u drugom podforumu:

http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_Requirements.html

3D Vision-Ready Displays

* 1920x1080 Desktop Displays

o ACER GD245HQ 120 Hz LCD display
o ACER GD235HZ 120 Hz LCD display

* 1680x1050 Desktop Displays

o Samsung® SyncMaster 2233RZ 120 Hz LCD display
o ViewSonic® FuHzion™ VX2265wm 120 Hz LCD display
o 100 Hz and higher analog CRTs

* HDTVs

o Mitsubishi® 1080p DLP® Home Theater TV: WD-57833, WD-60735, WD-60737, WD-60C8, WD-60C9, WD-65735, WD-65736, WD-65737, WD-65C8, WD-65C9, WD-65833, WD-65835, WD-65837, WD-73735, WD-73736, WD-73737, WD-73833, WD-73835, WD-73837, WD-73C8, WD-73C9, WD-82737, WD-82837, L65-A90
o Mitsubishi 1080p LaserVue TV: L65-A90
o Generic DLP HDTV mode

* Projectors

o Acer X1130P
o Acer X1261
o Acer H5360
o DepthQ® HD 3D Projector by LightSpeed Design, Inc.
o DQ-3120 by LightSpeed Design, Inc.
o ViewSonic PJD-6210-3D
o ViewSonic PJD-6220-3D
o ViewSonic PJD-PJD5351-3D
o ViewSonic PJD-PJD5111-3D

Poslednja izmena:
Pa ne znam ko ima TV sa 120Hz osvežavanjem?
Jedino onaj fazon sa onim starim plavo-crvenim cvikama.

Pa imaju ovi Mitsubishi, i samo pogledajte ove dijagonale 82". :smoke:

http://www.mitsubishi-tv.com/theater.html

In 2007, Mitsubishi was the first company to launch 3D ready functionality in our Diamond series Home Theater TVs. Now, all of Mitsubishi's current model Home Theater TVs are 3D ready and are offered in screen sizes from 60 inches to 73 inches**.

Similar to the transition to HDTV, available content will help accelerate the adoption of 3D technology in the home. Recently, many top producers and directors have publicly announced that in the future their movies will only be mastered for 3D.

2.jpg

smooth_120hz.gif

Poslednja izmena:
da, al eto mislio sam da se ulozi koji dinar, ne koja hiljada eura :D

gde nabaviti odgovarajuce crveno-cyan naocare za gledanje anaglifa na lcd televizorima, eto da pojednostavim pitanje :D

Za sada ti treba ovo, i ovo je i za igre takodje, ima tema u drugom podforumu:

http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_Requirements.html

3D Vision-Ready Displays

* 1920x1080 Desktop Displays

o ACER GD245HQ 120 Hz LCD display
o ACER GD235HZ 120 Hz LCD display

* 1680x1050 Desktop Displays

o Samsung® SyncMaster 2233RZ 120 Hz LCD display
o ViewSonic® FuHzion™ VX2265wm 120 Hz LCD display
o 100 Hz and higher analog CRTs

Da li ovi nabrojani monitori imaju mogucnost pustanja i buducih 3D Blurayeva i igara, i da li rade samo sa tim Nvidia cvikama, ili ce postojati i neke 'univerzalne', jer ne nameravam da igram PC 3D igre, vec buduce PS3 naslove koji ce to podrzavati..

Za filmove mislim da nece biti problem, a za igre ne znam, mada da bi radilo mora da se instalira drajver koji omogucava 3D u igrama. Pitaj clana zerbah ako je isprobao neku od tih kombinacija.

Mislim da sa onom tenologijom iz rode nije potrebno ništa vanredno od tehnike. Obične polarizacione 3d naočare i mutan snimak prikladan tim naočarima :)...

Filmovi:
Za sada josh uvek nema televizora/naochara koje su kompatibilne sa S3D Blu Ray standardom koji je usvojen, gle chuda, istog dana kada je pushten Avatar u bioskope. S druge strane, Playstation 3 ce podrzavati S3D posle firmware update-a, a Nvidia 3D Vision posle pojave novog drajvera pochetkom 2010. Inache svi Mitsubishi 3D ready televizori su kompatibilni sa Nvidija 3D vision i trenutno su najbolje reshenje za gledanje 3D filmova.

Shto se tiche Dolby 3D formata (koji se koristi u Rodi) nije sve bash tako lako kao shto izgleda na prvi pogled:

There is a special filter wheel installed inside the projector that is placed before the lamp into the lightpath and removed for normal digital 2D projection. The audience has to wear special passive glasses to experience the 3D effect. These glasses are more expensive than typical polarised glasses and therefore are built for repeated usage. The technology used to create the 3D effect is called "wavelength multiplex visualization" or interference filter technology and is licensed by Dolby from the German based company Infitec GmbH (acronym for Interferenzfiltertechnik).

Tj. tehnologija nije bash najjeftinija i najjednostavnija za kucno koriscenje. Mitsubishi i Samsung 3D televizori koriste shutter 3D naochare (kao shto su Nvidija 3D vision) poshto je to trenutno najdostupnija tehnologija posle crveno-plavih anaglyph naochara (da ne prichamo da je shutter 10 puta kvalitetniji).

Ah da, zaboravih da kazem o igrama:

Nvidia 3D vision podrzava skoro sve igre out of the box - tj. drajver automatski pushta igre u 3D rezimu. Jedini minus je to shto grafichka mora da renderuje 2 frejma istovremeno (za levo i desno oko), pa performanse padaju negde 1.5-2 puta u igrama. Ali ako imate GTX260 i vishe mozete komfortno da igrate igrice u 3D u 1920x1080.

Poslednja izmena:
Dakle cekaju se neke 'SONY' cvike i licenciran monitor/TV.. Ali generalno, nece to izgledati toliko dobro i uverljivo kao Avatar u bioskopu, odnosno da li ce biti vredno ulaganja?

Pa jeste projektor zakon ako imas pare:eyebrows: da imam jedno 5000 evrica znao bi sta da radim:banana:

Da imam 5000 kupio bih vikendicu (citaj kucu) na Fruskoj Gori :d

...na sta sve ljudi nece da bacaju pare :S:

Dakle cekaju se neke 'SONY' cvike i licenciran monitor/TV.. Ali generalno, nece to izgledati toliko dobro i uverljivo kao Avatar u bioskopu, odnosno da li ce biti vredno ulaganja?

Ikreno da ti kazem, neke stvari izgledaju bolje na 22" monitoru sa nvidija cvikama nego u bioskopu (bavim se inache konvertacijom 2D filmova u 3D stereo format za bioskope), tako da je tu stvar, po meni, kao i sa HD videom - izgleda nekako bolje u kucnoj varijanti nego u bioskopu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno