Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

^^ toggle data widget nije automatski, već zahteva da korisnik klikne. Čini mi se da je pitanje bilo da li psotoji nešto što će raditi kao toggle data widget, ali shedulovano....recimo na svakih 2h uključi net, ostane uključen 10 minuta i onda ga isključi.

Takva app Ima svoje prednosti, ali baterija mi uvek izdrži od ujutru do uveče, a uveče ga zakačim na punjač...vikendom ga ne punim noću...izdrži 36h bez problema....zapravo, držao bi 50ak sati, ali onda bi mi se ispraznio ujutru...što mi se desilo nedavno...

bane,slobodno mogu da kažem da je telefon najgori pametni koji sam do sad imao,a imao sam ih dosta,tako da nema potrebe da me vređaš i govoriš da lupam.

Da li je normalno da ne znam koliko baterije imam,da li je normalno da ne čujem i da me nečuju sagovornici prilikom poziva,da li je normalno da telefon ima onako ružnu tastaturu na kojoj jedino sa olovkom možeš da otkucaš poruku,da li je normalno da posle drugog dana korišćenja ovog užasnog telefona,počne da izbacuje kojekakve probleme i traži force quit....?????-mislim da ne.Ako je tebi to normalno,onda ti svaka čast.

Sve više na ovoj temi vidim zamerke,a nigde ne vidim neke pohvale na račun ovog šljamsunga.

Ako ti tel odgovara,svaka čast,drago mi je zbog tebe,al meni je krivo što sam dao ovolike pare,a dobio telefon koji je nepredvidiv i sa verzijom softvera 1.5,na kojoj će izgleda ostati neko duže vreme,ako ne i zauvek...

Poslednja izmena:
bane,slobodno mogu da kažem da je telefon najgori pametni koji sam do sad imao,a imao sam ih dosta,tako da nema potrebe da me vređaš i govoriš da lupam.
Mozes ti da kazes i da si predsednik mesaca, ali ne znam kako ta izjava ima bilo kakve veze sa bilo cime. Misilm, ne znam zasto mislis da si autoritet da odredjujes da li je neki telefon djubre ili nije.

da li je normalno da ne čujem i da me nečuju sagovornici prilikom poziva
Za 3.5 meseca, ni jednom slican problem.

da li je normalno da telefon ima onako ružnu tastaturu na kojoj jedino sa olovkom možeš da otkucaš poruku
Jesi li ti drzao telefon u ruci ikada? Na tom tipu ekrana ne moze da se koristi olovcica. Mora prst jer provodi struju.

da li je normalno da posle drugog dana korišćenja ovog užasnog telefona,počne da izbacuje kojekakve probleme i traži force quit....?????-mislim da ne.Ako je tebi to normalno,onda ti svaka čast.
Nije normalno, ali ponavljam, nije do telefona, nego do vlasnika. Ako tvoje znanje ne prelazi neki nivo, onda lepo 3210 u ruke.

Ako ti tel odgovara,svaka čast,drago mi je zbog tebe,al meni je krivo što sam dao ovolike pare,a dobio telefon koji je nepredvidiv i sa verzijom softvera 1.5,na kojoj će izgleda ostati neko duže vreme,ako ne i zauvek...
I dalje mi nisi odgovorio koji to telefoni imaju noviji android od 1.5, kao ni to kako ce tvoj telefon i tvoj zivot postati bolji ukoliko ti neko da noviju verziju sistema.

tattoo ima 1.6 :)

Listam temu i ne videh da je neko ostavio uputstvo ili link kako naterati Bluex (ili bilo koju sl. aplikaciju) da radi posao. Osim prelazak na custom software by Drakaz. Anybody?

valdevit, prodaj telefon dok još uvek nije mnogo mator, a ugovornu obavezu smatraj cenom za lošu procenu.

Ako ne čuješ sagovornike, ni oni tebe, možda ne bi bilo loše da odneseš mob do servisa, dok je pod garancijom.

4. decembra sam imao poslednji Hard reset i od tada sam video samo jedan force close i to mojom greškom (ne može bezveze da se lupa po ekranu, na svaku opciju za delić sekunde :)).

Daleko od tog da je telefon savršen, ali ne mogu da kažem da je najgori koji sam ikada imao/video.

BTW meni je ovo prvi telefon sa touch screenom (posedovao sam HP Jornadu, Sony Clie i sl, ali nikada nisu imali GSM) i od kada ga posedujem, čini mi se da je potpuni prelazak na TS ipak dosta dalji nego što sam mislio. Počeo sam da NE preporučujem telefone bez HW tastature. Većini ljudi koji me pitaju za savet kod izbora telefona, TS bi bio samo opterećenje...

Slazem se da tel ima svojih bubica, ali daleko od toga da je najgori pametni telefon . Tastatura ako ti se ne svidja imas vise opcija na marketu koje mozes da instaliras, force close se retko kad desava i meni,(sa winmo telefonima zabadanje je 10 puta gore :)) desavalo se ranije kad nisam podesio tel. Najveci problem po meni je bluetooth i baterija , ovo sve ostalo moze da prodje i radi odlicno .
Eclair 2.0 ce mozda izaci posle nove godine za ovaj tel. pa mozda ti se tad bude vise svideo :) ili u krajnjem slucaju drakaz radi na 1.6 verziji koja ce sigurno biti .

Da li se nekome dešava da kada priključi 3.5 slušalice i pokrene player preko onog dugmeta da mu Galaxy ispremešta zvona?!

Desilo mi se 2-3 puta pre mesec-dva (piso sam o tome 18.10) i nisam imao pojma zašto, a juče sam 100% siguran da mi je promenio zvona i obaveštenja i kada sam zakačio/skinuo slušalice. Sada isprobavam i ne premešta ih.

Recimo, default zvon mi je postalo notification za SMS, a custom zvona je promenio nekim drugim melodijama.

"Mozes ti da kazes i da si predsednik mesaca, ali ne znam kako ta izjava ima bilo kakve veze sa bilo cime. Misilm, ne znam zasto mislis da si autoritet da odredjujes da li je neki telefon djubre ili nije."
-Svaka čast,ti si ovde baja,svi ostali su ispod tebe.Ipak si ti moderator,a to znači da si svemoćan i da je tvoje mišljenje jedino ispravno,sve ostalo su čiste gluposti.Bravo,uspeo si u životu!

"Za 3.5 meseca, ni jednom slican problem."
-blago tebi.

"Jesi li ti drzao telefon u ruci ikada? Na tom tipu ekrana ne moze da se koristi olovcica. Mora prst jer provodi struju."
-Bukvalisto.Jel si ti nekad imao prilike da držiš ajfon u ruci da kucaš na njegovoj tastaturi?očigledno nisi.

"Nije normalno, ali ponavljam, nije do telefona, nego do vlasnika. Ako tvoje znanje ne prelazi neki nivo, onda lepo 3210 u ruke."
-Imao sam gomilu raznih telefona i gomilu iskustva i mogu slobodno da kažem da je ovaj telefon najgori koji sam imao.Ni sa jednim nisam imao ovoliko problema,kao sa ovim.

"I dalje mi nisi odgovorio koji to telefoni imaju noviji android od 1.5, kao ni to kako ce tvoj telefon i tvoj zivot postati bolji ukoliko ti neko da noviju verziju sistema."
-Pošto si očigledno ne upućen i nemaš pojma,a samsung galaxy ti je najbolji telefon koji si imao,slobodno koristi internet i gugl pretraživač,sve će ti se samo reći,a ako nisi u mogućnosti da naeš odgovor na svoje pitanje,ja ću ti reći-htc tatoo ima 1.6,neka motorola ima 2.o...
Da dodam,sa bilo kojom novom verzijom softvera,očekujem da mi se otkloni barem neki od problemčića kojih ima gomilu na ovom telu i da se malo,ali malo unapredi opcije kamere.

Poslednja izmena:
Ako te ne mrzi, dodji do Resnika jedan dan da ti sve namestim i "otklonim", besplatno i sa zadovoljstvom, samo da ne slusam vise tuzne zivotne price :D

^^ toggle data widget nije automatski, već zahteva da korisnik klikne. Čini mi se da je pitanje bilo da li psotoji nešto što će raditi kao toggle data widget, ali shedulovano....recimo na svakih 2h uključi net, ostane uključen 10 minuta i onda ga isključi.

Toggle data imam, ali mi bas treba neka automatska ako ima, ili da je neko ovde napravi za 99c, pa da zgrnemo pare na marketu :)

u resniku sam stalno,skoro svaki 2.dan i vrlo rado ću doći da mi rešiš probleme,a ako ih zaista posle tebe više ne budem imao,imaš pivo od mene :banana:

Pa stvarno mi nije problem. Predvece, uvece, mislim, to sve ukupno moze 15 minuta da traje da vidimo sta ne valja i sredimo.

Ali odmah da ti kazem, problem je verovatno do verzije softvera aparata i do neke aplikacije koja je instalirana, a zbog nekog razloga ne valja.

Pa ako hoces da dolazis, budi spreman da ubijemo ceo sistem. Doduse, aplikacije mozemo da vratimo, ali dzabe da ih vracamo sve, ako verovatno neka od njih pravi problem.

iPhone ima bolju tastaturu, jer je ekran većih dimenzija, pa su tasteri razmaknuti. S druge strane, nije korektno da porediš telefone iz različite cenovne klase.

Motorola Droid nije dostupna u Srbiji, tako da njen 2.0 nam ne znači previše.

Update: ispičaše se oni dok ja nisam otkucao :)

Kod mene se ispsotavilo da aplikacije koje su pravile problem, posle backup und restore rade OK. Verovatno je nastao neki problem tokom instalacije. Ne bih da mračim, ali 15 min je nerealno kratko....ugovorite bar ceo sat :d

Poslednja izmena:
iPhone ima bolju tastaturu zato sto i android (ili samsung) ima odredjeni lag prilikom klika na ekran. A sigurno da to moze da se softversko/drajversko sredi, ali niko to da uradi. Mada mislim da google to treba da potera :)...

Ma,briga me za aplikacije,tačnije sumnjam da su one u pitanju,jer prvih par dana nisam imao vremena da se igram sa ovim telefonom i nisam ništa instalirao,tako da sve više mislim da je telefon u pitanju ili softver.Jedino mi je potreban imenik,jer sam jedva na ovoj majušnoj tastaturi uneo podatke.

Jedino ne znam da li ubijanjem sistema,gubim garanciju i na koji način se vraća na staro,ako nešto krene po zlu?

Peđa,ovaj telefon košta 450e u slobodnoj prodaji,a za te pare(+30e) si mogao,pre godinu dana,kad je izašao iphone 3g da kupiš u Italiji.Da ilegalno tržište i ne spominjem.Ja sam prodavao iphone 3g,par meseci pošto je izašao za 420e.Svoj sam lično platio 330e,novog,zaklučanog.

Pa mozes da ga nadjes za 250e, ako hoces :).

A imenik ti je vezan za google acount/mail, tako da ce se vratiti sam.

Sto se tice garancije, ne bi trebalo da smaraju, ali i ako bude nesto, moze uvek da se vrati na fabricko telenor stanje. Ali kao sto vidis gore, neko je flesovao telefon i nije bilo brendiranja i nisu mu pravili problem za garanciju.

A force close smaranje obicno pravi ili bangav rom ili bangava aplikacija :)...

videćemo se ovih dana i pokušati da rešimo problem.Sad sam se setio da mi je imenik na gugl nalogu,pošto sam ga jednom menjao,pa sam izgubio ceo imenik,a onda mi se posle vratio.

Čemu služi wssyncmlnps?

Jel za sinhronizaciju sa gmail accountom ili sinhronizaciju sa računarom (pošto uglavnom tvrde da proces uopšte ne funkcioniše i predlažu ubijanje istog).

Ako već ništa ne radi, ne bi trebalo da troši bateriju, a 1MB nije veliki, ali opet što da se ne oslobodi...

# delete NPS sync (it doesn't work so why run it!)
rm wssyncmlnps.apk

I 7500 GALAXY novi korisnik

Kao novi vlasnik I7500 još uvek sam u euforiji aa, vidi ovo vidi ono, jer pre ovog telefona bio sam zakleti Symbianovac :) i nisam koristio touch screen telefone, međutim nova platforma Android me je baš privukla i rekoh hajde da probamo.
Imam par pitanja kao fresh user:

-Koje su aplikacije a must have (tipa file explorer, plejeri, gps navigacija, i dr.)
- Moja trenutna verzija firmvera je 1,5 baseband verzija I7500XXII5, pa me zanima da li da ga romujem (pre sam flešovao telefone oprostite ako grešim), i da li ikako može da se instalira firmware 2,0 na GAlaxy
-I par saveta oko telefona, senior usera, ili na šta obratiti pažnju kod ovog uređaja.:type:

Must have,ja ih koristim:OI file menager (ima gomila sličnih),Mix Zing,documents to go,net counter i neki program za vreme.

2.0 ne može da se stavi na ovaj telefon,koliko sam upoznat.

Savete potraži od drugih korisnika,pošto sam ja jako razočaran ovim telefonom,odnosno guglom koji nikako da izbaci update i neću da ti bacam hejt.

Fikro, postoji tema sa spiskom aplikacija za Android, pošto su iste aplikacije bez obzira na proizvođača.

Hm zna li neko kako o kako se refreshuje library za ovaj telefon.
Prebacio sam neke nove mp3 fajlove kako bi ih postavio za sms ringtone ali mi ih ne provaljuje u library nigde. Takodje vidim i dalje u spisku da neke muzicke numere koje sam prebacio u drugi folder i dalje vodi na staroj sada neispravnoj lokaciji te ne moze da ih pusti kada se klikne na njega.
Iz fajl manager-a mogu da pristupim fajlovima i da ih pustim ali ne mogu da ih postavim za sms ringtone.
Probao sam preko rindroid aplikacije ali ona izgleda isto koristi library za spisak fajlova koji ti nudi.
Zna li neko resenje za ovo?

Takodje jel se moze na neki nacin iskljuciti zakljucavanje tastature nekim programom da ne zakljucava automatski vec samo ako npr kliknem na taster za zakljucavanje ili nesto slicno. Smori me otkljucavanje dok sedim za racunarom i radim ?!

Isključi pa uključi telefon za refresh. Mada ima fora bez toga, ali trenutno ne mogu da se setim :)...

ja se dosta ne razumem,ali mi pade nesto na pamet:d,formiranje baterije je 3 X po 12h...niste li vi tehno manjaci stavljali jos prvog dana fon na usb,posto se preko usb-a puni fon,i tako sjebali bateriju,ja vec 2 dana ne punim fon,i sad je na 20%,imala sam 2.5h razgovora,65sms:D,8 mailova i nesto malo surfa???

a sada neko pitanje...vecina nas ima ovaj fon,kako to da isti fon,isti softver,a manifestacije "kvarova" su razlicite kod skoro svih??sta je ustvari problem,softwer ili hardver??
dali HTC sa istim softwerom ima takvih problema??mozda android nije lepo "legao" samsungu??
i cisto informativno,sta je falilo telefonu pa ste menjali softver??

Poslednja izmena:
LiIon baterija se NE formira.

Sa G8 mi je baterija trajala 6 sati, a prelaskom na H8 ceo dan bez problema. Dobio sam preinstaliranu aplikaciju Switchers i to je manje više to što se primeti na prvi pogled....ma ne fali mu ništa, sama kažeš da smo manijaci ;)

Pojavio mi se problem na ekranu nakon mesec dana korišćenja.
Prvo se pojavila ova linija skroz dole i nakon par dana još jedna.
Telefon sam dobio od Telenora na šesto-mesečni test.
Ako se nastavi ovim tempom poješće ceo ekran.

Prilozi

• GalaxyDisplayProblem.jpg
    GalaxyDisplayProblem.jpg
    111.8 KB · Pregleda: 109
uuu nije to nista..:Dmeni se posle samo dva-tri dana,razlile sve boje po ekranu ko da je fon na lsd tripu:D:D..zamenjen je novim...inace nesto se tripujem...dal vam se kamera aktivira cim pipnete digmence ili je potrebno da malo zadrzite dugmence,i kakav vam je kvalitet zvuka kada snimate nesto...kod mene se uzasno cuje...

Poslednja izmena:
Vrh Dno