Šta je novo?

Buka i komsije...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@alfanautis A kako moze da razazna sta je CS a sta film? :) BTW, ne igram CS niti sam neki strastveni gamer, samo odigram par naslova koji vrede.
Posto se ti zalazes da je ja imam pravo tuziti zbog budilnika - ja se ne slazem s tim i mislim da svako ima pravo voditi normalan zivot u svom stanu. Nisam kriv sto su zidovi tanki lii sto je njoj spavaca pored moje dnevne ili sto je ona lakog sna. Znaci zbog takvih okolnosti ja sam zakonom nateran da sapucem posle 9/10? (ponavljam jer nisi konkretno odgovorio na pitanje)
Mozes me smatrati zadrtim balkanoidom i braniteljem teze MOJE, ali stvarno nemam nameru da u svom stanu sapucem u bilo koje doba dana i noci.

@kudtihaex imao sam i taj slucaj, u stanu iznad je pukla cev i naravno, nije hteo da prizna. Meni ostaje da popravim stetu...

Poslednja izmena:
Ja, da kucnem u drvo, nemam ama bas nikakav problem sa komsijama, svaka im cast :D Niko se nikad nije zalio na buku ili nesto slicno :) Cak sta vise, malopre, pre nego da odem na faks, zaustavila me baka prekoputa i rece mi da sacekam da mi da nesto, pretpostavljao sam da je bilo djubre jer je mozda mrzi da se spusta sa 4-og da baci ... kad se ona vraca sa cokoladom! :D Kaze to je zato sto smo ja i brat dobre komsije i sto smo joj pomogli nekoliko puta, znaci respect, to uopste nisam ocekivao :D Da bog da, svako da zivi u ovakvoj zgradi sa ovakvim komsijama :)

@kudtihaex imao sam i taj slucaj, u stanu iznad je pukla cev i naravno, nije hteo da prizna. Meni ostaje da popravim stetu...

E evo ti sjajnog primera, kako se osećaš zbog toga???
On ne želi da remeti svoj život zbog tebe, a tebi smeta pa ti popravljaj...jel to u redu???
Naravno da nije. isto kao što nije u redu stav ako ti smetam preseli se, pa ako si ti taj koji smeta preseli se ti.;)

Ne rezumem u čemu je problem, kad sudeći po vašim postovima većina nema ni trunke tolerancije. Za tebe ne znam koje si god. ali znam da je u temi postovalo par "klinaca":d koji još uvek idu u školu...pa je ovo prvenstveno usmereno njima...zar mislite da ćete kroz život moći da prolazite i da će vas iko trpeti sa tim kurč*vitim stavom? Verujte mi da neće, društvo će vas odbaciti brže nego što budete u stanju da to uočite, jer ovaj svet se ne vrti oko vas/nas:wave:

Poplava ili pucanje vodovoda :d je remecenje i njegovog i mog zivota :D Jedino ako je tebi poplava vodjenje normalnog zivota ;)

ako ti nesto smeta u komsiluku ... preseli se .... jednostavno,

Je l' kapiraš da čovek ima svoj, kupljen stan, a ne iznajmljen?

Što se tiče buke - dok sam živeo u Zemunu, komšnica IZNAD mene je čula kako ja sviram akustičnu gitaru u sred bela dana, znači negde oko 12:30h i došla da se žali na buku. Je l' treba da napomenem da sam od tog stana iznad svaki dan u 9h dobijao besplatno buđenje jer su izgleda bili freetime stolari ili tako nešto? Kada sam joj spomenuo to, krenula je da me napada i da mi priča kako ja nemam prava da određujem šta će i kad će oni da rade. Naravno da sam se zainatio i onda sam počeo da vršim ritual svako veče u 3h (posle ponoći, naravno) sam glasno puštao muziku na 40 minuta, doduše i oni su nastavili da lupaju i kucaju čekićem nešto, ali verujem da je njima bilo gore, meni je ionako trebalo ranije buđenje, da se ne izležavam bezveze. ;) Dolazila je još 2-3 puta u toku dana kada sam ja gledao seriju na minimalno pojačanim zvučnicima (da napomenem da čovek u stanu ispod se nikada nije žalio, već samo ovi iznad) i krenula je da mi preti i da će da zove policiju, na šta sam joj ja odgovorio da slobodno to uradi i od tada više nije dolazila. Poslednjeg dana u tom stanu sam napravio žurku i ne verujem da su se komšije iznad lepo provele. :)

Kada sam se preselio na Autokomandu, nisam imao nikakvih problema, čak sam i električnu gitaru na pojačalu svirao posle ponoći (doduše ne jako i ne tako često, već samo kada mi se baš svira) i niko se nije žalio, komšije sam pitao da li im ikada smetalo moje sviranje ili puštanje muzike, rekli su da ne i da je lepo što sam pitao to, naravno, rekao sam da ako im slučajno smeta neka mi kažu, prestaću ili ću redukovati.

Ovde na Vračaru nemam nikakvih problema sada, slušam poprilično glasno muziku i niko se nikada nije žalio, naravno, ako me neko opomene smanjiću, ali vidim da ljudima ne smeta i/ili je dobra izolacija, doduše Solo-6C direktno ciljaju u uši pa se ne rasipa zvuk. :d

Sve je stvar dogovora, ali kada su ljudi bezobrazni i hoće sa mo njima da ugode, sa njima ne može drugačije nego silom.

E evo ti sjajnog primera, kako se osećaš zbog toga???
On ne želi da remeti svoj život zbog tebe, a tebi smeta pa ti popravljaj...jel to u redu???
Naravno da nije. isto kao što nije u redu stav ako ti smetam preseli se, pa ako si ti taj koji smeta preseli se ti.;)

Ne rezumem u čemu je problem, kad sudeći po vašim postovima većina nema ni trunke tolerancije. Za tebe ne znam koje si god. ali znam da je u temi postovalo par "klinaca":d koji još uvek idu u školu...pa je ovo prvenstveno usmereno njima...zar mislite da ćete kroz život moći da prolazite i da će vas iko trpeti sa tim kurč*vitim stavom? Verujte mi da neće, društvo će vas odbaciti brže nego što budete u stanju da to uočite, jer ovaj svet se ne vrti oko vas/nas:wave:

ja vidim da je jos nekoliko ljudi lose shvatilo moju poruku upucenu bolesnom debilu (bivsem komsiji), ja sam do sad samo njemu rekao da moze da se preseli ako mu smeta, a to je usledilo posle sat vremena rasprave i ubednjivanja mene ... da imam kuce u stanu .... koje sa lancem seta po kuci, ..... insistiranjem da stavim itison u kucu .... LOL ..... i nekih fantomskih stikli u kojima se setam ..... (valjda ja otkud znam)
Sa nekim ljudima nema rasprave to morate da shvatite .... probas lepo ... nece ..... probas lepse ... jos gore .... e onda ide "mozes da se preselih ako hoces" posle toga idu batine, vrlo jednostavno se sve resi, sreca pa nije doslo do toga komsija je shvatio da je nenormalan i da ja ...... zamislite .... nemam psa.

Sad mogao bih ja ovde u 2-3 strane teksta da objasnim kako je sve to teklo ..... ali ne zelim da se zamaram kad ovde ljudi vide samo ono sto hoce.

Ako vam je lakse ..... ok ... ja sam lik koj tera ljude da se sele ako im smetam .... nedo bog da mi budete komsije....

Lepo sve to zvuči u teoriji:
Nije teško biti fin.
Međutim, to u praksi ne štima.
Ako je neko "neandrtalac" onda s njim ne možeš nikako drugačije da razgovaraš osmi na način na koji on tvoj "dijalekt" razume. Ako počneš lepo misliće, a verujte da hoće, da može da te zgazi ko bubašvabu.
Ako mu se žališ na buku on će ti vratiti tako što će intezitet buke da poveća.
Ako mu se požališ na pljuvanje u liftu i zgradi on će ti odgovoriti tako što će se sledeći put popišati ili pos*ati u isti.
Ako, itd...

Ako vam vaše vaspitanje i moralna načela ne dozvoljavaju da se "spustate" na njihov nivo onda vam jedino preostaje da se pravite da problem ne postoji ili da se odselite iz zgrade. Iskustvo mi govori da nikad ne pokušavam lepo da se objasnim s "neandrtalcima". Primenjujem uglavnom metodu ignorisanja, ali ne može se sve ni ignorisati. Par puta su intervenisali organi reda, ali ne možeš ih pozivati non-stop. Nekad moraš i sam da "iskažeš stav" ili si ga na*ebao, blago rečeno :)

Sto sam stariji sve mi vise smeta buka, komsije, nocni lavez kerova, klinci koji pustaju glasno muziku u zgradi posle 21h, raspali stojadini i Astre bez auspuha, komsije koje ne znaju da zamene sijalicu ispred svog stana niti da plate pranje stubista, koji bacaju opuske kroz terasu, kese pune djubreta kroz prozor... i onda skontam da zapravo sa mnom nesto nije u redu i da treba da se jednostavno priklonim hordi i radim to isto i bice OK. U sustini ne postoji problem koji se ne moze resiti batinama, parama ili ucenom.

Evo neki su vec pokacili "primere" koju muziku treba pustati da bi se smetalo drugima :)

Jeeee pa svi izgeda imamo svoje "komsije" !!! Dajte neko iskustvo od preko! Cujem da je u Svajcarskoj jako ozbiljno shvacen kucni red, pa nema tusiranja posle 22h,odlaska na wc, tihotapke obavezne itd. Jel me to tovare "Zike Pavlovici" tj. jel preuvelicavaju ili je istina?
Ja i zena stavljamo cepove za usi, jer iznad nas zivi ergela koja tabana od 7h ujutro do 22h uvece,svakim radnim danom i vikendom! Kucni red? Jel se to maze na hleb? Na zalbe,molbe i pretnje ne reaguju! Ovo sa muzikom mi se svidja i dajte neku top listu da ubacim u play listu kad budem na godisnjem, pa da im nocom malo svirim na uvce!:)

Poslednja izmena:
Jeeee pa svi izgeda imamo svoje "komsije" !!! Dajte neko iskustvo od preko! Cujem da je u Svajcarskoj jako ozbiljno shvacen kucni red, pa nema tusiranja posle 22h,odlaska na wc, tihotapke obavezne itd. Jel me to tovare "Zike Pavlovici" tj. jel preuvelicavaju ili je istina?
Tako je otprilike ne samo u Svajcarskoj nego u Skandinaviji, Holandiji, Nemackoj i Engleskoj (ne racunam Irsku :D).
U Svajcarskoj (doduse nisam siguran da li celoj), mora cela zajednica da te prihvati da bi postao komsija - isto tako dovoljno je samo pola ili manje cak glasova (kako gde) da budes izbacen kao komsija! (nije ni potreban razlog, a sa razlogom bolje da sam odes jer ces uz "get out" dobiti i parnice :D)

U Engleskoj sta se desava po ovom pitanju vec prelazi granice ludila... video sam slucajeve gde komsija ne sme da pusta goste u delove kuce gde ima sanse da se vidi komsijina kuca zbog privatnosti... (u stvari jos je gore, ali *** ne mogu ni da objasnim recima..).
Prvi put sam mislio da to samo kolega nece da se smara, pa je prihvatio to, ali to je zakonski uredjeno.

P.S. U Finskoj je zabranjeno pusiti i na svojoj terasi ako ima sanse da taj dim dodje do komsije :D (eh kako bih rado sad tamo otisao :D)

Tako je otprilike ne samo u Svajcarskoj nego u Skandinaviji, Holandiji, Nemackoj i Engleskoj (ne racunam Irsku :D).
U Svajcarskoj (doduse nisam siguran da li celoj), mora cela zajednica da te prihvati da bi postao komsija - isto tako dovoljno je samo pola ili manje cak glasova (kako gde) da budes izbacen kao komsija! (nije ni potreban razlog, a sa razlogom bolje da sam odes jer ces uz "get out" dobiti i parnice :D)

U Engleskoj sta se desava po ovom pitanju vec prelazi granice ludila... video sam slucajeve gde komsija ne sme da pusta goste u delove kuce gde ima sanse da se vidi komsijina kuca zbog privatnosti... (u stvari jos je gore, ali *** ne mogu ni da objasnim recima..).
Prvi put sam mislio da to samo kolega nece da se smara, pa je prihvatio to, ali to je zakonski uredjeno.

P.S. U Finskoj je zabranjeno pusiti i na svojoj terasi ako ima sanse da taj dim dodje do komsije :D (eh kako bih rado sad tamo otisao :D)

I još će se naći neko ko će reći da je ovo sve normalno. :wall: Bolest.

Da se ne lažemo, živeti u kući je zakon :)

Pa bolje onda u zatvoru ziveti nego da ti komsije (iz druge zgrade) odredjuju gde mozes goste da uvedes...

To i taman da testiram na tebi, da vidim da li moji zvucnici bacaju do tvoje kuce :D

Fantasicno je kako su neki od vas necivilizovani za suzivot sa ostalim ljudima, prvo ovaj sto je pokrenuo temu u stvari pravi nered a zali se na to sto komsiji smeta buka koju proizvodi...smesno i ironicno. Ja sam prvih 6 godina svog zivota ziveo u stanu i odlucio sam VISE NIKAD! jer svi pregradni zidovi kod nas napravljeni su od flis papira tako da ti u stvari i nemas privatnost, pocetkom 80' nasa komsinica je pustala Iron Maiden do daske tako da je zgrada od podruma do 4 sprata zvecala u pola 12 nocu, posle toga sam ziveo u kuci...zanimljivo napravljenoj, to su bile kuce u nizu gde je cela strana kuce bila dvojna, ja sam na srecu bio na kraju jednog od nizova pa sam imao veselje samo sa jedne strane kuce, moj drug je imao krevet tik uz moju ves masinu, lavabo, kadu i wc solju, mozete zamisliti tu kakofoniju zvukova kad neko udje u kupatilo nocu a on spava, isto je bilo i kad se neko od nas svadja, mi cujemo njih a oni nas i to veoma jasno. Moj stereo sistem je u mojoj sobi bio postavljen tik uz glave njegovih rotidelja sa druge strane zida kad spavaju i prvi put kada su mi rekli da im je buka smetala ja sam nabavio slusalice a kada bi slusao muziku proverio bi da li su kuci ili slusao normalno, znaci tu nema price, *******cije ni kontriranja, ako nekom smeta to sto radis onda mu smeta. Evo sad zivim u najboljoj kombinaciji, kuca u kojoj zivim je dvojna ali hvala Bogu samo jedan zid je dvojan tako da je cela kuca odvojena od komsija, na tom jednom zidu imam kupatilo od komsinice i njenu minijaturnu sobicu, deli nas jedna cigla i kada ja pricam u mojoj sobi sve se cuje kao i kad ona dovede drustvo, prosle godine je jednom pustila muziku glasno u pola noci i ja sam je zamolio da to vise ne radi, od tada vise ne luduje, to su komsijski odnosi a ne ovo sto vi savetujete coveku da uzurpira zenu i jos da on krene da joj preti, voleo bih ja da vidim da se njemu neko tako doseli pa da mu rafalno pusta dan i noc neki trash metal, veoma brzo bi promenio pricu. Inace ovo sto ste predlozili za borbu protiv komsijske buke je fino ali ima jedna mnogo bolja killer stvar...zove se A Passion Play od Jethro Tull-a...45 minuta neprekidne prog-rock muzike, posle toga komsija nije samo naucio lekciju vec je i spreman za lecenje, naravno plocu treba izvrteti bar 7 puta uzastopno.

Nego mogao bi neko da napise kolko kosta zvucna izolacija zida?
Da znaju ljudi koijma treba eventualno

Poslednja izmena:
U zgradi zvucna izolacija jednog zida nije od neke pomoci jer se cuje bilo koji glasniji zvuk bilo odakle da dopire, ja nocu cujem svako pishanje u svojoj i vertikali pored...

Kod mene vladaju prilicno ok odnosi medju komsijama tako da se svaka zurka najavi a to nije cesto jer su vecina penzioneri. Da bi tako i ostalo trudim se, iako volim muziku, da istu slusam malo glasnije samo u toku dana dok uvece koristim sluske. Doduse, sad i preko dana koristim slusalice jer imam tri 'ebena gradilista u blizini...

^Nije stvar u buci vec u potrebi penzosa da te drkaju. Ziveo sam 18 god u zgradi pa u kuci i evo opet sam u stanu samo u drugom gradu.

Realno tesko je razgovarati s onim ko pusta muziku u 3 popodne i ocekivati da razume tvoj problem. Da je pametan znao bi odmah da to ne treba da radi. Vidim da vecina je uspela da ostvari neki kontakt sa komsijama ali sta onda kada imas nekog drkadziju koji zivi tu 20godina i misli da je uhvatio boga za...Te price i moralisanje budi covek i iskuliraj, pokusaj da popricas sa "peder0m" ne pale kod nas u srbiji...

meni mnogo primamljivije :D zvuci zivot na pustoj planini sa planinskim kozama... :zgran:

^Nije stvar u buci vec u potrebi penzosa da te drkaju. Ziveo sam 18 god u zgradi pa u kuci i evo opet sam u stanu samo u drugom gradu.

Realno tesko je razgovarati s onim ko pusta muziku u 3 popodne i ocekivati da razume tvoj problem. Da je pametan znao bi odmah da to ne treba da radi. Vidim da vecina je uspela da ostvari neki kontakt sa komsijama ali sta onda kada imas nekog drkadziju koji zivi tu 20godina i misli da je uhvatio boga za...Te price i moralisanje budi covek i iskuliraj, pokusaj da popricas sa "peder0m" ne pale kod nas u srbiji...

Vidi, u sustini penzioneri te nece drkati ako ti njih prvi ne pocnes da maltretiras a onda kad se svi grupisu ima da si naje*o ku zuti sto je u sustini i logicno jer svako ocekuje a prvi TI da imas mir u sopstvenoj kuci, to vazi i za svakog drugog coveka. Nasi ljudi su po obicaju takvi da prvi cackaju mecku i onda kad mecka krene u odmazdu vicu kako su ugrozeni. Ja da sam na mestu ove zene koja svaki dan mora da slusa topove, utoke, vriske i ostali trash koji dolazi iz sobe ovog pokretaca teme pa brate 24h non stop bi mu pustao bubnjarske soloe pa bi video da li bi mu prijalo.

Ja bas pricam da ima i tih, jer jelte nema sta da radi pa ajde da se izivljava na drugima. Ne branim pokretaca teme niti pustanje muzike do rano u zoru vec kazem da ima stvarno mnogo ludih ljudi. Prosto ne bi ni poverovali na sta su se zalili mom drugu, a on jos iz postovanja trpi njihove gluposti. Sve to treba odmah po kratkom spisku, zato se ne socijalizujem sa komsijama preterano. Sto si bolji to te vise guze...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno