Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Kao novi vlasnik galaxy-ja iscitah jovu temu od pocetka do kraja i koliko sam uspeo da vidim deluje kao najopsirnije mesto na rs domenu gde je obradjena ova tema.
Nego jednu stvar nikako ne mogu da shvatim i nadjem (u stvari ima ih vise ali jedna se izdvaja prilicno :) )
Kako mogu na androidu konkretno galaxy da uradim nesto sto sam vec 5 godina koristio na nokia/symibian kombinacijama :(
To je da napravim profile spavanje :) i da kazem kad je ovaj telefon u ovom profilu on je silent za sve osim za clanove odredjene grupe (kod mene se ta grupa zove "UvekDostupan")
Cesto zaginem u nocnoj smeni kada ne bih bas da me bude posle dva sata spavanja zbog caskanja ali za odredjene brojeve moram da budem dostupan (red lines :))

Na symbianu to podrzava ona ugradjena profiles aplikacija a na androidu ne uspeh nista da uradim ni sa ugradjenim ni sa nekoliko koje sam naknadno instalirao.
Sad tek sam od juce u ovoj prici tako da je moguce da sam negde prevideo ocigledno ali bih molio nekog ko zna resenje da ga podeli sa mnom sto pre :)

Hvala puno unapred i potrudicu se da i sam dam doprinos ovoj temi cim budem imao cime da je dam :)

Kao novi vlasnik galaxy-ja iscitah jovu temu od pocetka do kraja i koliko sam uspeo da vidim deluje kao najopsirnije mesto na rs domenu gde je obradjena ova tema.
Nego jednu stvar nikako ne mogu da shvatim i nadjem (u stvari ima ih vise ali jedna se izdvaja prilicno :) )
Kako mogu na androidu konkretno galaxy da uradim nesto sto sam vec 5 godina koristio na nokia/symibian kombinacijama :(
To je da napravim profile spavanje :) i da kazem kad je ovaj telefon u ovom profilu on je silent za sve osim za clanove odredjene grupe (kod mene se ta grupa zove "UvekDostupan")
Cesto zaginem u nocnoj smeni kada ne bih bas da me bude posle dva sata spavanja zbog caskanja ali za odredjene brojeve moram da budem dostupan (red lines :))

Na symbianu to podrzava ona ugradjena profiles aplikacija a na androidu ne uspeh nista da uradim ni sa ugradjenim ni sa nekoliko koje sam naknadno instalirao.
Sad tek sam od juce u ovoj prici tako da je moguce da sam negde prevideo ocigledno ali bih molio nekog ko zna resenje da ga podeli sa mnom sto pre :)

Hvala puno unapred i potrudicu se da i sam dam doprinos ovoj temi cim budem imao cime da je dam :)

Jedino da probas da nadjes neki program na marketu koji pravi profile zvonjava, ovako iz telefona takvo nesto ne moze da se odradi:d

Jedino da probas da nadjes neki program na marketu koji pravi profile zvonjava, ovako iz telefona takvo nesto ne moze da se odradi:d

Ma probao al ne uspem u sumi programa da nadjem nesto tog tipa. Skinuo nekoliko komada gde mi lici da moze da bude ali corak :(
Pa racunam da pitam ovde verovatno nisam jedini kome treba pa rekoh valjda je neko od forumasa vec video tu mogucnost u nekoj aplikaciji pa da preporuci :)

Osluskujem jos uvek u nadi ;)

Drugari, evo jednog zanimljivog programa koji će vam olakšati rad sa vašim Android telefonom:
Droid Explorer
:)

Di mogu skinut Beutiful widget pošto nemam pristup marketu za plaćene aplikacije?? Hvala

Pojavio se novi firmware za galaxy i7500XXIK4 ,neka od poboljsanja su veca brzina sistema, nova tastatura,brzi odziv dugmeta za otkljucavanje ekrana i to je to sto znam za sad posto nema nigde nabrojano sve promene . Rom se ubacuje pomocu odin multi downloader a , pa ko voli nek izvoli :)
http://www.sendspace.com/file/o2hju4

Moj Galaxy trenutno toliko dobro radi sa H8, da se razmišljam da li ima smisla da ga flashujem :)

Jel može screen shot nove tastature?

i7500-update-i7500xxik4-12.png
,
i7500-update-i7500xxik4-11.png
,
i7500-update-i7500xxik4-16.png
,
i7500-update-i7500xxik4-6.png

Poboljsano upravljanje ram memorijom , sad je ima vise slobodne memorije, izgleda je konacno sredjena baterija , posto je covek testirao, ostavi preko noci tel sa 22 posto napunjenosti i sutradan je bila isto toliko sto sa drugim romovima ne bi bio slucaj, tako da ako neko proba moze da javi koliko mu traje baterija...

Poslednja izmena:
Da li moze da se ubaci ovaj firmware a da ne nestanu podaci i programi na telefonu?Kako???

sad vidim da je gotovo nemoguce naci na netu h8 ili I5 ... :S
svi linkovi su uklonjeni..

jel ima neko mozda uploadovano ?
ili ako zna gde se moze skinuti neka javi na PP..

hvala unapred :)

Jel uspeo neko da uz pomoc programa za bluetooth posalje file na neki ne android telefon . posto me zanima da li to uopste radi da znam da li da se cimam oko toga.

E ovako... danas sam instalirao I5 po banetovom uputstvu i sve radi normalno... osim...

kad me neko zove, tel zvoni normalno ali kad se javim ne cujem bas nista niti taj neko cuje mene... isto i kada ja zovem.. ne cujem ni da zvoni, ni nista... a odbrojava sekunde da razgovor tece....

neka ideja ?

Da, nakon instalacije i podizanja I5 probao sam dalje po banetovom uputrstvu i nakon prebacivanja onih fajlova i startovanja recovery flasher-a nije hteo da mi uradi back up... onda sam izasao i vise nisam dirao to... e sad, ne znam jel zbog toga problem, ili zbog samog I5 :S

Uradi ponovo hard reset. Ako se ne reši, čini mi se da je novi flash rešenje...

Meni se dešavalo da razgovor traje nekoliko sekundi i onda tišina, broji sekunde i puca veza....dešavalo mi se da ne budem dostupan....dešavalo se da baterija traje nekoliko sati...

Poslednji hard reset mi je toliko sredi telefon da se opasno premišljam da li da ga više ikada flashujem ili resetujem :d

Evo upravo skidam ovaj K4 ... jel to verzija koju si i ti instalirao ?

Ovaj I5 sto ja imam sam nasao preko google-a na nekom sajtu pa je moguce da je losa verzija neka u pitanju..

hmmm... instalirao ovaj K4, i opet ne mogu da cujem niti mene cuju... nemam apsolutno nikakav zvuk u slusalici..
uradio reset, opet nista :S

bice da to sad vec nema veze sa verzijom, vec sa onim sto nije hteo da prihvati back up iz Recovery Flasher-a.. bice da je tu nesto pobrljavilo...

Probao H7 i G8 i opet nista..

sad stvarno vise nemam ideju... ali pade mi na pamet sinoc da stavim sluske i probam, i preko sluski normalno mogu da pricam.. cujem i mene cuju.. kad ih skinem, opet nista preko samog tel..

tako da to definitivno nema veze sa verzijom fw-a..

u svakom slucaju zvao sam BG elektronik (posto imam garanciju) i ostavio G8 na telefonu, pa ako prodje garancija, prodje, ako ne.. sta da se radi :)

Nazad
Vrh Dno