Šta je novo?

Buka i komsije...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo moje situacije od pre 20 min. U zgradi na poslu imamo jednog komsiju koji zivi u suterenu i kome smeta i najmanja buka. Kancelarije firme su na drugom spratu. Kolegenica je razgovarala preko telefona u blizini odskrinutih vrata od terase i komsija je gadjao kamenom. Nije ga licno videla da je to on uradio ali zbog okolnih zidova od zgrada jedio on to moze da uradi. Pozvali smo policiju i posto ga niko licno nije video na delu jedino sto mozemo je da podnesemo prijavu protiv NN lica za fizicki napad.

I sta sad covek da radi?

Sve zavisi s koje strane hoćeš da pristupaš. Možeš da podneseš prijavu protiv NN lica, možeš da mu objasniš neke stvari: prvo ljubazno, povišenim tonom, bez kontakta, sledeći put s rukom na njegovom vratu. :) Ja bih ovu verziju bez prijave. "If he wants a war, we'll give him one". Previše neki ljudi misle da mogu da rade šta im je volja.

Evo moje situacije od pre 20 min. U zgradi na poslu imamo jednog komsiju koji zivi u suterenu i kome smeta i najmanja buka. Kancelarije firme su na drugom spratu. Kolegenica je razgovarala preko telefona u blizini odskrinutih vrata od terase i komsija je gadjao kamenom. Nije ga licno videla da je to on uradio ali zbog okolnih zidova od zgrada jedio on to moze da uradi. Pozvali smo policiju i posto ga niko licno nije video na delu jedino sto mozemo je da podnesemo prijavu protiv NN lica za fizicki napad.

I sta sad covek da radi?

Ja bih prvo zabranio da kancelarije firmi budu u privatnim stanovima i zgradama predvidjenim za individualno stanovanje jer to nisu mesta predvidjena za vodjenje firmi. Sto se tice kamenovanja svaki oblik nasilja bi policija trebala da sankcionise ozbiljno, i vasu buku i njegovo ponasanje.

U zgradi ima jos 2 firme. Inace nije mu prvi put da baca kamenje. U firmi ispod nas radi 4-5 devojaka i njih redovno maltretira. Kada su ga prijavili policiji on se zakljucao u svoju rupu I ne otvara policajcima. Ali ne smeta mu kada neki auto pravi buku na ulici.

Ja bih prvo zabranio da kancelarije firmi budu u privatnim stanovima i zgradama predvidjenim za individualno stanovanje jer to nisu mesta predvidjena za vodjenje firmi. Sto se tice kamenovanja svaki oblik nasilja bi policija trebala da sankcionise ozbiljno, i vasu buku i njegovo ponasanje.

Slazem se sa ovim oko firmi .... ali kad bolje razmislis ... firme su tise od svih mogucih 24/7 stanara, + rade u normalno vreme tj. nema nikog posle 5, a u doticnom slucaju ..... mogao je i normalan stanar da razgovara telefonom na terasi i da dobije kamen u glavu.

Ali ponovicu ponovo, uvek treba biti fin ..... do odredjenih granica, ali ako nemas srece imaces ludaka komsiju i nista ti nece pomoci, mozes biti fin do ekstremnih granica ..... dzabe.

ma daj, svaki fizicki napad potpuno osudjujem.
a sto se tice firmi u zgradama, u mom ulazu se na mestu nekadasnje vesernice, pa luksuznog stana na devetnaestom spratu (da da ... i brojevima 19) se nalazi neka IT firma sa 30+ zaposlenih.
prvo sto imaju klizno radno vreme pa na koriscenje lifta oko 9h i 17h mozes komotno da zaboravis.
a drugo, zabranili su im izgleda da puse gore u kancelarijama, pa nikotinski zavisnici non-stop cimaju liftove gore dole zbog 5minuta fiksa. i da - obavezno pozovu sva 3 lifta, a na pusenje ide samo jedan/dvoje.

a kada rikne lift, ta firma ucestvuje ko 2 prosecna stana - jel te, jer se popravka lifta, boze, racuna po kvadraturi. onda ti se na to ukljuci i ono troje stanara koji su u prizemlju i koji lift ni ne koriste i eto ti zabave u kucnom savetu za svaki dan.

ma daj, svaki fizicki napad potpuno osudjujem.
a sto se tice firmi u zgradama, u mom ulazu se na mestu nekadasnje vesernice, pa luksuznog stana na devetnaestom spratu (da da ... i brojevima 19) se nalazi neka IT firma sa 30+ zaposlenih.
prvo sto imaju klizno radno vreme pa na koriscenje lifta oko 9h i 17h mozes komotno da zaboravis.
a drugo, zabranili su im izgleda da puse gore u kancelarijama, pa nikotinski zavisnici non-stop cimaju liftove gore dole zbog 5minuta fiksa. i da - obavezno pozovu sva 3 lifta, a na pusenje ide samo jedan/dvoje.

a kada rikne lift, ta firma ucestvuje ko 2 prosecna stana - jel te, jer se popravka lifta, boze, racuna po kvadraturi. onda ti se na to ukljuci i ono troje stanara koji su u prizemlju i koji lift ni ne koriste i eto ti zabave u kucnom savetu za svaki dan.

to ti je kao sa komsijama :) kod moje keve u ulazu ima neka firma koja se otvorila jos dok sam ja bio tamo ..... nisam ni provalio da imamo firmu u ulazu ... lol
Ima normalnih .... ima i ludaka.

Vi bre extemne slucajeve (na obe strane) gledate kao razlog za nesto..
Nego gde ovo uopste spade pod temu o IT-u? :D
Jedino ako neko nije napravio program za nadzor koji odredjuje da li je baba luda ili stvarno joj smeta buka ;)

Moje komsije preko zida su imali obicaj da galame do 1-2 sata posle ponoci, i ja nisam mogao da spavam od njih. Sve dok ih par puta nisam ispresecao sa nekoliko partija Doom-a i crysis-a sa maksimalno pojacanim zvukom i zvucnicima pored zida. Posle ponoci , naravno.....

.....sad se lepo slazemo. :)

Mislim da su eksplozije granata najvise doprinele tome. Kad su se meni pomerali prozori od buke, moralo je i kod njih da se cuje. Granate rulez! :D

U zgradi ima jos 2 firme. Inace nije mu prvi put da baca kamenje. U firmi ispod nas radi 4-5 devojaka i njih redovno maltretira. Kada su ga prijavili policiji on se zakljucao u svoju rupu I ne otvara policajcima. Ali ne smeta mu kada neki auto pravi buku na ulici.

Elem, opet cu ponoviti. Firmama NIJE mesto u zgradama za individualno stanovanje a ni bolesnicima koji gadjaju ljude kamenjem.

I sta sad covek da radi?

Ima vas više i smatram da ste pametniji od njega :D

Elem, primenite lukavstvo. Postavite jednu (par - koliko treba) kamerica da pokriju sve uglove i isprovocirajte ga da to opet uradi. Onda lepo snimak date policiji i kraj priče. Druga varijanta je da stavite bilo kakvu kamericu na terasu/prozor (ne morate da je spajate sa sistemom za nadzor) i nalepite obaveštenje na ulazu da je firma pod video nadzorom 24/7. Ne verujem da je toliko lud da ponovo pokuša isto.

Poslednja izmena:
@storm:
Mi smo prostor iznajmili kao poslovni prostor. Tako je i bio oglasen. Zgrada je u centru i ima 3 sprata i na svakom spratu po 1 stan i svi su pretvoreni u poslovni prostor. U zgradi ima jos 2 stana na trecem spratu i nasilnik u suterenu. Povrsinski, poslovni prostor zauzima vise od 75% zgrade.
Sa nasilnikom smo i ranije imali problema, npr.. ne dozvoljava da se izadje na terasu u letnjem period jer mu smeta razgovor, smeta mu buka koju pravi vodokotlic dok se puni, smeta mu razgovor unutar prostorije, ubacuje nam pikavce i smece u postansko sanduce, itd. Ja sam, u zelji da smirimo tenzije razgovarao sa zaposlenima i rekao im da budu posebno pazljivi zbog njega i oni zaista vode racuna, ali jednostavno to njemu nije dovoljno i jednostano trazi problem. I provalio sam da je kukavica.. u mojoj firmi imamo 2 kolegenice i 8 kolega. Kada neko od kolega pravi "buku" on se samo dere i psuje, ali ako kolegenica uradi nesto slicno on poteze kamen. U firmi ispod rade 5-6 devojaka i njih je takodje gadjao kamenjem, podnoslile su prijavu policiji, ali beznadezno.

Ne zelim fizicki da ga bijem.. nisam takav covek, ali jednostavno ne znam sta drugo da radim? Podnecu prijavu sutradan u policiji pa cu videti sta dalje.

Obzirom da imamo problema sa ludakom koji se do juce drao i psovao, gasio struju itd, danas baca kamenje, sta mogu da ocekujem sutra? Pistolj? Kalash? Puni su clanci novina gde se neka neuracunljiva osoba dokopala oruzja i napravila masakr. Kako da zastitim moje zaposlene od povrede na radnom mestu koje je izazvala neuracunljiva osoba?

yooyo, mozda je Sale KG u pravu.
kada budes u policiji, pitaj ih da li bi im snimak "sigurnosne" kamere bio dovoljan dokaz da doticnu pozovu na informativni razgovor... mada, nasa policija cesto ima obicaj da takve samo potapsu po ledjima i posle citamo u novinama o njima.

mozda bi i prisustvo web kamerica na prozoru izazvalo kod doticnog strah da ne bude uhvacen, pa ce se ograniciti na verbalne izlete besa. moguce je da je on kivan jer svoju rupu od stana ne moze da izda/proda kao poslovan prostor - pa je i to razlog njegovih frustracija.

Kad smo vec kod buke ...

Jedina izolacija za niske frekvencije je masa. Dakle samo teski, masivni zidovi mogu uciniti da niske frekvencije ne prolaze.

Kartoni za jaja, sundjeri, spuzve i slicne stvari rade posao tek na visokim frekvenicjama, koje su najmanji problem u celoj prici.

Za srednje frekvencije se koristi kamena vuna i slicne stvari, prave se rostilji na koje se sve to montira ali to sve su to prevelika ulaganja da bi se takvo nesto radilo u stanu.

Mozda je najbolje da se glasna muzika slusa u klubu, da se okuplja drustvo u kaficu, da se radi u poslovnim zgradama, da se filmovi gledaju u bioskopu, a da se u stanu odmara.

Samo jos da se ima para za sve to i ne bi bilo problema uopste :d

Sto se tice merenja nivoa buke, nije to nikakva nuklearna fizika. Postoje softveri za telefone (iphone recimo, imao sam ja na symbianu) sa kojim mozete izmeriti nivo buke, ne treba vam sprava od par k eura, te sprave se koriste za mnogo kompleksnija i preciznija merenja.

Jos jedna stvar, 30 dB je veoma, veoma tih zvuk. Sapat ima nivo od 30 dB, dok je za normalan razgovor na metar razdaljine potrebno oko 60 dB.

Dakle ako zid skida samo 10 dB, sto mi je skoro pa neverovatno, ali kod nas je sve moguce, to znaci da ne smes ni da pricas u stanu posle odredjenog vremena, ako je zaista pravilo da ne sme da predje 30 dB u toku noci ...

moja licna teorija zavere: vecina zgrada je zidana 70-80tih i da li ste primetili da se prikljucak za telefon uvek nalazi odmah do vrata?!?

kao klincu 90tih, meni nikako nije islo u glavu sto uvek moram da telefoniram tu uz vrata (u vecini slucajeva pravljena od sper-ploce i presovanog kartona :D). Posle jednog zesceg telefonskog razgovora- zateklo me je par komentara u liftu od "ljubaznog" i "dobronamernog" komsiluka. nakon toga je kupljeno 10m kabla.
nije tajna da su odredjene starosne grupe stasno posvecene tome da tacno u svakom momentu znaju sta se desava u komsiluku - ko koga, ko laje okolo, ko prlja okolo, ko je kupio nov auto, odakle mu pare i sl.

ne bi me iznenadilo da su tanki zidovi, kao i telefoni pored vrata - jednostavno predodredjeni kao legitimni nacin prikupljanja bitnih informacija za komsiluk... a nakon toga i za odgovarajuce organe.

Zgrada u centru sa 3 sprata, dok covek ulazi u svoj stan u suterenu i mrmlja sebi u bradu:
- ... necete vi meni vise saputati protiv predsednika u 3 ujutru, sunce vam kalajisano !!! Igra igrice u po noci, a ni u vojsku necete da idete, a Ilija?? Ilija je 2 godine....eeee, 2 godine!!! Hvala onom arhitetki koji napravi ove tanke zidove!
Eno je!!! Opet ona sa 3 sprata prica na moblinom pored prozora... Gde mi je sad kamen?!?

- Dobar dan, gospodine Cvorovicu!
...

moja licna teorija zavere: vecina zgrada je zidana 70-80tih i da li ste primetili da se prikljucak za telefon uvek nalazi odmah do vrata?!?

kao klincu 90tih, meni nikako nije islo u glavu sto uvek moram da telefoniram tu uz vrata (u vecini slucajeva pravljena od sper-ploce i presovanog kartona :D). Posle jednog zesceg telefonskog razgovora- zateklo me je par komentara u liftu od "ljubaznog" i "dobronamernog" komsiluka. nakon toga je kupljeno 10m kabla.
nije tajna da su odredjene starosne grupe stasno posvecene tome da tacno u svakom momentu znaju sta se desava u komsiluku - ko koga, ko laje okolo, ko prlja okolo, ko je kupio nov auto, odakle mu pare i sl.

ne bi me iznenadilo da su tanki zidovi, kao i telefoni pored vrata - jednostavno predodredjeni kao legitimni nacin prikupljanja bitnih informacija za komsiluk... a nakon toga i za odgovarajuce organe.

Zgrada u centru sa 3 sprata, dok covek ulazi u svoj stan u suterenu i mrmlja sebi u bradu:
- ... necete vi meni vise saputati protiv predsednika u 3 ujutru, sunce vam kalajisano !!! Igra igrice u po noci, a ni u vojsku necete da idete, a Ilija?? Ilija je 2 godine....eeee, 2 godine!!! Hvala onom arhitetki koji napravi ove tanke zidove!
Eno je!!! Opet ona sa 3 sprata prica na moblinom pored prozora... Gde mi je sad kamen?!?

- Dobar dan, gospodine Cvorovicu!
...

Baš naprotiv, zgrade koje se zidaju danas su mnogo, MNOGO lošijeg kvaliteta nego zgrade zidane ranije

U prilog tome,zivim u zgradi koja je stara skoro 40 godina,pregradni zidovi su debeli kao noseci na ovim novim zgradama:d Tada se nije stedelo,i zahvalan sam na tome(ima 4 stana,jedam komsija slusa opere,dve komsinice ispod mene tezak turbo folk).
Mada ni ja nisam bio postedjen nekih gluposti,pre par godina,na doceku nove godine,dolazio je jedan komsija i pretio policijom zato sto smo bacali petarde.Da smo peterde bacali ispod njegovog prozora ili unutar zgrade,pa da ga i razumem ali ovako...Jednostavno u svakom komsiliku se nadje makar jedno dezurno dzangrizalo.

Poslednja izmena:
Ma jasno je meni to ali nikako razlog za pretnje. Zvala je i policiju. Muziku skoro i ne slusam, najvise su u pitanju igre i filmovi. Ako ja prestanem onda kvarim svoj komfor da bi ugodio njoj. Ste ce biti sutra kada dobijem dete i ono bude plakalo po 100 puta i po citavu noc? Porucice mi da mu zapusim usta?

- upravo igre i filmovi i prave najveću buku. (naročito ako su pucačine. Ali i ako nisu, ljudsko (čitaj babino) uvo, verovatno nije naviklo na svakojake iznenađujuće tonove, efekte isl. Računaj da si joj napravio pakao od života i da si narušio njenu "udobnost".

- može da te tuži i može da dobije parnicu. (sa sve nalogom da ti izmere decibele koje praviš i nalogom da napraviš zvučnu izolaciju ili da premestiš kompjuter negde drugo, jer buka je štetna, a buku praviš ti - ne ona)

- zvučna izolacija nije skupa (neko pomenu da je velika investicija) E pa - nije:
oko 150 juradi će te koštati 9 kvadrata "suvog zida" sa sve azmafonom i kamenom vunom.

- beba i kompjuter = babe i žabe.

@storm:
Mi smo prostor iznajmili kao poslovni prostor. Tako je i bio oglasen. Zgrada je u centru i ima 3 sprata i na svakom spratu po 1 stan i svi su pretvoreni u poslovni prostor. U zgradi ima jos 2 stana na trecem spratu i nasilnik u suterenu. Povrsinski, poslovni prostor zauzima vise od 75% zgrade.

E onda se zalite kompaniji koja je zgradu individualnog stanovanja pretvorila u biznis centar, to samo moze kod nas.

Sa nasilnikom smo i ranije imali problema, npr.. ne dozvoljava da se izadje na terasu u letnjem period jer mu smeta razgovor, smeta mu buka koju pravi vodokotlic dok se puni, smeta mu razgovor unutar prostorije, ubacuje nam pikavce i smece u postansko sanduce, itd. Ja sam, u zelji da smirimo tenzije razgovarao sa zaposlenima i rekao im da budu posebno pazljivi zbog njega i oni zaista vode racuna, ali jednostavno to njemu nije dovoljno i jednostano trazi problem. I provalio sam da je kukavica.. u mojoj firmi imamo 2 kolegenice i 8 kolega. Kada neko od kolega pravi "buku" on se samo dere i psuje, ali ako kolegenica uradi nesto slicno on poteze kamen. U firmi ispod rade 5-6 devojaka i njih je takodje gadjao kamenjem, podnoslile su prijavu policiji, ali beznadezno.

Vidis, neko je ovde dao odlicno resenje. PRESELI TE SE! Ti vidim zivis na relaciji Beograd - London. Siguran sam da na Ealingu mozes naci sasvim fin poslovni prostor za iste namene uz identicnu cenu kao u BG, uz to sve je puno nasih ljudi pa se donekle mozes osecati kao kod kuce.

Obzirom da imamo problema sa ludakom koji se do juce drao i psovao, gasio struju itd, danas baca kamenje, sta mogu da ocekujem sutra? Pistolj? Kalash? Puni su clanci novina gde se neka neuracunljiva osoba dokopala oruzja i napravila masakr. Kako da zastitim moje zaposlene od povrede na radnom mestu koje je izazvala neuracunljiva osoba?

Crni yooyo cuvaj se, nemoj da vam jos u firmi napravi Jabukovac ako umesto 9 litara koristite 20 litarske vodokotlice, ta duzina punjenja stvarno zna da izludi coveka.

- upravo igre i filmovi i prave najveću buku. (naročito ako su pucačine. Ali i ako nisu, ljudsko (čitaj babino) uvo, verovatno nije naviklo na svakojake iznenađujuće tonove, efekte isl. Računaj da si joj napravio pakao od života i da si narušio njenu "udobnost".

- može da te tuži i može da dobije parnicu. (sa sve nalogom da ti izmere decibele koje praviš i nalogom da napraviš zvučnu izolaciju ili da premestiš kompjuter negde drugo, jer buka je štetna, a buku praviš ti - ne ona)

- zvučna izolacija nije skupa (neko pomenu da je velika investicija) E pa - nije:
oko 150 juradi će te koštati 9 kvadrata "suvog zida" sa sve azmafonom i kamenom vunom.

- beba i kompjuter = babe i žabe.

Pa neka izmere, to mi je bio cilj teme - da saznam sa pravnog aspekta kako stvari stoji. Igre i filmovi prave najvecu buku? Sta to sto dolazi iz zvucnika ima manju buku? :)
Meni se cini da ti nisi procitao citevu temu. Ovo nije prvi put, igre su samo zadnje u nizu stvari za koje se zali. Lupa na zid kada vodim razgovor oko 11-12 pa onda prodje period, smiri se, onda se opet zali. Eto sinoc npr sam odgledao 3 epizode serije i nije se zalila :D Verovatno zaspala :p
A to da izolacija nije skupa, cu da joj prenesem.

@storm:
Nije meni problem da se preselim u London, nego to sto ovde imam 10-ak zaposlenih koje nemogu da odvedem u London. A tu je i stvar principa. Necu da zivim u strahu od ludaka. Zakonski gledano, moja firma ne proizvodi buku koja je van dozvoljenih granica (nekoliko racunara, ne slusa se muzika, nema igrica). Automobil koji prodje ulicom pravi daleko vecu buku. Dakle, nije u pitanju buka vec je covek iz nekog razloga izfrustriran i pokusava da leci svoje frustracija na stanarima zgrade. Jos jednom cu ti napomenuti da je izmedju nas i njega vise od 10m (prizemlje i prvi sprat) i da on zivi sa druge strane zgrade i da mu je ulaz u rupu ispod nase terase.

I jos nesto.. U ovim prostorijama pre nas su bile jos dve firme.. koje su se odselile bas zbog njega. Izgleda da je covek umislio da je stekao neku moc?!

@storm:
Nije meni problem da se preselim u London, nego to sto ovde imam 10-ak zaposlenih koje nemogu da odvedem u London.

Pa nadjes tamo radnu snagu od 10 ljudi i gotovo.

A tu je i stvar principa. Necu da zivim u strahu od ludaka.

Mani ti princip kad imas posla sa potencijalnim vlasnikom zelenog kartona.

Zakonski gledano, moja firma ne proizvodi buku koja je van dozvoljenih granica (nekoliko racunara, ne slusa se muzika, nema igrica).

Zakonski gledano nas zakon boli k... za sve to ako ovaj napravi neki masakr. Sta? Dobice 2-3 godine u nekoj spec. ustanovi i uz primerno vladanje vratiti se na mesto zlocina.

Automobil koji prodje ulicom pravi daleko vecu buku. Dakle, nije u pitanju buka vec je covek iz nekog razloga izfrustriran i pokusava da leci svoje frustracija na stanarima zgrade. Jos jednom cu ti napomenuti da je izmedju nas i njega vise od 10m (prizemlje i prvi sprat) i da on zivi sa druge strane zgrade i da mu je ulaz u rupu ispod nase terase.

Pa sad zavisi koji auto prodje, ako ti prolazi neki novi Reno ili Honda to se maltene nista ne cuje. Nemoj mi reci da tamo prolaze samo Lade, Tristaci i Yugoi.

I jos nesto.. U ovim prostorijama pre nas su bile jos dve firme.. koje su se odselile bas zbog njega. Izgleda da je covek umislio da je stekao neku moc?!

Eh...onda se pomiri sa situacijom da ce covek uskoro da postigne hat-trick :party:

To u ovom specificnom slucaju moze nesto da uradi, samo zato sto se spominje zvuk sa zvucnika sa monitora, koji su mali i ne proizvode niske frekvencije.

Ovo sto ti predlazes nikako nije univerzalno resenje, koje podrazumeva prigusivanje i niskih frekvencija, jer je to nemoguce odraditi sa 150 eura, inace bi svi studiji kostali po 500 eura da je tako.

Ako imas podatke koliko dB skida takva pregrada koju ti predlazes na frekvencijama ispod 500 Hz, predoci nam ovde pa da vidimo o koliko dB izolacije se ustvari radi.

Jedino resenje koje je do dana danasnjeg u akustici izmisljeno za ubijanje niskih frekvencija je ili jedan masivni teski zid, ili dva razdvojena manja pregradna zida izmedju kojih moze biti ili vazduh ili neki izolacioni materijal.

Jos jedna stvar vezana za buku, nije sve sto izadje iz zvucnika i istog je nivoa, isto za nase uho, tj. mozak. Muzika je bar donekle kontinualna buka, dakle stalno svira ili peva sa povremenim prekidima.

Najgora buka je ona koje nije kontinualna, dakle pucanj iz puske, pa onda par sekundi nista, pa onda opet pucanj ili krik neki ... Na takvu buku se covecije uho vrlo tesko navikne, i bukvalno ne moze da je zanemari, dok npr kontinualnu buku moze, tipa ventilator iz kompa na koji mozak zaboravi kroz neko vreme i prestane da ga registruje.

Tako da se i u proracunima, matematicki dobija da isprekidana buka u stvari ima vise dB, iako je istog nivoa kao i neka druga kontinualna.

Ne zelim da smaram, nego kad ste vec napravili topic od 5 strana, kapiram da vas interesuje sta se u stvari desava, pa reko da otklonim greske i nerazumevanja u temi, posto mi je ovo donekle struka ...

Uff ne.. previse smrada od koza i masti iz mleka :D
Nesto ti mnogo volis belo, Mac-ovac? ^^

jeste, jeste... volim lobe :d :d

l00dak! - stvarno mislim da je lakse izaci na kraj sa smradom ovaca nego imati posla sa ludim ljudima... :(

Ja sam devedesetih drzao kafic u centru i naravno... 180 (sto osamdeset ) prijava za glasnu muziku, remecenje javnog reda i mira i sl. ... ako neko zove muriju oni moraju da izadju na teren. bez obzira sto je u tom trenutku kod nas u lokalu sedi badza i arkan i ta murija onda preda oruzije izvinjava se i ne pojave se narednih 6 meseci... ali moraju da izadju. Uredjaji se blokiraju na 60db ali se naravno premoste na koliko oces i kada murija pise prijavu kod sudije, papir o blokadi resava stvar a komsija ispada ludak koji se zali...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno