kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
@storm:
Nije meni problem da se preselim u London, nego to sto ovde imam 10-ak zaposlenih koje nemogu da odvedem u London.
Pa nadjes tamo radnu snagu od 10 ljudi i gotovo.
lol!
@storm:
Nije meni problem da se preselim u London, nego to sto ovde imam 10-ak zaposlenih koje nemogu da odvedem u London.
Pa nadjes tamo radnu snagu od 10 ljudi i gotovo.
I sta raditi u takvim slucajevima?? ****** ...![]()
Da, mislio sam da je pitam da li hoce sa nama da igra PES. :d![]()
SumAnuT-i je imao nešto drugo u vidu za uspavljivanje, bolje od PES-a![]()
Sta je sipac?
:d:d:dEj, to ti je jedan najgadniji crv sto postoji, mislim taj sipac.
Imao sam ja sipce u parketu.
Ta muka ima dva zuba ko zec. Ja sam sekirom jedan omanji sto raspolovio, samo da ih nadjem majku li im.
Kad sam se doselio u ovu kucu to su bre krckali po celu noc. A zvuk je ogavan, kao kad cigancici jedu napolitanke (ne mora cigancici, moze i bilo ko drugi, ovo je zbog zvucnosti).
Nisam im nista radio cini mi se, osim ako ih moj cale ne potamani, oni se uglavnom ucutase.
Posto vidim da se svi zale na komsije da i ja kazem jedan primer. Moj drug dok je ziveo na belim vodama imao je jednog nadrkanog komsiju koji mu je dolazio nekoliko puta da mu kaze da utisa muziku i tv, naravno svaki put bi utisao i sledeci put ne bi toliko ni pojacavao. I jedan put je dosao (bio sam prisutan) da mu kaze da je preglasna muzika i da utisa a nije nista bilo pusteno ni na tv ni na kompu, naravno on je zacrtao da je u pravu i ne moze da mu se dokaze. Onda je posle drug dosao uvece i isutirao mu ulazna vrata i nije se vise ni zalio.
Daj pozovi tog druga kod mene da smiri ove moje. Msm nemam ja problema, ali bilo je busenja guma, ispisivanje po vratima itd:d
Da odobrovoljiš komšinicu pokloniš joj mali komad nameštaja pun sipaca. Posle od sipaca neće moći da čuje drugu buku.![]()
Dobro je da nije bilo ispisAvanje po vratima
Ja sam imao samo jedan problemcic sa komsinicom, sprat ispod...njih nekoliko, pijani/naduvani,
Kad smo vec kod buke ...
Jedina izolacija za niske frekvencije je masa. Dakle samo teski, masivni zidovi mogu uciniti da niske frekvencije ne prolaze.
Kartoni za jaja, sundjeri, spuzve i slicne stvari rade posao tek na visokim frekvenicjama, koje su najmanji problem u celoj prici.
Za srednje frekvencije se koristi kamena vuna i slicne stvari, prave se rostilji na koje se sve to montira ali to sve su to prevelika ulaganja da bi se takvo nesto radilo u stanu.
Mozda je najbolje da se glasna muzika slusa u klubu, da se okuplja drustvo u kaficu, da se radi u poslovnim zgradama, da se filmovi gledaju u bioskopu, a da se u stanu odmara.
Samo jos da se ima para za sve to i ne bi bilo problema uopste :d
Sto se tice merenja nivoa buke, nije to nikakva nuklearna fizika. Postoje softveri za telefone (iphone recimo, imao sam ja na symbianu) sa kojim mozete izmeriti nivo buke, ne treba vam sprava od par k eura, te sprave se koriste za mnogo kompleksnija i preciznija merenja.
Jos jedna stvar, 30 dB je veoma, veoma tih zvuk. Sapat ima nivo od 30 dB, dok je za normalan razgovor na metar razdaljine potrebno oko 60 dB.
Dakle ako zid skida samo 10 dB, sto mi je skoro pa neverovatno, ali kod nas je sve moguce, to znaci da ne smes ni da pricas u stanu posle odredjenog vremena, ako je zaista pravilo da ne sme da predje 30 dB u toku noci ...
Sta je sipac?
Dobro ali niste rekli gde ima da se kupe sipci i koliko koštaju? :d
Larve malih tvrdokrilaca se hrane suvim drvetom i u mogu da zive i pravestetu i nekoliko godina. Prolazi kroz parket kao kroz sir i tesko se odstrnjujuLice na mrave sa krilima...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari