Šta je novo?

Buka i komsije...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da vas je vecina, na "ovaj" ili "onaj" nacin, resila problem sa komsijama. Elem, interesuje me kako bi ste reagovali na 17-godisnju pacenicu, bez trunke sluha, koja je, pritom, utripovala da ima famozan glas, te mi svaki dan izmedju 14 i 17h pusta karaoke Cece, Dragane Mirkovic i sl. uzasa, sve sa njenom vokalnom interpretacijom, koja je, verovali ili ne, jos gora nego u originalnim izvedbama... :mad: Da zlo bude jos vece, do daske odvrnuti AC/DC, gansi i whitesnake kao da nemaju ama bas nikakav uticaj na nju. Ona opusteno nastavlja da peva dok je glas ne izda, a i onda ume da nastavi... :( Pokusao sam mirno da razgovaram sa njima, medjutim, s obzirom da su u pitanju seljacine, smandrljane sa ko zna koje planincuge, uspostavljanje normalnog dijaloga se ispostavilo kao nemoguce. Zatim sam pokusao i silom, posle koje je bilo kratko primirje, da bi se vec posle par dana sve nastavilo po starom. Prakticno mi vise nista nije ostalo uradim... jedino da im provalim u stan i srgam komp... :mad:

Vidim da vas je vecina, na "ovaj" ili "onaj" nacin, resila problem sa komsijama. Elem, interesuje me kako bi ste reagovali na 17-godisnju pacenicu, bez trunke sluha, koja je, pritom, utripovala da ima famozan glas, te mi svaki dan izmedju 14 i 17h pusta karaoke Cece, Dragane Mirkovic i sl. uzasa, sve sa njenom vokalnom interpretacijom, koja je, verovali ili ne, jos gora nego u originalnim izvedbama... :mad: Da zlo bude jos vece, do daske odvrnuti AC/DC, gansi i whitesnake kao da nemaju ama bas nikakav uticaj na nju. Ona opusteno nastavlja da peva dok je glas ne izda, a i onda ume da nastavi... :( Pokusao sam mirno da razgovaram sa njima, medjutim, s obzirom da su u pitanju seljacine, smandrljane sa ko zna koje planincuge, uspostavljanje normalnog dijaloga se ispostavilo kao nemoguce. Zatim sam pokusao i silom, posle koje je bilo kratko primirje, da bi se vec posle par dana sve nastavilo po starom. Prakticno mi vise nista nije ostalo uradim... jedino da im provalim u stan i srgam komp... :mad:

tvoj problem je jednostavno resiv ...... kupi jace pojacalo i zvucnike ;)

ne stvarno ..... kupi jace pojacalo i zvucnike i ... pustaj neki dead metal ili nesto tog tipa ...

... Kako je gore spomenuto, zidovi su tanki, njima ju tu samo spavaca soba i ja cujem kada se npr. ona nakaslje. ...:)

Znam da verovatno vecini ide na zivce Gandijevski stav, ali vecina proziva komsinicu kao nadzak babu kojoj smetaju zvucnici od 1W i nervira me takav stav na slepo.

Pa ni kasalj ne verujem da je bas preglasan.

Ljudi mogu resiti svaki problem, a opet i od svega se moze napraviti problem.

Poslednja izmena:
Osim ako autor nije Dzejms Bond sa specijalnim zvucnicima koje jedino on moze da cuje :), te zvucnike od 1W cuju i drugi. Kaze da ima tanke zidove, on cuje nju kako kaslje i jos ako zivi u tihom kraju situacija je sasvim moguca.

"Ako ja prestanem onda kvarim svoj komfor da bi ugodio njoj.".
Znaci bitno je da se ti zabavljas, a drugima kako je-tako je. Naravno da ne mislim da trebas po svaku cenu udovoljavati drugima, ali to sto neko po noci pokusava da zaspi mi deluje kao sasvim razuman zahtev i mislim da bi ti trebao da pokusas da smanjis buku.
Zasto ne bi bar igre igrao sa slusalicama? Po mom iskustvu, sa slusalicama bolje razumes dijaloge, plus tebi ne smetaju okolni zvukovi (ukucani, saobracaj sa ulice, itd.), a i manje ces smetati komsijama.

Veruj mi, na jakim zvucnicima i dobrom pojacalu resava posao i Steely Dan :D

Dakle, meni ne ginu bolji zvucnici. :) 'Ajde mi preporucite nesto snazno, ali ne i preterano kvalitetno, s obzirom nisam pri kinti, a i bice za jednokratu upotrebu. :D

Sto se tice playliste, krknucu joj "hitove" Cannibal Corpse-a, ukomponovane sa nazimenicnim ubacivanjem bosanskih sargijaskih pesama, ovog tipa! :d :-devil-:

Dakle, meni ne ginu bolji zvucnici. :) 'Ajde mi preporucite nesto snazno, ali ne i preterano kvalitetno, s obzirom nisam pri kinti, a i bice za jednokratu upotrebu. :D

Sto se tice playliste, krknucu joj "hitove" Cannibal Corpse-a, ukomponovane sa nazimenicnim ubacivanjem bosanskih sargijaskih pesama, ovog tipa! :d :-devil-:

Ma jok. Sta mislis o Frenky goes to Hollywood:" Two tribes 12' original".

Mozda nam user Zormi, pomogne? Mislim da je on u task force-u ?

Zena ima pretpostavljam oko 50 godina, ima kcerku od 27-8 i sina od 30+ koji zive s njom. Koliko sam upratio, dolazi im i cale ponekad.

Sada sam pogledao specifikacije, ipak radi se o 2x1.5W (po proizvodjacu, mada smatram da realno nije ni toliko :D)

Kupio sam cepove za usi pa cu joj ostaviti ako bude sledece poruke :)

@alfanautis, ti sada meni hoces da kazes da na ulici meni neko moze da pridje i da mi preti jer mu se ne svidja kako sam se obukao i to mu utice na zivot jer ima nocne more? Mislim... milion je razloga koji se mogu navesti kao 'ugrozavanja' onog drugog.
To sto ja njoj uzimam pravo, ako prestanem - onda ja ostajem bez prava, i ja bih zaista shvatio da ja bar dovedem drustvo, gledamo utakmicu ili sl. Ali ovde se radi 1+1 osobi (meni i ponekad devojci).
Sta ja mogu uraditi po pitanju psa? To se desava tokom dana i cak manje smeta nego radovi na obliznjoj skoli, guzva sa autima ili sl. Da li ti mislis da se mozes derati na vozace jer je tebi cesta ispod prozora? Zato valjda i postoji neka normalna granica ili u protivnom postanes svestan da ti smeta i ulozis u resavanje tog problema.

Igre vise necu igrati ovako, to je najnovija smetnja i naravno da sam spreman da joj izadjem u susret i prestanem. Samo ce izgleda kada ne budu igre, biti neke banalnije stvari tipa 'parket skripi ne mogu da spavam'...

Poslednja izmena:
Zna se kućni red, između 21h/22h-07h/08h i 14h-17h radnim danima, + cela nedelja, apsolutna tišina!
Da se ne lažemo, tebi igrice & filmovi nisu od životnog značaja, možeš lepo leći ranije da spavaš, a ranije se probuditi, i uživati u svojoj zabavi. Za njen budilnik u 6AM, obrati se vlasniku zgrade, ili kome god, ko to može regulisati, ili policiji, zbog uznemiravanja i remećenja upravo tog reda & mira.
I slušalice, uvek.
Ako pokušava da te posle toga ubedi da čuje kuckanje tastature, objasni joj da si u 21h legao da spavaš & da je odlepila.
Sve se može na fin način.
Previše inaćenja ovde ima..

Ja imam cudan pogleda na sve ovo ..... a samo jedno mogu da kazem ljudima koji se zale ..... preseli se.

Ni mene niko nije pitao sto su sagradili zgradu pored auto puta, niti pitaju kad ce da kopaju oko zgrade nesto ..... tako ni ja ne pitam komsije da smanje muziku.

Neke nebulozne situacije su ..... ako je radni dan .... 1 ujutru .... a jelte ljudi ustaju rano zbog posla .... onda ok to razumem i postujem ... i nikad me necete uhvatiti da pustam muziku kasno. Ovo se ne odnosi na rodjendane ili slavlja ili bilo sta ako se odrzava u petak-subotu, onda cutim i nek pusta i uziva do mile volje, iste uslove ocekujem i za sebe.

Vecina "komsija" sto se zale imaju psiholoskih problema i u to sam prilicno siguran, moj komsija je cuo nepostojece zvukove .... i da sam nije video da je nenormalan .... verovatno bi i dalje uznemiravao.

Jednostavno ako ti se neko zali da ne moze da zivi pored tebe a ti si pri tome prilicno siguran da ne radis nista "nenormalno" slobodno im reci "preseli se" ima lepih stanova po borci ... ovci ... krnjaci .. besnom foku, mir .... tisina ..... milina.

Zna se kućni red, između 21h/22h-07h/08h i 14h-17h radnim danima, + cela nedelja, apsolutna tišina!
Da se ne lažemo, tebi igrice & filmovi nisu od životnog značaja, možeš lepo leći ranije da spavaš, a ranije se probuditi, i uživati u svojoj zabavi. Za njen budilnik u 6AM, obrati se vlasniku zgrade, ili kome god, ko to može regulisati, ili policiji, zbog uznemiravanja i remećenja upravo tog reda & mira.
I slušalice, uvek.
Ako pokušava da te posle toga ubedi da čuje kuckanje tastature, objasni joj da si u 21h legao da spavaš & da je odlepila.
Sve se može na fin način.
Previše inaćenja ovde ima..

Cuo sam za ovo o kucnom redu ali realno nikad nigde nisam video dokument koj to propisuje ..... niti sam pristao na isti ;)
Salu na stranu ... slazem se oko tog vremena .... donekle trebalo bi ga verovatno prilagoditi savremenom nacinu zivota jer ta suplja prica da nema buke od 21:00 .... nekako ne pije vodu, a to za 14h-17h mislim da je zbog porodicnog rucka ili .... tako nekog ****** .... ili ljudi spavaju popodne, ja spavam do podne .... i meni realno smeta kad mi neko radi ujutru od 8 ispod prozora ili komsija busi zidove .... ali nikome se ne zalim, tako ocekujem i od ostalih, a ako im smeta ..... nek se presele ;)

Kome ja da se žalim što bilmez u 5 ujutru pali dizel kombi ispod mog prozora i turira ga jedno 5 minuta. A kombi neverovatno glasno "čekića" da probudi sve moje ukućane.... :( :(
Kome ja da se zalim sto moj komsija pali traktor (Rus star 30 god :D) pored mog zida u 5 ujutru :eyebrows:
Da ne pricam kako izgleda paljenje Golf keca... :smash:

@alfanautis, ti sada meni hoces da kazes da na ulici meni neko moze da pridje i da mi preti jer mu se ne svidja kako sam se obukao i to mu utice na zivot jer ima nocne more? Mislim... milion je razloga koji se mogu navesti kao 'ugrozavanja' onog drugog.
Ako to nosenje je recimo.. nacisticki simboli - da onda moze.
Ako imas nesto sasvim normalno a nabijas nekome u oci svaki dan, opet moze da te tuzi. I sasvim bih ga podrzao :D
Pazi, da dodje gomila Nemaca, a da ne pominjem Norvezana da zivi kod nas, a da vaze njihovi zakoni - oni bi 90% Srba tuzili za buku!
Sve to ima neke granice zdravog razuma.

To sto ja njoj uzimam pravo, ako prestanem - onda ja ostajem bez prava
E pa ne... svi pocinjemo ni od cega i dodajemo na to sto imamo (nista na pocetku) - sve dok nekome ne zasmeta.
Vidis, na pocetku ti nemas muziku i igrice.. onda nema sat.. ti dodas igrice! Bum, njoj smeta, ti njoj uzimas pravo.
Veruj mi, vidim po temi, da skorz pogresno gledas. Ovde ce ti to proci, jer je nazalost vecina ljudi u Srbiji kao ti "mani me, bre, meni ne smeta, kako tebi moze da smeta???".
Ali ja imam iskustva kako je to kad se prihvati tisina i odatle pocne. Onda ti i sitnica smeta jer je cujes - cujes jer se razlikuje od tisine.

Ja ne znam tvoj konkretan slucaj, tj. ne znam koliko baba stvarno cuje tu buku ili samo zahebava, ali opet, rekao bi po tvom celokupnom iskazu u temi da je verovatno u pravu.

i ja bih zaista shvatio da ja bar dovedem drustvo, gledamo utakmicu ili sl. Ali ovde se radi 1+1 osobi (meni i ponekad devojci).
Pa? Da li je 20 vas koji gledate TV ili vas dvoje, taj TV ce verovatno praviti isti zvuk ;)

Sta ja mogu uraditi po pitanju psa? To se desava tokom dana i cak manje smeta nego radovi na obliznjoj skoli, guzva sa autima ili sl.
Vidis... auto-guzva je svakodnevna stvar i mozak navikne na nju. Radovi ne znam, ali verovatno ista stvar..
Pas ocigledno nije svakodnevni dogadjaj - koji pas uopste, ne secam se psa u temi? :D

Da li ti mislis da se mozes derati na vozace jer je tebi cesta ispod prozora? Zato valjda i postoji neka normalna granica ili u protivnom postanes svestan da ti smeta i ulozis u resavanje tog problema.
Pa, ako si kupio stan odmah nad cestom... ***!
A inace bi mogao nesto da uradis po tom pitanju... ceo svet, cak i Kina ide na to da se sav saobracaj izmesti iz naseljenih delova gradova, da se max. smanji saobracaj kolima itd. kako bi bilo sto manje buke (em sto je recimo, maltene po celom svetu sada zabranjeno da avioni lete iznad naseljenih mesta, osim ako nije neki hitan slucaj).
Sve ide u tom smeru... kada ce kod nas u potpunosti doci? Uff, bolje da ne mislim o tome :( Kazem, happy sam sto je kod mene dobra izolacija a za spoljne uticaje tu su cepovi.

Igre vise necu igrati ovako, to je najnovija smetnja i naravno da sam spreman da joj izadjem u susret i prestanem. Samo ce izgleda kada ne budu igre, biti neke banalnije stvari tipa 'parket skripi ne mogu da spavam'...
E, pa ako do toga dodje, zalepi joj cepove za usi, pa ako ista kaze, ti kazi da nisu za usi nego za usta ;)

To oko kucnog reda je diskutabilno. Ako je njoj radno vreme u 7, verovatno joj treba budilnik u 6 da bi stigla na vreme. I sada ja po tom redu imam svako pravo da joj zabranim budilnik iako ce ona bez njega kasniti i eventualno ostati bez posla?
Meni je logicno da posto njoj to treba, a meni smeta, pronadjem glavnog krivca - u ovom slucaju zid i bavim se tim problemom. I ona ocekuje da u svom stanu moze postaviti budilnik kada joj odgovara pa ako sam ja lakog sna, ni najtisi ne pomaze a isto tako, ona moze biti tvrdog sna pa da ni njoj relativno tih ne pomaze :D

Uostalom, kucni red da bi bio pravosnazan, mora biti na vidljivom mestu i da svako moze da ga procita ako je u svakoj zgradi poseban ili je zakon definisao u kojem je periodu kucni red?

edit: @alfanautis
sto se tice psa:

Citat:
Komsija prekoputa ima psa koji neprestano laje ujutro od 8 do 11. Ako za vikend hocu da se naspavam, meni smeta ali ni na kraj pameti mi nije bilo da uradim sto je uradio drugi komsija iznad mene, a to je gadjanje tog psa raznim predmetima.
Nego treba cutati i j***ti svoj zivot? Da se drzimo mi 15. veka i sveca nocu?
Uradi nesto po tom pitanju - ne nesto iz 15. veka tipa gadjanje cipelama, ali uradi nesto ako ti smeta.

Kada ih ima 20, u ogromnoj vecini to podrazumeva vecu buku... sto zbog atmosfere, sto zbog samog broja ljudi cije komesanje proizvodi dodatni shum i trazi dodatnu jacinu na tv.

Nisam kupio stan nad cestom, relativno je mirno ali isto tako kao sto opravdavas auta navikavanjem mozga, mogu i ja. Kupila je taj stan sa ili bez znanja da su zidovi tanki, isto kao i ja. Koliko je moj problem, toliko je i njen. I normalan razgovor se cuje. Ne mogu se razaznati sve reci ali se isto tako moze smatrati bukom. Da li to znaci da ja moram da sapucem posle 10? Ili je logicnije da ona sebi napravi izolaciju jer joj to smeta?
Ponavljam, nikakvo divljanje nije u pitanju i nikada zvucnici nisu na max iako je snaga takva kakva je. 'Divljanja' je bilo pre, rekla mi i ja prestao. Prodje mesec, opet nesto i ponovo nakon mesec najnovija prituzba u kojoj su najvise istaknute igre. Kako uopste zna da su igre :S:

Poslednja izmena:

Gotovo da sam imao indentičan slučaj.
Ja sam to rešio, u starom stanu, tako što sam im isključivao struju sa glavnog osigurača koji se nalazio u prizemlju za svaki stan. Radilo se o dve studentkinje i naravno one nisu imale pojma ni šta je osigurač a kamoli kako da provere da li je do njega. Prvo sam ih uključivao na 10 min, ali se buka odmah nastavljala, pa sam tu "terapiju" produžio na par sati i ona se pokazala kao veoma delotvorna :D

Gotovo da sam imao indentičan slučaj.
Ja sam to rešio, u starom stanu, tako što sam im isključivao struju sa glavnog osigurača koji se nalazio u prizemlju za svaki stan. Radilo se o dve studentkinje i naravno one nisu imale pojma ni šta je osigurač a kamoli kako da provere da li je do njega. Prvo sam ih uključivao na 10 min, ali se buka odmah nastavljala, pa sam tu "terapiju" produžio na par sati i ona se pokazala kao veoma delotvorna :D

[YOUTUBE]0VmcTmDF-C8[/YOUTUBE]

To nesto u ovom fazonu? :D :D :d I ja predlazem ukidanje struje putem osiguraca (ili ako ti treba pomoc oko odabira muzike, javi se na PM :)).

Probao sam Children Of Bodom - Everytime i Die na komsijama i radi posao 100% :)

Amateri, za to se koristi Gojira i Morbid Angel. A ako hoćete malo neparnih ritmova da ih puca u mozak, onda Meshuggah. :d

@Vuk Gamer

Bori se protiv njih njihovim oružijem. Pusti neku ultra mega giga seljanku, i pojačaj do daske da ta paćenica ne čuje svoje misli.... jednom će i ona prestati da "arlauče".

@domcale
On ga samo pali, a ovaj bilmez ga i turira jedno pet minuta... ima da uzmem paintball pušku od drugarevog burazera, pa da malo ukrasim njegov WV bus iz cirka 90-te.

Cuo sam za ovo o kucnom redu ali realno nikad nigde nisam video dokument koj to propisuje ..... niti sam pristao na isti ;)
Salu na stranu ... slazem se oko tog vremena .... donekle trebalo bi ga verovatno prilagoditi savremenom nacinu zivota jer ta suplja prica da nema buke od 21:00 .... nekako ne pije vodu, a to za 14h-17h mislim da je zbog porodicnog rucka ili .... tako nekog ****** .... ili ljudi spavaju popodne, ja spavam do podne .... i meni realno smeta kad mi neko radi ujutru od 8 ispod prozora ili komsija busi zidove .... ali nikome se ne zalim, tako ocekujem i od ostalih, a ako im smeta ..... nek se presele ;)
Dečko, ti stvarno ne možeš, ili nećeš, da shbvatiš neke stvari!

Elem, to što si ti "čuo za ovo o kućnom redu" je uredba koja je doneta na nivou grada i ta uredba bi norala da se poštuje u svim stambenim zgradama. To što si ti spreman da se šališ i/ili sprdaš sa kućnim redom - to je tvoja stvar... Ali, u svakoj šali ima i pola zbilje!

Takođe, i te kako pije vodu činjenica da posle 9 uveče nema buke. Znaš, dosta mi je svakojakih likova koje moram da trpim 9-10 sati na poslu. Kada dođem kući hoću mir i tišinu, a ne da mi neki napaljeni podstanar je*e kevu i još pride mi drži predavanje o tome da - ako mi nešto smeta - mogu slobodno da se iselim iz zgrade (u kojoj, uzgred, živim već 38 godina, tj. od rođenja). To pričam iz ličnog iskustva, a ne na osnovu tvojih zapažanja! Znaš, meni NIKO, za ovih 38 godina, nije mogao jedni jedinu stvar da prebaci vezano za moje ponašanje i navike. I ja volim da ponekada odvrnem muziku - ali zato stavim slušalice na uši i ne smetam ama baš nikome!

I meni smeta kada neko buši zidove - ali zato normalni ljudi takve stvari najavljuju par dana unapred i onda svako može da se prilagodi tome.

Život u zgradi sa više od 5 stanova je umetnost, veruj mi.

To oko kucnog reda je diskutabilno. Ako je njoj radno vreme u 7, verovatno joj treba budilnik u 6 da bi stigla na vreme. I sada ja po tom redu imam svako pravo da joj zabranim budilnik iako ce ona bez njega kasniti i eventualno ostati bez posla?
Da, imas.

Meni je logicno da posto njoj to treba, a meni smeta, pronadjem glavnog krivca - u ovom slucaju zid i bavim se tim problemom. I ona ocekuje da u svom stanu moze postaviti budilnik kada joj odgovara pa ako sam ja lakog sna, ni najtisi ne pomaze a isto tako, ona moze biti tvrdog sna pa da ni njoj relativno tih ne pomaze :D
Uuu, ako se oko toga dogovorite to je super, ali nesto sam sumnjicav.

Uostalom, kucni red da bi bio pravosnazan, mora biti na vidljivom mestu i da svako moze da ga procita ako je u svakoj zgradi poseban ili je zakon definisao u kojem je periodu kucni red?
Ne znam kako kod nas to ide pravno, ali znam da je van to deo zakona i nema sta neko posebno da ti to kaze. (osim roditelja dok si dete).

edit: @alfanautis
sto se tice psa:[/quote[
A taj ;) ja mislio propustio komsinicinog psa ;)

Kada ih ima 20, u ogromnoj vecini to podrazumeva vecu buku... sto zbog atmosfere, sto zbog samog broja ljudi cije komesanje proizvodi dodatni shum i trazi dodatnu jacinu na tv.
Ja to nisam primetio, jedino kad se gleda fudbal oce se jace cisto zato sto je fudbal... OK.

Kupila je taj stan sa ili bez znanja da su zidovi tanki, isto kao i ja. Koliko je moj problem, toliko je i njen. I normalan razgovor se cuje. Ne mogu se razaznati sve reci ali se isto tako moze smatrati bukom. Da li to znaci da ja moram da sapucem posle 10? Ili je logicnije da ona sebi napravi izolaciju jer joj to smeta?
Ako joj smeta tokom dana, onda treba da uradi izolaciju, inace ***, na njenoj je strani sve :(

opet nesto i ponovo nakon mesec najnovija prituzba u kojoj su najvise istaknute igre. Kako uopste zna da su igre :S:
Pa.. mozda CUJE? :D Pogotovu ako je CS ;) *** onda ne mora da razume sta se desava u igri, ne treba joj tolika preciznost zvuka - tebi treba, tu je razlika. Njoj smeta sto uopste cuje taj zvuk, ***.

Edit: U ***, kakvih praznoglavaca ima ovde... mislim kao da nikad niste ni videli ne-blesave komsije pa vam samo takve misli padaju na pamet :D

Poslednja izmena:
Dečko, ti stvarno ne možeš, ili nećeš, da shbvatiš neke stvari!

Elem, to što si ti "čuo za ovo o kućnom redu" je uredba koja je doneta na nivou grada i ta uredba bi norala da se poštuje u svim stambenim zgradama. To što si ti spreman da se šališ i/ili sprdaš sa kućnim redom - to je tvoja stvar... Ali, u svakoj šali ima i pola zbilje!

Takođe, i te kako pije vodu činjenica da posle 9 uveče nema buke. Znaš, dosta mi je svakojakih likova koje moram da trpim 9-10 sati na poslu. Kada dođem kući hoću mir i tišinu, a ne da mi neki napaljeni podstanar je*e kevu i još pride mi drži predavanje o tome da - ako mi nešto smeta - mogu slobodno da se iselim iz zgrade (u kojoj, uzgred, živim već 38 godina, tj. od rođenja). To pričam iz ličnog iskustva, a ne na osnovu tvojih zapažanja! Znaš, meni NIKO, za ovih 38 godina, nije mogao jedni jedinu stvar da prebaci vezano za moje ponašanje i navike. I ja volim da ponekada odvrnem muziku - ali zato stavim slušalice na uši i ne smetam ama baš nikome!

I meni smeta kada neko buši zidove - ali zato normalni ljudi takve stvari najavljuju par dana unapred i onda svako može da se prilagodi tome.

Život u zgradi sa više od 5 stanova je umetnost, veruj mi.

eto vidis ..... ni meni niko nikad nije dosao na vrata vec 30godina .... osim onog debila koj je oba puta dolazio (jednom devojci jednom meni) tek sto smo ustali iz kreveta i pritom posle razgovora sa mnom nikad vise nije dolazio niti se zalio na buku.
Ja ne kapiram gde si ti iz mog posta uvideo da ja maltretiram stanare oko mene, pustam glasnu muziku ili sta god od tih aktivnosti?

Ti ako si isfrustriran poslom .... promeni ga, ako ti nesto smeta u komsiluku ... preseli se .... jednostavno,

Buka posle 9 sati nije ok radnim danima ... kao sto sam napisao, ali zato petkom i subotom nemam nista protiv iste ....... i ne .... ne pravim zurke svakog petka i subote ..... a kad mi dodju gosti ..... ne ..... ne slusamo glasnu muziku ....

Buka u principu nije problem ako obe strane imaju razumevanja. Ja sam osoba koja veruje da je dogovor moguc ako sa obe strane postoji volja :)

Medjutim, ima gorih stvari od buke - poplavljeni zidovi jer je komsiji pukla cev a on ne priznaje da je problem do njega; ili kad vam komsija iznad gaji drvo na terasi i kada prilikom zalivanja istog sve padne na vasu terasu/prozor i uprska sve zivo.. to su vec problemi.

Takvih problema sam imao i ... moze al' ti sve da platis :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno