Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Iskopiras taj tools-copy koji si skinuo na root C diska, otvoris command prompt i odatle nadjes gde si iskopirao taj folder , otvoris ga i kucas fastboot flash recovery recovery.img. Upravo flashujem tel. pa cu javiti kako je ispalo :)

Uspesno odradjeno , sve radi (za sad :) ) , hvala Srdjanu sto je nasao mnogo jednostavniji nacin :)

A kako ga nadjem otvorim, posto nisam radio u cmd nesto puno, kako idu tacno te komande?

pa malo guglaj sve moze da se nadje

hvala mark_o

da li si i taj rom ubacio koji lici na htc
meni uzasno jede bateriju, i nestop se baguje pa da li i ti imas iste proble, me ili je to samo do mog telefona??

Ubacio sam rom galaxoHero, ne znam koliko jede bateriju posto sam to sinoc stavio , ali za sad se drzi na 70 posto , sa koriscenjem gps-a danas i non stop na netu . Ako zelis da ti baterija traje duze, obavezno iskljuci sinhronizaciju sa gmail-om posto to jede bateriju i stavi da koristi samo 2g , meni tako traje skoro 2 dana iako po ceo dan nesto cackam. Rom ne baguje za sad, sve radi normalno i mnogo brze nego fabricki rom, pa videcemo :)

Kako da syncujem Galaxy sa outlookom? Hoću da zaobidjem Google mail. Nikad to nisam radio - ranije sam koristio PC Suite za Nokie, ali se sa ovim ne snalazim. Treba mi neki program u Galaxyju, neki u compu?

Copy the 0.42 Recovery Image and Galaxo ROM and the II5.tar to the phone:
- Copy rectools.tar.gz (from the 0.42 Recovery Image) to the root of the internal storage.
- Copy the update.zip (from the Galaxo ROM) to the root of the internal storage.
- Find the II5 firmware I7500XXII5-PDA-CL64494-REV5(VIA).tar and rename it to II5.tar and copy this to the root of the internal storage (this is how the Google Apps are restored later). Your internal phone storage should look a bit like this..

di ću nać ove update.zip i rectools.tar.gz failove, jeli to sa ovih navedenih stranica pa su preimenovani jer mi nije jasno ?
dali moraju bit ovi gore navedeni failovi u winrar obliku?

Pozdrav ljudi!
Skroz sam zbunjen! I ja sam dobio od Telenora Samsung Galaxy I7500 na testiranje. Pun je bagova i mislim da bih sto pre trebao da predjem sa 1.5 na 1.6. Ili na 2.0? Ne znam da li moze 2.0 a ako moze da li prvo mora 1.6? Takodje me zanima procedura jer sam instalirao Samsung New PC Studio i on mi govori da nema update za mobilni, tako da moram sam da odradim a nemam pojma kako.
Pomoc a ja cu da obavestavam kako se ponasha.

Hvala

AID, rectools.tar.gz,update.zip imas link na tom sajtu da skines i treba da budu u tom fomatu u kojem vec jesu , a firmware I7500XXII5-PDA-CL64494-REV5(VIA).tar nadjes na nekom drugom sajtu skines ga preimenues u II5.tar i sledis uputsvo...

iwanman, 1.6 još uvek ne psotoji za Galaxy...a samim tim ni 2.0....za update smo svi koristili Odin, jer PC studio ne radi to što tvrde da bi trebalo.

Detaljno upustvo za flashovanje imaš na (mislim) drugoj strani ove teme (dugačak post koji jeostavio BaneR), a postoji i na kasnijim stranicama nekoliko linkova ka različitim uputstvima.

mark_o
skino sam recovery4.2 i update.zip, ali kada ih extract javlja mi neku šifru da moram upisat da mogu nastavit dalje sa time, pa ako mi je nešto promaknulo bio bi ti zahvalan??

mark_o
skino sam recovery4.2 i update.zip, ali kada ih extract javlja mi neku šifru da moram upisat da mogu nastavit dalje sa time, pa ako mi je nešto promaknulo bio bi ti zahvalan??

citaj malo objasnjenja :) "All the file you need are at the end of the post! (the archive password is : android.hdblog.it) " to ti je pass

Evo da se pohvalim da sam od jutros i ja ponocni vlasnik Galaxz-ja :D

Jednostavno, odusevljen telefonom.. (presao sa u900 soul)

imam jedno noob pitanje.. kako da obrisem vise npr. pesama od jednom ?
provalio sam kad zadrzim prst na jednod, ponudi mi opciju da je obrisem...

ali kako da obrisem vise, ili sve sto je u direktorijumu ?

hvala unapred :)

mali off:
Da li mozemo da dobijemo informaciju od nagradjenih Telenorovih korisnika koji su priblizno pogodili broj korisnika Telenor interneta, kakva su predvidjanja dali?

Da li je neko upoznat kada se ubaci memorijska kartica u ovaj telefon da li ona mora da se parcionise kako bi se moglo nesto stavljati na nju?

fullb.png

a ja sam odradio ovo format ext. sd:swap+fat32
sta sam ja sad ustvari dobio time ili izgubio?

I interesuje me jos nesto kada se skine neki video ili se ubaci preko usb-a
da li moze da se gleda taj video preko celog ekrana ili samo pravo

Vidim da ovde ljudi kazu da im PC Studio ne prepoznaje uredjaj..

Evo ja sad instalirao i prepoznao mi je odmah model telefona, android i napravio 2 x removable disc, jedan za tel, drugi za micro

sve radi savrseno:

instalirano sa cd-a koji je dosao u pakovanju

to nisam probao jos... mislio sam radi prebacivanje i tako to, posto vidim da njih dosta kaze da im nije prepoznao uredjaj u opste...

verovatno razlika u verziji programa..

kad će izaći 2.0 kao normalan apdejt,preko ovog njihovog glupog programa?

mark_o
koju komandu da koristim u cmd da dođem do Android SDK tools za nam koji nisu bas na ti sa cmd ,pa da neko objasni kako to točno ide bilo bi lijepo, ako se naravno ima volje.. :)

mark_o
koju komandu da koristim u cmd da dođem do Android SDK tools za nam koji nisu bas na ti sa cmd ,pa da neko objasni kako to točno ide bilo bi lijepo, ako se naravno ima volje.. :)

Iskopiraj tools-copy u document and settings , posto ti coomand prompt krece odatle da ne bi morao mnogo da kucas. Onda kucas : "cd tools - Copy" (naravno bez navodnika)pritisne enter , pa kucas "dir" pritisnes enter. Pre toga si povezao tel na kabal kako pise u uputstvu pokrenes ga u fastboot mod upali se crni ekran i krene fast boot ti onda u cmd u kucas
"fastboot flash recovery recovery.img" (isto bez navodnika ) i pritisnes enter, on ce odraditi svoje, pisace ti ok, brzo izvadis bateriju da se ne podigne sistem ponovo , vratis bateriju i nastavis dalje po uputsvu , samo to . Kucaj tacno kako sam ti napisao sa sve razmakom , inace nece da ti prihvati komande . To je to , pozz

mark_o

SA wiki.xda

In Windows it's easy to add the Android SDK Tools directory to your system path. Doing this lets you use the Android SDK tools anywhere and makes it easier for you.
On Windows XP: Go to Control Panel->System, Choose the 'Advanced' tab and then click 'Environment Variables' To do this on Vista/Windows7: Simply go to Control Panel->System and choose 'Advanced System Settings' and then 'Environment Variables'
Now that you've got here locate Path under System Variables and click Edit, then add the following to the end of the string displayed:

;C:\AndroidSDK\tools\
Then click OK until you get out of the menus.

Now that you've done this you should be able to bring up a command shell and type 'adb' and it should run straight away without needing to change path.

U prevodu, dodaš putanju gde si ga raspakovao i onda kad pokreneš CMD, ma gde se nalazio možeš da koristiš.

evo sada mi se pojavio neki problem na kraju, sve sam napravio po uputama ali kada sam isa napravit zadnji korak restore G.apps pojavi mi se poruka restore abortet.. kopira sam i preimenova II5 na mobitel kako piše u uputama, ali ne mogu rebootovat mob bez restor google apps.
ako ima neko neku ideju sta je poslo po zlu neka mi objasni?? hvala

Nazad
Vrh Dno